הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

נשירת שיער + המלצה למולטי ויטמין

שיר1

משתמש קבוע
1,286
1,413
נק' מוניטין:
1,912
1,286
1,413
סובלת בשלושה חודשים האחרונים מנשירת שיער מוגברת, הייתי אומרת אפילו קיצונית, ומתחילה ממש לדאוג.
מה הניסיון שלכם ובעיקר שלכן עם נשירה? התנסיתם עם טיפול שהועיל לכם או למישהי שאתם/ן מכירים? אשמח ממש לשמוע.

בלי קשר חשבתי לתסף במולטי ויטמין ומחפשת המלצה, בעיקר בהקשר הזה. (בנוסף סובלת מעייפות תמידית וב-3 חודשים הנ"ל זה התדרדר לתשישות של ממש. דווקא בשבועות האחרונים רמות האנרגיה שלי משתפרות קמעא, אבל הנשירה מחמירה).

ביקשתי בדיקות דם מקיפות אולם קיבלתי שתיים בסיסיות, כנראה כחלק ממדיניות חיסכון של הקופה. הכל נראה תקין סה"כ, ואפילו ההמוגלובין מראה ערך שהוא הגבוה ביותר שראיתי בתשע השנים האחרונות, ועוד מעט ממש אני נכנסת לטווח הנורמה 👏 (כמה חודשים שסטריקטית ממש על תיסוף הברזל שלי ויש תוצאות).

השוק מלא בהמלצות ותוספים שונים, ואני פתוחה להתנסות, אבל מעדיפה לא להתבזבז על סקאם, וכן ללכת על משהו שעבד לאנשים בשטח.

קיצור חפרתי.
אשמח להמלצות 😃

*יש לי תור לרופא עור, אבל חוששת שכדאי לי לעשות משהו עכשיו ולא לחכות יותר מדי. לכאורה אולי יועיל ובכל מקרה לא יזיק..

• פותח/ת השרשור
אגב, מישהו כאן התנסה ב-rogaine?
בדקו לך חומצה פולית, TSH, ו-T3/4?
לא. וביקשתי במפורש, לא תגיד (כמובן משום שאני מכירה את הנפשות הפועלות). הרופאה המעצבנת שלי בחרה כנראה לחסוך. הבוקר דיברתי איתה שוב, אמרה שלא צריך עוד בדיקות, שאלך לרופא עור, ושאגש לבית מרקחת לבקש ויטמינים לשיער. כמובן שגם בדיקת ויטמינים כלשהי לא הייתה.

התסכול שלי מרמת השירות בקופה בה אני חברה מרקיע שחקים 🤦‍♂️

אגב, מישהו כאן התנסה ב-rogaine?

לא. וביקשתי במפורש, לא תגיד (כמובן משום שאני מכירה את הנפשות הפועלות). הרופאה המעצבנת שלי בחרה כנראה לחסוך. הבוקר דיברתי איתה שוב, אמרה שלא צריך עוד בדיקות, שאלך לרופא עור, ושאגש לבית מרקחת לבקש ויטמינים לשיער. כמובן שגם בדיקת ויטמינים כלשהי לא הייתה.

התסכול שלי מרמת השירות בקופה בה אני חברה מרקיע שחקים 🤦‍♂️
לאור מה שאת מתארת זה הבסיס שאת צריכה לבדוק, אני הייתי מתלונן לקופה ומחליף רופא במקומך

• פותח/ת השרשור
Opti woman נראה לי אחלה מולטי לנשים ,
בדקו לך ferritin? B12? Vitamin d ?
מתוך אלו רק פריטין (12.9 ng/ml שזה כבר נכנס בתחום הנורמה. בתחתיתו אומנם, אבל עדיין)
לאור מה שאת מתארת זה הבסיס שאת צריכה לבדוק, אני הייתי מתלונן לקופה ומחליף רופא במקומך
אעשה זאת
הגיע הזמן

מתוך אלו רק פריטין (12.9 ng/ml שזה כבר נכנס בתחום הנורמה. בתחתיתו אומנם, אבל עדיין)

אעשה זאת
הגיע הזמן
אז כדאי מאוד שתבדקי ופריטין 13 זה מאוד נמוך וכנראה גורם לך לנשירה , את צריכה לפחות 50 ועדיף100+ תתספי בברזל ותאכלי כבד עוף/הרבה בקר זה ממש ביזיון ש13 נקרא נורמה בתור אחד שקרא לא מעט ספרות מחקרית בנושא

אעשה זאת
הגיע הזמן
גם קחי בחשבון שלא מדובר בבדיקות יקרות מאוד (T3/4 יחסית כן, אבל אפשר להתחיל בבדיקת TSH שהיא לא יקרה מאוד)

אז כדאי מאוד שתבדקי ופריטין 13 זה מאוד נמוך וכנראה גורם לך לנשירה , את צריכה לפחות 50 ועדיף100+
כל עוד זה בנורמה, גם אם נמוך, כנראה אומר שאין מחסור בברזל, אבל על הסף.
פריטין זה מחסן ברזל והוא מנוצל במידה ויש מחסור.
מה שכן בתור אישה היא כן מאבדת דם במחזור וזה כן יגרום עלול לגרום למחסור בברזל, בגלל שהרזרבות מאוד נמוכות

• פותח/ת השרשור
אז כדאי מאוד שתבדקי ופריטין 13 זה מאוד נמוך וכנראה גורם לך לנשירה , את צריכה לפחות 50 ועדיף100+
כן. סוג של אנמיה כרונית כזו (סיפור משפחתי). זה שהם לא ריקים לגמרי זה כבר הישג מבחינתי. והמוגלובין 11.9 שזה שיא השיאים אז בכלל חח

ועם זאת לרוב השיער שלי מצטיין בבריאות ובמלאות. באמת שיער שופע ואיכותי (הספריות שלי תמיד היו נגנבות ממנו, ונוזפות בי על שבוחרת להסתפר קצר).
יש תקופות כאלו של קצת נשירה, זה טבעי. לכן השתדלתי בהתחלה לא להילחץ ולחכות שיחזור לעצמו. לא קרה, ואני כבר כן בהחלט נלחצת.
התחושה היא שזה שעוד נשאר לי שיער על הראש זה רק כי קודם באמת היה לי הרבה שיער, גם אחרי דלדול הכרחי שקורה עם הזמן והסטרס והחיים וזה. אבל פסדר. די לבכות.

גם קחי בחשבון שלא מדובר בבדיקות יקרות מאוד (T3/4 יחסית כן, אבל אפשר להתחיל בבדיקת TSH שהיא לא יקרה מאוד)

כל עוד זה בנורמה, גם אם נמוך, כנראה אומר שאין מחסור בברזל, אבל על הסף.
פריטין זה מחסן ברזל והוא מנוצל במידה ויש מחסור.
מה שכן בתור אישה היא כן מאבדת דם במחזור וזה כן יגרום עלול לגרום למחסור בברזל, בגלל שהרזרבות מאוד נמוכות
13 זה לא בנורמה בכלל ... לא הייתי סומך על הערכים התקינים של הקופה , אצלי במכבי זה 20 וזה גם נמוך מדי
כן. סוג של אנמיה כרונית כזו (סיפור משפחתי). זה שהם לא ריקים לגמרי זה כבר הישג מבחינתי. והמוגלובין 11.9 שזה שיא השיאים אז בכלל חח

ועם זאת לרוב השיער שלי מצטיין בבריאות ובמלאות. באמת שיער שופע ואיכותי (הספריות שלי תמיד היו נגנבות ממנו, ונוזפות בי על שבוחרת להסתפר קצר).
יש תקופות כאלו של קצת נשירה, זה טבעי. לכן השתדלתי בהתחלה לא להילחץ ולחכות שיחזור לעצמו. לא קרה, ואני כבר כן בהחלט נלחצת.
התחושה היא שזה שעוד נשאר לי שיער על הראש זה רק כי קודם באמת היה לי הרבה שיער, גם אחרי דלדול הכרחי שקורה עם הזמן והסטרס והחיים וזה. אבל פסדר. די לבכות.
אז למה לא להעלות את מינון התוספים ? זה משהו שנפתר בקלות , את אנמית וזה מצב מאוד לא בריא עם השלכות ארוכות טווח...
לפעמים כשאת צעירה זה "מגן" עלייך מכל מני דברים אז יתכן שהגיל עולה ואז התופעות של האנמיה מחמירות

• פותח/ת השרשור
13 זה לא בנורמה בכלל ...
אז למה לא להעלות את מינון התוספים ? זה משהו שנפתר בקלות , את אנמית וזה מצב מאוד לא בריא עם השלכות ארוכות טווח...
לפעמים כשאת צעירה זה "מגן" עלייך מכל מני דברים אז יתכן שהגיל עולה ואז התופעות של האנמיה מחמירות
מחפשת איזון כלשהו גם עם בחירת התוספים וגם עם המינון שלהם, כי יש לי טראומה מעצירויות וכאלו.. על כל תופעות הלוואי שלהן

כרגע אני יחסית מרוצה מהתוצאות, אבל יכול להיות שכדאי לי באמת להכפיל מינון (לוקחת כרגע ברזל ביסגליצינאט 25 מ"ג, אחד ליום), או להוסיף מי ברזל (ספאטון) שזה באמת מאוד עדין, מינון נמוך אבל ספיגה מעולה.

13 זה לא בנורמה בכלל ... לא הייתי סומך על הערכים התקינים של הקופה , אצלי במכבי זה 20 וזה גם נמוך מדי
13 זה תקין לנשים, גם אם נמוך מאוד

אי אפשר פשוט להפציץ בברזל, מעלים אותו בהדרגה

13 זה תקין לנשים, גם אם נמוך מאוד
יכול להראות לך שלל מחקרים שמדברים על cut off של 15 וגם של 20 , גם אצל נשים
מחפשת איזון כלשהו גם עם בחירת התוספים וגם עם המינון שלהם, כי יש לי טראומה מעצירויות וכאלו.. על כל תופעות הלוואי שלהן

כרגע אני יחסית מרוצה מהתוצאות, אבל יכול להיות שכדאי לי באמת להכפיל מינון (לוקחת כרגע ברזל ביסגליצינאט 25 מ"ג, אחד ליום), או להוסיף מי ברזל (ספאטון) שזה באמת מאוד עדין, מינון נמוך אבל ספיגה מעולה.
אני חושב שאם התוסף איכותי (להזמין מiherb או לקנות ביוקר רב בארץ) לא אמורות להיות בעיות וזה שווה לך

• פותח/ת השרשור
אי אפשר פשוט להפציץ בברזל, מעלים אותו בהדרגה
בדיוק.

אני חושב שאם התוסף איכותי (להזמין מiherb או לקנות ביוקר רב בארץ) לא אמורות להיות בעיות וזה שווה לך
כרגע מצאתי כמה שיחסית סבבה לי איתם. לא יודעת כמה הייתי ממהרת כרגע להכפיל מינון (גם סיפור של ספיגה וזה) אבל אולי באמת לתת עוד דחיפה קטנה עם מינון נמוך יותר כמו מי ברזל או סירופ ברזל עדין..

אבל שוב, מפקפקת מאוד בכמה זו הבעיה שלי בעניין השיער, כי מצב אנמי הוא ממש לא חדש לי, וכאמור לרוב השיער שלי מאוד שופע. והנשירה הזו ספציפית כן קיצונית יחסית (היו לי פה ושם תקופות של מעט נשירה כמובן)

אוף.

עייפות, ונשירת שיער נשמע בול היפותיירויד, בושה שלא בודקים לך TSH וT4.

אישתי סבלה מהיפותיירוד בקטנה לפני כמה שנים, זה התאפיין בנשירת שיער טיפה, ועייפות.
החלטנו ללכת על טיפול אלטרנטיבי, כי המצב לא הצדיק תרופות, כי הTSH אמנם היה גבוה, אבל בתוך המסגרת של הנורמה.

היא לקחה L-טירוזין, אצות ים ספירולינה (בשביל יוד), וויטמין E.
יוד הוא מינרל חשוב לבלוטת התריס, והוא מצוי בשפע במאכלי ים, הייתי ממליץ לצרוך יותר מהם, והם גם עשירים בוויטמינים מסיסים בשומן, כמו וויטמינים ADEK.

ברוך ה' זה עזר, ותוך חודשיים המצב השתפר פלאים.
גם כשהיה לי אנמיה חמורה לא היה לי נשירה, קשה לי להאמין שעם הימוגלובין 11 לאישה יהיה נשירה, אני הייתי ב8 לא פעם בלי שום נשירה.

• פותח/ת השרשור
עייפות, ונשירת שיער נשמע בול היפותיירויד, בושה שלא בודקים לך TSH וT4.
ועוד יותר בושה שלא נותנים את הבדיקה גם אחרי שביקשתי פעמיים במפורש. פעם אחת כשהזמנתי את הבדיקות. ופעם שנייה אחרי קבלת תוצאות הבדיקות שכן נתנו לי.

ורשמתי לי הכל. כמובן שגם אחליף רופא (לאחרונה הגיע אחד שנשמע סביר, אחותי עברה אליו והמליצה. עד עכשיו זה היה להחליף רע ברע דומה) ומקווה שאקבל ואבצע את הבדיקה בכל אופן בהקדם..

גם אם (סליחה. כש)תיעצר הנשירה, שיקום של כזה דבר הוא לא דבר מובן מאליו.
המלצות לחומר/תכשיר מעודד צמיחה שגם עובד מישהו?
אני הייתי ב8 לא פעם בלי שום נשירה.
כנ"ל. כִּיף? 🤩
סתם חח
אחוות אנמיים וזה.
סתם סתם

נו. חלאס בכיות ויאללה לעבודה (בבית 🤢)

ועוד יותר בושה שלא נותנים את הבדיקה גם אחרי שביקשתי פעמיים במפורש. פעם אחת כשהזמנתי את הבדיקות. ופעם שנייה אחרי קבלת תוצאות הבדיקות שכן נתנו לי.

ורשמתי לי הכל. כמובן שגם אחליף רופא (לאחרונה הגיע אחד שנשמע סביר, אחותי עברה אליו והמליצה. עד עכשיו זה היה להחליף רע ברע דומה) ומקווה שאקבל ואבצע את הבדיקה בכל אופן בהקדם..

גם אם (סליחה. כש)תיעצר הנשירה, שיקום של כזה דבר הוא לא דבר מובן מאליו.
המלצות לחומר/תכשיר מעודד צמיחה שגם עובד מישהו?
לא תמיד זה מתגלה בבדיקת דם, לפעמים זה תת קליני. אני הייתי ממליץ לך ללכת על הטיפול הטבעי שהצעתי, כי אין מה להפסיד, כי גם אם זה יהיה לא תקין בבדיקת דם מסתבר שזה לא מספיק חמור לקבל תירוקסין, כי תירוקסין זה דבר האחרון שהרופא רוצה לתת.

וכן, מולטי וויטמין זה גם רעיון טוב על הדרך.

לפי מה שהבנתי עיקר הטיפול שיעיל לגדילה של שיער זה פנימי ולא חיצוני. טיפולים חיצוניים יכולים להשפיע על איך שהשיער נראה, אבל לא באמת ישפיע על הגדילה, לפחות לא הדברים הטבעיים. אני לא יודע מה עם הדברים הרפואיים, הם בדרך כלל גובים מחיר בריאותי לא קטן.
קשה למצוא רופאים טובים, ברוך ה' יש לי אחד פשוט מלאך. אל תתפשרי.

נערך לאחרונה:
באילו מינונים (לשניהם)?
ולמה ספירולינה ולא תוסף יוד?
הלכנו על המינון שרשום על הבקבוק. זה הכי בטוח.
ואם את אמיצה את יכולה לנסות טיפה יותר ולטירוזין, תראי אם זה גורם לך להרגיש היפר מידי ולהוריד אם כן. ולוויטמין E הייתי נזהר לא לעבור את מה שרשום. וספירולינה, אפשר לחגוג אני חושב, אין בזה מינון יתר או תופעות לואי.

ספירולינה לפי המקורות האלטרניטיביות שראיתי מכיל את היוד בצורה הכי טובה ונספגת, אבל זה גם מכיל ים מינרלים אחרים, שהרי דרך העולם שכל המינרלים נשפכים לים.

יש צורות ושילובי מינרלים שנספגים טוב יותר מאחרים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית