הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה עדיף סייקלים קצרים או אחד ארוך ?

• פותח/ת השרשור WII
  • פורסם בתאריך

WII

משתמש קבוע
1,986
1,301
נק' מוניטין:
2,375
1,986
1,301
שלום לכולם רציתי לפתח דיון ואולי ללמוד דבר או 2...
נצא מקודת הנחה שמתאמן החליט לעשות סייקלים אבל ללא כוונה להתחרות.
מה עדיף לעשות מבחינת מזעור תופעות לוואי ושמירה על יציבות:

1. סייקל אחד ארוך נניח 12-15 שבועות ואז זמן התאוששות ארוך ואז סייקל נוסף וכך הלאה...
חומרים קצרים/ארוכים

2. סייקל קצר 6-8 שבועות ואז זמן התאוששות קצר ושוב 6-8 שבועות וכך הלאה...
כמובן חומרים קצרים

כמובן פי סי טי בסוף כל סייקל

מאוד תלוי באיזה חומרים משתמשים כי סייקל של 8 שבועות עם חומרים קצרים זה בערך סייקל של 14 שבועות עם חומרים ארוכים.

אישית אני חושב שסייקל של 12-16 שבועות + חודש PCT טוב +חודש רגיעה יהיה יותר מועיל מ8 שבועות סייקל +חודש PCT פעמיים

• פותח/ת השרשור
מאוד תלוי באיזה חומרים משתמשים כי סייקל של 8 שבועות עם חומרים קצרים זה בערך סייקל של 14 שבועות עם חומרים ארוכים.

אישית אני חושב שסייקל של 12-16 שבועות + חודש PCT טוב +חודש רגיעה יהיה יותר מועיל מ8 שבועות סייקל +חודש PCT פעמיים

1.כמובן חומרים קצרים לקצר וארוכים לארוך.
2 המבט שלי הוא לא לסייקל בודד אלא לתווך של שנתיים שלוש, 24-30 חודשים ואולי אף יותר כאשר אין מטרה להתחרות.
איך עדיף לנהל את זה : קצרים+ התאששות קצרה או ארוכים התאוששות ארוכה.
כי אם בסופו של דבר זמן הסייקל למשך שנתיים שלוש הוא יהיה זהה לשתי האופציות אז מה עדיף בעצם?

היגיון שלי אומר כמה שפחות חומר בדם למשך זמן קצר יותר שווה פחות תופעות לוואי
השאלה אם אני צודק ?

1.כמובן חומרים קצרים לקצר וארוכים לארוך.
אבל זה בדיוק מה שאני מתכוון, חומרים ארוכים בארוך לא פועלים 3 שבועות ראשונות ואחרונות, אז אם סייקל ארוך זה 15 שבועות בשבילך עם חומרים ארוכים אתה מקבל נטו 8-9 שבועות של סייקל (מה ששוה לסייקל קצר שלך של8 שבועות עם חומרים קצרים).

היגיון שלי אומר כמה שפחות חומר בדם למשך זמן קצר יותר שווה פחות תופעות לוואי
שאלה מה אתה רוצה להשיג בתוך השלוש שנים האלה (בלי קשר לתחרות). אפשר להיות בסייקלים של סולו טסט עם מינון קצת מעל טבעי ואז לא לחשוב בכלל על שום תופעת לוואי אבל גם הישגים יהיו קצת מעל הממוצע. משנה גם אם אכפת לך להיות עקר ושתעלה על TRT אחר כך או שאתה עוד רוצה לעשות ילדים במהלך השנים האלו עם חומרים. אישית אני חושב הכי יעיל בשביל לעשות בודי ריקומפ מהר ולשמור על שייפ טוב ל3-4 שנים ואז להפסיק יהיה לעשות סייקלים יחסית ארוכים על חומרים קצרים כך שלא יהיה יותר מ2 תקופותPCT בשנה ( 4 חודש סייקל +חודש PCT וחודש צינון). אין בעיה עם סייקל קצר יחסית, בעיה שמערכת הורמונלית לא מצליחה להתאושש בPCT חלש וקצר ואז אתה נכנס לסייקל חדש לא מוכן וזה חוזר על עצמו.

סייקלים יחסית ארוכים על חומרים קצרים .

אם אתה עושה ארוכים, המטרה זה רמות יציבות של חומר בדם, למה שלא לעשות קצרים וארוכים ביחד בהתחלה או ארוכים על ההתחלה עם איזה אוראלים כמו סארמס או טורניבול/אנאבר כמו שהרבה עושים בשביל הגשר של ההתחלה ואז רק ארוכים ולקראת הסוף לחזור לקצרים שיוצאים מהר ולא מעקבים את הpct?

בתקופה מאוד ארוכה כמו שאתה מתאר, לעשות רק קצרים שזה אומר להזריק יום יום זה סיפור סיפור

למה שלא לעשות קצרים וארוכים ביחד בהתחלה או ארוכים על ההתחלה
קצרים בהתחלה ובסוף עם ארוכים באמצע כאשר כל המינונים מחושבים טוב, יהיה אופציה טובה כנל.

ההתחלה עם איזה אוראלים כמו סארמס או טורניבול/אנאבר
אחרי שהיית בסייקל טוב עבר, תסכים איתי שיש הבדל עצום בין להיות עם 600 טסט + 300 טרן לבין קצת סארמס או אנאבר. כל האורליים האלה זה סתם קביים למצבים שאין כוח או רצון להתעסק עם קצרים.

לעשות רק קצרים שזה אומר להזריק יום יום זה סיפור סיפור
בתכלס זה הבדל של בין להזריק 2 פעמים בשבוע לבין לבזריק 3 פעמים בשבוע (אם רמה טיפה פחות מאוזנת במצב השני).

• פותח/ת השרשור
בגדול אני היתי רוצה להתאמן עד כמה שאני אוכל וכמו כן לקחת סייקלים כמה זמן שאוכל , זאת אומרת שעד שהגיל יחליט אחרת.

משום מה אני יותר חושש מהארוכים מאשר מהקצרים כי סייקל על חומר קצר אני יכול להפסיק גם אחרי 6 שבועות במידה ואזדקק להפסיק מכל סיבה שהיא.
לעומת זאת סייקל ארוך יותר מורכב נדמה לי עד שמתחיל לעבוד ועד שעוצר

אין איזה סכנה שתצטרך להפסיק הכל במקום
בעצירת חירום 🫤 ככה שאין לך מה לפחד מ'סייקל ארוכים' ,
גם לפי דעתי וגם אני רואה כאן בדיון שהגעתם למסקנה שילוב קצרים בסייקל של הארוכים זה הדבר הכי חכם לעשות .. לא לבחור סוג 1 של אסתר .. לשלב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית