הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

שאלה על ארוחה תוספי תזונה ולאחר ארוחה

מיכאל כהן

משתמש מתחיל
113
10
נק' מוניטין:
10
113
10
עם הארוחה אני נוטל תוספי תזונה
השאלה שלי האם אפשר בסיום הארוחה ואחרי התוספי תזונה לקחת מסטיק או שיש להמתין? בגלל שהמסטיק מכיל כל מיני רכיבים שעלולים לפגוע הספיגה של התוספי תזונה

עם הארוחה אני נוטל תוספי תזונה
השאלה שלי האם אפשר בסיום הארוחה ואחרי התוספי תזונה לקחת מסטיק או שיש להמתין? בגלל שהמסטיק מכיל כל מיני רכיבים שעלולים לפגוע הספיגה של התוספי תזונה
מנסה להבין האם אתה מטריל או שואל שאלה רצינית אבל אני אקח אותך ברצינות. לא שמעתי מעולם לא מסטיק שיש בו רכיבים שמעכבים ספיגה אבל אם אתה מפחד שזה המצב אז מסטיק לא כזה קריטי דלג עליו.

• פותח/ת השרשור
אם קראת במקור אמין שהרכיבים הספציפים האלו עלולים לפגוע בספיגה של תוספי התזונה שאתה צורך, אז תמתין.
אם לא היית מגיב אף אחד לא היה מגיב מודה לך
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

מנסה להבין האם אתה מטריל או שואל שאלה רצינית אבל אני אקח אותך ברצינות. לא שמעתי מעולם לא מסטיק שיש בו רכיבים שמעכבים ספיגה אבל אם אתה מפחד שזה המצב אז מסטיק לא כזה קריטי דלג עליו.
למה שאני אטריל? משעמם לי בחיים?
השאלות שלי מוזרות בעיניך אתה לא חייב להתייחס אחי, אני לוקח את זה מאוד ברצינות ולא רוצה ליפול בטעויות שיעכבו את התהליך שלי, למשל קפה אני לא שותה שעה אחרי תוספי תזונה כי אני יודע שזה לא רק מעכב אלא עלול גם לפגוע בספיגה
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

אם קראת במקור אמין שהרכיבים הספציפים האלו עלולים לפגוע בספיגה של תוספי התזונה שאתה צורך, אז תמתין.
שאלה נוספת אחי
אפשר לקחת קריאטין עם אשווגנדה ביחד או בפרקי זמן שונים, מה שאני עושה עד עכשיו זה קריאטין בבוקר, קפה לפני האימון ועוד מעט יגיע לי אשווגנדה, איך לדעתך לשלב את זה הכי טוב?

כן, אפשר לשלב קריאטין ואשווגנדה בלי בעיה – אין ביניהם אינטראקציה שלילית. אם אתה כבר לוקח קריאטין בבוקר וזה נוח לך, תמשיך ככה. אשווגנדה אפשר לקחת בבוקר (אם אתה רוצה שיפור בריכוז ועמידות ללחץ) או בערב (אם המטרה היא שינה טובה יותר והרגעת סטרס). שים לב שלאנשים שונים האשווגנדה משפיעה אחרת – חלק מרגישים עייפות, חלק דווקא ערנות, אז שווה לבדוק מה עובד לך. קפה לפני אימון זה אחלה, ואין בעיה שהוא יבוא יחד עם קריאטין.

• פותח/ת השרשור
כן, אפשר לשלב קריאטין ואשווגנדה בלי בעיה – אין ביניהם אינטראקציה שלילית. אם אתה כבר לוקח קריאטין בבוקר וזה נוח לך, תמשיך ככה. אשווגנדה אפשר לקחת בבוקר (אם אתה רוצה שיפור בריכוז ועמידות ללחץ) או בערב (אם המטרה היא שינה טובה יותר והרגעת סטרס). שים לב שלאנשים שונים האשווגנדה משפיעה אחרת – חלק מרגישים עייפות, חלק דווקא ערנות, אז שווה לבדוק מה עובד לך. קפה לפני אימון זה אחלה, ואין בעיה שהוא יבוא יחד עם קריאטין.
אוקיי, אז אני אעשה סוג של ניסוי וטעייה
אקח את האשווגנדה לפני הקריאטיו יום אחד ויום לפני יום בבוקר ולקראת ערב לראות את התוצאות אם אני ישנוני או לא, ושאלה נוספת אם כבר

תסופי התזונה שאני לוקח בארוחה
אומגה 3, מולטי, אומגה 9 אני לוקח עם שומן בשביל ספיגה מיטבית, אבל אני מרשה לעצמי כמות די מכובדת של שומן, אתה חושב שכמה גרמים מספיק או צריך כמות יפה? עיקר השומן בא מסטייק או טלה או כבש בשר אדום בעיקר, אני רוצה לוודא אחי סליחה על החפירה

לפני שאתה שואל על פגיעה בספיגת תוספי תזונה, מציע שתבדוק פעמיים אם אתה באמת זקוק לתוספי תזונה.
מהם התוספים שאתה לוקח? עבור אילו מטרות?
אם אתה נוטל ויטמינים או מינרלים - האם אובחנת בחסרים כלשהם או שהחלטת לקחת על דעת עצמך?

ממה שציינת אני לא רואה בעיות ספיגה פונטציאליות.
אני גם לא רואה צורך לצרוך עוד תוספים מאשר קריאטין וקפאין, אלא אם אתה יודע משהו שאני לא.

למה שאני אטריל? משעמם לי בחיים?
השאלות שלי מוזרות בעיניך אתה לא חייב להתייחס אחי, אני לוקח את זה מאוד ברצינות ולא רוצה ליפול בטעויות שיעכבו את התהליך שלי, למשל קפה אני לא שותה שעה אחרי תוספי תזונה כי אני יודע שזה לא רק מעכב אלא עלול גם לפגוע בספיגה

התגובה שלו לא לעניין, אבל אפשר לקבל הרגשה שאתה מתמקד בעניינים תפלים.
תסתכל על התזונה שלך במאקרו - יש מספיק חלבון, פירות וירקות? מספיק קלוריות למטרה שלך? אתה רואה ששינוי המשקל תואם למטרה? אתה אוכל מגוון?
אם כן - אז הכל טוב. מכאן אתה יכול לעבוד יותר על עקביות, הפחתת הקושי בתהליך ופחות על איזה תוסף ומתי בדיוק צריך לקחת. בעיניי זו התעסקות בזוטות.

• פותח/ת השרשור
לפני שאתה שואל על פגיעה בספיגת תוספי תזונה, מציע שתבדוק פעמיים אם אתה באמת זקוק לתוספי תזונה.
מהם התוספים שאתה לוקח? עבור אילו מטרות?
אם אתה נוטל ויטמינים או מינרלים - האם אובחנת בחסרים כלשהם או שהחלטת לקחת על דעת עצמך?

ממה שציינת אני לא רואה בעיות ספיגה פונטציאליות.
אני גם לא רואה צורך לצרוך עוד תוספים מאשר קריאטין וקפאין, אלא אם אתה יודע משהו שאני לא.
התגובה שלו לא לעניין, אבל אפשר לקבל הרגשה שאתה מתמקד בעניינים תפלים.
תסתכל על התזונה שלך במאקרו - יש מספיק חלבון, פירות וירקות? מספיק קלוריות למטרה שלך? אתה רואה ששינוי המשקל תואם למטרה? אתה אוכל מגוון?
אם כן - אז הכל טוב. מכאן אתה יכול לעבוד יותר על עקביות, הפחתת הקושי בתהליך ופחות על איזה תוסף ומתי בדיוק צריך לקחת. בעיניי זו התעסקות בזוטות.
על קריאטין אין צורך להרחיב
אומגה 3- הגוף מתקשה לייצר וגם ראיתי שאני לוקח לאור זמן זה מאזן את הכולסטרול הרע והטוב בבדיקות דם
מולטי ויטמין לא אוכל מספיק פירות וירקות
עכשיו אשווגנדה כי אני לחוץ מאוד בזמן האחרון

צריך לבדוק כל תוסף לגופו, יש סיכוי שהאוכל שאתה אוכל פוגע בספיגה של חלק מהתוספים, או שתוספים מסוימים פוגעים בספיגה של אחרים.

כאחד שהתמודד הרבה זמן עם ברזל נמוך, מה שעזר לי, זה לצרוך אותו מחוץ לארוחה עם ויטמין C שעוזר לספיגה. ספציפית לברזל הרבה דברים פוגעים לו בספיגה, כמו סידן לדוגמה, תחשוב על כל האנשים שצורכים תוסף סידן יחד עם ברזל.

תקרא על התוספים שלך ותראה מה נכון לך.

אוסיף, שהתעסקות יתרה עלול לגרום לך לוותר ולא לקחת אותם בכלל, ואם אתה צריך את התוספים האלו, עדיף לצרוך עם פגיעה בספיגה מאשר בכלל לא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית