הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

D I Y bench

Yonatann

משתמש משקיע
2,213
729
נק' מוניטין:
953
2,213
729
אחרי שראיתי את הסרטון הזה

ממש נהיה לי חשק להכין אחד לעצמי לתקופה של הקורונה..
מישהו יודע מאיפה אפשר להשיג עצים ואת המתכות
שמחברות ביניהם?

אגב, מישהו כבר ניסה להכין אחד כזה בעצמו? בחיים לא נגעתי במקדחה לא יודע אם זה בר ביצוע לפעם ראשונה

אני גם מתכנן להכין כזה.
אישית אני הולך לוותר על ריפוד, נראה לי יהיה בסדר בלעדיו.

בדקתי באזור שלי, יש חנות עצים. כל הסיפור, כולל עודף ברגים ועצים יעלה פחות מ300 ש"ח. ורק ככה אסמוך על זה.
תאורתית, אני יכול לפרק קרשים ברחוב ולהתקין משהו כזה, בניתי כל מיני כלי עץ משטויות בעבר, אבל זה הרבה יותר עבודה, ופחות יפה.

ההוראות בסרטון ברורות, אפשר עדיין לפקשש, אבל זה לא קשה בכלל, זה לא דורש הרבה נסיון כדי לבנות משהו כזה.

אתה יכול לבדוק אונליין לחנויות עם משלוחים, אבל המשלוחים לא זולים, כי בדרך כלל אנשים מזמינים כמויות.

חשבתי גם על דרך לעשות עוד כמה דברים עם העצים, אז יש מצב שאזמין יותר ממה שאני צריך רק לספה.

• פותח/ת השרשור
אישית אני הולך לוותר על ריפוד, נראה לי יהיה בסדר בלעדיו

ללא ספק ריפוד זה החלק המאתגר יותר בבנייה, אבל לא אוותר על זה, לא רק מהבחינה הפרקטית של ספה מרפודת, אני רוצה ספה שאני אסתכל עליה באמצע האימון ויהיה תחושת סיפוק, בגלל זה אני גם מתכנן לצבוע אותה.

בדקתי באזור שלי, יש חנות עצים. כל הסיפור, כולל עודף ברגים ועצים יעלה פחות מ300 ש"ח. ורק ככה אסמוך על זה.
תאורתית, אני יכול לפרק קרשים ברחוב ולהתקין משהו כזה, בניתי כל מיני כלי עץ משטויות בעבר, אבל זה הרבה יותר עבודה, ופחות יפה

תכלס אני לוקח את זה יותר ״כפרויקט לכיף״ מלכתחילה אני לא עושה את זה כדי לחסוך כסף... אז היום אני אלך לנגרייה לקנות את העצים והמתכות. בעז״ה אעלה תמונה של הספסל בסוף.

חשבתי גם על דרך לעשות עוד כמה דברים עם העצים, אז יש מצב שאזמין יותר ממה שאני צריך רק לספה
אני גם חושב בכיוון.. אם ילך לי טוב עם הספסל אז אולי אני אכין גם חצי ראק מעץ. שתי מוטות/ ברזל עץ מקבילים לרצפה מחוברים לקיר, עם תמיכה מהרצפה..
יאללה הפרוייקט מתחיל

תכין מראש את המידות לכל חתיכה, תקנה את העץ ותבקש שיחתכו לך לפי המידות שלך. תגיע הביתה ותרכיב.

בונה בזמן האחרון כל מני שטויות לחדכ שלי מעץ וככה התוצר הסופי יותר הרבה הרבה יותר טוב.

כל הברגים וזה לך לחנות חומרי בניין ותקנה, אם אתה לא יודע מה לקנות תסביר למוכר מה אתה רוצה לבנות ואו תראה לו תמונה למה שאתה צריך

לגבי ריפוד לך לרפד, לי יש ספה שרפד בנה מחדש את הפד והיא יצאה יותר טוב מספה חדשה, עלה לי 100 שקל לספוג וריפוד

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תכין מראש את המידות לכל חתיכה, תקנה את העץ ותבקש שיחתכו לך לפי המידות שלך. תגיע הביתה ותרכיב.

בונה בזמן האחרון כל מני שטויות לחדכ שלי מעץ וככה התוצר הסופי יותר הרבה הרבה יותר טוב.

כל הברגים וזה לך לחנות חומרי בניין ותקנה, אם אתה לא יודע מה לקנות תסביר למוכר מה אתה רוצה לבנות ואו תראה לו תמונה למה שאתה צריך

לגבי ריפוד לך לרפד, לי יש ספה שרפד בנה מחדש את הפד והיא יצאה יותר טוב מספה חדשה, עלה לי 100 שקל לספוג וריפוד

יש גם מתכות אלסטיות כאלו שמשתמשים בהם לחבר חלקי עץ שונים.. גם את זה אפשר להשיג נגיד בטמבור?

ללא ספק ריפוד זה החלק המאתגר יותר בבנייה, אבל לא אוותר על זה, לא רק מהבחינה הפרקטית של ספה מרפודת, אני רוצה ספה שאני אסתכל עליה באמצע האימון ויהיה תחושת סיפוק, בגלל זה אני גם מתכנן לצבוע אותה.

תכלס אני לוקח את זה יותר ״כפרויקט לכיף״ מלכתחילה אני לא עושה את זה כדי לחסוך כסף... אז היום אני אלך לנגרייה לקנות את העצים והמתכות. בעז״ה אעלה תמונה של הספסל בסוף.

אני גם חושב בכיוון.. אם ילך לי טוב עם הספסל אז אולי אני אכין גם חצי ראק מעץ. שתי מוטות/ ברזל עץ מקבילים לרצפה מחוברים לקיר, עם תמיכה מהרצפה..
יאללה הפרוייקט מתחיל
האמת שיש לי מתקן כבר לסקוואט ובנץ' אבל בלי מוטות בטיחות, אני רוצה להכין מוטות בטיחות מהעץ.
ותכלס, להנות.

יש לי מסור חשמלי, שעושה לי חיים קלים, אבל בהחלט חוסך הרבה כאב ראש לבוא עם המידות לפני.
בסרטון כל המידות כבר נמצאות.
יש גם מתכות אלסטיות כאלו שמשתמשים בהם לחבר חלקי עץ שונים.. גם את זה אפשר להשיג נגיד בטמבור?
לא כל טמבור, אבל תחפש.

• פותח/ת השרשור
את העץ צריך לצפות במשהו? אני משאיר את הספסל בבית כל היום ורק באימון הוא בגינה, אמא שלי אמרה לי שצריך לשים לקב או חומר ציפוי..

את העץ צריך לצפות במשהו? אני משאיר את הספסל בבית כל היום ורק באימון הוא בגינה, אמא שלי אמרה לי שצריך לשים לקב או חומר ציפוי..
עדיף גם בגלל שתזיע על זה, ואם ירד לך דם על זה, זה לא ירד.
יש ציפוי שקוף או צבע.
אני אוהב את הצבע הטבעי של העץ, אני כנראה אשתמש בציפוי שקוף.

• פותח/ת השרשור
חזרתי מהנגרייה היה בחור ממש חמוד, לי עלה 200 לכל החלקים, 6 זוויות וכמה ברגים והעצים חתוכים לפי מידה.

לי הוא אמר שלא צריך ציפוי כדי לשמור על העץ, כל עוד הוא בתוך הבית.. אבל אני אצבע אותו באדום ושחור כדי שיהיה יפה, הוא המליץ על צבע מיוחד לעץ, נראלכם הכרחי?

חזרתי מהנגרייה היה בחור ממש חמוד, לי עלה 200 לכל החלקים, 6 זוויות וכמה ברגים והעצים חתוכים לפי מידה.

לי הוא אמר שלא צריך ציפוי כדי לשמור על העץ, כל עוד הוא בתוך הבית.. אבל אני אצבע אותו באדום ושחור כדי שיהיה יפה, הוא המליץ על צבע מיוחד לעץ, נראלכם הכרחי?
מגניב, תעלה תמונה בסוף.
אני חושב שצבע הוא לא הכרחי, אבל מומלץ.
אם זה עלול להתרטב בגשם, זה חובה.

• פותח/ת השרשור
ב״ה הצלחתי לחבר חזק את המוט הארוך למשענת הגב, עם דיומות ( נראלי השפה המקצועית זה זווית)
וברגים יחסית ארוכים שיתפסו טוב.

למקדחה שלי לא היה ראש מתאים לברגים הארוכים מאוד שמחברים את הרגליים למוט הארוך המרכזי, ככה שמחר אני אשלים בעזה את הספסל רק יהיה חסר ריפוד, למישהו יש רעיון איך לרפד? הולכים לרפד וקונים את החלקים?

קבצים מצורפים

• CEC7B74C-0594-45A6-BA16-D5DD163CA9AC.jpeg
    CEC7B74C-0594-45A6-BA16-D5DD163CA9AC.jpeg
    KB 156.5 · צפיות: 102
  • 563697CF-4F8A-4A13-AC27-CA19E8EF4414.jpeg
    563697CF-4F8A-4A13-AC27-CA19E8EF4414.jpeg
    KB 133.7 · צפיות: 93
ב״ה הצלחתי לחבר חזק את המוט הארוך למשענת הגב, עם דיומות ( נראלי השפה המקצועית זה זווית)
וברגים יחסית ארוכים שיתפסו טוב.

למקדחה שלי לא היה ראש מתאים לברגים הארוכים מאוד שמחברים את הרגליים למוט הארוך המרכזי, ככה שמחר אני אשלים בעזה את הספסל רק יהיה חסר ריפוד, למישהו יש רעיון איך לרפד? הולכים לרפד וקונים את החלקים?
יפה מאוד.
האמת שגם אני קניתי את העצים, בחרתי מידות קצת שונות מהסרטון כי אני רוצה לעשות ספה בסגנון IPF תחרותי.
אז בגדול האורך של המיטה שלי זה 125 ס"מ, ורחב יותר ממיטות אחרות, זה 32 ס"מ.
עשיתי רגל אחת מקדימה, ורגל רחבה יותר מאחורה, איפה שהראש.

אני לא מתכנן לצבוע, אבל אולי אעשה שיכבת הגנה בכל זאת.

לגבי ריפוד, אני לא חשבתי לעשות, אבל ישב לו ברכב של חבר שלי ריפוד ספוגי מעולה, אז פשוט לקחתי, ואצטרך להחליט אם להשתמש בהם.
הבעיה שלי זה למצוא עור שיתלבש על זה.

מקווה לסיים את זה מחר בצום, ובעז"ה אעלה לכאן תמונה שלו.

• פותח/ת השרשור
יפה מאוד.
האמת שגם אני קניתי את העצים, בחרתי מידות קצת שונות מהסרטון כי אני רוצה לעשות ספה בסגנון IPF תחרותי.
אז בגדול האורך של המיטה שלי זה 125 ס"מ, ורחב יותר ממיטות אחרות, זה 32 ס"מ.
עשיתי רגל אחת מקדימה, ורגל רחבה יותר מאחורה, איפה שהראש.

אני לא מתכנן לצבוע, אבל אולי אעשה שיכבת הגנה בכל זאת.

לגבי ריפוד, אני לא חשבתי לעשות, אבל ישב לו ברכב של חבר שלי ריפוד ספוגי מעולה, אז פשוט לקחתי, ואצטרך להחליט אם להשתמש בהם.
הבעיה שלי זה למצוא עור שיתלבש על זה.

מקווה לסיים את זה מחר בצום, ובעז"ה אעלה לכאן תמונה שלו.

לקחתי אורך של 130 סמ.. משמעותי? אני על גובה של 183-184. בעזה מחר אני אשיג ראש מתאים למקדחה ואצלם איך יעמוד הספסל בלי הריפוד הסופי, אבל תכלס לשניים שלושה אימונים הקרובים
עץ בלבד יעשה את העבודה

לקחתי אורך של 130 סמ.. משמעותי? אני על גובה של 183-184. בעזה מחר אני אשיג ראש מתאים למקדחה ואצלם איך יעמוד הספסל בלי הריפוד הסופי, אבל תכלס לשניים שלושה אימונים הקרובים
עץ בלבד יעשה את העבודה
האורך שלך זה מעולה, פשוט הרבה ספת שמוכרים קצרים מידי.

אתה בכלל לא צריך ריפוד, זה נטו עניין של העדפה אישית.
סיימתי להרכיב אותו היום. וצבעתי עליו איזה משפט שמעודד אותי באימון גם כן:37mv:
עכשיו הוא מתייבש מהציפוי שצבעתי עליו.

אני מאוד אוהב את הצבע של העץ, אז רציתי לשמור עליו.
לא שמתי ריפוד, ואני גם לא רוצה לשים, אם אראה שבמשקלים כבדים אני מעדיף ריפוד, כנראה שאוסיף אז, אבל לבנתיים אני פשוט נהנה מהעץ.

IMG_2127.JPG IMG_2128.JPG IMG_2125.JPG

קבצים מצורפים

• IMG_2126.JPG
    IMG_2126.JPG
    KB 125.9 · צפיות: 81
לגבי ריפוד

לך לרפד שיעשה לך, לי הכלבה הרסה לגמרי את הספוג וריפוד ועשה לי מאפס ספוג והחליף לריפוד של מושבים לאופנוע שדביק מאוד ומחזיק בשמש. נראלי גג 200 שקל והספה נראת ומרגישה יותר טוב מחדשה.

רק לשים לב לכמה דברים, שיש ספוג טוב ששומר צורה. שהספוג מודבק לספה וכל שכבה לשכבה. וריפוד טוב

קבצים מצורפים

• 20200709_141631.jpg
    20200709_141631.jpg
    KB 155.2 · צפיות: 79
  • 20200709_141624.jpg
    20200709_141624.jpg
    KB 124.6 · צפיות: 73
  • פותח/ת השרשור
האורך שלך זה מעולה, פשוט הרבה ספת שמוכרים קצרים מידי.

אתה בכלל לא צריך ריפוד, זה נטו עניין של העדפה אישית.
סיימתי להרכיב אותו היום. וצבעתי עליו איזה משפט שמעודד אותי באימון גם כן:37mv:
עכשיו הוא מתייבש מהציפוי שצבעתי עליו.

אני מאוד אוהב את הצבע של העץ, אז רציתי לשמור עליו.
לא שמתי ריפוד, ואני גם לא רוצה לשים, אם אראה שבמשקלים כבדים אני מעדיף ריפוד, כנראה שאוסיף אז, אבל לבנתיים אני פשוט נהנה מהעץ.

צפה בקובץ המצורף 56499 צפה בקובץ המצורף 56500 צפה בקובץ המצורף 56501

נראה יפהפה ממש.. שלי יצא הרבה פחות טוב, אני צבעתי בצבע אוטם, ובכלל לא רואים עץ. בערב אני אעבור על הספסל עם נייר שיוף כדי שיצא יותר יפה.

אגב, אני הרכבתי את הבסיס אחרת, שמתי 4 רגליים כמו בסיס של שולחן.. אני חושב שככה יש לי יציבות טובה יותר. גם עשיתי את הספסל מאוד נמוך.. ככה שיהיה לי הרבה יותר tension כשאני לוחץ.

לגבי ריפוד

לך לרפד שיעשה לך, לי הכלבה הרסה לגמרי את הספוג וריפוד ועשה לי מאפס ספוג והחליף לריפוד של מושבים לאופנוע שדביק מאוד ומחזיק בשמש. נראלי גג 200 שקל והספה נראת ומרגישה יותר טוב מחדשה.

רק לשים לב לכמה דברים, שיש ספוג טוב ששומר צורה. שהספוג מודבק לספה וכל שכבה לשכבה. וריפוד טוב

נראה לי שאני ארפד בעצמי, הריפוד אני אעשה דמוי עור שחור, וספוג 2 סמ. את הספוג אני אדביק לספה חזק, עם דבק על הספוג וגם על הספה, ואת החלק של העור על הספוג עם סוג של אקדח סיכות לעץ.

אני חושב על להשלים את הספסל ולבנות איזהשהוא ראק כדי שאני אוכל לעשות בנץ׳ פרס ממש עם מוט, אבל אין לי כל כך רעיון עדיין..

נראה יפהפה ממש.. שלי יצא הרבה פחות טוב, אני צבעתי בצבע אוטם, ובכלל לא רואים עץ. בערב אני אעבור על הספסל עם נייר שיוף כדי שיצא יותר יפה.

אגב, אני הרכבתי את הבסיס אחרת, שמתי 4 רגליים כמו בסיס של שולחן.. אני חושב שככה יש לי יציבות טובה יותר. גם עשיתי את הספסל מאוד נמוך.. ככה שיהיה לי הרבה יותר tension כשאני לוחץ.
תודה, כן עשיתי מעט שונה מהסרטון כי רציתי רגל אחת רק מקדימה כדי שלא יפריע לי בדחיקה, ככה זה גם בתחרויות.
אני חושב על להשלים את הספסל ולבנות איזהשהוא ראק כדי שאני אוכל לעשות בנץ׳ פרס ממש עם מוט, אבל אין לי כל כך רעיון עדיין..
אם אתה רוצה משהו זול אבל פחות יציב ותהיה חייב ספוטר, יש לך את זה

משהו קצת יותר מורכב, אבל עדיין די זול ומאוד יציב זה זה:

• פותח/ת השרשור
מחר אני הולך לקנות ריפוד לספסל, היה ממש קל ונחמד סה״כ אבל החלטתי שאם כבר - אז כבר. אני הולך לקנות עוד עצים של 10 על 10 להכין כמו ראק מעצים, אני הולך על פשרה..
מצד אחד אני לא הולך להשתמש הדליים האלו כי זה נראה די זבל.. מצד שני אני לא הולך לבנות כלוב מלא. אני מתכנן שני עצים של 10 על 10 מחוברים (סה״כ 20 על 10) עץ אחד יהיה יותר גבוה מהשני ככה שיהיה איפה לשים את המוט. ואיכשהוא לבנות לזה בסיס חזק.. אולי כמה עצים של 10 על 10 לרוחב בשני המישורים.

בנוסף אני הולך לקנות מוט ופלטות לעשות חתירה עם מוט בנץ׳ ומילטארי פרס כמו בן אדם. אמנם יעלה 1000 שקל אבל פעם ראיתי משפט נכון שמתאר את המקרה שאני הנמצא בו
“Buy nice or buy twice”. בגל הראשון קניתי די זבל ב 600 (דאמבל אחד, גומיות התנגדות מקבילים וכו) עכשיו אני אקנה טוב ואולי אוותר על מנוי למכון.

אני מתלבט האם לקנות מוט מתברג כזה, שצריך לסובב את הפלטות כדי שיכנסו, או אולי ללכת על מוט אולימפי. מוט אולימפי זול, יקר פי כמה ממתברג, מה הקאץ׳? יש המלצות? אגב ללכת על פלטות ברזל או גומי? (ברזל זה 10 kg לקילו וגומי זה 13)
חשבתי בפלטות הגדולות ברזל והקטנות גומי..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית