נשירת שיער + המלצה למולטי ויטמין

אבל נראה לי אחכה עוד כמה ימים, אולי כבר אצליח לקבל את הבדיקות (אני עדיין בשוק איזה סיפור עשו מזה וכמה מאמץ אני צריכה להשקיע כדי לקבל בדיקות כל כך בסיסיות) ואז אוכל גם לכוון יותר ולא רק לירות באפלה
תכלס.
ותחליפי רופא דחוף.

באנה איזו אלופה. תודה רבה!!
כל המדדים שלי בגבול התחתון אמנם, אבל לא רחוק ממנו (שהרחוק בתכלס יותר רגיל אצלי). מה שכתבתי פה קודם - מצבי עכשיו מבחינת ברזל-המוגלובין-אנמיה נראה הכי טוב שראיתי בשנים האחרונות. וגם כשהייתי נמוך מאוד במדדים השיער שלי היה לרוב מלא מאוד בריא ושופע, עם תקופות נשירה קטנות פה ושם..
בבדיקות הנוכחיות אין b12. בבדיקה האחרונה שהיה היה בטווח ביניים כזה, לא נמוך מאוד, אבל כן מתחת לנורמה..
העניין עם ה-mcv מעניין מאוד (קראתי עכשיו), חושבת שלרוב היה איפשהו באמצע כמו עכשיו. מה שכן %HYPO אצלי לרוב היה הרחק מעבר לנורמה ופריטין מדולדל עד ריק. אז כן מאמינה שהסיבה העיקרית היא ברזל, אולי איזו בעיה של ספיגה ולא רק של תזונה (הסיפור הזה די משפחתי אצלנו).
בשר אני אוכלת לעיתים רחוקות מאוד, עוף לעיתים לא תכופות, ודגים יחסית יותר.

טוב. ביקשתי כבר העברה לרופא משפחה אחר, ואני מקווה לקבל את התור שלי לרופא עור בהקדם. מה שיבוא קודם, אנסה לבקש בדיקות נוספות, מקיפות יותר וכנראה שנוכל אז להיות חכמים יותר..
אגב, יש לך מושג איך המוצר של סולגאר שהמלצת לעומת Opti-Woman שגם הומלץ? האופטי בעיקרון קצת יותר זול חח
אבל שמעתי עליו המלצות מכמה מקומות

שמחה לעזור:)
1.אם יש בעיה חוזרת בפריטין בבדיקות, צריך לחשוד בבעיות במאגרים יכולים להיות קשורים לבעיות ספיגה. למדתי תיאורי מקרה שרופאים לא שמו לב אליהם שלאדם כל הזמן יש אנמיה ובסופו של דבר מגלים מחלות מעי דלקתיות אוטאימוניות.(צליאק קרהון) מישהי שלמדה איתי תתואר במדעי התזונה כל הזמן הפריטין שלה היה נמוך ובסוף גילו לה קרהון. והרבה רופאים מפספסים את זה וחבל.
2.אני לא חושבת שאת צריכה יותר מדי לתסף אלא לשנות את התזונה שלך, אלא אם כן את לא אוכלת בשר, הקו מחשבה שלי כל דבר שאפשר לטפל בו בעזרת תזונה לא צריך לתסף.
3.קראתי שלא נתנו לך TSH ויש מצב שאני יודעת למה, ה-MCV שלך לא גבוה ואם הוא היה גבוה זה היה יכול להחשיד לבעיה בבלוטת התריס. אבל כן צריך לבדוק. גם לי לא נותנים אף פעם T3 T4 ותמיד רציתי לבדוק,ממש מרגיז. הם חושבים על העלויות של זה.
4.תסתכלי בIHERB ברשימת רכיבים מה שרלוונטי בשבילך כמו ברזל ותחליטי, אני פחות בקיאה בסוגים השונים שיש בתוספים אולי מישהו אחר מהפורום יכול לעזור לך בזה. הסתכלתי ובשניהם הברזל הוא בצורה שונה ובמינון שונה. מישהו שאני מאוד סומכת עליו בתזונה המליץ לי על הסולגר V2M2000

שמחה לעזור:)
1.אם יש בעיה חוזרת בפריטין בבדיקות, צריך לחשוד בבעיות במאגרים יכולים להיות קשורים לבעיות ספיגה. למדתי תיאורי מקרה שרופאים לא שמו לב אליהם שלאדם כל הזמן יש אנמיה ובסופו של דבר מגלים מחלות מעי דלקתיות אוטאימוניות.(צליאק קהון) מישהי שלמדה איתי תתואר במדעי התזונה כל הזמן הפריטין שלה היה נמוך ובסוף גילו לה קרהון. והרבה רופאים מפספסים את זה וחבל.
2.אני לא חושבת שאת צריכה יותר מדי לתסף אלא לשנות את התזונה שלך, אלא אם כן את לא אוכלת בשר, הקו מחשבה שלי כל דבר שאפשר לטפל בו בעזרת תזונה לא צריך לתסף.
3.קראתי שלא נתנו לך TSH ויש מצב שאני יודעת למה, ה-MCV שלך לא גבוה ואם הוא היה גבוה זה היה יכול להחשיד לבעיה בבלוטת התריס. אבל כן צריך לבדוק. גם לי לא נותנים אף פעם T3 T4 ותמיד רציתי לבדוק,ממש מרגיז. הם חושבים על העלויות של זה.
4.תסתכלי בIHERB ברשימת רכיבים מה שרלוונטי בשבילך כמו ברזל ותחליטי, אני פחות בקיאה בסוגים השונים שיש בתוספים אולי מישהו אחר מהפורום יכול לעזור לך בזה. הסתכלתי ובשניהם הברזל הוא בצורה שונה ובמינון שונה. מישהו שאני מאוד סומכת עליו בתזונה המליץ לי על הסולגר V2M2000
בקרוהן גם מדדי הדלקת יהיו גבוהות, כמו CRP. יש כמה בדיקות פשוטות לשלול את זה.
אבל גם בקרוהן זה לא גורל חרוץ, אם אין סימפטומים, אין הרבה מה לעשות חוץ מלקחת ברזל.
מנסיון אישי בתור מאובחן עם קרוהן.

קראתי שמינוקסי זה טיפול זמני, ברגע שמפסיקים השיער ממשיך לנשור.
דרמה רולר זה שומנים שונים, כנראה בריא למראה השיער ואלי גם עוזר לחזק אותו, אבל גם זה וויטמינים, אני מאמין שטיפול פנימי של וויטמינים יותר יעיל מטיפול חיצוני, אבל למה לא לעשות את שניהם.

זה לא נכון מנסיון אישי לפסול סיבות יותר נפוצות.
יותר נפוץ נשירת שיער פתאומי לאישה מהסתכלות הורמונלית, שאולי נובע מחוסר ברכיבים תזונתיים מסוימים, מרק חוסר תרופה או שומן על השיער.

השאלה החשובה, זה למה יש נשירה, ואחר כך יהיה קל יותר לענות איך לפתור אותה.
אין בן אדם בעולם שסובל מחוסר מינוקסי או דרמה רולר, למרות שהם יעילים.

מה שאתה אומר מטעה ובגדול.
אישית 3 חברים קרובים עברו השתלות שיער וגם אני בכיוון.
תאמין לי שעם הויטמינים היו עובדים הייתי כבר מזריק אותם.
מינוקסי כן ברגע שמפסיקים יש נשירה, אבל ההגיון זה לטפח כל יום זה לוקח 60 שניות או פחות.
הדרמה רולר תעשו יוטיוב כנל השמן.
זה מוצרים שהוכיחו את עצמם בגדול לעומת וויטמינים ,לייזרים לראש למינהם. Prp וכדומא שלא הוכחו מעולם.

זה נושא שלעסתי כבר מכל הבחינות ואם אתה לא מתמודד עם נשירה כמה שנים איך אתה מייעץ על סמך מה ולמה

ודווקא מה שלא עובד זה מה שנמכר באלפי שקלים כדורים ןטיפולים ויטמינים שאין להם שום אבא ואמא
ואת אוכלת יותר טוב מרוב המוחלט של הבנות. יש המון שחיות על מילקי ופאנטה והכל סבבה עם הראש.

יש את העניין הפסיכולוגי. סטרס דיכאון חרדה יגרמו לך לנשור מהר מאוד כמו שתיארת בדיוק. קרה לי גם בשנה א.

מה שאתה אומר מטעה ובגדול.
אישית 3 חברים קרובים עברו השתלות שיער וגם אני בכיוון.
תאמין לי שעם הויטמינים היו עובדים הייתי כבר מזריק אותם.
וויטמינים לא פתאום עובדים או מצמיחים שיער. אם הם מה שחסר והגורם לבעיה, הם גם הפיתרון. במידה והם לא הבעיה ומדובר בהקרחה גנטית, אני לא חושב שהם יעזרו.
הדרמה רולר תעשו יוטיוב כנל השמן.
זה לא כזה קסם כמו שמתואר בפרסומות, זה יכול לקחת הרבה זמן עד שרואים שיפור, וזה דורש המשך כל הזמן לשמר את התוצאות, כי אחרי הכל זה פלסתר נחמד, לא טיפול.
אם יש כאן היפו בלוטת התריס, או שהאנמיה זה הגורם, חורים בראש ושמן מנטה לא ישנו את זה.
חויה אישית לא מסבירה את כל ההקרחות, למרות שזה אותה סימפטום.
זה נושא שלעסתי כבר מכל הבחינות ואם אתה לא מתמודד עם נשירה כמה שנים איך אתה מייעץ על סמך מה ולמה
אני מקווה שלא כל רופא חייב לסבול ממה שהוא מטפל ומכיר.
יש את העניין הפסיכולוגי. סטרס דיכאון חרדה יגרמו לך לנשור מהר מאוד כמו שתיארת בדיוק. קרה לי גם בשנה א.
בהחלט אפשרי.

בחורה צעירה שאוכלת טוב ומתאמנת המון.
מחסור בברזל יש להמון בנות זה לא כיוון אפילו זה רק במצבים ממש קיצוניים שזה לא מה שמתארת.
זה כן נשמע כמו בלוטת תריס אבל זה השערה גמורה בלי בדיקה ואת לא מתאימה לפרופיל של בעיות בלוטה זה משהו שמתחיל מגיל צעיר בדרכ18- או משימוש בתרופות

בחורה צעירה שאוכלת טוב ומתאמנת המון.
מחסור בברזל יש להמון בנות זה לא כיוון אפילו זה רק במצבים ממש קיצוניים שזה לא מה שמתארת.
זה כן נשמע כמו בלוטת תריס אבל זה השערה גמורה בלי בדיקה ואת לא מתאימה לפרופיל של בעיות בלוטה זה משהו שמתחיל מגיל צעיר בדרכ18- או משימוש בתרופות
זה פשוט לא נכון, בעיות בבלוטת התריס יכולים לקרות בכל גיל סתם ככה פתאום, וזה מאוד נפוץ.
אם כי יותר מסתבר לדעתי שזה מאנמיה פשוט, אבל אולי זה יכול להיות צירוף של בלוטת התריס מעט איטית, או חוסר וויטמינים או מינרלים מסוימים.

הקרחה נשית זה לא גנטית בדרך כלל, אצל גברים כן.
אצל נשים יש סיבה מאוד טובה לחפש את השורש ולטפל בזה בשונה מגברים אולי.

• פותח/ת השרשור
מינוקסי כן ברגע שמפסיקים יש נשירה, אבל ההגיון זה לטפח כל יום זה לוקח 60 שניות או פחות.
שנייה, אז ברגע שמתחילה לקחת בחשבון שזה לטווח של יותר מכמה חודשים? לתמיד?
בהנחה שיש גורם לנשירה שאצליח לנטרל (בלוטת תריס/סטרס/ווטאבר) ואני רוצה רק לעודד את השיער שלי לצמוח בחזרה..

• פותח/ת השרשור
דיברתי עם רופא עור שאמר שירשום בתור התחלה ויטמינים ושמפו ניזורל. שאלתי אותו על מינוקסידיל ואמר שעוד מוקדם וניתק.
אנשים שהתנסו או מכירים את הנושא, מה עשויים להיות השיקולים בעד ובעיקר נגד שימוש בזה?
[אם אתחיל להשתמש בזה כנראה אלך על קצף של רוגיין לנשים].
קראתי קצת על התכשיר ותופעות הלוואי שלו, אבל אשמח לשמוע מאנשים שהיו שם, השתמשו בחומר או מכירים מקרוב אנשים שהשתמשו איך הייתה חווית השימוש, מה כדאי לקחת בחשבון, כמה זה עזר וכאלו..
@FEMENEN ?

אני לא מבין למה שתרצי להשתמש במינוקסי, יש לך ממש קרחות? הרי יותר הגיוני לטפל במקור הבעיה ולראות מה עובד ומה לא מאשר לשים מינוקסידיל והסימפטום יתוקן (כביכול) אבל לא הבעיה עצמה.

• פותח/ת השרשור
אני לא מבין למה שתרצי להשתמש במינוקסי, יש לך ממש קרחות? הרי יותר הגיוני לטפל במקור הבעיה ולראות מה עובד ומה לא מאשר לשים מינוקסידיל והסימפטום יתוקן (כביכול) אבל לא הבעיה עצמה.
אין לי עניין להשתמש במינוקסי וזהו. יש לי קצת יותר זמן פנוי מהרגיל (בידוד וזה, פינה לי שלוש שעות יומי של נסיעות 😁) אז מנסה לגבש אסטרטגיה ולהבין מה האפשרויות שעומדות בפניי. מניסיון קודם, גם כשנשירה נעצרת לוקח המון זמן אם בכלל עד שהשיער חוזר לעצמו, וכן, איבדתי המון שיער וכן מתחילות להיווצר קרחות קטנות (לא רואים מבחוץ כי השיער לא קצוץ לגמרי, ונקודת הפתיחה הייתה יחסית טובה. מבחוץ רק רואים את איבוד הנפח המסיבי) .וכן, בהחלט ובהחלט שקשה לי להשלים עם זה כרגע. זה לא סותר את זה שבמקביל אמשיך לחפש את מקור הבעיה ולנסות לטפל בו. לא מייד ארוץ להשתמש במינוקסי, אבל אם כבר יש אשכול פתוח הייתי שמחה לשמוע מאנשים שהתנסו את הבעד ונגד שלהם. בעיניי זה בעל ערך.
מה גם שהאמון שלי במערכת הבריאות שאמורה לטפל בי מרוסק מסיבות טובות מאוד, אז אני אקח אחריות לקבל מידע, לחשוב בכוחות עצמי ולגבש אסטרטגיה, בלי להסתמך על רופאים לא אכפתיים שלא יתאמצו במיוחד לחשוב היטב ובאמת לעזור לי (קח סיפור אמיתי, אחד מיני רבים: כשהתלוננתי על ירידה בתחושה בפלג גוף ימין, שהגיעה עם נימולים בצוואר ובטרפז ושכמה ימניים, הרופאה שלי אמרה במילים אלו "זה בסדר, כנראה זה הקור. קור גורם לכל מיני דברים. תתלבשי טוב יותר. לא צריך לדאוג".. זה היה תחילת החורף).

קח בחשבון שלא כל דבר שאשאל עליו פה ארוץ ליישם, אבל אם מישהו המליץ, הייתי שמחה לשמוע ממנו יותר כדי לקבל עוד קצת מידע מהשטח, שהוא בעיניי כאמור בעל ערך. כל מידע שמעבר לניסיון בשטח אני אוספת במקומות אחרים כפי שאתה יכול לנחש.. וזה נותן לי מספיק רקע כדי להפעיל את החשיבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית