הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

TM

אלפא123

משתמש קבוע
1,351
344
נק' מוניטין:
759
1,351
344
בטקסס הרי אתה מתחזק ביום נפח לא ביום עצימות, היום עצימות נועד "לבדוק" שבאמת התחזקת, בהנחה שמה שכתבתי נכון, למה לא לוותר פשוט על היום עצימות לטובת עוד נפח שיכול להביא לעוד כוח, הרי אם אדם עשה 5X5 וישן ואכל מספיק אז תכלס הוא כבר התחזק, אז אם אדם מוכן לקחת סיכון עדיף לו להחליף את העצימות בנפח וכך להתחזק יותר לא?

בטקסס הרי אתה מתחזק ביום נפח לא ביום עצימות, היום עצימות נועד "לבדוק" שבאמת התחזקת, בהנחה שמה שכתבתי נכון, למה לא לוותר פשוט על היום עצימות לטובת עוד נפח שיכול להביא לעוד כוח, הרי אם אדם עשה 5X5 וישן ואכל מספיק אז תכלס הוא כבר התחזק, אז אם אדם מוכן לקחת סיכון עדיף לו להחליף את העצימות בנפח וכך להתחזק יותר לא?
זה פשוט לא נכון.

אז גם בו מתחזקים?
כי זה פחות משליש נפח מאשר ביום הנפח....
ברור שגם בו מתחזקים.
אם נפח זה כל מה שצריך, בוא נוריד משקל ונרביץ סטים של 20 חזרות.
TM זה תוכנית מאוד מחושבת, יש לך יום נפח יום התאוששות (ותרגול טכניקה ומהירות), ויום עצימות.

אם כוח זה היכולת להרים משקל כבד, מידי פעם תהיה מוכרח להרים משקל כבד כדי להיות טוב איתו.
אמנם לא תהיה חייב ברמה החובבנית להרים PRים כמעט אף פעם, אבל בהחלט תצטרך עצימות גם כן.

קח לדוגמא את ווסטסייד שעושים כל שבוע PR חדש, הם עובדים בעצימות מאוד גבוה ביום אחד, וביום אחר בשבוע נפח מאוד גבוה עם 50-60%.
כוח בנוי מעצימות ונפח.

הרציונל שלך הוא בהחלט נכון, אבל צריך למצוא איזון. חמישיה כבדה היא לא 100% עצימות, יש בהחלט גם רכיב של נפח. טקסס מנסה לנצל גם אלמנטים של עצימות וגם של נפח. זה עובד לא רע עד שלב מסויים.

• פותח/ת השרשור
הרציונל שלך הוא בהחלט נכון, אבל צריך למצוא איזון. חמישיה כבדה היא לא 100% עצימות, יש בהחלט גם רכיב של נפח. טקסס מנסה לנצל גם אלמנטים של עצימות וגם של נפח. זה עובד לא רע עד שלב מסויים.
וכשהשלב הזה מגיע מורידים עומס מיום הנפח ומעבירים אותו ליום העצימות נכון?

שהשלב הזה מגיע עוברים תכנית.
רציתי איתה עד 120x5 בבנץ ועברתי להיפבורן
לדעתי TM היא תוכנית שאפשר להישאר איתה הרבה מאוד זמן, וכמובן מעבר ל 120 לחמשיות. כל מה שצריך זה לעשות דילואד, ולשנות בה כמה פרטים קטנים, כמו לעלות עצימות ביום עצימות, ונפח ביום נפח.

אבל אני לא מבין מה אנשים מצאו בפבורן, זה תוכנית עם התקדמות ממש קטנה כל פעם. אני מעדיף קורטה או למי שעושה בנץ' בלבד, הייתי בטוח מריץ סמולוב ג'וניר.

למה? תתאים אותה לקצב שלך,
במקום לעלות חזרה אחת בסט האחרון,תעלה חזרה ב4 סטים
זה עדיין דרך מאוד איטית להתקדם, וזה תמיד משאיר אותך בדרגת מאמץ גבוה, שזה לדעתי רק יכול להתאים למתחילים.
למתאמן מתקדם, אסור להיות אפילו בטווח של הכשל רוב הזמן.
אני מנצל את זמני המשקל הקל בשביל לקדם טכניקה, ואז כשהמשקל כבד פעם בחודש אולי, אני מגיע מוכן יותר, ומיד לוקח זמן לאושש את מערכת העצבים שוב.

חוץ מזה, שמי שרוצה בנץ' מכובד, חייב לעשות תרגילי עזר, ושום תוכנית לא תכניס לך את התרגילי עזר שאתה צריך.
לכן מתאמן מתקדם חייב למצוא את הדרך לשנות כל תוכנית להתאים לו.

אתה מתקדם איך שאתה רוצה ויכול,אפילו 10 קילו בחודש.
זה תכנית מאוד מאוד טכנית עם דגש גדול לשלמות בכל חזרה
למתחיל עם התאוששות מהירה, זה מצוין.
אתה תמיד מרים כבד ומוסיף משקל או חזרה כשאפשר.
אבל אם אתה לא מתחיל, תצטרך דילאוד כל כמה זמן.
והריסט בתוכנית הזאת לא לוקחת אותך לקלילות שמאפשר התאוששות מתאימה, ואם כן עשית ריסט רציני כזה, ייקח לך חודשים להגיע למשקל מאתגר שוב.

ייקח לך חודשים להגיע למשקל מאתגר שוב
לא בהכרח כי דילואד פה מתבטא גם בלהוריד סט או חזרה ההתעסקות כאן היא ממש לא בנפח גדול.
אבל עזוב,כל אחד ומה שעובד לו..אין לי זמן להיכנס לוויכוח ארוך מדי עכשיו

לא בהכרח כי דילואד פה מתבטא גם בלהוריד סט או חזרה ההתעסקות כאן היא ממש לא בנפח גדול.
אבל עזוב,כל אחד ומה שעובד לו..אין לי זמן להיכנס לוויכוח ארוך מדי עכשיו
אם נמאס לך מהתכנית ואתה רוצה להיות חזק, דבר איתי ✌️

כל ההתקבעות הזאתי על תוכניות מוכנות היא מאוד פסולה.

נראה שחלק מחברי הפורום חושבים לפי אני מתאמן ברמה X ולכן תכנית Y מתאימה לי.

צריך לנסות ולהכיר את עצמך, איזו סוג של התקדמות עובד, כמה נפח, כמה ומתי דילואד וכו׳... מכל החבר׳ה החזקים שאני מכיר (כאן) אף אחד לא עובד עם תכניות מוכנות. אף אחד.

זה משהו ששייך ל2010 שאף אחד לא ידע להתאמן בעצמו ולא היו מאמנים ברמה גבוהה (כמעט).

במקום לדבר בתוכניות, תדברו בעקרונות, פרוגרסיב אוברלואד, ספציפיות, וריאציה, היפרטרופיה, פוטנציאל של בלוקים וכו׳.

כל ההתקבעות הזאתי על תוכניות מוכנות היא מאוד פסולה.

נראה שחלק מחברי הפורום חושבים לפי אני מתאמן ברמה X ולכן תכנית Y מתאימה לי.

צריך לנסות ולהכיר את עצמך, איזו סוג של התקדמות עובד, כמה נפח, כמה ומתי דילואד וכו׳... מכל החבר׳ה החזקים שאני מכיר (כאן) אף אחד לא עובד עם תכניות מוכנות. אף אחד.

זה משהו ששייך ל2010 שאף אחד לא ידע להתאמן בעצמו ולא היו מאמנים ברמה גבוהה (כמעט).

במקום לדבר בתוכניות, תדברו בעקרונות, פרוגרסיב אוברלואד, ספציפיות, וריאציה, היפרטרופיה, פוטנציאל של בלוקים וכו׳.
אני לגמרי מסכים איתך.
אנשים פה בפורום לא מוכנים להשקיע במאמן, אז הם אף פעם לא יבינו באמת איך הטכניקה שלהם צריך להראות, ואיך תוכנית אמיתית נראית.
מבחינתי תוכנית מוצלחת זה רעיון שהיה למאמן שהצליח, ועלי לנתח מה זה בתוכנית שמצליחה, ואיך אני יכול להשתמש ברעיון שלה לטובתי.

אני לגמרי מסכים איתך.
אנשים פה בפורום לא מוכנים להשקיע במאמן, אז הם אף פעם לא יבינו באמת איך הטכניקה שלהם צריך להראות, ואיך תוכנית אמיתית נראית.
מבחינתי תוכנית מוצלחת זה רעיון שהיה למאמן שהצליח, ועלי לנתח מה זה בתוכנית שמצליחה, ואיך אני יכול להשתמש ברעיון שלה לטובתי.
יש שתי דרכים: או להשקיע במאמן, או להשקיע בעצמך ע״י קריאה, סמינרים, מאמרים וכד׳.
לא זה ולא זה = מתכון לתקיעה בטווח הארוך.

אחרי ששמעתי את הסימנרים של תומאס לילי המאמן שלך (עדיין?), אני שם לב שאפשר לשמוע סימנרים ועדיין להיות אדיוט. מאוד קל לטעות בכוונה שלו או לחשוב שאתה יודע הכל עכשיו כשיש לך רק את הבסיס.
מעטים הם האנשים שמצליחים להוציא מקריאה וסימנירים את מה שמאמן הצליח להשיג עם הרבה נסיון.

אבל לדעתי השילוב של השניים זה הכי טוב.

• פותח/ת השרשור
נכון, אל יש אנשים שלא חושבים על הטווח הארוך ויסתפקו בלא לעבור את ה150 קילו...בשבילם אני לא כל כך בטוח ששווה את ההשקעה, מה עוד שזה לא רק ידע אלא ניסיון בשטח, גם אם קראת את כל הספרים בתחום מבלי לצבור ניסיון בשטח אי אפשר לומר שאתה בעל ידע...
הנלעד"כ

נכון, אל יש אנשים שלא חושבים על הטווח הארוך ויסתפקו בלא לעבור את ה150 קילו...בשבילם אני לא כל כך בטוח ששווה את ההשקעה, מה עוד שזה לא רק ידע אלא ניסיון בשטח, גם אם קראת את כל הספרים בתחום מבלי לצבור ניסיון בשטח אי אפשר לומר שאתה בעל ידע...
הנלעד"כ
אל תשכח, שאתה גם לא רוצה להיפצע, ואפשר להיפצע גם אם 150 ק"ג.
וחוץ מזה, ברגע שתרים 150, אני מבטיח לך שתרצה יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית