הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה עם דיאטה קיטוגנית בפעם הראשונה

showHall

משתמש מתחיל
166
78
נק' מוניטין:
116
166
78
החלטתי להתחיל דיאטה קיטוגנית אבל אני צריך עזרה קצת עם החלוקת קלוריות שאתם ממליצים מנסיון אישי.
נכנסתי לכמה אתרים לבדוק RMR וכולם הביאו את אותה התשובה בערך
RMR- קלוריות 2700
הייתי צריך להכניס את רמת הפעילות הגופנית השבועית שלי וסימנתי - אימוני כוח ומשקולות למשך 60 דקות או יותר, 5-7 ימים בשבוע.
עם השקלול של האימונים יצא שאני שורף בממוצע ביום 4500 קלוריות.
לדעתכם האם המספר הגיוני ואני יכול לחשב ממנו את הערכים היומיים שלי?
נניח שהמספר הזה תקין וממנו אני מחשב, חשבתי ללכת על גרעון של 600 קלוריות ולצרוך 3900 ביום
אז אם אני לוקח פי 2 משקל גוף לחלבון ופי 1 לשומן(אני יודע שאלה ההמלצות) יוצא 320 גרם חלבון(1280 קלוריות), 160 גרם שומן(1440 קלוריות)
ואם כל השאר ילך לפחמימה יצא 295 גרם(1180 קלוריות).
עם כמות כזאת של פחמימה זה כבר לא קיטו לכן איך אתם ממליצים לחלק מחדש את הקלוריות?
ושאלה אחרת עם איזה מאכלים אתם מעדיפים לצרוך את הפחמימה ?והאם מנסיון אישי צריכת כל הפחמימה לפני האימון תעזור לאימוני כוח?
תודה רבה לעוזרים!!

אני חושב שצריך לשאול קודם כל למה דווקא דיאטה קטוגנית?
לגבי הקלוריות, בעיקרון זה נכון הכמות, אבל בגלל שמדובר בהרבה קלוריות אתה תצטרך לעקוב אחרי המשקל שלך ולראות שבאמת מדובר בגרעון בשבילך, כי אם אתה לא יורד במשקל אתה לא בגרעון. אם המצב שלך הוא שבאמת מדובר בהרבה שומן עודף אתה גם יכול להיות בגרעון גדול יותר בלי לסבול יותר מדי.
לגבי החלבון, אם אתה באחוז שומן גבוה אתה יכול לחשב לפי מסה רזה תיאורטית, אבל אם אתה רוצה באמת קטוגנית זה לא משנה, כי ככה או ככה אתה תצרוך הרבה חלבון.
וקטוגנית אתה חייב עשירית מכמות הפחמימות שרשמת פה, 300 גרם פחמימה לא מתקרב אפילו לקטוגנית

אני חושב שצריך לשאול קודם כל למה דווקא דיאטה קטוגנית?
לגבי הקלוריות, בעיקרון זה נכון הכמות, אבל בגלל שמדובר בהרבה קלוריות אתה תצטרך לעקוב אחרי המשקל שלך ולראות שבאמת מדובר בגרעון בשבילך, כי אם אתה לא יורד במשקל אתה לא בגרעון. אם המצב שלך הוא שבאמת מדובר בהרבה שומן עודף אתה גם יכול להיות בגרעון גדול יותר בלי לסבול יותר מדי.
לגבי החלבון, אם אתה באחוז שומן גבוה אתה יכול לחשב לפי מסה רזה תיאורטית, אבל אם אתה רוצה באמת קטוגנית זה לא משנה, כי ככה או ככה אתה תצרוך הרבה חלבון.
וקטוגנית אתה חייב עשירית מכמות הפחמימות שרשמת פה, 300 גרם פחמימה לא מתקרב אפילו לקטוגנית
בכל דיאטה דלה בפחמימה צפויה ירידה במשקל בהתחלה בגלל נוזלים.
זה מאוד מטעה.

בכל דיאטה דלה בפחמימה צפויה ירידה במשקל בהתחלה בגלל נוזלים.
זה מאוד מטעה.
צודק, הייתי צריך לציין גם את זה, בהתחלה תהיה ירידה בנוזלים, במיוחד בדיאטה קטוגנית, אבל צריך לראות ירידה מעבר לשבועיים-שלושה הראשונים

מעדיפים לצרוך את הפחמימה ?
קח בחשבון שאתה די סותר את עצמך,כמעט כל דבר מכיל פחמימות, אם אתה רוצה להיות קטוגני אתה צריך להבין שאתה צריך להתבסס בעיקר על בשר אדום,חמאה,ביצים,גבינות עם אחוז שומן מאוד גבוה.
גם לי הייתה תקופה בדיאטה שרציתי לעבור לתזונה קטוגנית,אבל אז הבנתי שאני צריכה לוותר על ירקות. אז זה ביג נו נו בשבילי. מה שכן,כשאני בחיטוב אני מורידה את רוב הפחמימה שלי וצורכת יותר חלבון ושומן,כי פחמימה עושה אותי רעבה יותר. וחלבון ושומן יותר משביעים אותי.(הפחמימות שלי מתבססות בעיקר על ירקות,דברי חלב,אגוזים וכו)

קח בחשבון שאתה די סותר את עצמך,כמעט כל דבר מכיל פחמימות, אם אתה רוצה להיות קטוגני אתה צריך להבין שאתה צריך להתבסס בעיקר על בשר אדום,חמאה,ביצים,גבינות עם אחוז שומן מאוד גבוה.
גם לי הייתה תקופה בדיאטה שרציתי לעבור לתזונה קטוגנית,אבל אז הבנתי שאני צריכה לוותר על ירקות. אז זה ביג נו נו בשבילי. מה שכן,כשאני בחיטוב אני מורידה את רוב הפחמימה שלי וצורכת יותר חלבון ושומן,כי פחמימה עושה אותי רעבה יותר. וחלבון ושומן יותר משביעים אותי.(הפחמימות שלי מתבססות בעיקר על ירקות,דברי חלב,אגוזים וכו)
בדיאטה קטגונית אסור ירקות דלי פחמימה? כמו מלפפון, סלרי חסה וכל הירוקים?

לפי מה שאני יודעת אסור, אם לצורך העיניין הוא צורך 3-4 מלפפונים שמשקלם 100 גרם בממוצע. הוא צורך המון פחמימה,שיאכל כבר פרוסת לחם:🤦‍♂️:

יאלה @קציצה יש לך דיאטה חדשה:sarcastic:
לא תודה,אף אחד לא יגביל לי את הירקות וככה טוב לי:stop-26:🤤

לפי מה שאני יודעת אסור, אם לצורך העיניין הוא צורך 3-4 מלפפונים שמשקלם 100 גרם בממוצע. הוא צורך המון פחמימה,שיאכל כבר פרוסת לחם:🤦‍♂️:

מפני שירקות זה בעיקר פחמימה, ויטמינים ומינרלים.
אם בירקות דלי פחמימה היה גם שומן או חלבון, לא רק שזה היה מותר לצריכה, זה גם היה מומלץ.
ירקות דלי פחמימות מותרים לעומת שאר הירקות בהם כמות הפחמימה גבוהה יותר.
בכל המאכלים שציינת קודם (המותרים) יש טיפה פחמימה, כנ"ל בירקות הירוקים ודלי הפחמימה למיניהם, עיקרון דומה.

נערך לאחרונה:
אם בירקות דלי פחמימה היה גם שומן או חלבון, לא רק שזה היה מותר לצריכה, זה גם היה מומלץ.
ירקות דלי פחמימות מותרות לעומת שאר הירקות בהם כמות הפחמימה גבוהה יותר.
בכל המאכלים שציינת קודם (המותרים) יש טיפה פחמימה, כנ"ל בירקות הירוקים ודלי הפחמימה למיניהם, עיקרון דומה.
אני חלילה לא מזלזלת בטענה שלך,אבל אני קשת הבנה וחייבת שתסביר לי,
מה ההבדל אם הוא יאכל 3-4 מלפפונים ״דלי פחמימות״ שכל מלפפון יכיל 3-4 גרם פחמימה. לבין רק 100 גרם סלק(מניחה שלא מוגדר כדל פחמימה)שזה כמעט 10 גרם פחמימה?

קחי בחשבון שבקטוגנית לא אסור פחמימה בכלל, אלא כמות קטנה מאוד, בערך 30 גרם, זה עדיין נותן לך 10 מלפפונים ביום

ירקות דלי פחמימות מותרות לעומת שאר הירקות בהם כמות הפחמימה גבוהה יותר.
מה ההבדל אם הוא יאכל 3-4 מלפפונים ״דלי פחמימות״ שכל מלפפון יכיל 3-4 גרם פחמימה. לבין רק 100 גרם סלק(מניחה שלא מוגדר כדל פחמימה)שזה כמעט 10 גרם פחמימה?
קחי בחשבון שבקטוגנית לא אסור פחמימה בכלל, אלא כמות קטנה מאוד, בערך 30 גרם, זה עדיין נותן לך 10 מלפפונים ביום
צריך לספור מלפפונים בקלוריות היומיות?
הרי דרוש לא מעט קלוריות למערכת העיכול לפרק אותם כמו גם העלים הירוקים.
קשה לומר שהקלוריות של מלפפון שוות לקלוריות של בשר.

הינוח מבחינה מספרית.
אבל מלפפון את יכולה לאכול יותר, תסתכלי על זה כהשוואה למזון בעל דחיסות קלורית גבוהה לנמוכה, רק במונחים של פחמימה.
כל הרעיון בדיאטה הזו הוא לשמור על רמה נמוכה של אינסולין, לכן צורכים הרבה יותר שומן וחלבון, ופחמימה מעט מאד

צריך לספור מלפפונים בקלוריות היומיות?
הרי דרוש לא מעט קלוריות למערכת העיכול לפרק אותם כמו גם העלים הירוקים.
קשה לומר שהקלוריות של מלפפון שוות לקלוריות של בשר.
בגדול אומרים שאין צורך לספור אם אוכלים עד 5 ירקות ביום, מעבר לזה מומלץ שכן.
גם זה תלוי בתזונה שלך, אם אתה אוכל גם ככה הרבה ירקות ביום על תפריט גמיש אז זה לא משנה משמעותית, אבל אם גם כמות וסוג הירקות שלך משתנים כל יום אז צריך לספור כי זה עלול להוביל לסטיות גדולות.
אפשר גם לא לספור בכלל אם כמות הירקות שאתה אוכל לא משפיעה על התוצאות, אבל אם אני מצפה לרדת במשקל ולא מבין למה אני לא יורד גם עם גרעון קלורי כמעט וודאי, מומלץ להסתכל על הירקות

בגדול אומרים שאין צורך לספור אם אוכלים עד 5 ירקות ביום, מעבר לזה מומלץ שכן.
גם זה תלוי בתזונה שלך, אם אתה אוכל גם ככה הרבה ירקות ביום על תפריט גמיש אז זה לא משנה משמעותית, אבל אם גם כמות וסוג הירקות שלך משתנים כל יום אז צריך לספור כי זה עלול להוביל לסטיות גדולות.
אפשר גם לא לספור בכלל אם כמות הירקות שאתה אוכל לא משפיעה על התוצאות, אבל אם אני מצפה לרדת במשקל ולא מבין למה אני לא יורד גם עם גרעון קלורי כמעט וודאי, מומלץ להסתכל על הירקות
אני אוכל בערך 3 מלפפון, ו2 עגבניות, וחבילת סלרי ולפעמים עוד ירקות ירוקים כמו פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, חסה.
לא ספרתי אותם, לדעתך רצוי לספור אותם? או רק אם אני נתקע בירידה?
זה כן יכול לבלבל את המשקל בגלל נוזלים, אז צריך להיות קבוע ועיקבי עם הירקות אני חושב.

אני אוכל בערך 3 מלפפון, ו2 עגבניות, וחבילת סלרי ולפעמים עוד ירקות ירוקים כמו פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, חסה.
לא ספרתי אותם, לדעתך רצוי לספור אותם? או רק אם אני נתקע בירידה?
זה כן יכול לבלבל את המשקל בגלל נוזלים, אז צריך להיות קבוע ועיקבי עם הירקות אני חושב.
אם זה מה שאתה אוכל בקבוע, והתהליך עובד כמו שצריך, אני לא רואה סיבה לספור כרגע, אבל אתה יכול סתם לספור לצורך נוחות כדי לדעת בהמשך כשתצטרך לשנות מעט דברים בהמשך תהליך החיטוב, כמה מגיע מכל דבר, ואז תוכל לעשות החלטות חכמות יותר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית