הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Posture correct

• פותח/ת השרשור lolmit
  • פורסם בתאריך
אין לי ניסיון עם זה, אבל בגדול אם אתה רוצה להיות זקוף יותר מאיזושהי סיבה אתה צריך להרגיל את עצמך להחזיק את הגוף אחרת
לדעתי עבודת כוח עם מוט (פרונט ובק סקוואט למשל) יכולה ללמד אותך טוב יותר מחגורה.
אפשר גם ללכת לפיזיותרפיסט שעוסק ביציבה.
העבודה השרירית הנדרשת על מנת להחזיק פוסטורה זקופה היא מינורית מאוד. (בוודאי בהשוואה לביצוע תרגיל כמו פרונט סקוואט).

כפי שאמרת: זה עניין של הרגל.
אני תוהה אם החזקת הפוזיציה הזו תחת משקל כבד, למשך פרק זמן קצר - רלוונטית.

ניר, בגדול אתה צודק, אבל אתייחס לנקודה מסויימת שנפוצה אצל ליפטרים:

הרבה ליפטרים שמבצעים את התרגילים שהצעת, סובלים מ- UPPER CROSSED SYNDROM בגלל שימוש ״לא מאוזן״ בגב העליון הייתי אומר. אני סבלתי מזה די הרבה זמן בעיקר עקב הזנחה של תרגילי גב עליון בטווח תנועה מלא (כמו פייס פול). זה מאוד נפוץ אצל ליפטרים שכל האיזור נהיה מאוד מתוח והטווח תנועה בעמוד שדרה העליון נפגע עקב עבודה בטווח תנועה מאוד ספציפי.
"מבוסס" על השערה עתיקה, מימים מעאפנים שבהם אנשים בעלי שם יכלו לפרסם "דעה" לא מאושררת, והיא הייתה מתקבלת כ-"נכונה", ומצוטטת על ידי מחקרים שוב ושוב, עד שבסוף היא הופכת ל-"עובדה", שאפילו מופיעה בספרי לימוד, וזאת למרות שההשערה (לא עובדה, ולא בטיח) המקורית לא הייתה עוברת היום תהליך של ולידציה בחיים.

אם אמנם הרבה ליפטרים מסגלים לעצמם פוסטורות מסויימות - אז קצת קשה להתווכח עם זה שהתופעה קיימת, אבל לא הייתי ממהר לומר שמדובר ב-"חוסר-איזון" (כאמור: זה לא שנדרש הרבה כוח), " שרירים מתוחים" (האם זו סיבה, או מסובב?) או "טווח תנועה שנפגע עקב עבודה בטווח מאוד ספציפי". (אם כבר - עקב חוסר שימוש בטווח תנועה מלא בחיים בכלל).

נערך לאחרונה:
העבודה השרירית הנדרשת על מנת להחזיק פוסטורה זקופה היא מינורית מאוד. (בוודאי בהשוואה לביצוע תרגיל כמו פרונט סקוואט).

כפי שאמרת: זה עניין של הרגל.
אני תוהה אם החזקת הפוזיציה הזו תחת משקל כבד, למשך פרק זמן קצר - רלוונטית.

"מבוסס" על השערה עתיקה, מימים מעאפנים שבהם אנשים בעלי שם יכלו לפרסם "דעה" לא מאושררת, והיא הייתה מתקבלת כ-"נכונה", ומצוטטת על ידי מחקרים שוב ושוב, עד שבסוף היא הופכת ל-"עובדה", שאפילו מופיעה בספרי לימוד, וזאת למרות שההשערה (לא עובדה, ולא בטיח) המקורית לא הייתה עוברת היום תהליך של ולידציה בחיים.

אם אמנם הרבה ליפטרים מסגלים לעצמם פוסטורות מסויימות - אז קצת קשה להתווכח עם זה שהתופעה קיימת, אבל לא הייתי ממהר לומר שמדובר ב-"חוסר-איזון" (כאמור: זה לא שנדרש הרבה כוח), " שרירים מתוחים" (האם זו סיבה, או מסובב?) או "טווח תנועה שנפגע עקב עבודה בטווח מאוד ספציפי". (אם כבר - עקב חוסר שימוש בטווח תנועה מלא בחיים בכלל).
הייתי מכליל ואומר שזה בגלל חוסר שימוש בטווח תנועה מסויים.

יפה! בדיוק פתחתי משתמש באתר ורציתי לשאול את השאלה הזו בדיוק.
לפתוח אשכול אבל אני מעדיף להגיב פה מאשר לפתוח אחד חדש.

בגדול קראתי את התגובות ועדיין לא הבנתי אם כדאי או לא.

יש את החגורות של המרימי משקלים כמו זאת כאן ויש את החגורות האורתופדיות כמו זאת כאן.
יש לי בעיה קלה בגב-כתפיים-צוואר עיקום קל, ושרירים לא מספיק חזקים אני מניח, הייתי אצל שני אורתופדים אחד כללי, אחד גב. שהפנו אותי לפיזיותרפיה ובכללי שלושת האנשים שפגשתי אמרו לי להתחיל להתאמן על הגב ועל זוקפי הצוואר. הקטע הוא שאני מתאמן כבר חצי-שנה ומן הסתם הגוף מתחזק, הגב וכולי, אז העצות שלהם מיושמות ממילא ולא עזרו ממש.

השאלה היא בעצם שני שאלות.
אני רוצה לשמור על יציבה, טווח תנועה מלא ושאר הדברים בצורה נכונה לאפקטיביות מלאה.
האם החגורה הזו האורתופדית שימושית ביום-יום את האמת יותר חשוב לי לדעת אם היא כדאית להתאמן איתה ויש לה יעילות?
שאלה שנייה שהיא נגזרת מהשאלה הראשונה, בהנחה שמישהו מכם יענה שאין בעיה ומניעה להשתמש בה
ואולי היא עשויה לשפר יציבה, אני לא ראיתי אנשים מתאמנים עם חגורות אצלי במועדון כושר
זה לא קצת "פאדיחה" להיות עם זה? מה דעתכם?

נערך לאחרונה:
לא לא לא.

חגורה לא פותרת בעיות יציבה.

זה שאתה מתאמן זה מעולה, אבל זה לא אומר שאתה מתאמן בצורה שמתאימה לך, בתרגילים, בעומס ובטווח תנועה שאתה צריך.

כמו שכתבתי כאן למעלה, גם לי, עם משקלים מאוד גבוהים ו10+ שנות אימונים, היו בעיות יציבה שאשכרה החריפו בגלל האימונים, אחרי עבודה עם מאמן ופיזיותרפיסט, המצב השתפר פלאים.

אתה צריך למצוא או מאמן עם זיקה לפיזיותרפיה ובעיות יציבה או פיזיותרפיסט ספורט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.

שרשורים דומים

Back
למעלה תחתית