הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם תזונה טבעונית פוגעת בביצועים באימונים?

Ayelet Kurztband

משתמש על
44,165
2,980
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
464
44,165
2,980
טבעונות ופגיעה באימונים.jpg

בקרב מתאמנים, קיימת תפיסה שתזונה טבעונית עשויה לפגוע בביצועים ספורטיביים ולכן היא לא אידאלית. לאחרונה יצא הסרט The Game Changers”" שעורר סערה בקרב מתאמנים וגרמה לרבים לשנות את התזונה שלהם לצמחונות או טבעונות. האם יש הבדל בביצועים ספורטיביים בעקבות תזונה טבעונית?

במחקר הבא נבדקה השפעה של תזונה טבעונית לעומת אוכלי כל על אימוני התנגדות וסבולת.

השתתפו 56 נשים צעירות ומאומנות, שסווגו כטבעוניות (28) וכאוכלות כל (28).

נבדקו הרכב גוף (דקסה), מדדי סבולת - צריכת חמצן מרבית ודיווש באופני כושר עד להתשה ברמת מאמץ זהה, כוח (משקל מקסימלי לחזרה בלחיצת רגליים ולחיצת חזה) וצריכה תזונתית (יומן אכילה של 3 ימים).

תוצאות:
לשתי הקבוצות היו נתונים דומים מבחינת רמת הפעילות, משקל, הרכב הגוף (אחוזי שומן ומסה רזה) וכוח.

אמנם, צריכת החמצן המרבית המשוערת ותוצאות מבחן הסבולת (עד להתשה), היו גבוהים משמעותית אצל הנבדקות הטבעוניות.

המשתתפות הטבעוניות צרכו כמות גבוהה יותר משמעותית של פחמימות, סיבים תזונתיים, ויטמין C, ברזל ומגנזיום לעומת אוכלות כל, וכמות נמוכה משמעותית של חלבון, שומן, ויטמין D וויטמין B12.

לסיכום:
טבעונות איננה פוגעת בביצועים הספורטיביים ולפי תוצאות המחקר אף יתכן שיש יתרון לטבעונות באימוני סבולת. השערת החוקרים היא שלכמות הפחמימה הגבוהה יותר בתזונה הטבעונית יש יתרון לאימוני מסוג זה (שכן, למילוי מאגרי פחמימה בשריר יש יתרון בביצועים באימוני סבולת). חשוב לציין, כי רמת הכושר של הנבדקות נקבעה על פי שאלון שהן מילאו, כך שיתכן שמראש למשתתפות הטבעוניות היה כושר אירובי גבוה יותר.

במחקרים קודמים שהשוו בין טבעונים לאוכלי כל, לא נצפו הבדלים גם ברמת הסבולת של המשתתפים, כך שלא נראה שיש יתרון או חיסרון לתזונה טבעונית בהקשר של ביצועים ספורטיביים.

בסופו של דבר, בכל דיאטה – טבעונות, צמחונות ואוכלי כל, אפשרי לשמור על ערכים תזונתיים ועל הביצועים הספורטיביים. נדרש רק לבצע התאמות בתפריט כראוי כדי לוודא שלמתאמן/ת אין חוסרים תזונתיים בהתאם לנתונים האישיים.

קישור למאמר -
Is a vegan diet detrimental to endurance and muscle strength?

ברגע שמדדו את הרמת כושר לפי שאלון זה בעיה..

אצל נשים... לא יודע למה אבל כל הטבעונים שראיתי עד עכשיו שחיפים
יש סטרונגמן או פאוורליפטר טבעוני ישראלי אחד YONA LAYTAYZEN ראיתי אותו בפייס, רחוק מאוד מלהיות שחיף 😁 יש את אבי לייני גם, לא ענק אבל ממש לא שחיף.
ברור שאדם אחד או שניים זה לא הוכחה לכלום, סתם נזכרתי בהם
והיה בחור כאן בפורום, אמיר, טבעוני עם מספרים מכובדים מאוד בהרמות.

יש סטרונגמן או פאוורליפטר טבעוני ישראלי אחד YONA LAYTAYZEN ראיתי אותו בפייס, רחוק מאוד מלהיות שחיף 😁 יש את אבי לייני גם, לא ענק אבל ממש לא שחיף.
ברור שאדם אחד או שניים זה לא הוכחה לכלום, סתם נזכרתי בהם
והיה בחור כאן בפורום, אמיר, טבעוני עם מספרים מכובדים מאוד בהרמות.
לא מכיר אותם אישית,
הם טבעיים? כי זה פקטור דיי משמעותי

מעבר לזה, ייתכן והם הגיעו להישגים שלהם עם תזונת כל ורק לאחר מכן עברו לתזונה צמחונית\טבעונית?
ייתכן והם היו משיגים תוצאות טובות יותר היום עם תזונת כל - ואת זה אי אפשר למדוד.

לא מכיר אותם אישית,
הם טבעיים? כי זה פקטור דיי משמעותי
צודק, פקטור משמעותי מאוד. גם אני לא מכיר אותם אישית. את אמיר הכרתי בתחרויות אבל לא ברמה של לדעת את התשובה

לפי נתונים שראיתי 5% בארץ טבעונים ו13% צמחונים. כלומר מדובר על המון אנשים.... ועדיין צריך לחפש בנרות כדי למצוא טבעוני ששווה משהו.

לא רוצה לקבוע מסקנה כלשהי אבל זה כנראה אומר משהו.

שווה משהו מאיזו בחינה? ביצועים ספורטיביים? אני מניח שאין נתונים מה אחוז הטבעונים מכל המתאמנים, או אחוז המתאמנים מכל הטבעונים. חוץ מזה שלא כל טבעוני צועק לכל העולם שהוא טבעוני (אותי זה הפתיע נגיד).
אני לא טבעוני ולא קרוב להגן על טבעונות אבל אני מסכים עם זה:
בסופו של דבר, בכל דיאטה – טבעונות, צמחונות ואוכלי כל, אפשרי לשמור על ערכים תזונתיים ועל הביצועים הספורטיביים. נדרש רק לבצע התאמות בתפריט כראוי כדי לוודא שלמתאמן/ת אין חוסרים תזונתיים בהתאם לנתונים האישיים.

שווה משהו מאיזו בחינה? ביצועים ספורטיביים? אני מניח שאין נתונים מה אחוז הטבעונים מכל המתאמנים, או אחוז המתאמנים מכל הטבעונים. חוץ מזה שלא כל טבעוני צועק לכל העולם שהוא טבעוני (אותי זה הפתיע נגיד).
אני לא טבעוני ולא קרוב להגן על טבעונות אבל אני מסכים עם זה:
מבחינת הגודל של הגוף

אני מכיר דווקא הרבה טבעונים שהם אתלטיים וחטובים אבל כאלה שהם מאסיביים, לא...

די קל לזהות טבעוניים אתה פשוט מסתכל מה הבנאדם אוכל. בוא נגיד אם תראה מישהו רנדומאלי ברחוב אתה לא תדע, אבל מישהו שראית כמה פעמים אפשר לדעת. גם טבעונים בדרך כלל אוהבים לדבר על זה, אם אתה מתחיל שיחה זה איכשהו עולה ואם דיברת על אוכל זה בטוח עולה.

תכלס בתחרויות הרבה גם הגדירו אותי טבעוני כי אכלתי הרבה ירקות, ושתיתי חלבון סויה, וחטיפי חלבון סויה שהכנתי. הם לא ראו את הדגים והעוף שאני גם אוכל.
מאוד קל לטעות מי טבעוני באמת כי לא תמיד מדברים על זה.
בכל אופן, לא ידוע לי על טבעונים פאוורליפטרים חזקים בארץ, אבל זה לא אומר דבר על טבעונות אפשר בקלות להיות פאוורליפטר מוצלח טבעוני.
אני ניזון הרבה מצומח, וגם בשבוע שאני אוכל רק טבעוני האימונים לא נפגעים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית