הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התמכרות למשקאות אנרגיה(XL) וכאלו מזיקים?

gaga1234

משתמש פעיל
392
46
נק' מוניטין:
-3
392
46
היי במידה ואני שותה 2/3פחיות XL כל יום מה הנזק לטווח ארוך/קצר?
הבנתי שזה ממש גרוע.
או שזה לא משפיע לרעה כמו שאומרים?

כנראה כמות הקפאין שלך ליום לא משהו וזה עלול להזיק, חוץ מזה אין באמת משהו מזיק בכמויות האלה

• פותח/ת השרשור
כנראה כמות הקפאין שלך ליום לא משהו וזה עלול להזיק, חוץ מזה אין באמת משהו מזיק בכמויות האלה
עלול להזיק אבל לא מזיק בכמויות האלו? תחליט..
בעיקרון אמרו לי שזה ממש גרוע אפילו כמו עישון של סיגריות..
השאלה שלי האם זה נכון ומה הנזקים בכמויות שאמרתי 3XL ביום בערך.
או שאין נזקים..

עלול להזיק אבל לא מזיק בכמויות האלו? תחליט..
בעיקרון אמרו לי שזה ממש גרוע אפילו כמו עישון של סיגריות..
השאלה שלי האם זה נכון ומה הנזקים בכמויות שאמרתי 3XL ביום בערך.
או שאין נזקים..
בכמויות האלה הנזקים האפשריים הם רק מקפאין, אבל זה גם תלוי במשקל שלך ובצריכת הקפאין הנוספת במהלך היום.
מה שבטוח זה שאי אפשר לומר שזה מזיק כמו עישון סיגריות, זה אפילו לא בר השוואה

בפחית אקסל רגילה יש 80 מג קפאין
ככה ש-3 פחיות אקסל רגילות מבחינת קפאין - זה לא יותר מדי. זה בסדר גמור. אפילו אם תשתה עוד כוס קפה בנוסף ל-3 אקסל, מבחינת קפאין אתה בצד הבטוח בריאותית. (אממה, אם אין לך סיבולת לקפאין סביר להניח שאתה ממש לא תהנה. ולא תישן בלילה)

כל מי שמדבר על נזקים ומשווה לעישון סיגריות, מדקלם דברים בלי לדעת על מה הוא מדבר. סך הכל, חוץ מהסוכר (שיש בכמויות מטורפות, ולא מזיק פר סה, אבל צריך לקחת אותו בחשבון בתפריט התזונה.), הכל בסדר עם זה.

אם תמשיך לשתות 2-3 פחיות אקסל יומיות באופן קבוע זה פשוט יפסיק להשפיע עליך אחרי כמה זמן (אם לא כבר הפסיק) ותצטרך להעלות את הכמות בשביל לקבל את אותה התחושה.
בכל אופן סתם בזבוז כסף לדעתי וקלוריות מיותרות שלא יתרמו לך דבר לשובע כך שממליץ לך לא לצרוך את זה אבל אם אתה עדיין רוצה להמשיך לצרוך את זה אז חלופות טובות יותר יהיו אקסל ללא סוכר או קולה זירו/מקס (תתפלא כמה קפאין יש בזה - אבל יש גם גרסה ללא קפאין).

אני חושב שעדיף שתתייחס להתמכרות, ולא לאקסל.
התמכרות זה כמעט תמיד לא דבר טוב, בטח לא תלות במשהו.
מאוד ממליץ לך לנסות להוריד את השימוש לא רק בשביל הפאן הבריאותי כי כמו שכבר אמרו זה כנראה לא ישפיע יותר מדי, אלא גם בשביל הפאן המנטלי והכספי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית