הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

יום מיון למודיעין

Yonatann

משתמש משקיע
2,213
729
נק' מוניטין:
953
2,213
729
שלום קיבלתי יום מיון למסלולי חיל המודיעין, אני בן 17
הנתונים שלי הם:
קבא 56
דפר 90
פרופיל 64

שמעתי ששואלים שם הרבה שאלות על ״אופי השירות שאתה רוצה בצה״ל, למה אתה מצפה..״
ועוד הרבה שאלות שיכולות להכות בך במפגש עם פסיכולוג..

מי שמכיר קצת את הנושא יודע מה מצפים ממני שם? האם צריך להתכונן למבחנים? איך לענות על שאלה כמו מה אופי השירות שאני רוצה וכזה ובאופן כללי טיפים ליום מיונים לחמן ממש אשמח!!

עשיתי לך בירור קטן עם מישהי במודיעין אצלנו

מצטט אותה ישירות

קבא 56
דפר 90
פרופיל 64
אמרה שזה מטורף (בקטע טוב כן?)

זה מבחנים נורא כללים כאלה
על ידע כללי בעיקר
: ואחר כך לפני זה יקבעו לו מסלולים או של סייבר או של שפות וכו'

השאלה על אופי השירות זה ממש תלוי בו
אם הוא אומר שהוא רוצה להיות רחוק מהבית אז יתנו לו אחד מהבסיסים הסגורים ואם הוא מעדיף קרוב לבית אז זה כנראה יומיות או חמשושים

מיוני כלל חמ"ן זה מיונים לחיל המודיעין בדרך כל מי שלא למד ערבית או פרסית
משם מגיעים לתפקידים של סייבר ומחשבים, חוקרי מודיעין , חטיבת המחקר ואם רואים שיש לו קליטה לשפות נותנים לו את אופציה לעשות קורס קדם צבאי בערבית או פרסית

מי שמכיר קצת את הנושא יודע מה מצפים ממני שם? האם צריך להתכונן למבחנים? איך לענות על שאלה כמו מה אופי השירות שאני רוצה וכזה ובאופן כללי טיפים ליום מיונים לחמן ממש אשמח!!
שיקרא על תפקידי מודיעין מראש שיראה מה הכי מעניין אותו אבל שכן יהיה עם ראש פתוח לכל התפקידים כי בסופו של דבר הכל מעניין ובסדיר הכל נראה אחרת ממה שמסבירים במיונים

תמסור לו מלא בהצלחה

אז יש לך בהצלחה מ-ש'

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
עשיתי לך בירור קטן עם מישהי במודיעין אצלנו

מצטט אותה ישירות

אמרה שזה מטורף (בקטע טוב כן?)

זה מבחנים נורא כללים כאלה
על ידע כללי בעיקר
: ואחר כך לפני זה יקבעו לו מסלולים או של סייבר או של שפות וכו'

השאלה על אופי השירות זה ממש תלוי בו
אם הוא אומר שהוא רוצה להיות רחוק מהבית אז יתנו לו אחד מהבסיסים הסגורים ואם הוא מעדיף קרוב לבית אז זה כנראה יומיות או חמשושים

מיוני כלל חמ"ן זה מיונים לחיל המודיעין בדרך כל מי שלא למד ערבית או פרסית
משם מגיעים לתפקידים של סייבר ומחשבים, חוקרי מודיעין , חטיבת המחקר ואם רואים שיש לו קליטה לשפות נותנים לו את אופציה לעשות קורס קדם צבאי בערבית או פרסית

שיקרא על תפקידי מודיעין מראש שיראה מה הכי מעניין אותו אבל שכן יהיה עם ראש פתוח לכל התפקידים כי בסופו של דבר הכל מעניין ובסדיר הכל נראה אחרת ממה שמסבירים במיונים

תמסור לו מלא בהצלחה

אז יש לך בהצלחה מ-ש'

תודה על הבירור!
יש איך ומה ללמוד למבחנים הללו? ראיתי המון קורסים שמוכרים ״ערכות הכנה ליום המיון״ אכן לא למדתי שפות (ערבית פרסית וכו בביה״ס)
אגב, בתיכון בחרתי במגמת פיסיקה, ולא למדתי מחשבים כך שלהגיד ״אני רוצה לעסוק במחשבים - תכנות/הנדסת תוכנה וכו׳״ לא נשמע לי חכם. מה גם שאני בכלל לא יודע אם הנושאים האלו מעניינים אותי, והבעיה היותר גדולה היא שאני לא יודע כלום על הצבא.

אם בראיון ישאלו אותי איזה יחידה מעניינת אותך, קצת מוזר להגיד שאני לא כל כך מכיר יחידות מודיעין...
יש לך אולי קצת הצעות בשבילי?

יש לך אולי קצת הצעות בשבילי?
ניסית לקרוא על זה קצת?
מסלולים וכו?

אישית ממליץ לך על הקטע של שפות (אם יש לך את הקליטה לזה),זה שווה זהב אחרי השירות
אבל בתור ערביסט אני משוחד חח
על תפקידי מודיעין מראש שיראה מה הכי מעניין אותו אבל שכן יהיה עם ראש פתוח לכל התפקידים כי בסופו של דבר הכל מעניין ובסדיר הכל נראה אחרת ממה שמסבירים במיונים

• פותח/ת השרשור
ניסית לקרוא על זה קצת?
מסלולים וכו?

קראתי לא קצת על יחידות המודיעין, אבל זה לא כל כך תרם לי. בכל האתרים חוץ ממיטב מנסים למכור לך איזהשהוא מוצר, לכן קצת קשה לסמוך על האינפורמציה באתרים הללו..
באתר של מיטב רוב התוכן הוא בנושא הטכני והם לא בידיוק מנדבים מידע שיתן לך פור על שאר המתגייסים.
לצורך העניין בצו הראשון בא לישיבה שלנו בחור ואמר ״לא משנה מה אתם לא אומרים שאתם מאחרים, מהיום אתם אומרים שאתם עושים כושר לפחות 3 פעמים בשבוע, ושומרים על קשר הדוק עם המשפחה..״ הפרטים האלו שידעתי לציין אותם בראיון האישי באמת מוסיפים נקודות לנתונים האישיים. ודברים כאלו לא אומרים באתר של צה״ל

קראתי לא קצת על יחידות המודיעין, אבל זה לא כל כך תרם לי. בכל האתרים חוץ ממיטב מנסים למכור לך איזהשהוא מוצר, לכן קצת קשה לסמוך על האינפורמציה באתרים הללו..
באתר של מיטב רוב התוכן הוא בנושא הטכני והם לא בידיוק מנדבים מידע שיתן לך פור על שאר המתגייסים.
לצורך העניין בצו הראשון בא לישיבה שלנו בחור ואמר ״לא משנה מה אתם לא אומרים שאתם מאחרים, מהיום אתם אומרים שאתם עושים כושר לפחות 3 פעמים בשבוע, ושומרים על קשר הדוק עם המשפחה..״ הפרטים האלו שידעתי לציין אותם בראיון האישי באמת מוסיפים נקודות לנתונים האישיים. ודברים כאלו לא אומרים באתר של צה״ל

שלא יקשיב לזה שיהיה אמיתי וברור שבאתר של צהל לא מפורט הרבה כי אלו תפקידים מסווגים

תגיד לו שיש פעמים שעד שאתה לא מגיע לקורס אי אפשר לדעת באמת מה אתה עושה

אבל כל התפקידים הם טובים פשוט שיבחר כיוון אם הוא רוצה מחשבים , שפות , חקר וכו'

ציטוט ישיר

• פותח/ת השרשור
שלא יקשיב לזה שיהיה אמיתי וברור שבאתר של צהל לא מפורט הרבה כי אלו תפקידים מסווגים

תגיד לו שיש פעמים שעד שאתה לא מגיע לקורס אי אפשר לדעת באמת מה אתה עושה

אבל כל התפקידים הם טובים פשוט שיבחר כיוון אם הוא רוצה מחשבים , שפות , חקר וכו'

ציטוט ישיר

וואו תודה!!!

איזה מגמות לקחת בביה''ס,מה הציונים?
אתה מתעסק באלקטרוניקה\תוכנה\פיזיקה?
שפות זרות?

• פותח/ת השרשור
איזה מגמות לקחת בביה''ס,מה הציונים?
אתה מתעסק באלקטרוניקה\תוכנה\פיזיקה?
שפות זרות?

פיזיקה
מתמטיקה 5

אני בכיתה יא ככה שעשיתי חצי,
פיזיקה 100
מתמטיקה 96-98 משהו כזה

לא התעסקתי אף פעם עם מחשבים.
חקר מאוד מעניין אותי.

יש מה להתכונן למבחנים שם?

נערך לאחרונה:
יהיו לך מבחנים כאלו שישאלו אותך את אותן השאלות בניסוחים שונים,כדי לראות שאתה אמין ולא משקר.
רוב התפקידים שאני מכיר הם דורשים ידע בתוכנה,ראיתי כמה חיילים שהגיעו אלינו ולא היה להם ידע בתוכנה,הם אמנם היו ביחידה טובה,אבל בתפקידים לא משהו.יש גם תפקידים שבהם אתה מתעסק עם מודיעין לא טכני.
מה יותר מעניין אותך?

• פותח/ת השרשור
יהיו לך מבחנים כאלו שישאלו אותך את אותן השאלות בניסוחים שונים,כדי לראות שאתה אמין ולא משקר.
רוב התפקידים שאני מכיר הם דורשים ידע בתוכנה,ראיתי כמה חיילים שהגיעו אלינו ולא היה להם ידע בתוכנה,הם אמנם היו ביחידה טובה,אבל בתפקידים לא משהו.יש גם תפקידים שבהם אתה מתעסק עם מודיעין לא טכני.
מה יותר מעניין אותך?

פיענוח וחקר של מידע מעניין אותי מאוד, אבל שוב, אין לי מושג איך עובד השיבוצים אילו אופציות יש, מה ניתן ללמוד מ0 בצבא ומה לא, וכו׳

למבחנים שם (לא האישיים אלא מתמטיקה ריכוז וכן) יש מה ללמוד?

ניסית לקרוא על זה קצת?
מסלולים וכו?

באמת שווה זהב. אחותי עשתה מזה קריירה מרשימה מאוד בהמשך

איך זה שווה זהב? אם אתה עוסק בתרגום גרידא,
מתרגם אפשר למצוא בלי סוף..
ביחידה עושים גם פענוח? וחקר?
כשאתה אומר יחידה זה קצת מצחיק. כאילו מדובר פה על יחידה אחת ספציפית. יש הרבה מסלולים בהרבה דרגות יוקרה שונות. כשאני מדבר על קריירה בהמשך זה בעיקר מחוץ לצבא, בגופים אחרים של המדינה..

• פותח/ת השרשור
כשאתה אומר יחידה זה קצת מצחיק. כאילו מדובר פה על יחידה אחת ספציפית. יש הרבה מסלולים בהרבה דרגות יוקרה שונות. כשאני מדבר על קריירה בהמשך זה בעיקר מחוץ לצבא, בגופים אחרים של המדינה..

מה הכוונה אז איזה גוף מאחד את כל החברה שעוסקים בתרגום מערבית בצה״ל?

אגב, אשמח אם תרחיב בנוגע למסלולים האלו, מה עושים מעבר לתרגום הטכני ואיך זה תורם לאזרחות?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית