הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה-דיאטת "כסאח" והשפעותיה

• פותח/ת השרשור tomM12
  • פורסם בתאריך

tomM12

משתמש מתחיל
44
5
נק' מוניטין:
5
44
5
היי,
התחלתי חיטוב אחרי עלייה דרסטית באחוזי שומן. לא התאמנתי קבוע כבר הרבה מאוד שנים ועם הרבה מאוד ג'אנק הגעתי למצב של מעל 25 אחוז שומן אם לא קרוב יותר ל 30.

בן 27
1.85
שוקל 92 (כבר שבועיים בחיטוב, התחלתי ב 96.5)

עושה אירובי 3 פעמים בשבוע (הליכה מהירה)
עושה 3 פעמים בשבוע אימון כוח.

ה rmr שלי הוא 2500 ואני משתדל להגיע לצריכה של 2000 קלוריות ביום אבל ברגע שהורדתי את הג'אנק והשוקולדים מהתפריט הבנתי שזו משימה לא פשוטה ואני שובע משמעותית מפחות אוכל.

ביום ממוצע אני אוכל בערך 1300 קלוריות ומשתדל לשמור על כמות חלבון של 1.7 גרם לק"ג.

זה בסדר לשמור על גירעון קלורי כזה גדול?

זה יפגע בי בקצב ירידת השומן?

אני אפרק שריר בקצב או שכל עוד אני שומר על אימונים וחלבון אני אמור להיות בסדר?(לא שיש כרגע יותר מדי שריר לשמור עליו)

המטרה העיקרית שלי כרגע זה להוריד את הבטן והחזה השומני כמה שיותר מהר ולהתחיל מסה יחסית נקייה.

אשמח ממש לעזרת כל המומחים פה בפורום.

זה לא אידיאל, אתה תאבד המון משקל אבל תאבד גם חשק לזוז,
כמובן שתאבד שריר בתהליך כזה.

אני בספק שאתה ב30% שומן אגב.
תשמור על גירעון של 500 קלוריות בערך לפחות להתחלה.

• פותח/ת השרשור
זה לא אידיאל, אתה תאבד המון משקל אבל תאבד גם חשק לזוז,
כמובן שתאבד שריר בתהליך כזה.

אני בספק שאתה ב30% שומן אגב.
תשמור על גירעון של 500 קלוריות בערך לפחות להתחלה.

קודם כל ממש תודה על התשובה המהירה..
תשמע, לא מדדתי את עצמי במכשור מקצועי כדי לדעת כמה אחוז שומן אני. אבל הסתכלתי פה בפורום שאנשים שאלו כמה אחוזי שומן הם ומייק מנהל האתר ענה להם 22-23. ואני משמעותית יותר שמן ממה שהם היו בתמונות האלה.

אני לא יכול לחיות בחיטוב 8 חודשים בגירעון של 500 עד שארד לאחוז שומן נורמלי 15-16.

ברור שצריך לעשות בדרך הנכונה אבל אני מוכן לספוג ירידה מסוימת בכמות שריר כל עוד אני ארד מהר באחוזי שומן.

השאלה היא בתכלס אם אפשר לשמור על גירעון קלורי כזה למשך חודשיים-שלוש בלי ירידה בקצב חילוף חומרים וירידה עקבית באחוזי שומן.. אני מעוניין לסיים את החיטוב הזה תוך 3 חודשים מקסימום

קודם כל ממש תודה על התשובה המהירה..
תשמע, לא מדדתי את עצמי במכשור מקצועי כדי לדעת כמה אחוז שומן אני. אבל הסתכלתי פה בפורום שאנשים שאלו כמה אחוזי שומן הם ומייק מנהל האתר ענה להם 22-23. ואני משמעותית יותר שמן ממה שהם היו בתמונות האלה.

אני לא יכול לחיות בחיטוב 8 חודשים בגירעון של 500 עד שארד לאחוז שומן נורמלי 15-16.

ברור שצריך לעשות בדרך הנכונה אבל אני מוכן לספוג ירידה מסוימת בכמות שריר כל עוד אני ארד מהר באחוזי שומן.

השאלה היא בתכלס אם אפשר לשמור על גירעון קלורי כזה למשך חודשיים-שלוש בלי ירידה בקצב חילוף חומרים וירידה עקבית באחוזי שומן.. אני מעוניין לסיים את החיטוב הזה תוך 3 חודשים מקסימום

30% שומן יהיה על גבול הבלתי אפשרי לחטב ב3 חודשים,
בכל מקרה אם תתאמן מספיק ותאכל מספיק חלבון תוכל אולי להיות בגירעון גדול יותר.

הבעיה הגדולה תהיה ההשפעה על היום-יום שלך.

• פותח/ת השרשור
30% שומן יהיה על גבול הבלתי אפשרי לחטב ב3 חודשים,
בכל מקרה אם תתאמן מספיק ותאכל מספיק חלבון תוכל אולי להיות בגירעון גדול יותר.

הבעיה הגדולה תהיה ההשפעה על היום-יום שלך.

במה בעיקר זה ישפיע לי ביום יום?
ומה זאת אומרת להתאמן מספיק? אתה ממליץ לי להתאמן יותר מ 3 פעמים בשבוע כוח?
אני כרגע מתאמן 3 פעמים בשבוע fbw

מניסיון אישי ( לא מחייב ) בעיה בדיאטות כאסח זה שאי אפשר לשמור על המצב הזה לנצח. ברגע שתפסיק , המשקל יחזור. דיאטה זה לא פעולה רגעית אלא שינוי עורך חיים.

היי,
התחלתי חיטוב אחרי עלייה דרסטית באחוזי שומן. לא התאמנתי קבוע כבר הרבה מאוד שנים ועם הרבה מאוד ג'אנק הגעתי למצב של מעל 25 אחוז שומן אם לא קרוב יותר ל 30.

בן 27
1.85
שוקל 92 (כבר שבועיים בחיטוב, התחלתי ב 96.5)

עושה אירובי 3 פעמים בשבוע (הליכה מהירה)
עושה 3 פעמים בשבוע אימון כוח.

ה rmr שלי הוא 2500 ואני משתדל להגיע לצריכה של 2000 קלוריות ביום אבל ברגע שהורדתי את הג'אנק והשוקולדים מהתפריט הבנתי שזו משימה לא פשוטה ואני שובע משמעותית מפחות אוכל.

ביום ממוצע אני אוכל בערך 1300 קלוריות ומשתדל לשמור על כמות חלבון של 1.7 גרם לק"ג.

זה בסדר לשמור על גירעון קלורי כזה גדול?

זה יפגע בי בקצב ירידת השומן?

אני אפרק שריר בקצב או שכל עוד אני שומר על אימונים וחלבון אני אמור להיות בסדר?(לא שיש כרגע יותר מדי שריר לשמור עליו)

המטרה העיקרית שלי כרגע זה להוריד את הבטן והחזה השומני כמה שיותר מהר ולהתחיל מסה יחסית נקייה.

אשמח ממש לעזרת כל המומחים פה בפורום.

אתה אוכל 1,300????? 🤯
חחחח קטעים.
מה התפריט שלך? אני כנראה צריכה לרדת ל1,300 ומעניין לראות מה אתה מכניס לשם...

בכל אופן, ההמלצה היא לרדת בין 0.5-1% מהמשקל לך בשבוע.
ככה שאם אתה שוקל 95 אז זה בערך בין חצי קילו לקילו.
נכון, זה ייקח קצת יותר זמן, אבל זה לא יפגע בך בתפקוד היומיומי (שאולי כרגע אתה לא מרגיש כי אתה מלא במוטיבציה, אבל חכה אוטוטו זה יבוא לך בסיבוב) וסביר מאוד להניח שהתוצאה תישאר ליותר זמן. כי דיאטת כאסח זו הזמנה ליו-יו רציני.
הגיוני שבשבועיים הראשונים ירדת יותר, כי בהתחלה יורדים בנוזלים וכאלה, אבל לא מומלץ להמשיך בקצב שכזה.
כמו שאור כתב, כדאי לך להפחית ב500 קל' בלבד. מנסה להעלות ל1600-1800 ותשמור על 2 גר שומן למשקל הגוף, ותראה את קצב הירידה בממוצע שבועי.
אם אתה יורד קילו לשבוע זה מעולה אל תשכח שהמטרה היא לא לאבד משקל אלא לאבד שומן.
ותחשוב על זה שאם הכל ילך לפי הספר, אז בירידה של קילו בשבוע אתה תוריד בערך 12 קילו בתוך 3 חודשים! זה המון.
ומשם כבר תראה איך אתה רוצה להמשיך... 😃

הבעיה הכי גדולה בדיאטת כסאח, שכדי לשמור על זה, אתה חייב להמשיך בניטרלי די הרבה זמן, כי ברגע שתהיה בפלוס קטן, זה כנראה ילך לשומן, אחרי הכל, יש לך תאי שומן ריקים ורעבים.

אם יש לך את הכוח המנטלי להיות בנטרלי למרות הרעב, בהצלחה, אבל אם נראה לך שתסבול רק חודשיים בשביל תהליך שלוקח 8, אתה מוכן להפתעה. גם אחרי שתשיג את המטרה שלך, הקושי ממשיך לעוד 6 חודשים כדי שלא תשמין.

לא הייתי מתחיל מסה בכלל עד שאתה לגמרי מתאושש מהחיטוב הזה, וזה יבול לקחת זמן, וזה קשה.

• פותח/ת השרשור
הבעיה הכי גדולה בדיאטת כסאח, שכדי לשמור על זה, אתה חייב להמשיך בניטרלי די הרבה זמן, כי ברגע שתהיה בפלוס קטן, זה כנראה ילך לשומן, אחרי הכל, יש לך תאי שומן ריקים ורעבים.

אם יש לך את הכוח המנטלי להיות בנטרלי למרות הרעב, בהצלחה, אבל אם נראה לך שתסבול רק חודשיים בשביל תהליך שלוקח 8, אתה מוכן להפתעה. גם אחרי שתשיג את המטרה שלך, הקושי ממשיך לעוד 6 חודשים כדי שלא תשמין.

לא הייתי מתחיל מסה בכלל עד שאתה לגמרי מתאושש מהחיטוב הזה, וזה יבול לקחת זמן, וזה קשה.

תודה על התשובה.
לכמה זמן היית ממליץ להיות על נטרלי לאחר החיטוב?

שלום תום. כפי שקודמיי אמרו ובצדק רב- אתה תסבול מרידית מתח חדה בגוף שתפגע בתפקוד היומי שלך. ככלל דיאטה לחיטוב אחוזי שומן, בעיקר באנשים רזים משפיעה הורמונאלית על הגוף. לכן להימצא במצב של דיאטת "כאסח" כפי שאתה, רוצה הוא לא מצב בריא. אני רוצה ברשותך להתעכב דווקא על הצד הבריאותי של העניין- הימצאות במצב של דיאטה לאורך זמן משפיעה על בלוטת יתרת המוח שבתורה מתחילה להשפיע על כל הצירים ההורמנאליים ובראשם בלוטת יתרת הכליה. לא בריא להיות במצב כזה לאורך זמן ולראיה הגוף מאותת לך על כך בשינוי מצב רוח, חולשות, חוסר חשק מיני, חוסר מוטיבציה ולפעמים דכאונות. כל אחד מקבל את זה אחרת אך המכנה המשותף הוא שיש תופעות לוואי. לדוגמא: מפתחי גוף מקצועיים נמצאים במתח אדיר כשהם מגיעים לרמה של 4-7% שומן ותוכל לשאול כל מתאמן שהיה במצב הזה שמצב הרוח מאוד משתנה לעומת הנמצב הנתון שלהם.
לכן התבנית הנכונה היא לרדת מאוד לאט כפי שאמרו לך חבריי מעלי, קודם כל מבחינת בריאותית. דבר שני, בהשלכה ישירה על התחום שלנו- לשמור על מסת שריר, סחוס, גידים, מאזן נוזלים, רקמות בריאות ולצמצם את הירידה לרמת השומן בלבד. אסתטית- תן לעור שלך להתרגל לשינוי על מנת שלא יווצר לך עור עודף רב. תוכל לסייע בשמירה על העור על ידי מריחת שמן זית, שתיית מיץ לימון, אכילת גזר וענבים (תתפלא כמה מאכלים אלו משמעותיים לעור). בתקופת הנטרלי, תן לגוף שלך לאזן את עצמו לבד, הגוף הוא מכונה חכמה ולכן אל תמהר לצאת מהמצב הזה. אין פרק זמן שהוא נכון, זה משתנה מאדם לאדם, לא מומלץ פחות משלושה שבועות ואל תתבאס אפילו מחודש וחצי או חודשיים של נייטרלי. ככל שתתן לגוף שלך להסתגל לתהליך כך תטיב עם עצמך. אל תשכח שהגוף לא אוהב טראומות מכל סוג שהן.
שיהיה המון בהצלחה!

• פותח/ת השרשור

שלום תום. כפי שקודמיי אמרו ובצדק רב- אתה תסבול מרידית מתח חדה בגוף שתפגע בתפקוד היומי שלך. ככלל דיאטה לחיטוב אחוזי שומן, בעיקר באנשים רזים משפיעה הורמונאלית על הגוף. לכן להימצא במצב של דיאטת "כאסח" כפי שאתה, רוצה הוא לא מצב בריא. אני רוצה ברשותך להתעכב דווקא על הצד הבריאותי של העניין- הימצאות במצב של דיאטה לאורך זמן משפיעה על בלוטת יתרת המוח שבתורה מתחילה להשפיע על כל הצירים ההורמנאליים ובראשם בלוטת יתרת הכליה. לא בריא להיות במצב כזה לאורך זמן ולראיה הגוף מאותת לך על כך בשינוי מצב רוח, חולשות, חוסר חשק מיני, חוסר מוטיבציה ולפעמים דכאונות. כל אחד מקבל את זה אחרת אך המכנה המשותף הוא שיש תופעות לוואי. לדוגמא: מפתחי גוף מקצועיים נמצאים במתח אדיר כשהם מגיעים לרמה של 4-7% שומן ותוכל לשאול כל מתאמן שהיה במצב הזה שמצב הרוח מאוד משתנה לעומת הנמצב הנתון שלהם.
לכן התבנית הנכונה היא לרדת מאוד לאט כפי שאמרו לך חבריי מעלי, קודם כל מבחינת בריאותית. דבר שני, בהשלכה ישירה על התחום שלנו- לשמור על מסת שריר, סחוס, גידים, מאזן נוזלים, רקמות בריאות ולצמצם את הירידה לרמת השומן בלבד. אסתטית- תן לעור שלך להתרגל לשינוי על מנת שלא יווצר לך עור עודף רב. תוכל לסייע בשמירה על העור על ידי מריחת שמן זית, שתיית מיץ לימון, אכילת גזר וענבים (תתפלא כמה מאכלים אלו משמעותיים לעור). בתקופת הנטרלי, תן לגוף שלך לאזן את עצמו לבד, הגוף הוא מכונה חכמה ולכן אל תמהר לצאת מהמצב הזה. אין פרק זמן שהוא נכון, זה משתנה מאדם לאדם, לא מומלץ פחות משלושה שבועות ואל תתבאס אפילו מחודש וחצי או חודשיים של נייטרלי. ככל שתתן לגוף שלך להסתגל לתהליך כך תטיב עם עצמך. אל תשכח שהגוף לא אוהב טראומות מכל סוג שהן.
שיהיה המון בהצלחה!

@Mike @kotzer

אשמח בבקשה להתייחסות שלכם.
קיבלתי פה כמה עצות אבל מרוב הקריאה שלי בפורום הזה אני מבין שאתם האוטוריטה המקצועית כאן.

יש מאמר בקילוגרם שאפילו תומך בדיאטות עם גירעון קלורי גדול לבעלי אחוז שומן גבוה..
שוב לכל מי שהגיב, אני הולך לישון שבע. לא מרגיש חסך באוכל בכלל. כל הפחמימה שנכנסת לי לגוף מסתכמת ב 3 כפות אורז ביום ותפוח. והצריכה הגבוהה של חלבון ושומן משאירה אותי שבע. אני על דל פחמימה כי הגוף שלי מגיב לזה טוב יותר. לא חושב שיש יתרון כזה או אחר לדל פחמימה
*כדאי לציין שאחת לשבוע אני מגיע לאזור ה 2500-2700 קלוריות בימי שישי

תודה על התשובה.
לכמה זמן היית ממליץ להיות על נטרלי לאחר החיטוב?
קשה להגיד בדיוק, אבל לפחות הזמן וחצי שלקח לך החיטוב.
אם עשית חיטוב חודש, אז חודש וחצי להיות בניטרלי.

אבל זה מאוד נשתנה בכמה אגרסיבי היה הירידה, אם באמת הצלחת לרדת בחודש מה שלוקח 8 חודשים, הייתי נשאר בניטרלי 7 חודשים נוספות לפני המסה רק כדי להיות בטוח שלא תשמין הכל בחזרה.

ורק שתבין, שאתה תהיה מאוד רעב בניטרלי שלך גם כן.

@Mike @kotzer

אשמח בבקשה להתייחסות שלכם.
קיבלתי פה כמה עצות אבל מרוב הקריאה שלי בפורום הזה אני מבין שאתם האוטוריטה המקצועית כאן.

יש מאמר בקילוגרם שאפילו תומך בדיאטות עם גירעון קלורי גדול לבעלי אחוז שומן גבוה..
שוב לכל מי שהגיב, אני הולך לישון שבע. לא מרגיש חסך באוכל בכלל. כל הפחמימה שנכנסת לי לגוף מסתכמת ב 3 כפות אורז ביום ותפוח. והצריכה הגבוהה של חלבון ושומן משאירה אותי שבע. אני על דל פחמימה כי הגוף שלי מגיב לזה טוב יותר. לא חושב שיש יתרון כזה או אחר לדל פחמימה
*כדאי לציין שאחת לשבוע אני מגיע לאזור ה 2500-2700 קלוריות בימי שישי
לפי הגובה והמשקל שלך אתה לא באחוז שומן גבוה מאוד, ככה שהמקרה לא תופס אצלך, מדובר על מי שיש לו מסות של שומן.
בעיקרון עם דיאטה מתוכננת כראוי עם גירעון גדול מאוד אפשר להסתדר לתקופה קצרה, אבל היא צריכה להיות מתוכננת מאוד כמו איך אתה דואג שאתה מכניס מספיק חלבון, מספיק סיבים, מספיק שומן, ומספיק ויטמינים. זה דורש ידע וניסיון.
הבעיה עם המצב שלך הוא שפשוט נקלעת לדיאטת כסאח, כלומר לא תיכננת את כל מה שתיארתי קודם, וזה כנראה מבטיח את הכישלון של הדיאטה הזאת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית