הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוצאות בדיקת דם

achilles

משתמש מתחיל
29
14
נק' מוניטין:
39
29
14
טוב אז קיבלתי את תוצאות הבדיקות.

בבדיקות שערכתי בשנה שעברה התגלו כמה תוצאות מדאיגות של
neutrophils% מתחת לסף
lymphocytes% מעל הסף
מה שהצביע כנראה על מערכת חיסונית חלשה ועוד שלל דברים שהוציאו לי חשק לחיות (לא באמת).

למרות התוצאות המערערות, עברתי סייקל שמונה שבועות של LGD 5MG ED (שהיה מדהים) והתחלתי לתסף עם מולטי, methylfolate וקריאטין.

בתוצאות שהתקבלו היום המדדים חזרו לנורמה אבל כמה אחרים הופיעו.
Red Blood Cells מתחת לנורמה בקטנה
Iron מתחת לנורמה
Creatinine מעל הנורמה בקטנה.
הפולית הרבה מעל

יש סיבה לדאגה? מה הלאה?
אני מעוניין להתחיל עוד סייקל של LGD, מה המדדים אומרים בנוגע לזה?
תודה רבה חברים.

Untitled111.png

• פותח/ת השרשור
הייתי ממליץ שבמקביל תבקש מרופא משפחה אם תוכל שייתן לך התחייבות לבדיקה של אולטרסאונד צוואר, ככה תבוא לאנרינוקולוג מוכן יותר
רעיון טוב.
לא ידעתי שכל כך קשה למצוא תור קרוב לאנדוקרינולוג.
התור הכי קרוב שמצאתי שהוא לא טלפוני נופל על היום שאני מתחתן בו, איזה מנחוס.. הבא אחריו בנובמבר.
כנראה שנחכה עוד קצת:🤦‍♂️:

רעיון טוב.
לא ידעתי שכל כך קשה למצוא תור קרוב לאנדוקרינולוג.
התור הכי קרוב שמצאתי שהוא לא טלפוני נופל על היום שאני מתחתן בו, איזה מנחוס.. הבא אחריו בנובמבר.
כנראה שנחכה עוד קצת:🤦‍♂️:
תסתכל איפה יש רופאים אנרוקולוגיים ברדיוס הרחוק של מקום מגוריך ותתחיל לשאול שאלות על לחפש בין התורים תור שהתבטל וכדומה, וכן אנדו שלא פרטי זה חתיכת המתנה.

אגב בלי קשר, שיהיה רק במזל טוב חבר!

• פותח/ת השרשור
מה אתם אומרים על תיסוף L- Tyrosine? קראתי שזה עושה פלאים לבלוטה ומוריד את רמת הTSH, יש אמת בדבר?

מה אתם אומרים על תיסוף L- Tyrosine? קראתי שזה עושה פלאים לבלוטה ומוריד את רמת הTSH, יש אמת בדבר?
כן זה מעולה להיפו בלוטת התריס ביחד עם יוד וויטמין E וחומצות שומניות.
אבל לך אין היפו בלוטת התריס. בלוטת התריס שלך בסדר גמור, הT4 תקין.
רק הTSH משום מה גבוה.

אתה לא צריך יותר תירוקסין בגוף, אתה צריך לברר למה הTSH גבוה והבלוטת התריס בסדר.
בדרך כלל TSH גבוה הולך צמוד עם T4 נמוך. כי הוא בדרך כלל מופרש בכמות גדולה מההיפופיזה כשבלוטת התריס לא מפרישה מספיק תירוקסין (T4), אז כשהTSH גבוה, הT4 נמוך.
אצלך הT4 בסדר, ומימלא אין לך בעיה בבלוטת התריס.
השאלה למה הTSH גבוה?
סתם TSH מושפע מכמותהT4 בדם, ברגע שהT4 תקין, המוח צריך להפריש פחות TSH, אבל אצלך לא.

אבל בגלל שטסטוסטרון (או לפחות המרכז שלו) ופרולקטין מופרשים מאותו בלוטה שמפרישה TSH, הלוא הוא ההיפופיזה, יש מצב שהTSH גבוה בסך הכל כי הפרולקטין והטסטוסטרון גבוהים, ואין מה להתיחס לזה.

כן זה מעולה להיפו בלוטת התריס ביחד עם יוד וויטמין E וחומצות שומניות.
אבל לך אין היפו בלוטת התריס. בלוטת התריס שלך בסדר גמור, הT4 תקין.
רק הTSH משום מה גבוה.

אתה לא צריך יותר תירוקסין בגוף, אתה צריך לברר למה הTSH גבוה והבלוטת התריס בסדר.
בדרך כלל TSH גבוה הולך צמוד עם T4 נמוך. כי הוא בדרך כלל מורש בכמות גדולה מההיפופיזה כשבלוטת התריס לא מפרישה מספיק תירוקסין (T4), אז כשהTSH גבוה, הT4 נמוך.
אצלך הT4 בסדר, ומימלא אין לך בעיה בבלוטת התריס.
השאלה למה הTSH גבוה?
סתם TSH מושפע מכמותהT4 בדם, ברגע שהT4 תקין, המוח צריך להפריש פחות TSH, אבל אצלך לא.

אבל בגלל שטסטוסטרון (או לפחות המרכז שלו) ופרולקטין מופרשים מאותו בלוטה שמפרישה TSH, הלוא הוא ההיפופיזה, יש מצב שהTSH גבוה בסך הכל כי הפרולקטין והטסטוסטרון גבוהים, ואין מה להתיחס לזה.
מצד שני t4 מומר לt3 והt3 משפיע על ה tsh, חסר פה נתון בבדיקות כדי להגיד בוודאות...

בנוסף אחרי שימוש בחומרים לעתים נוצרים חסרים ברמות של הt4, זה דבר ידוע, בכל מקרה זה גם יכול להיות משהו אחר, כדאי לבדוק

יש tsh גבוה ויש tsh מאוד גבוה ומחוץ לטווח, יכול להיות שהכל בסדר וזה חריגה תקינה אבל זה משהו שכדאי לבדוק ולא להעלים ממנו עין, הכי הרבה הכל בסדר וסתם בדקת, better safe than sorry

מצד שני t4 מומר לt3 והt3 משפיע על ה tsh, חסר פה נתון בבדיקות כדי להגיד בוודאות...

בנוסף אחרי שימוש בחומרים לעתים נוצרים חסרים ברמות של הt4, זה דבר ידוע, בכל מקרה זה גם יכול להיות משהו אחר, כדאי לבדוק
כן, כדאי לבדוק.
אבל לא להילחץ, ולא לקפוץ למסקנות.
אין כאן היפו בלוטת התריס כנראה, ושום גידול.

כן, כדאי לבדוק.
אבל לא להילחץ, ולא לקפוץ למסקנות.
אין כאן היפו בלוטת התריס כנראה, ושום גידול.
ועדיין better safe than sorry במקרים כאלה, לא לקפוץ למסקנות ולהילחץ, הלחץ לעתים עושה יותר נזק מהבעיה עצמה, אבל אם יש בעיה/חריגה כזאת או אחרת כדאי לתפוס אותה בזמן, לבדוק כדי לשלול את הספק, הכי הרבה אין כלום

• פותח/ת השרשור
ועדיין better safe than sorry במקרים כאלה, לא לקפוץ למסקנות ולהילחץ, הלחץ לעתים עושה יותר נזק מהבעיה עצמה, אבל אם יש בעיה/חריגה כזאת או אחרת כדאי לתפוס אותה בזמן, לבדוק כדי לשלול את הספק, הכי הרבה אין כלום
ללא ספק!
תודה רבה חברים, עשיתם מעל ומעבר.

• פותח/ת השרשור
אחרי פגישה עם הרופא משפחה הוא רוצה שנתחיל טיפול ב-יוטירוקס Levothyroxine sodium.
שלח אותי לעוד בדיקת דם לבדיקת מדדים:
THYROID PEROXIDASE
CELIAC SEROLOGY

כן, יש לי TSH בשמיים אבל אין לי אפילו סימפטום אחד שמצביע על תת פעילות של הבלוטה (ויש מבחר).
יש לי תור לאנדוקרינולוג בנובמבר ויש לי חשש שאם אתחיל לקחת את הכדורים שרופא המשפחה נתן לי אולי זה ישפיע על המשך הטיפול אצל המומחה.
האם לחכות לתור או להתחיל לקחת? יש לי חשש גדול שהיא תוציא אותי מאיזון ותציף לי סימפטומים שמעולם לא היו לי.

אם למישהו יש ניסיון עם התרופה או קצת מידע אני אשמח שישפוך פה אור על העניין.

תודה רבה!😇🙃

אחרי פגישה עם הרופא משפחה הוא רוצה שנתחיל טיפול ב-יוטירוקס Levothyroxine sodium.
THYROID PEROXIDASE
CELIAC SEROLOGY

כן, יש לי TSH בשמיים אבל אין לי אפילו סימפטום אחד שמצביע על תת פעילות של הבלוטה (ויש מבחר).
יש לי תור לאנדוקרינולוג בנובמבר ויש לי חשש שאם אתחיל לקחת את הכדורים שרופא המשפחה נתן לי אולי זה ישפיע על המשך הטיפול אצל המומחה.
האם לחכות לתור או להתחיל לקחת? יש לי חשש גדול שהיא תוציא אותי מאיזון ותציף לי סימפטומים שמעולם לא היו לי.

תודה רבה!😇🙃
יוטירקס זה מתן הורמון t4 חיצוני
הt4 הופך לt3, הt3 שנמצא במערכת מאותת לtsh במשוב לרדת

בגדול אתה מחליף את בלוטת התריס לצורה מלאכותית לזמן הטיפול

זה יכול לעזור בשביל להוריד ערכי tsh גבוהים אחרי שבוע שבועיים של טיפול

רק אל תתן לרופא לעלות לך מינונים עוד ועוד של t4 כי זה לא עוזר ובכך לקבל עוד ועוד תופעות לוואי או להישאר על זה לתמיד, תנסה לטפל בבעיה בעצמך תחקור על התחום במקום להחליף את ההורמונים של בלוטת התריס ב מלאכותיים

תופעות לוואי אפשריות: נשירת שיער בתחילת הטיפול, איבוד שריר איבוד שומן, סנתוז חלבון וחומרים מוגבר, אתה נהיה היפר אחושלוקי

צריך לאכול עם זה טוב כי זה יכול לאכול לך את השריר בדרך

ורופא משפחה אומר, טוב יש ערכים בבדיקות דם, אני יודע שאם אני אעשה x y אז הערכים ישתנו, מה יקרה אחר כך, לא בהכרח סגור על זה אבל בוא ננסה..

יש גישות אחרות של רפואה נוטרופיאטית וכל מיני

הנושא הזה ראוי ליותר התייחסות אבל שפכתי פה על קצה המזלג קצת מהמידע שאני זוכר בתחום
סיכוי גדול שהאנדו היה מורה על טיפול דומה אם לא זהה
אם כי יש שם אלופים שמנסים להתייחס לנושא מהתזונה הרגלי חיים וכאלה ולא רק ערכים יבשים בבדיקות דם
צריך שם מזל

העוד מדדים זה עוד בדיקות לגלות מה קורה עם הבלוטה שם, בכל מקרה תבקש גם שייתן לך us צוואר, זה בדיקה שרואים בה דברים שלא רואים בבדיקות אחרות, לא יזיק

THYROID PEROXIDASE
CELIAC SEROLOGY

תודה רבה!😇🙃
אני הייתי שואל את הרופא אם אפשר לחכות עם התרופה עד שיהיה יותר מידע מהבדיקות ומהאנדוקרינולוג.
אני לא אמליץ לאף אחד לא להקשיב לרופא שלו, כי זה ממש לא אחראי מצידי. אבל הייתי מאוד חושש מלקחת כדור להגברת ההורמון של בלוטת התריס כשלבנתיים הוא נראה בסדר ואין שום סימפטומים שחסר ממנו. לכל תרופה יש מחיר. אני הייתי חופר לרופא על הסבר מפורט לשיקולים שלו ומברר שזה לא רק "כיסוי תחת", או מקבל חוות דעת שניה, זה רק דעתי.

• פותח/ת השרשור
וואו, תודה על התשובות הזריזות חברים.
אז שניכם אומרים בעצם (בעקיפין) שעדיף להימנע כרגע מהטיפול ואולי לפנות לדרכים אחרות ולקבל חוות דעת נוספת.
הבנתי שברגע שמתחילים עם הכדורים זה לכל החיים, הגוף מפתח תלות בתחליף מבחוץ ומפסיק לייצר בעצמו, ומזה אני חושש מזה מאוד.

האם שינוי בהרגלי התזונה והכנסת מזונות עתירים ביוד לתפריט יכולים להטיב עימי? אני מנסה בכל כוחי להימנע מטיפול תרופתי אבל לא באמת יש לי מושג מה לעשות או איפה להתחיל.
קראתי את זה תת פעילות בלוטת התריס
יש שם כמה דברים מעניינים, הצעות לדרכי טיפול וכו'. אשמח אם תעיפו מבט ואולי תיתנו לי איזה כיוון להתחיל איתו.

עריכה:
אוקיי עברתי לרדיט ככה לקבל רקע ומצאתי תשובות הפוכות קצת.

Natural Remedies : Hypothyroidism
Can your body overcome this naturally? : Hypothyroidism

בקיצור אני באוויר ואין לי מושג אם להתחיל או לא להתחיל. כנראה שהדבר הכי נכון לעשות הוא לחכות לתור לאנדוקרינולוג בנובמבר ולקבל חוות דעת נוספת ממומחה.

נערך לאחרונה:
וואו, תודה על התשובות הזריזות חברים.
אז שניכם אומרים בעצם (בעקיפין) שעדיף להימנע כרגע מהטיפול ואולי לפנות לדרכים אחרות ולקבל חוות דעת נוספת.
הבנתי שברגע שמתחילים עם הכדורים זה לכל החיים, הגוף מפתח תלות בתחליף מבחוץ ומפסיק לייצר בעצמו, ומזה אני חושש מזה מאוד.

האם שינוי בהרגלי התזונה והכנסת מזונות עתירים ביוד לתפריט יכולים להטיב עימי? אני מנסה בכל כוחי להימנע מטיפול תרופתי אבל לא באמת יש לי מושג מה לעשות או איפה להתחיל.
קראתי את זה תת פעילות בלוטת התריס
יש שם כמה דברים מעניינים, הצעות לדרכי טיפול וכו'. אשמח אם תעיפו מבט ואולי תיתנו לי איזה כיוון להתחיל איתו.

עריכה:
אוקיי עברתי לרדיט ככה לקבל רקע ומצאתי תשובות הפוכות קצת.

Natural Remedies : Hypothyroidism

בקיצור אני באוויר ואין לי מושג אם להתחיל או לא להתחיל. כנראה שהדבר הכי נכון לעשות הוא לחכות לתור לאנדוקרינולוג בנובמבר ולקבל חוות דעת נוספת ממומחה.
יפה אמרת, תחכה.
במיוחד כשמדובר בבריאות, כמעט אף פעם לא צריך לעשות החלטה ברגע, תחכה לחוות דעת נוספת, ובמיוחד מאנדוקרינולוג שזה המומחיות שלו.

לפני שאתה רץ לאבחן היפו בלוטת התריס ומחפש טיפול אלטרנטיבי בהרי ההימליה, אין לך היפו בלוטת התריס.
הבדיקות של בלוטת התריס בסדר, זה הTSH שמופרש מההיפופיזה שבעודף.
וזה מאוד יכול להיות בגלל הטסט והפרולקטין שגבוה. שאומר שהבעיה שם ולא בבלוטת התריס.

לאישתי ולאחרים שאני מכיר היה היפו בלוטת התריס, וברוך ה' היום יצאו מזה עם טיפולים אלטרנטיבים של תוספי תזונה, צמחים, ושיפור תזונה אורח חיים. במידה ויש לך איבחון של היפו בלוטת התריס, תגיד לי ואשמח לשתף אותך מה הם עשו.

אבל עד שלא תקבל איבחון מאנדוקרינולוג, זה לא היפו לדעתי.

• פותח/ת השרשור
יפה אמרת, תחכה.
במיוחד כשמדובר בבריאות, כמעט אף פעם לא צריך לעשות החלטה ברגע, תחכה לחוות דעת נוספת, ובמיוחד מאנדוקרינולוג שזה המומחיות שלו.

לפני שאתה רץ לאבחן היפו בלוטת התריס ומחפש טיפול אלטרנטיבי בהרי ההימליה, אין לך היפו בלוטת התריס.
הבדיקות של בלוטת התריס בסדר, זה הTSH שמופרש מההיפופיזה שבעודף.
וזה מאוד יכול להיות בגלל הטסט והפרולקטין שגבוה. שאומר שהבעיה שם ולא בבלוטת התריס.

לאישתי ולאחרים שאני מכיר היה היפו בלוטת התריס, וברוך ה' היום יצאו מזה עם טיפולים אלטרנטיבים של תוספי תזונה, צמחים, ושיפור תזונה אורח חיים. במידה ויש לך איבחון של היפו בלוטת התריס, תגיד לי ואשמח לשתף אותך מה הם עשו.

אבל עד שלא תקבל איבחון מאנדוקרינולוג, זה לא היפו לדעתי.

מחר אצור קשר עם הרופא משפחה ואסביר לו שאני מעדיף חוות דעת נוספת מהאנדוקרינולוג לפני שאני מתחיל טיפול תרופתי.

יש לי עד נובמבר לחכות, מה עם תיסוף של יוד עד אז? אולי משהו ישתנה בשלושה חודשים?

מחר אצור קשר עם הרופא משפחה ואסביר לו שאני מעדיף חוות דעת נוספת מהאנדוקרינולוג לפני שאני מתחיל טיפול תרופתי.

יש לי עד נובמבר לחכות, מה עם תיסוף של יוד עד אז? אולי משהו ישתנה בשלושה חודשים?
איך 3 חודשים? אתה לא יכול להשיג משהו מוקדם יותר, אולי פגישה ויעוץ בZOOM?
איזה קופה אתה?

אם באמת יש לך היפו בלוטת התריס, לא הייתי מתסף ביוד, אלא אוכל יותר מאכלי ים. יוד נמצא שם בשפע.
דג אחד כל יום, ותוסף אצות ים ספירולינה זה כבר די והותר, וזה גם אמור להיות מאוד זול.

אבל שוב, לדעתי מיותר לפני איבחון.

• פותח/ת השרשור
איך 3 חודשים? אתה לא יכול להשיג משהו מוקדם יותר, אולי פגישה ויעוץ בZOOM?
איזה קופה אתה?

אם באמת יש לך היפו בלוטת התריס, לא הייתי מתסף ביוד, אלא אוכל יותר מאכלי ים. יוד נמצא שם בשפע.
דג אחד כל יום, ותוסף אצות ים ספירולינה זה כבר די והותר, וזה גם אמור להיות מאוד זול.

אבל שוב, לדעתי מיותר לפני איבחון.
אני במכבי, חיפשתי בת"א, ר"ג וגבעתיים, רובם תפוסים עד 2021, השאר לא מקבלים חדשים אליהם:Confused:

יש תורים טלפוניים אבל לא עדיף להיות פיזית במקום ולדבר עם הרופא כשזה מגיע לאיבחון ראשוני?

מוזר שהוא רושם לך t4 כדי להוריד רמות של tsh בלי לדעת מה הרמות של הt3 בדם כי אולי יש לך בכלל בעיות בהמרה של t4 לt3 ובמקרה הזה עדיף מתן t3 שאגב עכשיו אני לוקח במינון של 50 mcg לעוד מספר ימים בודדים

אגב, רופאים ישראלים לא יודעים שיש כזה דבר t3 מלאכותי משום מה..
רק רוצה לציין שטיפול בt4/t3 ממש לא בהכרח לכל החיים, הבלוטה מתאוששת די מהר מתי שמפסיקים מתן הורמון חיצוני בשונה מהורמונים אחרים שלוקח יותר זמן

בכל מקרה, עדיף לבדוק עוד אופציות לפני שאתה רץ לעשות טיפול הורמונלי כי שמתעסקים עם ההורמונים, תמיד יכולים לקרות הפתעות.., תמיד כדאי לבדוק עוד כמה דברים לקבל חוות דעת שנייה, למרות שזה לא סוף העולם t4 לכמה שבועות..

יש תורים טלפוניים אבל לא עדיף להיות פיזית במקום ולדבר עם הרופא כשזה מגיע לאיבחון ראשוני?
אין בדיקה גופנית שהוא צריך לעשות לך.
אני הייתי ממליץ לך פגישה טלפונית מיד ושומר גם על התור בעוד 3 חודשים במידה ותצטרך.
אתה צריך רק שיראה את התיק הרפואי שלך, ושתסביר לו מה עברת, הוא כבר ידע מה להגיד לך ואיזה בדיקות לעשות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית