הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מחפש תזונאי +שאלה.

Shahar I

משתמש פעיל
330
0
נק' מוניטין:
218
330
0
שלום, אני כרגע בחיטוב אחרי תקופה שהעלתי בה 23 קילו בשנה וחצי (ב10 חודשים הראשונים, לא הייתי אוכל כמו שצריך ולא מתאמן כמו שצריך ככה שלא העלתי מספיק) בכל אופן, כשהלכתי לתזונאי וסיפרתי לו מה אני אוכל בתקופת מסה (לדעתי משהו בסביבות ה3500 קלוריות אולי קצת יותר) הוא היה נראה דיי מופתע ואמר לי שזה המון ושסתם אכלתי יותר מידי ובן אדם לא יכול להעלות יותר מ8 קילו שריר בשנה ככה שסתם עליתי בשומן.
אז קודם כל רציתי לדעת אם יש משהו במה שהוא אומר ודבר שני, אחרי החיטוב אני רוצה להתחיל את ה starting strength ובמידה וזה לא נכון מה שהוא אמר אני רוצה המלצה על איזה תזונאי באזור המרכז שיותר מבין בעניין של מסה ויתן לי תפריט של בהמה.

תודה,

יש גבולות גנטיות לכמה אפשר לעלות בשנה, זה משתנה מאדם לאדם בצורה דרסטית תלוי בגנטיקה, מצב הורמונאלי, תזונה, תוכנית אימונים, התאוששות, אולי אפילו תוספים ועוד.
הייתי אומר שבתור מתאמן מתחיל הגבול יהיה אי שם באזור ה 10-12 ק"ג שריר בשנה (1 ק"ג בחודש) שזה יהיה דיי המון, כמובן יהיו כאלו שיעקפו זאת או שיעלו פחות, כמו שאמרתי תלוי מאוד בפרמטרים למעלה, גם תלוי מה גילך אחוז השומן ההתחלתי ועוד גורמים שכנראה לא ידועים בזמנים אלו.
בכל מקרה 8 ק"ג שריר בשנה זה גם מעולה, מי שאומר לך מספר אבסולוטי הוא מזיין את המוח ולא מבין כלום כי אין כזה, אפשר להביא טווח ואפשר להסתייג ממנו גם כן.
אני לא מאמין בתזונאים כי לדעתי מקריאה של 5 מאמרים בפורטל קילוגרם (המדריך לעלייה במסת השריר והסיכום של SS) אפשר לסכם את מה שתזונאים למדו במשך 50 שנה, כי אין הרבה מה לדעת שם.
סה"כ מאזן קלורי חיובי או שלילי, חיובי = עלייה במסת השריר, שלילי = ירידה במסת השומן.
אני כן מאמין בתזונאים אם יש לך בעיה רפואית כולשהי ותזונה יכולה לפתור אותה, מבחינת עלייה או ירידה במשקל במתוכנן אני רואה בזה ביזבוז כסף ועצלנות לא לשבת ולקרוא.

http://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/

• פותח/ת השרשור
אפשר לעשות את זה לבד, אבל כשעשיתי את זה לבד אז בבדיקות דם גיליתי תפקודי כבד גבוהים וכולסטרול גבוה, גם גיליתי שיש לי מחסור בברזל ועכשיו כשאני לוקח תוספת ברזל אני מרגיש הרבה יותר ערני. ככה שאני לא ממהר לזלזל ב3-4 שנים של תואר.
הוא אמר לי שהתווך זה 7-8 קילו בשנה הראשונה, כשאמרתי לו שראיתי מאמר שבשנה ראשונה אפשר לעלות 12 קילו הוא אמר לי "עם סטרואידים אתה יכול להעלות גם 20, הנורמאלי זה 7-8".
ואם אתה אומר שהגבול יהיה 10-12 קילו בשנה, אז איך אנשים מעלים בSS עלייה מטורפת של לפעמים גם 30 קילו בחצי שנה? זו עלייה שרובה שומן?

תודה,

ב SS יש עלייה של נוזלים ושל שומן, בכל עלייה במסת השריר אלא אם אתה פריק גנטי או פריק של קלוריות תהיה עלייה של שומן ונוזלים, להסתכל על המשקל האבסולוטי זה נחמד אבל צריך להסתכל תאכלס מה עלית, משקל מורכב מהמון פרמטרים כגון עצם, איברים, נוזלים, שריר ושומן.
התזונאי שלך מזיין את המוח כי גם עם חומרים לעלות 20 ק"ג בשנה כמעט לא אפשרי אולי למתאמן מתחיל בשנה הראשונה שלו שלא הרים לעולם משקולות, יש הפסקות עם חומרים (אלא אם לוקחים GH) ו PCT וכו'

• פותח/ת השרשור
אז אתה אומר שמתאמן שעושה SS ועלה לדוגמא 20 קילו בחצי שנה, הוא עלה מקסימום 6 קילו שריר ועוד 14 קילו של שומן ושל נוזלים?
*אם נראה מההודעות שאני תוקף זאת לא הכוונה, אני שואל באמת בשביל לדעת.

6-8 ק"ג שריר וכל השאר זבל כן, אבל זה נורא תלוי באיזה משקל התחלת, אם התחלת מתת משקל אתה יכול לעלות גם 10 ק"ג שריר בחצי שנה, במיוחד אם אתה נער מתבגר, כמו שאמרתי אין פה שחור ולבן.

• פותח/ת השרשור
אם כך אז כנראה שאני באמת עליתי קצת יותר בשריר כי אני בן 18 וכשהתחלתי הייתי תת משקל ( 57 ק"ג גובה בערך 1.83)
חח בכל אופן ביאסת אותי לגבי ההמשך.

זו המציאות ככל שאתה מתאמן מתקדם יותר אתה עולה פחות ופחות בשריר ושם נכנסים כבר החומרים, יש אנשים שמגיעים למצב שהם עולים 200 גרם בשנה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית