הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה על אדוויל

thomas shelby

משתמש פעיל
356
161
נק' מוניטין:
214
356
161
לפני כמה שעות פרסמתי את השאלה הזאת בפורום "תזונה ותוספים" ולא קיבלתי תשובות, במחשבה שנייה חבל שלא רשמתי את השאלה פה, בשביל לקבל תשובה מניר מנהל הפורום. מצטער על החפירה, אין בכוונתי להספים. בקיצור,
היי ניר רציתי לדעת האם זה מסוכן לקחת אדוויל/משכך כאבים מסוג אחר כמה שעות לפני אימון ריצה אינטנסיבי? שכולל המון ספרינטים
קראתי בכל מיני מקומות באינטרנט שמשככי כאבים לפני אימון יכול להוביל לכשל כלייתי וסכנות בסגנון
בנוסף הכוונה שלי היא שאני לעיתים רחוקות לוקח אדוויל רק כשיש לי מיגרנה, ואני שואל לגבי הסכנות של ביצוע ריצה כמה שעות אחרי לקיחת כדור אחד של אדוויל (mg 200), כמובן שאני לא מדבר על לקיחת משככי כאבים באופן קבוע אחרי אימון גופני ודברים כאלה, אשמח לתשובה בעניין, תודה

אפשר להוסיף ולומר - זה פחות בגלל "כשל כלייתי" או בעיות גסטרו, וכדומה. זה כן סיכון קיים, וסיכון שעולה בלקיחה עם אימון, אבל הסיכון הזה עדיין יחסית נדיר.

מומלץ מאוד שלא לקחת כל חומר אנטי דלקתי כמו אדוויל אחרי או לפני אימון מהסיבה הפשוטה = הוא ימנע (או לפחות יאט) את ההתקדמות שאתה מחפש בתוצאות.
דלקתיות זה חלק מאוד קריטי מהתאוששות והסתגלות לפעילות ספורטיבית (בין אם אירובית או אנאירובית). אז להפחית את הדלקת בזמן או אחרי אימון זה פשוט לא רעיון טוב.

• פותח/ת השרשור
היי SkubiDi, אם היה לי תהליך דלקתי בגוף כמובן שלא הייתי מתאמן, הכוונה היא שאני לוקח אדוויל/חומר אנטי דלקתי מסוג אחר אך ורק בגלל מיגרנה או כאבי ראש שמקורם בסינוסים.
לגבי הפסקה האחרונה שרשמת - מסכים איתך ב-100%, אני חוזר כעת מפציעה ארוכה אחרי ניתוח. הכוונה שלי הייתה לגבי לקיחת משכך כאבים בעקבות כאב ראש, לא בגלל דלקת. בכל מקרה תודה על התשובה אחי.

היי SkubiDi, אם היה לי תהליך דלקתי בגוף כמובן שלא הייתי מתאמן, הכוונה היא שאני לוקח אדוויל/חומר אנטי דלקתי מסוג אחר אך ורק בגלל מיגרנה או כאבי ראש שמקורם בסינוסים.
לגבי הפסקה האחרונה שרשמת - מסכים איתך ב-100%, אני חוזר כעת מפציעה ארוכה אחרי ניתוח. הכוונה שלי הייתה לגבי לקיחת משכך כאבים בעקבות כאב ראש, לא בגלל דלקת. בכל מקרה תודה על התשובה אחי.
לא הבנת לגמרי את הכוונות שלי. זה לא משנה מה הסיבה שאתה לוקח אדוויל.
אדוויל = נוגד דלקת

ככה שאדוויל בפני עצמו, יפגע לך בהתאוששות ובהתסגלות לאימונים. גם אם הוא נלקח למשהו לא רלוונטי.

קיבלת יופי של תשובות.
אם אתה חייב לקחת משכך כאבים נסה אקמול שנחשב יותר בטוח לשימוש.
בגדול הסיכון עם אדוויל הוא לא גדול במיוחד אבל עדיין לא מומלץ, במיוחד כשנלקח במינונים גבוהים או קבועים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית