הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

TM

אלפא123

משתמש קבוע
1,351
344
נק' מוניטין:
759
1,351
344
בטקסס הרי אתה מתחזק ביום נפח לא ביום עצימות, היום עצימות נועד "לבדוק" שבאמת התחזקת, בהנחה שמה שכתבתי נכון, למה לא לוותר פשוט על היום עצימות לטובת עוד נפח שיכול להביא לעוד כוח, הרי אם אדם עשה 5X5 וישן ואכל מספיק אז תכלס הוא כבר התחזק, אז אם אדם מוכן לקחת סיכון עדיף לו להחליף את העצימות בנפח וכך להתחזק יותר לא?

• פותח/ת השרשור
אל תשכח, שאתה גם לא רוצה להיפצע, ואפשר להיפצע גם אם 150 ק"ג.
וחוץ מזה, ברגע שתרים 150, אני מבטיח לך שתרצה יותר.
אתה רואה אישה מגיעה ל150X5X5 בסקוואט?
אין כוונתי לומר שאישה לא יכולה לעשות את זה אלא שההשקעה הנדרשת לכך היא ברמה של ספורטאי- וזה דורש השקעה, כמו שלא כל אדם יגיע ל220X5X5...
לא כולם תופסים את הפאוורליפטינג במשמעות של "לא לוותר לעצמך", יש כאלה שרק רוצים להישאר בריאים...
הנלעד"כ

אין כוונתי לומר שאישה לא יכולה לעשות את זה אלא שההשקעה הנדרשת לכך היא ברמה של ספורטאי- וזה דורש השקעה, כמו שלא כל אדם יגיע ל220X5X5...
לא כולם תופסים את הפאוורליפטינג במשמעות של "לא לוותר לעצמך", יש כאלה שרק רוצים להישאר בריאים...
הנלעד"כ
לא דיברתי על ההשקעה, ציינתי עובדה, שאם תגיע למשקל ספציפי תמיד תרצה להתקדם. אבל לא תמיד תדע איך.

פגשתי אדם אתמול שאמר שהוא מתאמן רק בשביל "להתפרק".
שאלתי אותו למה הוא לא רץ בסיבובים כדי להתפרק, והוא אמר שמשקולות זה כייף.

אני תמיד פוגש אנשים כאלה שלא מודעים בעצמם למה הם מתאמנים.

אז הוא שואל אותי אם לעשות 5 חזרות או 8, אז אמרתי לו למה לא 20? או 30?
אם זה בשביל הכיף, בטח כמה שיותר, יותר כיף.

ואז הוא אמר, אבל אני רוצה להתקדם גם כן, ופה טמון הכלב.
כולם רוצים להתקדם גם אם זה בשביל הכיף.
אין טעם להיפצע או להיות שמן או אדיוט שמרים אותו משקל כמה שנים כי אתה מתאמן בשביל הכיף.

גם בשביל הכיף צריך הדרכה ותוכנית.

הנלעד"כ
מכיר די הרבה נשים שעושות את זה. אבל כמובן שהן ברמה תחרותית.

מה שאתה כנראה מפספס כאן, זה ההבדל הזה:
פאוורליפטינג - ספורט תחרותי
אימוני כוח - סגנון אימון התנגדות
אימוני התנגדות - אימון כנגד משקל, ברוב המקרים כולל גם תרגילי כוח קלאסיים

מי שרוצה להתאמן ״בשביל בריאות״ יעשה אימוני התנגדות. מי שעושה פאוורליפטינג וקורה לזה בשם הזה - רוצה מעבר.

• פותח/ת השרשור
מכיר די הרבה נשים שעושות את זה. אבל כמובן שהן ברמה תחרותית.

מה שאתה כנראה מפספס כאן, זה ההבדל הזה:
פאוורליפטינג - ספורט תחרותי
אימוני כוח - סגנון אימון התנגדות
אימוני התנגדות - אימון כנגד משקל, ברוב המקרים כולל גם תרגילי כוח קלאסיים

מי שרוצה להתאמן ״בשביל בריאות״ יעשה אימוני התנגדות. מי שעושה פאוורליפטינג וקורה לזה בשם הזה - רוצה מעבר.
מסכים, אבל להתקדם במשקלים לא חייב להיות "פאוורליפטינג"

מסכים, אבל להתקדם במשקלים לא חייב להיות "פאוורליפטינג"
ברור שלא, אין שום צל של ספק.

יש לי חבר טוב שהיה מאמן פאוורליפטינג, התמקד בעיקר במתחרים, אחרי זה הוא עבר לאמן לקוחות עשירים, לרוב מבוגרים באיזור יוקרתי של סידני. אף אחד מהם לא מתחרה, אבל הם מתחזקים ומבצעים את תרגילי הבסיס ומשפרים את אורח החיים שלהם ואת הבריאות שלהם.

אחרי ששמעתי את הסימנרים של תומאס לילי המאמן שלך (עדיין?), אני שם לב שאפשר לשמוע סימנרים ועדיין להיות אדיוט. מאוד קל לטעות בכוונה שלו או לחשוב שאתה יודע הכל עכשיו כשיש לך רק את הבסיס.
כלכך נכון אחי..אני מעביר את התקופה האחרונה בלהקשיב לסבסטיאן אורב והוא ממש מרשים אותי הבחור הזה.. יש קטע של אגו אצל כולנו שאנחנו בטוחים שלמדנו הכל ואנחנו יודעים בדיוק מה צריך לעשות,רק שדחקתי 160 הבנתי שאני בכלל לא נכנס לסט אפ טוב בבנץ

כלכך נכון אחי..אני מעביר את התקופה האחרונה בלהקשיב לסבסטיאן אורב והוא ממש מרשים אותי הבחור הזה.. יש קטע של אגו אצל כולנו שאנחנו בטוחים שלמדנו הכל ואנחנו יודעים בדיוק מה צריך לעשות,רק שדחקתי 160 הבנתי שאני בכלל לא נכנס לסט אפ טוב בבנץ
אחד המתאמנים הכי חזקים של אורב, ואסה סמטואה, הליפטר הכי מוכשר שהכרתי, עדיין רחוק מאוד מטכניקה טובה, עם טוטאל 1030.

אחרי ששמעתי את הסימנרים של תומאס לילי המאמן שלך (עדיין?)
לצערי לא, אני כרגע בהפסקה מ״אימונים בכל הכוח״ כדי להתמקד קצת בקריירה ושיפור מצב כלכלי. אחרת, הייתי ממשיך איתו כמובן.

לצערי לא, אני כרגע בהפסקה מ״אימונים בכל הכוח״ כדי להתמקד קצת בקריירה ושיפור מצב כלכלי. אחרת, הייתי ממשיך איתו כמובן.
תגיד,אורב גם עובד עם "אנשים פשוטים" שיכולים לעמוד במחיר שלו? או רק אתלטים ספציפיים?
(אני יודע שהיית עם מאמן אחר,סתם שואל כי אולי אתה יודע)

תגיד,אורב גם עובד עם "אנשים פשוטים" שיכולים לעמוד במחיר שלו? או רק אתלטים ספציפיים?
(אני יודע שהיית עם מאמן אחר,סתם שואל כי אולי אתה יודע)
הוא אישית לא. אבל יש לו עובד תחתיו שבונה תוכניות עפ״י העקרונות של סבסטיאן. הוא עצמו מאמן מעט מאוד אנשים, רק ספורטאים סופר מוכשרים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית