הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

המלצה ללפטופ

Yonatann

משתמש משקיע
2,213
729
נק' מוניטין:
953
2,213
729
אהלן, אני אשמח להמלצה ללפטופ בערך בטווח של ₪2000-2500

אני בעיקר אשתמש במחשב ללימודים בבית בישיבה ליוטיוב לזום ולנטפליקס.. לא מעבר.

מסך זה הדבר הכי חשוב לי, שיהיה מסך חד ויפה בגודל סביר. אם יש במחיר הזה עם שוליים דקים אז בכלל מעולה.

לגבי משקל לא משנה לי...
תודה לעוזרים!

חפש מחשב עם מסך IPS, לפחות 8 ג'יגה ראם DDR4 (ואפילו 12/16 כדי שיחזיק יותר שנים), מעבד אינטל דור 10, שים לב אם הוא מגיע עם מערכת הפעלה (כי יש כאלה שלא) וזהו בגדול.
כל השאר זו העדפה אישית שלך (גודל, עיצוב, מקלדת וכו'). אין חשיבות ליצרן אגב.
ואם לא אכפת לך שיהיה כבד, אז אתה יכול ללכת על מחשב עם סוללה גדולה אם זה חשוב לך.

• פותח/ת השרשור
חפש מחשב עם מסך IPS, לפחות 8 ג'יגה ראם DDR4 (ואפילו 12/16 כדי שיחזיק יותר שנים), מעבד אינטל דור 10, שים לב אם הוא מגיע עם מערכת הפעלה (כי יש כאלה שלא) וזהו בגדול.
כל השאר זו העדפה אישית שלך (גודל, עיצוב, מקלדת וכו'). אין חשיבות ליצרן אגב.
ואם לא אכפת לך שיהיה כבד, אז אתה יכול ללכת על מחשב עם סוללה גדולה אם זה חשוב לך.

הבנתי שלשימוש שלי עדיף אינטל i5, הוא דור 10?
ומהו מסך ips?

הבנתי שלשימוש שלי עדיף אינטל i5, הוא דור 10?
i5 יכול להיות מכל דור. תשים לב שדגם המעבד מתחיל בספרה 10. לדוגמא:
דגם של מעבד מדור 10: 1005G1
דגם של מעבד מדור 7: 7020U
נראה לי הבנת, לא מסובך.

לגבי i5/i7/i3, בעיקרון גם i3 יעשה את העבודה בשביל השימושים שציינת ואפילו בלי מאמץ. לשיקולך, אם בא לך להשקיע עוד כמה מאות שקלים בשביל מעבד חזק יותר, לך על i5, שלא תיהיה מוגבל בעתיד מבחינת כוח עיבוד וגם בשביל future proof. מעבד i7 כבר מיותר לגמרי לשימושים שציינת.

ומהו מסך ips?
ips זה הוא סוג הפאנל של המסך. יש כמה סוגי פאנלים (tn, va, pls ועוד). בפאנל IPS כמות ודיוק צבעים גבוה יותר מבאחרים, זוויות צפיה רחבות יותר (תוכל להסתכל על המסך מהצד בלי שהתמונה תתעוות) ויש הטוענים שהוא גם פחות מזיק לעניים בצפייה ממושכת. גם PLS הוא פאנל דומה מאוד וגם יכול להתאים לך. זה למעשה אותו הפאנל עם כמה שינויים קטנים שסמסונג הוסיפה, וקראה לו בשם אחר. יש גם חסרונות לפאנלים האלה, לדוגמא: הם איטיים ופחות מתאימים לגיימינג לרוב, אבל זה לא רלוונטי לך ממה שהבנתי.

• פותח/ת השרשור
i5 יכול להיות מכל דור. תשים לב שדגם המעבד מתחיל בספרה 10. לדוגמא:
דגם של מעבד מדור 10: 1005G1
דגם של מעבד מדור 7: 7020U
נראה לי הבנת, לא מסובך.

לגבי i5/i7/i3, בעיקרון גם i3 יעשה את העבודה בשביל השימושים שציינת ואפילו בלי מאמץ. לשיקולך, אם בא לך להשקיע עוד כמה מאות שקלים בשביל מעבד חזק יותר, לך על i5, שלא תיהיה מוגבל בעתיד מבחינת כוח עיבוד וגם בשביל future proof. מעבד i7 כבר מיותר לגמרי לשימושים שציינת.

ips זה הוא סוג הפאנל של המסך. יש כמה סוגי פאנלים (tn, va, pls ועוד). בפאנל IPS כמות ודיוק צבעים גבוה יותר מבאחרים, זוויות צפיה רחבות יותר (תוכל להסתכל על המסך מהצד בלי שהתמונה תתעוות) ויש הטוענים שהוא גם פחות מזיק לעניים בצפייה ממושכת. גם PLS הוא פאנל דומה מאוד וגם יכול להתאים לך. זה למעשה אותו הפאנל עם כמה שינויים קטנים שסמסונג הוסיפה, וקראה לו בשם אחר. יש גם חסרונות לפאנלים האלה, לדוגמא: הם איטיים ופחות מתאימים לגיימינג לרוב, אבל זה לא רלוונטי לך ממה שהבנתי.

וואו איזה השקעה! תודה ענקית!!

• פותח/ת השרשור
מחשבים ניידים ‏2,000 - 3,000 ‏ש"ח ‏Intel Core i5 ‏8 ‏GB ‏Windows 10 ‏דור 10 ‏כולל ‏DDR4 ‏IPS - זאפ השוואת מחירים

@The King

אלו כל הסינונים.. יש המלצה? יש הבדל בין המחשבים?
מתוך המחשבים האלו איך אני יכול לברר מה המסך הכי טוב? כולם ips ברזולוציה 1920/1080

אגב יש איזושהם תוספות שצריך לקנות? אנטי וירוס וכאלו..?

לא תמיד יש "הכי טוב". רבה פעמים זה עניין של העדפה.
תחשוב אולי על חיבורים שאתה צריך, אולי חיבור כבל רשת, הרבה יציאות USB, או USB type C (לדעתי חשוב בכל מחשב), חיבורים למסך חיצוני DP/HDMI.
בנוסף, תבדוק שנות אחריות, חפש קצת חוות דעת על נותני השירות בארץ של כל יצרן. אם אני זוכר נכון אז לדל יש שירות מעולה בארץ, עד הבית (וגם ל-HP נראה לי).
אתה יכול תמיד להכנס לדברים הקטנים, כמו איכות הספיקר, אפשרות לשדרוג זיכרון RAM, בהירות מסך וכו'.
וכמובן עיצוב שיהיה לטעמך ושיהיה לך נוח.

• פותח/ת השרשור
לא תמיד יש "הכי טוב". רבה פעמים זה עניין של העדפה.
תחשוב אולי על חיבורים שאתה צריך, אולי חיבור כבל רשת, הרבה יציאות USB, או USB type C (לדעתי חשוב בכל מחשב), חיבורים למסך חיצוני DP/HDMI.
בנוסף, תבדוק שנות אחריות, חפש קצת חוות דעת על נותני השירות בארץ של כל יצרן. אם אני זוכר נכון אז לדל יש שירות מעולה בארץ, עד הבית (וגם ל-HP נראה לי).
אתה יכול תמיד להכנס לדברים הקטנים, כמו איכות הספיקר, אפשרות לשדרוג זיכרון RAM, בהירות מסך וכו'.
וכמובן עיצוב שיהיה לטעמך ושיהיה לך נוח.

וואי תודה רבה! שדרוג אנטי וירוס וכאלו זה הכרחי?

נתחיל מגודל מסך - איזה גודל אתה רוצה?
פאנל ips זה בונוס אבל ממש לא חובה
שדרוג אנטי וירוס וכאלו זה הכרחי?

עדיף שיהיה לך תוכנת אנטי וירוס במחשב, אבל אפשר להשיג פרוץ בקלות, חבל על הכסף

• פותח/ת השרשור
נתחיל מגודל מסך - איזה גודל אתה רוצה?
פאנל ips זה בונוס אבל ממש לא חובה

המסך הכי חשוב לי.. גודל מסך- אני מאוד דינמי משהו בין 13-16 אינץ׳.
יותר חשוב לי שוליים דקים מאשר גודל המסך עצמו

וואי תודה רבה! שדרוג אנטי וירוס וכאלו זה הכרחי?
לאדם פרטי, שיודע להשתמש במחשב ולא להיכנס למקומות מפוקפקים באינטרנט, לדעתי אין צורך באנטיוירוס מעבר ל windows defender שעושה עבודה מספקת למדיי.

אה! שכחתי.
SSD חובה לדעתי. בנפח שיספיק לך לפחות לוינדוס ולכל ההתקנות.

• פותח/ת השרשור
עכשיו אני שם לב שמערכת ההפעלה היא של לינוקס.
אם אתה לא מכיר אותה, אל תקנה את המחשב הזה, למרות שמתרגלים
מחשב נייד Dell Vostro 15 3000 3591-1035G18G25IW3OS - צבע שחור

קצת חורג מהתקציב, 2619 ש"ח
אפשר לבחור גם i3 בקצת פחות

התקציב עד 3000₪ בסוף.. תודה! אחזור שוב הכי חשוב מסך ( רזולוציה שוליים דק וכו;

למחשב הזה יש פלסטיק עבה קצת מסביב למסך, זה מסוג הדברים היחידים שחשובים לי במחשב, שלא יהיה אותו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית