הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוצאות בדיקת דם

achilles

משתמש מתחיל
29
14
נק' מוניטין:
39
29
14
טוב אז קיבלתי את תוצאות הבדיקות.

בבדיקות שערכתי בשנה שעברה התגלו כמה תוצאות מדאיגות של
neutrophils% מתחת לסף
lymphocytes% מעל הסף
מה שהצביע כנראה על מערכת חיסונית חלשה ועוד שלל דברים שהוציאו לי חשק לחיות (לא באמת).

למרות התוצאות המערערות, עברתי סייקל שמונה שבועות של LGD 5MG ED (שהיה מדהים) והתחלתי לתסף עם מולטי, methylfolate וקריאטין.

בתוצאות שהתקבלו היום המדדים חזרו לנורמה אבל כמה אחרים הופיעו.
Red Blood Cells מתחת לנורמה בקטנה
Iron מתחת לנורמה
Creatinine מעל הנורמה בקטנה.
הפולית הרבה מעל

יש סיבה לדאגה? מה הלאה?
אני מעוניין להתחיל עוד סייקל של LGD, מה המדדים אומרים בנוגע לזה?
תודה רבה חברים.

Untitled111.png

אין בדיקה גופנית שהוא צריך לעשות לך.
אני הייתי ממליץ לך פגישה טלפונית מיד ושומר גם על התור בעוד 3 חודשים במידה ותצטרך.
אתה צריך רק שיראה את התיק הרפואי שלך, ושתסביר לו מה עברת, הוא כבר ידע מה להגיד לך ואיזה בדיקות לעשות.
שאתה מגיע לאנדו בפעם הראשונה הוא יעשה לך כמה בדיקות כמו לבדוק שהאוזניים שלך מגיבות לצלילים ואתה יודע מאיפה הרעש ועוד כמה בדיקות שגרתיות כאלה לפעמים בדיקות ריפלקסים, ככה הוא יכול על המקום לשלול 90 אחוז מבעיות אפשריות שיכולות להיות בלי קשר.. זה קטע מקצועי של אנדו ונחמד פעם בכמה זמן בחיים שבודקים את הדברים האלה..

אני זוכר מהאנדו שהוא ממשש את בלוטות הלימפה והתריס, מרגיש, מתופף שם קצת, בודק שאין משהו חריג נראה לעין, ואז מסתכל על הבדיקות דם, שואל אותך כמה שאלות, ושולח אותך לבדיקות דם נוספות בעת הצורך..

אחרי שאתה אצל אנדו והוא צריך לעקוב אחריך אז או שהוא מקמבן לך דרך המזכירה שלו תור בלי לחכות יותר מדי למתי אחרי שיהיה בדיקות לראות איך אתה מגיב או שהוא מעביר את הטיפול לרופא משפחה בחזרה, תנסה להיות חברותי איתו כדי שהוא יישאר איתך אם יש צורך

אם יש ספציפית בעיה פיזית בבלוטה וכדומה, אז us צוואר זה הדרך הכי יעילה לדעת מה קורה שם..

תקבע תור, ותנסה להקדים אותו, גם אם בנתיים תעשה טיפול כזה או אחר, כדאי ללכת לאנדו..

אגב לא יודי אם זה אמיתי אבל שמעתי שיש תופעה של מכירת תורים לקופות חולים, לא שרפ אלא אנשים שהזמינו תור לתאריך כזה וכזה ולא יכולים להגיע או שמחכים הרבה זמן לתור והם כבר לא צריכים אותו שמוכרים את התור שלהם, לא יודע אם זה אמיתי אבל נשמע מעניין
@elchonon אמרת שרמות פרולקטין גבוה גורם לtsh גבוה בלי קשר לt4/t3

אז אם מישהו לוקח קברגולין או תרופות אחרות שמורידות את רמות הפרולקטין, בתיאוריה שלך זה אמור גם לעזור בלווסת/להוריד את הכמות של ה tsh?

מסכים?

בנוסף, אישה שמניקה אמורות להיות לה רמות tsh גבוהות בהתאם לכך שיש לה רמות פרולקטין גבוהות לצורך ההנקה, אמת?

שאתה מגיע לאנדו בפעם הראשונה הוא יעשה לך כמה בדיקות כמו לבדוק שהאוזניים שלך מגיבות לצלילים ואתה יודע מאיפה הרעש ועוד כמה בדיקות שגרתיות כאלה לפעמים בדיקות ריפלקסים, ככה הוא יכול על המקום לשלול 90 אחוז מבעיות אפשריות שיכולות להיות בלי קשר.. זה קטע מקצועי של אנדו ונחמד פעם בכמה זמן בחיים שבודקים את הדברים האלה..

אני זוכר מהאנדו שהוא ממשש את בלוטות הלימפה והתריס, מרגיש, מתופף שם קצת, בודק שאין משהו חריג נראה לעין, ואז מסתכל על הבדיקות דם, שואל אותך כמה שאלות, ושולח אותך לבדיקות דם נוספות בעת הצורך..

אחרי שאתה אצל אנדו והוא צריך לעקוב אחריך אז או שהוא מקמבן לך דרך המזכירה שלו תור בלי לחכות יותר מדי למתי אחרי שיהיה בדיקות לראות איך אתה מגיב או שהוא מעביר את הטיפול לרופא משפחה בחזרה, תנסה להיות חברותי איתו כדי שהוא יישאר איתך אם יש צורך

אם יש ספציפית בעיה פיזית בבלוטה וכדומה, אז us צוואר זה הדרך הכי יעילה לדעת מה קורה שם..

תקבע תור, ותנסה להקדים אותו, גם אם בנתיים תעשה טיפול כזה או אחר, כדאי ללכת לאנדו..

אגב לא יודי אם זה אמיתי אבל שמעתי שיש תופעה של מכירת תורים לקופות חולים, לא שרפ אלא אנשים שהזמינו תור לתאריך כזה וכזה ולא יכולים להגיע או שמחכים הרבה זמן לתור והם כבר לא צריכים אותו שמוכרים את התור שלהם, לא יודע אם זה אמיתי אבל נשמע מעניין
@elchonon אמרת שרמות פרולקטין גבוה גורם לtsh גבוה בלי קשר לt4/t3

אז אם מישהו לוקח קברגולין או תרופות אחרות שמורידות את רמות הפרולקטין, בתיאוריה שלך זה אמור גם לעזור בלווסת/להוריד את הכמות של ה tsh?

מסכים?

בנוסף, אישה שמניקה אמורות להיות לה רמות tsh גבוהות בהתאם לכך שיש לה רמות פרולקטין גבוהות לצורך ההנקה, אמת?
לא חושב שצריך לחכות 3 חודשים שאנדו ימשש לו את הצוואר. אם צריך האנדו יגיד לו בטלפון.

TSH גבוה בגלל T4 נמוך לא בהכרח קשור לפרולקטין, זה יכול להיות קשור, זה בסך הכל אופציה, וכדאי לשלול את זה לפני שרצים לתרופה לבעיה שאולי וכנראה לא קיימת.

לא חושב שצריך לחכות 3 חודשים שאנדו ימשש לו את הצוואר. אם צריך האנדו יגיד לו בטלפון.

TSH גבוה בגלל T4 נמוך לא בהכרח קשור לפרולקטין, זה יכול להיות קשור, זה בסך הכל אופציה, וכדאי לשלול את זה לפני שרצים לתרופה לבעיה שאולי וכנראה לא קיימת.
סיכוי גבוה שמתן t4 חיצוני יוריד בסוף את רמות ה tsh
ו tsh קשור לt3, לא לt4 אלא רק בעקיפין, יש אנשים שיש להם בעיות בהמרה של t4 לt3 והרןפא לא מאבחן את זה ופשוט דוחף עוד ועוד כמויות של t4, סיפור אמיתי של לא בנאדם אחד ולא 2..

האם זה דבר רצוי או הכרחי לתת t4, זה כבר שאלה אחרת..

נכון, לא צריך לחכות 3 חודשים, אבל כדאי לא לבטל את התור, לפעמים אנדו מזהה דברים במקום שבטלפון לא תמיד כי הבנאדם לא מולו, זה לא אותו דבר איך שלא תסובב את זה..

במקרה שלו האנדו יצא לו על החתונה אז הוא מקרה מיוחד... שיהיה לו רק בריאות ובמזל טוב

השאלה שלי בנאדם אחר בלי קשר, אם ייקח על הנייר תרופה להורדת פרולקטין כי לפי מה שאמרת זה אותו היפופוזה, האם תרופה זו תוריד את רמות ה tsh כפועל יוצא?

אגב, לכן הצעתי us צוואר ככה אתה מקבל מישוש צוואר מקצועי וגם רואים מה קורה בפנים והתורות לשם יותר גמישים

סיכוי גבוה שמתן t4 חיצוני יוריד בסוף את רמות ה tsh
ו tsh קשור לt3, לא לt4 אלא רק בעקיפין, יש אנשים שיש להם בעיות בהמרה של t4 לt3 והרןפא לא מאבחן את זה ופשוט דוחף עוד ועוד כמויות של t4, סיפור אמיתי של לא בנאדם אחד ולא 2..

האם זה דבר רצוי או הכרחי לתת t4, זה כבר שאלה אחרת..

נכון, לא צריך לחכות 3 חודשים, אבל כדאי לא לבטל את התור, לפעמים אנדו מזהה דברים במקום שבטלפון לא תמיד כי הבנאדם לא מולו, זה לא אותו דבר איך שלא תסובב את זה..

במקרה שלו האנדו יצא לו על החתונה אז הוא מקרה מיוחד... שיהיה לו רק בריאות ובמזל טוב
אם הT4 שלו לא הוריד את הTSH, למה שבצורה סינטטית תהיה הבדל?
אין לו חוסר T4, אז לא רואה סיבה להוסיף.

לא אמרתי לבטל תור, אמרתי להוסיף תור.

אם הT4 שלו לא הוריד את הTSH, למה שבצורה סינטטית תהיה הבדל?
אין לו חוסר T4, אז לא רואה סיבה להוסיף.

לא אמרתי לבטל תור, אמרתי להוסיף תור.
כי בצורה סינתטית אתה יכול להגיע לרמות t4 בגוף שהרבה יותר מהגרף/טווח של הקופה וחלק מהם בטוח יומרו למספיק t3 כדי להוריד את ה tsh

לי היה תקופה שהאנדו רצה להוריד לי את ה tsh אז היא פשוט דחפה לי t4 בכמויות אסטרונומיות וזה עשה את העבודה אמנם שם את הt4 מחוץ לגרף והפך אותי למכונת אכילה והיפר רציני אבל זה עבד..

מפה לשם, מתישהו אמרתי חלאס ונתתי לבלוטה שלי לפעול מלבד, פה ושם פעם בתקופה אם יש חריגות, לעשות שבועיים איפוס עם t4/t3

הלכתי לאנדו אחר, הסתכל על הבדיקות דם, ראה איך אני מגיב למה ואמר אתה צודק, יש גישות שונות ברפואה לטיפול בזה, עשית נכון

במקום לחיות על הורמון חיצוני כל הזמן

במבחן התוצאה זה היה הדבר הנכון לעשות

היא לא חשבה על טסט או פרולקטין או משהו כזה כמו שהצעת כאן אלא פשוט אמרה 'אנחנו' רוצים להוריד tsh לאפס, בוא נדחוף לך מלא t4, מזל שעזבתי אותה

רעיון טוב.
לא ידעתי שכל כך קשה למצוא תור קרוב לאנדוקרינולוג.
התור הכי קרוב שמצאתי שהוא לא טלפוני נופל על היום שאני מתחתן בו, איזה מנחוס.. הבא אחריו בנובמבר.
כנראה שנחכה עוד קצת:🤦‍♂️:
כל יום בערך מבוטל תור באחת הערים ליד אם אתה מהמרכז, השאלה כמה מוטיבציה יש לך להתקשר כל יום

• פותח/ת השרשור
טוב אז עדכון קטן חברים.
ניגשתי למומחה והאבחנה הראשונית שלו היא תת פעילות תת קלינית של בלוטת התריס עם חשד למחלת האשימוטו.
אחרי מישוש הבלוטה הוא שלח אותי לאולטרהסאונד צוואר שיערך בחודש הבא ובדיקות דם נוספות שנערכו לפני יומיים ואלו התוצאות:

הTSH בשבועיים קפץ מ11 ל15

הT3 שלא היה בבדיקה הקודמת, ללא בעיות, דבר שמחזק את האבחנה של תת פעילות?

Thyroid Peroxidase AB - תוצאות שחורגות מהנורמה בהרבה. נוכחות מוגברת של נוגנדים מפריעה בייצור ההורמונים של הבלוטה (עוד דבר שלא מסתדר לי כי הT4 והT3 בנורמה). לפי גוגל אלו תוצאות שמאששות האשימוטו.
אומרים שסלניום יכול לעזור להקטין את העניין.

Thyroglobulin AB - תוצאה קטנה מ20, מה שאומר שהמערכת החיסונית לא תוקפת את הבלוטה.

Thyroglobulin TM - המדד שהכי פחות הצלחתי למצוא עליו אינדיקציה לנורמה, אבל ממה שהצלחתי להבין זאת בדיקה להמצאות תאים סרטניים (Tumor Marker), אשמח עם מישהו ימצא לי סימוכין לעניין ויוכל לשפוך אור.

בקיצור אני מבולבל ובעיקר פוחד, אני בנאדם בריא טפו טפו מאז ומעולם, מרגיש בשיא שלי, אבל פשוט אי אפשר להתעלם מהתוצאות האחרונות.
לא יודע מה לעשות ואיך להמשיך מכאן, לא חושב שאני מוכן כרגע להתחיל טיפול כזה (תירוקסין) מבחינה נפשית.
לפחות עד אחרי הUS צוואר, בתקווה שישלים את התמונה הכוללת ויצביע על אבחנה מדוייקת.

🫤🫤🫤

Untitledww.png

נערך לאחרונה:
נקודת אור מסוימת, t3 t4 לא חייב להיות לכל החיים, קודם תשאל או תבדוק באופן פיראטי על מתן t3 לבד או יחד עם t4 במקום t4 לבד, המלצה אישית ששמעתי ממומחה בזמנו

אתה צעיר וייתכן גם שיש וירוס כלשהו, משהו שמערכת החיסון מתמודדת איתו וכך בלוטות הלימפה/תריס מגיבות אליו וכך זה נראה, אולטרסאונד צוואר עוזר לתת תמונה קלינית של האיזור

T3/T4 זה לא בהכרח לכל החיים, לפעמים סשן/2 והעסק חוזר לתפקד כרגיל

המלצה שאני רוצה לתת מעבר לתזונה וכיוצא בזה שקראתי לאחרונה, לך למעסה מיוחד או שבעצמך פעם בכמה ימים, תעשה עיסוי לעצמך לצוואר, לבית שחי, לאחורה של הברכיים, לבפנוכו של המרפקים ולאיזור האשכים, זה עוזר לשפר עמדות ולהזרים דם למערכת ההורמונלית ולשחרר ממנה סטרס, זה שלעצמו יכול לעזור, קראתי על זה לאחרונה

קח מולטיויטמין כלשהו כמו שאמרת לגבי הסלניום ותקווה זה ישפר עמדות, לא יזיק
באולטראסאונד צוואר יכולים לרצות לעשות fna/ביופסיה שזה בעצם דקירה קטנה לצוואר ולקיחת חלק קטן קטן מהבלוטה לצורך פתולוגיה אם רואים ממצא חריג ובכך לדעת במה דברים אמורים בתקווה שלא תצטרך ואם תצטרך אז יכולים לזמן אותך שוב כי ההתחייבות לא מספיקה עבור ההליך

בלי קשר, מומלץ לחזק את המערכת החיסונית ומעבר למולטיויטמין כלשהו, אצלי תמיד עזר עמדות בנושא משהו בשם פרופוליס, תבדוק על זה

לפעמים הערכים של ה tsh קופצים מתי שיש חום כבד ומזיעים מלא, לא צריך יותר מדי להתרגש, רק בריאות והרבה הצלחה עם הבדיקות וכדומה, תהיה שמח ואל תתייחס לזה יותר מדי, תגיע לבדיקות שקבעו לך, חוץ מכל זה, שוב שיהיה לך המון במזל טוב חבר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית