הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המלצה לקורס בסיסי בפיתוח תוכנה

• פותח/ת השרשור שיר1
  • פורסם בתאריך

שיר1

משתמש קבוע
1,286
1,413
נק' מוניטין:
1,912
1,286
1,413
כבר כמה שנים ששוקלת הסבה לתחום. נרשמתי עכשיו ללימודים - קצת באיחור (מכסה מלאה וקבלה ע"ב מקום פנוי) כך שאני לא תולה יותר מדי את תקוותי על כך. בין כך ובין כך קיבלתי הצעת עבודה מעניינת שבעיקר נותנת לי הזדמנות די נדירה. מה שכן, זו תהיה לגמרי קפיצה למים ובעיקר אני אצטרך להיות אחראית להכשרה שלי (בעיקרון זה נתלה על שני מתכנתים שיושבים במחלקה הספציפית אליה אשתלב ועוד קורס ע"ח החברה או משהו כזה, אבל בואו, זו בעיקר אני שאצטרך לקחת אחריות).

מחפשת קורס מומלץ, אינטרנטי או לא, בתשלום או שלא, שיעניק לי יסוד חזק. השפה פחות משנה (חושבת אולי לכיוון web-י יותר) יותר הקניית יסודות - הלוגיקה, הכלים, הדברים החשובים שישמשו אותי בכל שפה. גם ככה השפה איתה עובדים מיושנת ודי פשוטה. הקדשתי כמה שעות במצטבר להכיר אותה, והיא לא תהווה בעיה.

אבהיר שוב שאני עם אפס רקע בנושא. וכשאני אומרת אפס אני מתכוונת אפס. מה שעומד לרשותי אלו רק אינדיקציות מסויימות לכך שזה יכול לעבוד עבורי, ראש על הכתפיים, יכולות חשיבתיות ושכליות טובות, והכישרון ללמוד מהר יחסית. הדבר היחיד שעשיתי כאמור הוא לדפדף קצת ולהכיר את השפה איתה הם עובדים (פקודות פונקציות סינטקס) ולכתוב כמה דברים פשוטים לראות שמבינה ומתחברת ויש לזה סיכוי.

יודעת שיש פה אנשים שלומדים או מתעסקים בתחום (או גם וגם 😁). עושה מן הסתם את הבדיקות שלי, אבל אם יש למישהו המלצה לקורס יסודי שכזה, שבעיקר ייתן בסיס מספיק לכל שפה שאבחר לכתוב בה אח"כ, יותר מאשמח לשמוע 😃
*שוקלת למשל את זה:
The Complete Web Developer in 2020: Zero to Mastery

יש תוכנית של shecodes ששמעתי עליה דברים טובים. נותנת כלים בסיסים, אבל זה בטוח נחמד וטוב לקשרים ולניסיון קצת.
תנסי לחפש קצת בudemy, אני באופן אישי לא מכיר משהו ספציפי.
אני כן הייתי מציע לך להתמקד קצת. זה בערך כמו להגיד שאת רוצה ללמוד לעשות ספורט כי בא לך להתחרות.
זה סבבה, וכנראה כל סוג ספורט שתעשי יקדם אותך איכשהו, אבל אם את רוצה השנה לזכות באיזושהי תחרות - ואת חודשיים תעבדי על קפיצה במוט, ואז שלושה חודשים על פווארליפטינג, אני בספק כמה זה יקדם אותך.
תבדקי איפה יש הכי הרבה עבודה כרגע, איפה מתאים לך להשתלב , מה מושך אותך ולכי על זה. ווב ופרונט אנד יכולה להיות נחיתה רכה, אבל זה תלוי בתכונות חוזק שלך והנטייה הטבעית שלך(אולי גם הגישה שלך לעיצוב, למרות שאני לא בא מווב אז קשה לי להגיד כמה זה תופס שם מקום).
קיצור, רק תוודאי שאת עושה שיעורי בית טוב לפני שאת מתחילה ללמוד.

אפשר לשאול לאיזה תואר נרשמת ואיפה שאין שום מקום והקבלה על בסיס מקום פנוי?
אגב, את יכולה להירשם לפתוחה בלי לדאוג ממכסות או תנאי קבלה, זה אפשרי לשלב גם עם העבודה שהוצעה לך.

• פותח/ת השרשור
יש תוכנית של shecodes ששמעתי עליה דברים טובים. נותנת כלים בסיסים, אבל זה בטוח נחמד וטוב לקשרים ולניסיון קצת.
תנסי לחפש קצת בudemy, אני באופן אישי לא מכיר משהו ספציפי.
אני כן הייתי מציע לך להתמקד קצת. זה בערך כמו להגיד שאת רוצה ללמוד לעשות ספורט כי בא לך להתחרות.
זה סבבה, וכנראה כל סוג ספורט שתעשי יקדם אותך איכשהו, אבל אם את רוצה השנה לזכות באיזושהי תחרות - ואת חודשיים תעבדי על קפיצה במוט, ואז שלושה חודשים על פווארליפטינג, אני בספק כמה זה יקדם אותך.
תבדקי איפה יש הכי הרבה עבודה כרגע, איפה מתאים לך להשתלב , מה מושך אותך ולכי על זה. ווב ופרונט אנד יכולה להיות נחיתה רכה, אבל זה תלוי בתכונות חוזק שלך והנטייה הטבעית שלך(אולי גם הגישה שלך לעיצוב, למרות שאני לא בא מווב אז קשה לי להגיד כמה זה תופס שם מקום).
קיצור, רק תוודאי שאת עושה שיעורי בית טוב לפני שאת מתחילה ללמוד.
תודה על ההתייחסות.
בעיקרון זו הנקודה החלשה - אתה עד כדי כך לא יודע, שאתה לא יודע אפילו מה אתה צריך לדעת.
המשרה היא פול סטאק, מתעסקים גם עם צד לקוח וגם עם צד שרת וגם עם הכל. יש רמיזות ורצון להתפתח לכיוון ווב ודיגיטציה בחברה, לכן המחשבה לפנות לשם כדי לקבל בסיס, ויש עוד כמה סיבות.
ברור לי שאצטרך ללמוד תוך כדי תנועה, ובהתאם למה שיידרש. מה שחשוב לי, שהיסודות לא יתפספסו. כי זה בסדר ללמוד שפה, ועוד טכניקה ועוד כלי ואת המערכת כמובן, אבל אם היסודות לא יישבו טוב (וזה יכול לקרות) תהיה לי בעיה גדולה בהמשך. אני לא חושבת שאוותר על לימודים לגמרי, יותר כמו לקחת את ההזדמנות הנדירה לרכוש ניסיון, ובהמשך (אם זה יעבוד) להשלים לימודים אקדמיים.
מאמינה שאחרי חודש-חודש וחצי של רכישת יסודות (תכלס לא משנה השפה כאמור) + היכרות ושפשוף עם השפה שאצטרך להשתמש בה (לא משהו שקיים עבורו קורס) + היכרות עם המערכת, כבר אדע טוב יותר את הכיוונים הספציפיים שאני צריכה לפנות אליהם כדי להשלים פערים ולהתמקצע בהלימה ספציפית לדרישות התפקד.

אגב, הקורס שקישרתי שם הוא מ-udemy..

*אם לא היה ברור מנסה לבנות איזשהי תכנית להכשרה לתפקיד ספציפי שמוצע לי כרגע, זאת אומרת זה כבר פה, על השולחן. מה אעשה בעתיד זה כבר משהו אחר ועם ההתפתחות שלי עם זה כמובן שמה שינה אותי אלו האפשרויות העתידיות שלי ומה שאמצא את עצמי מתחברת אליו יותר. ופה מבקשת בעצם למלא משבצת של רכישת בסיס יסודי, יותר ברמת הלוגיקה וההבנה הרחבה יותר בנושא, שעלול לטעמי להתפספס עם הכשרה ותיווך מאוד ספציפי וטכני של השפה, הקונבנציות, המערכת ומה עושים וכל מה שמצפה לי במקום עצמו. מקווה שהייתי ברורה מספיק 😃

אגב, אתה מגיע מהתחום?
אפשר לשאול לאיזה תואר נרשמת ואיפה שאין שום מקום והקבלה על בסיס מקום פנוי?
אגב, את יכולה להירשם לפתוחה בלי לדאוג ממכסות או תנאי קבלה, זה אפשרי לשלב גם עם העבודה שהוצעה לך.
כמובן. מדמ"ח בב"ג.
האו"פ לא אופציה שאני שוקלת כרגע, מסיבות כאלו ואחרות. אולי בעתיד זה ישתנה, אבל זה נכון לעכשיו.

הנתונים שלי מספיקים אבל לא זוהרים בצורה יוצאת דופן (בכל אופן פועל יוצא של תקופה בה לימודים היו נספח שולי בחיים שלי) - סכם סביר, לא להיט, ותואר ראשון בהצטיינות, אפילו יתרה, רק שלא ממש רלוונטי (הוראה בהתמחות מתמטיקה) - כך שלא נראלי שאקפיא את הכיוונים האחרים בתקווה פן שמא ואולי זה כן יקרה חחח
מה שכן, השנה זו השנה האחרונה בה הפסיכו שלי עוד תקף ;)

תודה על ההתייחסות.
בעיקרון זו הנקודה החלשה - אתה עד כדי כך לא יודע, שאתה לא יודע אפילו מה אתה צריך לדעת.
המשרה היא פול סטאק, מתעסקים גם עם צד לקוח וגם עם צד שרת וגם עם הכל. יש רמיזות ורצון להתפתח לכיוון ווב ודיגיטציה בחברה, לכן המחשבה לפנות לשם כדי לקבל בסיס, ויש עוד כמה סיבות.
ברור לי שאצטרך ללמוד תוך כדי תנועה, ובהתאם למה שיידרש. מה שחשוב לי, שהיסודות לא יתפספסו. כי זה בסדר ללמוד שפה, ועוד טכניקה ועוד כלי ואת המערכת כמובן, אבל אם היסודות לא יישבו טוב (וזה יכול לקרות) תהיה לי בעיה גדולה בהמשך. אני לא חושבת שאוותר על לימודים לגמרי, יותר כמו לקחת את ההזדמנות הנדירה לרכוש ניסיון, ובהמשך (אם זה יעבוד) להשלים לימודים אקדמיים.
מאמינה שאחרי חודש-חודש וחצי של רכישת יסודות (תכלס לא משנה השפה כאמור) + היכרות ושפשוף עם השפה שאצטרך להשתמש בה (לא משהו שקיים עבורו קורס) + היכרות עם המערכת, כבר אדע טוב יותר את הכיוונים הספציפיים שאני צריכה לפנות אליהם כדי להשלים פערים ולהתמקצע בהלימה ספציפית לדרישות התפקד.

אגב, הקורס שקישרתי שם הוא מ-udemy..

*אם לא היה ברור מנסה לבנות איזשהי תכנית להכשרה לתפקיד ספציפי שמוצע לי כרגע, זאת אומרת זה כבר פה, על השולחן. מה אעשה בעתיד זה כבר משהו אחר ועם ההתפתחות שלי עם זה כמובן שמה שינה אותי אלו האפשרויות העתידיות שלי ומה שאמצא את עצמי מתחברת אליו יותר. ופה מבקשת בעצם למלא משבצת של רכישת בסיס יסודי, יותר ברמת הלוגיקה וההבנה הרחבה יותר בנושא, שעלול לטעמי להתפספס עם הכשרה ותיווך מאוד ספציפי וטכני של השפה, הקונבנציות, המערכת ומה עושים וכל מה שמצפה לי במקום עצמו. מקווה שהייתי ברורה מספיק 😃

אגב, אתה מגיע מהתחום?

כמובן. מדמ"ח בב"ג.
האו"פ לא אופציה שאני שוקלת כרגע, מסיבות כאלו ואחרות. אולי בעתיד זה ישתנה, אבל זה נכון לעכשיו.

הנתונים שלי מספיקים אבל לא זוהרים בצורה יוצאת דופן (בכל אופן פועל יוצא של תקופה בה לימודים היו נספח שולי בחיים שלי) - סכם סביר, לא להיט, ותואר ראשון בהצטיינות, אפילו יתרה, רק שלא ממש רלוונטי (הוראה בהתמחות מתמטיקה) - כך שלא נראלי שאקפיא את הכיוונים האחרים בתקווה פן שמא ואולי זה כן יקרה חחח
מה שכן, השנה זו השנה האחרונה בה הפסיכו שלי עוד תקף ;)

אני סטודנט למדמח בטכניון, ויצא לי לעבוד קצת כפרילאנסר ולעשות כל מיני פרויקטים מהצד לפני הלימודים.
רק בנוגע לתואר - יש לי חברים שעשו קורסים בפתוחה והכירו להם בהם אח"כ, בשביל פטורים וזה אחלה של גאג מהצד כל עוד יש זמן וכסף עד הסמסטר, ובלי קשר - הרבה פעמים כל מה שרוצים מהתואר במדמח זה שהוא יספק אסמכתא לזה שאתה יודע לחשוב. בסוף פרקטית הרבה מהעבודה לא מערבת באמת את התואר. אני לא יודע מה רמת המתמטיקה בתואר שעשית, אבל אם היא דומה לתואר במתמטיקה - סיכוי טוב שבשביל עבודה(טובה) בקוד לא תצטרכי גם תואר במדמח. אם הרמה היא בסיסית אז המצב שונה.

ובנושא,
נשמע שאת כן יודעת מה את צריכה לדעת - וזה ווב.
אני לא בטוח אילו יסודות את מחפשת. אם את רוצה להגיע מוכנה לתפקיד- תלמדי את השפה, תעשי קורסים שקשורים לתפקיד/שפה שתעבדי איתה(ספציפית לפול סטאק אם זה מה שאת אומרת). אני לא חושב שאת צריכה לפצל את הלמידה ל"צבירת בסיס" ו"הכשרה ספציפית לשפה". אם התפקיד שלך הוא בעולם הווב, תמצאי קורס ווב יסודי עם ביקורות טובות והוא יספיק. אין הרבה מסביב ללמוד, אולי בניגוד לתחומים אחרים.
יש הרגלים של קוד נכון, ויש צורה לכתוב ולתכנן קוד ותוכניות גדולות, וקונבנציות שצריך לשמור עליהן כדי לכתוב קוד חכם וקריא וטוב - אני לא בטוח כמה הן משמעותיות בווב, ואני מאמין ומקווה שבקורסים שתמצאי יעברו איתך עליהן. ואם לא, אז בעבודה יתנו לך את הדגשים והשיפוצים בשבילם.

מצד אחד את אומרת שיש לך אפס רקע, מצד שני את אומרת שעברת על שפה כמה שעות ואת יודעת שהיא לא תהווה בעיה, שזו קביעה מאוד נחרצת בשביל 0 רקע (למרות שהיא נכונה פשוט כי אף שפה לא אמורה להוות בעיה). גם לטעון על שפה שהיא "מיושנת ופשוטה" לא אומר יותר מדי - דווקא עם שפות "מיושנות ופשוטות" יותר קשה לעבוד בד"כ.

בכל אופן, לא ממש ברור לי מה בדיוק אומר "בסיס מספיק לכל שפה אחרי זה". במובן מסוים רוב השפות בתעשיה דומות ויש אלמנטים שמופיעים בכולן כך שכל קורס תכנות יחשוף אותך אליהם, מצד שני לכל שפה ניואנסים משלה, ספריות, ובעיות שונות שפותרים איתה ככה שאפשר גם בכלל לא להבין קוד של שפה שאת מכירה רק בגלל צורת השימוש בה. כלומר, יותר חשוב לעשות קורס בתחום שתעסקי בו, בכל שפה שרלוונטית אליו, מאשר שתעשי קורס בשפה אבל שלא נוגע בתחום.
בנוגע לקורס שהבאת - נראה נחמד, סוג של מבוא כזה עם טעימות מכל מיני תחומים שקשורים בפיתוח ווב. הוא בטח יתן לך בסיס כלשהו אם תעבדי בזה, אבל זה רחוק מלהיות מספיק.

• פותח/ת השרשור
אני סטודנט למדמח בטכניון, ויצא לי לעבוד קצת כפרילאנסר ולעשות כל מיני פרויקטים מהצד לפני הלימודים.
רק בנוגע לתואר - יש לי חברים שעשו קורסים בפתוחה והכירו להם בהם אח"כ, בשביל פטורים וזה אחלה של גאג מהצד כל עוד יש זמן וכסף עד הסמסטר, ובלי קשר - הרבה פעמים כל מה שרוצים מהתואר במדמח זה שהוא יספק אסמכתא לזה שאתה יודע לחשוב. בסוף פרקטית הרבה מהעבודה לא מערבת באמת את התואר. אני לא יודע מה רמת המתמטיקה בתואר שעשית, אבל אם היא דומה לתואר במתמטיקה - סיכוי טוב שבשביל עבודה(טובה) בקוד לא תצטרכי גם תואר במדמח. אם הרמה היא בסיסית אז המצב שונה.

ובנושא,
נשמע שאת כן יודעת מה את צריכה לדעת - וזה ווב.
אני לא בטוח אילו יסודות את מחפשת. אם את רוצה להגיע מוכנה לתפקיד- תלמדי את השפה, תעשי קורסים שקשורים לתפקיד/שפה שתעבדי איתה(ספציפית לפול סטאק אם זה מה שאת אומרת). אני לא חושב שאת צריכה לפצל את הלמידה ל"צבירת בסיס" ו"הכשרה ספציפית לשפה". אם התפקיד שלך הוא בעולם הווב, תמצאי קורס ווב יסודי עם ביקורות טובות והוא יספיק. אין הרבה מסביב ללמוד, אולי בניגוד לתחומים אחרים.
יש הרגלים של קוד נכון, ויש צורה לכתוב ולתכנן קוד ותוכניות גדולות, וקונבנציות שצריך לשמור עליהן כדי לכתוב קוד חכם וקריא וטוב - אני לא בטוח כמה הן משמעותיות בווב, ואני מאמין ומקווה שבקורסים שתמצאי יעברו איתך עליהן. ואם לא, אז בעבודה יתנו לך את הדגשים והשיפוצים בשבילם.
אלוף. תודה רבה.

כרגע זה דווקא לא ווב, אלא שפה עתיקה ובלתי מוכרת שפשוט אי אפשר להיפטר ממנה, אז ממשיכים לעבוד איתה במערכות הקיימות (בנקאות ומשכנתאות) וממש אין קורס שמלמד אותה. לכן הפיצול. למה כן ווב? כי זה אחד הכיוונים העיקריים שרוצים להתפתח שם לכיוונם, אז זה לא להרגע, אבל כשזה יקרה, הייתי רוצה להיות האדם למשבצת הזו, אם עדיין יהיה רלוונטי. ואם אני מבינה נכון, לא באמת ישנה המון איזו שפה בדיוק זו כשמדובר בבסיס, ושוב אם הבנתי נכון, ישנו היתרון שאתה רואה בצורה מיידית יותר מה שאתה יוצר. מה גם ש-js כן יהיה קרוב למדי שימושי במידה מסויימת בתפקיד הזה. ובהמשך ללכת לכיוון האנגולר, אבל פה אני באמת כבר רצה, עוד אפילו בלי להבין באמת מה מו מי (כאמור, מאפס), רק מליקוט ידיעות ו-1+1 על מה שקורה שם.
בשביל השפה עצמה ובשביל המערכת יש ספר 2000 עמודים שלקחתי כמה שעות לדפדף בו ולכתוב קצת, ויש את האנשים שעובדים במחלקה.

קיצור חפרתי,
יש משהו אחר שהיית ממליץ לי לעשות בהתחשב בגבב הדברים (והשטויות) שכתבתי פה?
מצד אחד את אומרת שיש לך אפס רקע, מצד שני את אומרת שעברת על שפה כמה שעות ואת יודעת שהיא לא תהווה בעיה, שזו קביעה מאוד נחרצת בשביל 0 רקע (למרות שהיא נכונה פשוט כי אף שפה לא אמורה להוות בעיה). גם לטעון על שפה שהיא "מיושנת ופשוטה" לא אומר יותר מדי - דווקא עם שפות "מיושנות ופשוטות" יותר קשה לעבוד בד"כ.

בכל אופן, לא ממש ברור לי מה בדיוק אומר "בסיס מספיק לכל שפה אחרי זה". במובן מסוים רוב השפות בתעשיה דומות ויש אלמנטים שמופיעים בכולן כך שכל קורס תכנות יחשוף אותך אליהם, מצד שני לכל שפה ניואנסים משלה, ספריות, ובעיות שונות שפותרים איתה ככה שאפשר גם בכלל לא להבין קוד של שפה שאת מכירה רק בגלל צורת השימוש בה. כלומר, יותר חשוב לעשות קורס בתחום שתעסקי בו, בכל שפה שרלוונטית אליו, מאשר שתעשי קורס בשפה אבל שלא נוגע בתחום.
בנוגע לקורס שהבאת - נראה נחמד, סוג של מבוא כזה עם טעימות מכל מיני תחומים שקשורים בפיתוח ווב. הוא בטח יתן לך בסיס כלשהו אם תעבדי בזה, אבל זה רחוק מלהיות מספיק.
אתה כותב לעניין.
השפה לא תהווה בעיה בגלל שכמו שאמרת שום שפה לא תהווה בעיה, אבל יותר מזה פה - היא באמת פשוטה (פחות אסטטי ולפעמים אולי מסורבל מעט) אבל בסה"כ יש שפות מורכבות ממנה. הבדיקה האישית שלי היא נחמדה ותו לא, כאן אני נסמכת יותר על ש"ב שערכתי בצורת שיחות (כמעט תחקורים 🤣) עם האנשים שיושבים שם, כותבים עם השפה ומכירים את המערכת. ומכירים גח אותי (אחד מהם לפחות) .

בבסיס שיתאים לרוב מה שאבחר לעשות אח"כ מדברת בדיוק על זה - על הצד היותר משותף. תזכור שאני מחפשת את הבסיס המאוד בסיסי, משהו שרחוק מלהיות מספיק. המספיק יבוא תוך כדי תנועה, וכרגע אין לי שמץ מה אני צריכה לעשות כדי להיות שם (חוסר משווע בידע) קיצור יהיה מעניין (אולי. ומפחיד, בטוח).
לשפה הספציפית המבוקשת אין קורס.

יש לך אולי המלצות או כיוונים בהתחשב בזה?

יש לך דדליין מסוים בו את צריכה להיות עם ידע בנושא בשביל להיכנס לעבודה?

בגדול הייתי ממליץ ללמוד תכנות בסיסי לפני שאת בוחרת דווקא על כיוון ספציפי כמו web. אולי ללמוד שפה כמו Python(או Java... לא באמת משנה) ולהתחיל להבין מה זה העולם הזה, יש לזה אינספור מידע באינטרנט.
לאחר שתתחילי להשתפשף(ואם תכנסי לתואר אז גם תלמדי את הבסיס בקורס עוד בסמסטר הראשון), תתמקדי בתחומים שמעניינים אותך.
לweb הייתי ממליץ על הקורס הזה Full stack open 2020 קורס חינמי שמקנה לך את כל היסודות שאת צריכה.
בנוסף אפשר לקחת עוד קורסים בUdemy ואתרים שונים ואפילו להתמקד בצורה ספציפית יותר על מה את מנסה ללמוד.

אחרי כל זה, אומר שהייתי מאוד ממליץ לך לשקול את אינטנסיביות התואר בתוך כל הדבר הזה. להיכנס לתואר יחד עם משרה(מלאה? משרת סטודנט?) ובנוסף ללמוד בצורה עצמאית זה לא משהו שאני רואה שמישהו יצליח אלא אם את סוג של גאון. הייתי שוקל עד כמה העבודה הזאת בכלל תתרום לך להמשך, ועד כמה חשוב לך לעבוד גם בתחילת התואר(שיקול כלכלי, אבל ממש לא מומלץ לעבוד בשנה הראשונה).
יכול להעיד על עצמי שאני בסוף השנה השנייה בבן גוריון, והתחלתי לשלב משרת סטודנט(פול סטאק) ולמרות שכבר יש לי ידע בנושא ואני לא לומד מאפס זה עדיין מאוד קשה לשלב(ועוד התחלתי כבר לפרוס את התואר).

אם יש לך התלבטויות את מוזמנת להתייעץ.

אלוף. תודה רבה.

כרגע זה דווקא לא ווב, אלא שפה עתיקה ובלתי מוכרת שפשוט אי אפשר להיפטר ממנה, אז ממשיכים לעבוד איתה במערכות הקיימות (בנקאות ומשכנתאות) וממש אין קורס שמלמד אותה. לכן הפיצול. למה כן ווב? כי זה אחד הכיוונים העיקריים שרוצים להתפתח שם לכיוונם, אז זה לא להרגע, אבל כשזה יקרה, הייתי רוצה להיות האדם למשבצת הזו, אם עדיין יהיה רלוונטי. ואם אני מבינה נכון, לא באמת ישנה המון איזו שפה בדיוק זו כשמדובר בבסיס, ושוב אם הבנתי נכון, ישנו היתרון שאתה רואה בצורה מיידית יותר מה שאתה יוצר. מה גם ש-js כן יהיה קרוב למדי שימושי במידה מסויימת בתפקיד הזה. ובהמשך ללכת לכיוון האנגולר, אבל פה אני באמת כבר רצה, עוד אפילו בלי להבין באמת מה מו מי (כאמור, מאפס), רק מליקוט ידיעות ו-1+1 על מה שקורה שם.
בשביל השפה עצמה ובשביל המערכת יש ספר 2000 עמודים שלקחתי כמה שעות לדפדף בו ולכתוב קצת, ויש את האנשים שעובדים במחלקה.

קיצור חפרתי,
יש משהו אחר שהיית ממליץ לי לעשות בהתחשב בגבב הדברים (והשטויות) שכתבתי פה?

אתה כותב לעניין.
השפה לא תהווה בעיה בגלל שכמו שאמרת שום שפה לא תהווה בעיה, אבל יותר מזה פה - היא באמת פשוטה (פחות אסטטי ולפעמים אולי מסורבל מעט) אבל בסה"כ יש שפות מורכבות ממנה. הבדיקה האישית שלי היא נחמדה ותו לא, כאן אני נסמכת יותר על ש"ב שערכתי בצורת שיחות (כמעט תחקורים 🤣) עם האנשים שיושבים שם, כותבים עם השפה ומכירים את המערכת. ומכירים גח אותי (אחד מהם לפחות) .

בבסיס שיתאים לרוב מה שאבחר לעשות אח"כ מדברת בדיוק על זה - על הצד היותר משותף. תזכור שאני מחפשת את הבסיס המאוד בסיסי, משהו שרחוק מלהיות מספיק. המספיק יבוא תוך כדי תנועה, וכרגע אין לי שמץ מה אני צריכה לעשות כדי להיות שם (חוסר משווע בידע) קיצור יהיה מעניין (אולי. ומפחיד, בטוח).
לשפה הספציפית המבוקשת אין קורס.

יש לך אולי המלצות או כיוונים בהתחשב בזה?

אני לא בטוח כמה ניסיון בשפה עתיקה ובלתי מוכרת יעזור לך בהמשך, שמעתי על אנשים עם ניסיון של שנים בשפות "מתות" שהתקשו אח"כ לעשות את המעבר. לדעתי, עם קצת כוח רצון,חודשיים וחצי של למידה טובה ועצמאית ויכולת טובה בראיונות אפשר למצוא(או לכל הפחות להתכונן לחיפוש) עבודה בווב. מכיר אנשים שעשו את זה ועשו דברים דומים בתחומים אחרים. קחי את החודשיים וחצי האלה, זה כנראה לא הרבה מהזמן שיקח לך לעשות את המעבר אחרי שנה או שנתיים ניסיון בשפה שלך. זה כמובן תלוי בהמון גורמים, כמו כמה את צריכה את השכר עכשיו, מה אפיק הפיתוח בחברה הנוכחית שלך(אולי כן יהיו משרות רלוונטיות בהמשך) ומה קורה איתך בחיים, מלא דברים שאני לא באמת יודע, אבל פשוט אני לא בטוח כמה זה קרש קפיצה רלוונטי..
אם יש לך זמן, ואת רוצה ללמוד להעשרה(וקצת למבוא) ווב זה נשמע כמו הדבר הנכון לפני העבודה, כנראה שאחרי שתרצי לעבור באמת לפתח ווב בכלים מודרניים תצטרכי ללמוד מחדש ולעשות הרבה התאמות אבל לפחות יהיה לך טיפה מושג מה הולך שם ואיך את עם זה.
פשוט קחי בחשבון את מה שרשמתי לך, לא כל ניסיון מקדם באופן שווה..

• פותח/ת השרשור
לא מתכוונת לשלב תחילת לימודים אקדמיים עם עבודה, זה יותר מחשבה ריאלית של אם לא אתקבל, ואניוויי יש לי פה הצעה קונקרטית להתייחס אליה.
אם אמצא את עצמי בתחום, מאמינה שלימודים כאלו יבואו בכל מקרה, רק אולי מעט יותר מאוחר ועם קצת יותר כסף בכיס (תגידו שזה לא חשוב! כבר הייתי בסרט הזה של הדלפונות הסטודנטיאלית החוגגת ולא ככ עפה על הרעיון של סשן ב' לתופעה 🤣🤣)

סוגיית הרלוונטיות היא באמת המכשול העיקרי, ומן הסתם שהקדשתי לה מחשבה. על פניו נראה שיהיה לאן להתקדם. מה שכן, זו אחריות שלי לבחור בחכמה את אפיק ההכשרה שלי ואת כל מה שאעשה ואלמד בתקופה הקרובה אם (ומסתמן שכן) אכנס לזה.

מה דעתכם על קורסים שמוצעים מטעם אוניברסיטאות?
יש למשל קורס פייתון מאונ' ת"א שמוצע בחינם.
יש כמובן את הרווארד ומיט שגם מציעות משהו שנשמע שווה בדיקה, אם לפנות לאפיק הזה.

דדליין? זה צריך לקרות מהר. לא יודעת לומר בדיוק. התחלה קרובה מאוד, ותוך חודשיים-שלושה יהיו ציפיות לתפוקה. זה מצדם. באופן אישי מצפה מעצמי תוך חצי שנה לתת תועלת אמיתית. לכל הפחות במשבצת הראשונה שאעמוד בה.

אוקיי נראה לי הבנתי את הכיוון. הייתי אומר שהקורס ווב לא הכי מתאים, יש בו פחות בסיס של תכנות כי הוא מלמד גם דברים אחרים שכנראה לא רלוונטים לך כרגע. עדיף באמת איזה קורס מבוא לתכנות של אוניברסיטה (או אינטרנטי). איזה מהם לבחור זה פחות מהותי. קורסים מחו"ל נוטים להיות קלים יותר וידידותיים יותר לדעתי. פיית'ון גם עושה חיים קלים יותר. קחי בחשבון שקל זה לא בהכרח עדיף וזה נתון לשיקולים שלך.

את כמובן יכולה בלי קשר ללמוד את הקורס ווב, אם זה מעניין אותך ויש לך זמן. זה גם תחום שלא ממש נוגעים בו במהלך התואר, ואם כן אז לקראת הסוף בקורסי בחירה.

לפני שהייתי משלם על קורס, הייתי עושה לפחות! קורס אחד בנושא באינטנט. udemy נהדר.
אני הייתי דוחה את הקורס למחזור הבא, ובנתיים עושה שני קורסים באותו תחום באינטנט ורואה אם אני מתחבר ומסתדר. יש יותר מידי אנשים שמתחילים בלי לדעת לאן הם נכנסים, וזה חבל כי כלכך קל לראות את התחום מבחוץ.

יש אנשים שממש חייבים מסגרת, אם את כזאת אז העצה לא תקפה 😃
ש למשל קורס פייתון מאונ' ת"א שמוצע בחינם.
לא מבין בכלל איפה ההתלבטות שלך. את מתעניינת? זה בחינם? איפה את מתבלבלת? תתחילי אותו היום

• פותח/ת השרשור
אוקיי נראה לי הבנתי את הכיוון. הייתי אומר שהקורס ווב לא הכי מתאים, יש בו פחות בסיס של תכנות כי הוא מלמד גם דברים אחרים שכנראה לא רלוונטים לך כרגע. עדיף באמת איזה קורס מבוא לתכנות של אוניברסיטה (או אינטרנטי). איזה מהם לבחור זה פחות מהותי. קורסים מחו"ל נוטים להיות קלים יותר וידידותיים יותר לדעתי. פיית'ון גם עושה חיים קלים יותר. קחי בחשבון שקל זה לא בהכרח עדיף וזה נתון לשיקולים שלך.

את כמובן יכולה בלי קשר ללמוד את הקורס ווב, אם זה מעניין אותך ויש לך זמן. זה גם תחום שלא ממש נוגעים בו במהלך התואר, ואם כן אז לקראת הסוף בקורסי בחירה.
ממש ממש תודה.
נראה שכך אעשה.
סקרנות - מה היחסים שלך עם התחום?
לא מבין בכלל איפה ההתלבטות שלך. את מתעניינת? זה בחינם? איפה את מתבלבלת? תתחילי אותו היום
חח לגמרי.
עסוקה כעת בסגירת פינות קודמות, וכן רוצה להבטיח במידת האפשר שהולכת על משהו יעיל מספיק, כי באמת הזמן שלי מוגבל, ההיצע כמעט אינסופי והידע שלי כאמור.. 🫤

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית