נשירת שיער + המלצה למולטי ויטמין

• פותח/ת השרשור
הלכנו על המינון שרשום על הבקבוק. זה הכי בטוח.
ואם את אמיצה את יכולה לנסות טיפה יותר ולטירוזין, תראי אם זה גורם לך להרגיש היפר מידי ולהוריד אם כן. ולוויטמין E הייתי נזהר לא לעבור את מה שרשום. וספירולינה, אפשר לחגוג אני חושב, אין בזה מינון יתר או תופעות לואי.

ספירולינה לפי המקורות האלטרניטיביות שראיתי מכיל את היוד בצורה הכי טובה ונספגת, אבל זה גם מכיל ים מינרלים אחרים, שהרי דרך העולם שכל המינרלים נשפכים לים.

יש צורות ושילובי מינרלים שנספגים טוב יותר מאחרים.
התכוונתי באיזה מינון אשתך לקחה 😃
סקרנית וזה

סובלת בשלושה חודשים האחרונים מנשירת שיער מוגברת, הייתי אומרת אפילו קיצונית, ומתחילה ממש לדאוג.
מה הניסיון שלכם ובעיקר שלכן עם נשירה? התנסיתם עם טיפול שהועיל לכם או למישהי שאתם/ן מכירים? אשמח ממש לשמוע.

בלי קשר חשבתי לתסף במולטי ויטמין ומחפשת המלצה, בעיקר בהקשר הזה. (בנוסף סובלת מעייפות תמידית וב-3 חודשים הנ"ל זה התדרדר לתשישות של ממש. דווקא בשבועות האחרונים רמות האנרגיה שלי משתפרות קמעא, אבל הנשירה מחמירה).

ביקשתי בדיקות דם מקיפות אולם קיבלתי שתיים בסיסיות, כנראה כחלק ממדיניות חיסכון של הקופה. הכל נראה תקין סה"כ, ואפילו ההמוגלובין מראה ערך שהוא הגבוה ביותר שראיתי בתשע השנים האחרונות, ועוד מעט ממש אני נכנסת לטווח הנורמה 👏 (כמה חודשים שסטריקטית ממש על תיסוף הברזל שלי ויש תוצאות).

השוק מלא בהמלצות ותוספים שונים, ואני פתוחה להתנסות, אבל מעדיפה לא להתבזבז על סקאם, וכן ללכת על משהו שעבד לאנשים בשטח.

קיצור חפרתי.
אשמח להמלצות 😃

*יש לי תור לרופא עור, אבל חוששת שכדאי לי לעשות משהו עכשיו ולא לחכות יותר מדי. לכאורה אולי יועיל ובכל מקרה לא יזיק..
יכול להיות שאת משתמשת במכשיר שמחליק את השיער בעזרת חום?
הבנתי מאחותי שזה גורם לנשירה

סובלת בשלושה חודשים האחרונים מנשירת שיער מוגברת, הייתי אומרת אפילו קיצונית, ומתחילה ממש לדאוג.
מה הניסיון שלכם ובעיקר שלכן עם נשירה? התנסיתם עם טיפול שהועיל לכם או למישהי שאתם/ן מכירים? אשמח ממש לשמוע.

בלי קשר חשבתי לתסף במולטי ויטמין ומחפשת המלצה, בעיקר בהקשר הזה. (בנוסף סובלת מעייפות תמידית וב-3 חודשים הנ"ל זה התדרדר לתשישות של ממש. דווקא בשבועות האחרונים רמות האנרגיה שלי משתפרות קמעא, אבל הנשירה מחמירה).

ביקשתי בדיקות דם מקיפות אולם קיבלתי שתיים בסיסיות, כנראה כחלק ממדיניות חיסכון של הקופה. הכל נראה תקין סה"כ, ואפילו ההמוגלובין מראה ערך שהוא הגבוה ביותר שראיתי בתשע השנים האחרונות, ועוד מעט ממש אני נכנסת לטווח הנורמה 👏 (כמה חודשים שסטריקטית ממש על תיסוף הברזל שלי ויש תוצאות).

השוק מלא בהמלצות ותוספים שונים, ואני פתוחה להתנסות, אבל מעדיפה לא להתבזבז על סקאם, וכן ללכת על משהו שעבד לאנשים בשטח.

קיצור חפרתי.
אשמח להמלצות 😃

*יש לי תור לרופא עור, אבל חוששת שכדאי לי לעשות משהו עכשיו ולא לחכות יותר מדי. לכאורה אולי יועיל ובכל מקרה לא יזיק..

היי שיר, לא קראתי תתגובות אבל לנשירת שיער יכולים להיות מספר גורמים הקשורים לתזונה:

-בעיה הורמונלית (כמו למשל שחלות פולצסטיות) - כן ההייתי פונה לרופא נשים לקיחת גלולות או הפסקת גלולות קשורה לנשירה שיער גם. מאזן הורמונולי בכללי( PH חומצי נקשר גם,לא יודעת אם זה וודאי לכן רק מציינת שזה נקשר למצב, צריך לקרוא על זה יותר)
-תזונה לקויה \
-תת פעילות בלוטת התריס גם קשורה לנשירה וגם לעייפות \ יתר פעילות
-אנמיה - במקרה שלך אין לך,אם יצא רמה תקינה בספירה רמת ההמוגלובין זה בעצם האינדקציה העיקרית להגדרה של אנמיה. לכן המאגרים אמורים להיות תקינים. אבל בכימיה תבדקי פריטין וטרנספרין. פריטין נמוך נקשר לאובדן שיער
-ריכוז אבץ נמוך בסרום- יותר נקרא לזה "מיתוס" לא ראיתי שיש עדויות תומכות. וגם חוסר באבץ לא נפוץ קשה לי להאמין שזו הסיבה

יש פה מאמר סקירה מאוד מקיף ואם האנגלית שלך טובה את יכולה לקרוא אותו למרות שהוא מעט ישן
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1046/j.1365-2230.2002.01076.x?casa_token=iwKjT0O04WMAAAAA:45X6Fam-tuBkL2ClEGPbH_6MY_Y_qFMtzLBQ6IlTTHMGc39FfE9vSZNpilF9Vyxt_gVG31z_GJzIHA

-מולטי ויטמין טוב סולגר V2000 יש בו מינונים טובים והחברה טובה.
בדרך כלל כשיש נשירת שיער ממליצים לתסף בביוטן - שהוא נותן איזשהי תמיכה לסיטואציה של אובדן שיער

מוזמנת לשתף את התזונה היום יומית שלך ובדיקות דם אולי זה יכול לעזור

נערך לאחרונה:
שמן מנטה
דרמה רולר
ומינוקסידיל לנשים
אחותי אחרי הלידה השנייה איבדה המון שיער שלא חזר כמה שנים עד שלא התחילה איתם.
תוך חודשיים בערך הכל חזר עם תוספות היינו בשוק.
גם אני משתמש כרגע והעלים לי את הדלילות שנהייתה מקדימה הכל חזר.

שום ביוטין או מולטי ויטמין לא יעזור לך זה כסף לפח מנסיון.
דרמה רולר 30 שקל חד פעמי
מנטה מאייהרב גם גרושים
והמינוקסי 50-60 בחודש עם זוכר נכון..

בשביל לאבד שיער ממחסור בויטמינים צריך להגיע למצב תזונתי זוועתי לתקופה ממושכת.
בחורה שמתאמנת ושומרת על תזונה מינימלית אין לך שום מחסור

שמן מנטה
דרמה רולר
ומינוקסידיל לנשים
אחותי אחרי הלידה השנייה איבדה המון שיער שלא חזר כמה שנים עד שלא התחילה איתם.
תוך חודשיים בערך הכל חזר עם תוספות היינו בשוק.
גם אני משתמש כרגע והעלים לי את הדלילות שנהייתה מקדימה הכל חזר.

שום ביוטין או מולטי ויטמין לא יעזור לך זה כסף לפח מנסיון.
דרמה רולר 30 שקל חד פעמי
מנטה מאייהרב גם גרושים
והמינוקסי 50-60 בחודש עם זוכר נכון..

בשביל לאבד שיער ממחסור בויטמינים צריך להגיע למצב תזונתי זוועתי לתקופה ממושכת.
בחורה שמתאמנת ושומרת על תזונה מינימלית אין לך שום מחסור
קראתי שמינוקסי זה טיפול זמני, ברגע שמפסיקים השיער ממשיך לנשור.
דרמה רולר זה שומנים שונים, כנראה בריא למראה השיער ואלי גם עוזר לחזק אותו, אבל גם זה וויטמינים, אני מאמין שטיפול פנימי של וויטמינים יותר יעיל מטיפול חיצוני, אבל למה לא לעשות את שניהם.

זה לא נכון מנסיון אישי לפסול סיבות יותר נפוצות.
יותר נפוץ נשירת שיער פתאומי לאישה מהסתכלות הורמונלית, שאולי נובע מחוסר ברכיבים תזונתיים מסוימים, מרק חוסר תרופה או שומן על השיער.

השאלה החשובה, זה למה יש נשירה, ואחר כך יהיה קל יותר לענות איך לפתור אותה.
אין בן אדם בעולם שסובל מחוסר מינוקסי או דרמה רולר, למרות שהם יעילים.

קראתי שמינוקסי זה טיפול זמני, ברגע שמפסיקים השיער ממשיך לנשור.
דרמה רולר זה שומנים שונים, כנראה בריא למראה השיער ואלי גם עוזר לחזק אותו, אבל גם זה וויטמינים, אני מאמין שטיפול פנימי של וויטמינים יותר יעיל מטיפול חיצוני, אבל למה לא לעשות את שניהם.

זה לא נכון מנסיון אישי לפסול סיבות יותר נפוצות.
יותר נפוץ נשירת שיער פתאומי לאישה מהסתכלות הורמונלית, שאולי נובע מחוסר ברכיבים תזונתיים מסוימים, מרק חוסר תרופה או שומן על השיער.

השאלה החשובה, זה למה יש נשירה, ואחר כך יהיה קל יותר לענות איך לפתור אותה.
אין בן אדם בעולם שסובל מחוסר מינוקסי או דרמה רולר, למרות שהם יעילים.

אני מסכימה איתך צריך לפתור בעיות באופן לא זמני
למרות שבמאמר שצירפתי הם רשמו גם שלעיתים תיסוף בויטמינים כשלא צריך יכול להגביר נשירת שיער.
אולי שהיא תלך לרופא עור - אז יתברר שזה משהו אחר בכלל. (כי באמת חסרים בחלק מהויטמינים ומינרלים הם מאוד לא נפוצים וצריך להיות בתזונה לקויה וקשה לאתר גם חלק מהחסרים כי לא הכל נבדק בבדיקות שגרתיות)

בדרך כלל כשיש נשירת שיער ממליצים לתסף בביוטן - שהוא נותן איזשהי תמיכה לסיטואציה של אובדן שיער
מחזק על זה

התחלתי לקחת לפני כשנה בערך ושמתי לב שהשיער פנים שלי התחזק (פחות נשבר בסירוק או באימונים קשים )
ולמרות שאני מקריח כבר,השיער ראש שלי צומח מאוד מהר (ברמת היום אחרי תספורת כבר צומח ממש) כמו כן השיער גוף

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כל אחד שאני מוצאת יהיה בסדר או שיש משהו שכדאי לשים לב אליו ברכישה של המוצר?
ושמן מנטה - באיזו תדירות?

אני מסכימה איתך צריך לפתור בעיות באופן לא זמני
אני נוטה לחשוב שיש פה שני דברים שצריכה להתייחס לכל אחד מהם בנפרד - הסיבה לנשירה, ובהתאם לערוך את השינוי הנדרש כדי להפסיק אותה, ומה שאני יכולה לעשות כדי לעודד את השיער שלי לצמוח חזרה. ואלו שני דברים נפרדים כי לא מן הנמנע שנשירה תפסיק אבל השיער לא יחזור לעצמו. ואיבדתי כמויות גדולות מאוד של שיער. חושבת לנסות להתקדם עם שני אלו במקביל..
הזמנתי תור אונליין לרופא עור, שזה אמור להיות מהיר יותר מהתורות הרגילים, ואני מקווה לקבל בהקדם הפניות לבדיקות נוספות רלוונטיות (ולמשל תפקוד בלוטת תריס).
אלו תוצאות הבדיקות שלי (נוטלת ברזל כמה חודשים רצופים ולא הפסקתי לפני הבדיקות, מה שעשוי להשפיע אבל לא נורא. ב"ה עליה בכל הערכים הקשורים ובסה"כ נראה שהמצב תקין)
1 2 3 4
התזונה שלי - כמה ירקות ביום (בעיקר עגבניה מלפפון פלפלים), חלבון מדגים (בעיקר אמנון וטונה), מוצרי חלב, מוצרי סויה ומעט עוף, שיבולת שועל, תמרים, בטטה, טחינה, שמן זית, לחם פעם ב, ברנפלקס, לעיתים נדירות קטניות כמו עדשים ואפונה, פירות ואגוזים פה ושם, לעיתים די קרובות שוקולד/עוגה/חטיף אנרגיה וכיו"ב, המון מים ולא מעט קפה (משתדלת למתן צריכה לאחרונה לטובת רמות אנרגיה).
מחזק על זה

התחלתי לקחת לפני כשנה בערך ושמתי לב שהשיער פנים שלי התחזק (פחות נשבר בסירוק או באימונים קשים )
ולמרות שאני מקריח כבר,השיער ראש שלי צומח מאוד מהר (ברמת היום אחרי תספורת כבר צומח ממש) כמו כן השיער גוף
האמת שדי חוששת מהסייד אפקט הזה של עידוד צמיחה בכל הגוף כתוצאה מתיסוף ביוטין 🫤

• פותח/ת השרשור
תלוי מינון (אני כבד,לוקח מינון גבוה)
הייתי מנסה בכל מקרה
בהצלחה
אשקול. קשה לי להאמין שאם זה אכן יזרז צמיחה בכל הגוף ואחליט להפסיק המצב יחזור לקדמותו. בטח לא כל כך מהר

לפני כמה שנים נקרסתי והמוגלבין שלי ירד ל9 ובהחלט הייתה לי נשירה מאסיבית באותה תקופה, לא היו לי קרחות וכו' כי מאז ומתמיד היה לי שיער שופע ומלא אז השינוי כלפי חוץ פחות דרסטי אבל ראיתי את זה טוב טוב על הסדינים, כשהמוגלבין עלה ל16 הנשירה הזו הפסיקה לגמרי וחזרה לשיער השופע והמדהים שלי 😃

בובי,זרקת פה פצצת קנאה

תן תמונה "
MediumTastyKangaroo-small.gif

כל אחד שאני מוצאת יהיה בסדר או שיש משהו שכדאי לשים לב אליו ברכישה של המוצר?
ושמן מנטה - באיזו תדירות?

אני נוטה לחשוב שיש פה שני דברים שצריכה להתייחס לכל אחד מהם בנפרד - הסיבה לנשירה, ובהתאם לערוך את השינוי הנדרש כדי להפסיק אותה, ומה שאני יכולה לעשות כדי לעודד את השיער שלי לצמוח חזרה. ואלו שני דברים נפרדים כי לא מן הנמנע שנשירה תפסיק אבל השיער לא יחזור לעצמו. ואיבדתי כמויות גדולות מאוד של שיער. חושבת לנסות להתקדם עם שני אלו במקביל..
הזמנתי תור אונליין לרופא עור, שזה אמור להיות מהיר יותר מהתורות הרגילים, ואני מקווה לקבל בהקדם הפניות לבדיקות נוספות רלוונטיות (ולמשל תפקוד בלוטת תריס).
אלו תוצאות הבדיקות שלי (נוטלת ברזל כמה חודשים רצופים ולא הפסקתי לפני הבדיקות, מה שעשוי להשפיע אבל לא נורא. ב"ה עליה בכל הערכים הקשורים ובסה"כ נראה שהמצב תקין)
1 2 3 4
התזונה שלי - כמה ירקות ביום (בעיקר עגבניה מלפפון פלפלים), חלבון מדגים (בעיקר אמנון וטונה), מוצרי חלב, מוצרי סויה ומעט עוף, שיבולת שועל, תמרים, בטטה, טחינה, שמן זית, לחם פעם ב, ברנפלקס, לעיתים נדירות קטניות כמו עדשים ואפונה, פירות ואגוזים פה ושם, לעיתים די קרובות שוקולד/עוגה/חטיף אנרגיה וכיו"ב, המון מים ולא מעט קפה (משתדלת למתן צריכה לאחרונה לטובת רמות אנרגיה).

האמת שדי חוששת מהסייד אפקט הזה של עידוד צמיחה בכל הגוף כתוצאה מתיסוף ביוטין 🫤

לדעתי הברזל יצא לך תקין בגלל התוסף, אם תעשי בדיקות דם ותפסיקי עם התוסף זה כנראה יראה תוצאות אחרות , הברזל בדם משתנה כל הזמן מה שבאמת נותן אינדקציה זה המאגרים וההמוגלובין
כל המדדים שלך בגבול התחתון, יש סיכוי שזאת הבעיה במקרה שלך.
בדרך כלל רופאי משפחה לא נותנים לזה התייחסות מיוחדת כי זה תקין ויגידו לך לאכול יותר בשר (כמו שאמרו לי) שאני לא רואה שאת אוכלת. את צמחונית? בבשר מהחי: עוף,דגים יש ברזל HEME שהספיגה שלו טובה יותר.
אני גם שותה המון קפה, וגם הרבה פעמים אחרי האוכל אבל זה כן מפריע לספיגה של חלק מהברזל ובדר"כ ממליצים להרחיק שעתיים מאוכל עם ברזל.
תנסי לצרוך ויטמין סי (פלפל אדום וכ'ו )עם ברזל בתזונה. (ויטמין C יכול להגביר ספיגת ברזל שהוא לא HEME,לא מהחי)
יש לך בדיקה של B12 ד"א? שימי לב שMCV נותן אידקציה איפה הבעייה, שהנפח גדול מקור הבעיה יכול להיות בB12 (מקרוציטית) נפח קטן (מיקרוציטית) קשור לברזל. ויש גם נורמוציטית כמו אצלך שזה בדיוק בטווח. תקראי על זה קצת 😃

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
לדעתי הברזל יצא לך תקין בגלל התוסף, אם תעשי בדיקות דם ותפסיקי עם התוסף זה כנראה יראה תוצאות אחרות , הברזל בדם משתנה כל הזמן מה שבאמת נותן אינדקציה זה המאגרים וההמוגלובין
כל המדדים שלך בגבול התחתון, יש סיכוי שזאת הבעיה במקרה שלך.
בדרך כלל רופאי משפחה לא נותנים לזה התייחסות מיוחדת כי זה תקין ויגידו לך לאכול יותר בשר (כמו שאמרו לי) שאני לא רואה שאת אוכלת. את צמחונית? בבשר מהחי: עוף,דגים יש ברזל HEME שהספיגה שלו טובה יותר.
אני גם שותה המון קפה, וגם הרבה פעמים אחרי האוכל אבל זה כן מפריע לספיגה של חלק מהברזל ובדר"כ ממליצים להרחיק שעתיים מאוכל עם ברזל.
תנסי לצרוך ויטמין סי (פלפל אדום וכ'ו )עם ברזל בתזונה. (ויטמין C יכול להגביר ספיגת ברזל שהוא לא HEME,לא מהחי)
יש לך בדיקה של B12 ד"א? שימי לב שMCV נותן אידקציה איפה הבעייה, שהנפח גדול מקור הבעיה יכול להיות בB12 (מקרוציטית) נפח קטן (מיקרוציטית) קשור לברזל. ויש גם נורמוציטית כמו אצלך שזה בדיוק בטווח. תקראי על זה קצת 😃
באנה איזו אלופה. תודה רבה!!
כל המדדים שלי בגבול התחתון אמנם, אבל לא רחוק ממנו (שהרחוק בתכלס יותר רגיל אצלי). מה שכתבתי פה קודם - מצבי עכשיו מבחינת ברזל-המוגלובין-אנמיה נראה הכי טוב שראיתי בשנים האחרונות. וגם כשהייתי נמוך מאוד במדדים השיער שלי היה לרוב מלא מאוד בריא ושופע, עם תקופות נשירה קטנות פה ושם..
בבדיקות הנוכחיות אין b12. בבדיקה האחרונה שהיה היה בטווח ביניים כזה, לא נמוך מאוד, אבל כן מתחת לנורמה..
העניין עם ה-mcv מעניין מאוד (קראתי עכשיו), חושבת שלרוב היה איפשהו באמצע כמו עכשיו. מה שכן %HYPO אצלי לרוב היה הרחק מעבר לנורמה ופריטין מדולדל עד ריק. אז כן מאמינה שהסיבה העיקרית היא ברזל, אולי איזו בעיה של ספיגה ולא רק של תזונה (הסיפור הזה די משפחתי אצלנו).
בשר אני אוכלת לעיתים רחוקות מאוד, עוף לעיתים לא תכופות, ודגים יחסית יותר.

טוב. ביקשתי כבר העברה לרופא משפחה אחר, ואני מקווה לקבל את התור שלי לרופא עור בהקדם. מה שיבוא קודם, אנסה לבקש בדיקות נוספות, מקיפות יותר וכנראה שנוכל אז להיות חכמים יותר..
אגב, יש לך מושג איך המוצר של סולגאר שהמלצת לעומת Opti-Woman שגם הומלץ? האופטי בעיקרון קצת יותר זול חח
אבל שמעתי עליו המלצות מכמה מקומות

באנה איזו אלופה. תודה רבה!!
כל המדדים שלי בגבול התחתון אמנם, אבל לא רחוק ממנו (שהרחוק בתכלס יותר רגיל אצלי). מה שכתבתי פה קודם - מצבי עכשיו מבחינת ברזל-המוגלובין-אנמיה נראה הכי טוב שראיתי בשנים האחרונות. וגם כשהייתי נמוך מאוד במדדים השיער שלי היה לרוב מלא מאוד בריא ושופע, עם תקופות נשירה קטנות פה ושם..
בבדיקות הנוכחיות אין b12. בבדיקה האחרונה שהיה היה בטווח ביניים כזה, לא נמוך מאוד, אבל כן מתחת לנורמה..
העניין עם ה-mcv מעניין מאוד (קראתי עכשיו), חושבת שלרוב היה איפשהו באמצע כמו עכשיו. מה שכן %HYPO אצלי לרוב היה הרחק מעבר לנורמה ופריטין מדולדל עד ריק. אז כן מאמינה שהסיבה העיקרית היא ברזל, אולי איזו בעיה של ספיגה ולא רק של תזונה (הסיפור הזה די משפחתי אצלנו).
בשר אני אוכלת לעיתים רחוקות מאוד, עוף לעיתים לא תכופות, ודגים יחסית יותר.

טוב. ביקשתי כבר העברה לרופא משפחה אחר, ואני מקווה לקבל את התור שלי לרופא עור בהקדם. מה שיבוא קודם, אנסה לבקש בדיקות נוספות, מקיפות יותר וכנראה שנוכל אז להיות חכמים יותר..
אגב, יש לך מושג איך המוצר של סולגאר שהמלצת לעומת Opti-Woman שגם הומלץ? האופטי בעיקרון קצת יותר זול חח
אבל שמעתי עליו המלצות מכמה מקומות
בתור אחד שהיה לו אנמיה חמורה שלא הגיב לכלום, אני ממליץ לך מה שהמלצתי לבחור כאן תוצאות בדיקת דם
נראה לי שכדאי לך לקנות ברזל iron bisglycinate ולקחתת עם וויטמין C ולא עם אוכל.
מה שמפריע לספיגת ברזל זה עישון, קפה, סיבים תזונתיים.
הייתי לוקח 36 מ"ג, גם וויטמין B12 וחומצה פולית שמאוד חשובים גם כן לברזל.

וחשוב לקחת את הברזל רחוק מארוחה, רוב מה שאנשים אוכלים מפריע לספיגה שלו, למרות שעל הבקבוק רשום לקחת עם אוכל.

• פותח/ת השרשור
בתור אחד שהיה לו אנמיה חמורה שלא הגיב לכלום, אני ממליץ לך מה שהמלצתי לבחור כאן תוצאות בדיקת דם

הייתי לוקח 36 מ"ג, גם וויטמין B12 וחומצה פולית שמאוד חשובים גם כן לברזל.

וחשוב לקחת את הברזל רחוק מארוחה, רוב מה שאנשים אוכלים מפריע לספיגה שלו, למרות שעל הבקבוק רשום לקחת עם אוכל.
רק ברזל ביסגליצינאט 😁
לוקחת 25 מ"ג יומי, משתדלת בבוקר רחוק מארוחה/מקפה. כן רואה יחסית תוצאות הפעם..

לגבי השאר, יש לי כבר סל ב-iherb חח 😅
אבל נראה לי אחכה עוד כמה ימים, אולי כבר אצליח לקבל את הבדיקות (אני עדיין בשוק איזה סיפור עשו מזה וכמה מאמץ אני צריכה להשקיע כדי לקבל בדיקות כל כך בסיסיות) ואז אוכל גם לכוון יותר ולא רק לירות באפלה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית