הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימון לאדם עם יד פרוקה שלא מתפקדת

JohnSnow

משתמש מתחיל
129
9
נק' מוניטין:
9
129
9
שלום לכם !
אני רוצה להתחיל לאמן את אחותי או לפחות להדריך אותה להתאמן,
רציתי לדעת מה המגבלות של יד לא מתפקדת, לא כרותה, אלה פרוקה למיטב הבנתי העצבים פשוט קרועים אבל היד עדיין קיימת.. אין לה אישור להתאמן בחד״כ .
דירבנתי אותה לצאת להליכות, מה לגבי פלג גוף עליון ? האם אפשרי או כדאי לאמן בכלל ? מה לגבי חוסר פרופורציה לצד השני ? מה עושים עם השכמות בצד השני חזה וגב ? אני בכלל יכול להתעסק עם זה או רק סקוואטים/דדליפט עם קטלבל או משקולת יד משולב הליכות
יותר מתודה לאנשים שעונים !

אולי יש סיבה שאין לה אישור להתאמן בחדר כושר

אתה לא מאמן ולא רופא אז אל תנסה לאמן אותה. ותלך לרופא לקבל המלצות על מה ניתן לעשות ומה לא. ותעסיק מאמן שיודע להתעסק עם המצב הזה.

• פותח/ת השרשור
אולי יש סיבה שאין לה אישור להתאמן בחדר כושר

אתה לא מאמן ולא רופא אז אל תנסה לאמן אותה. ותלך לרופא לקבל המלצות על מה ניתן לעשות ומה לא. ותעסיק מאמן שיודע להתעסק עם המצב הזה.
סבבה, תודה !

לא יודע מה המצב, בדרך כלל אחרי פריקה צריך להתאמן ולחזק את השרירים סביב, כדאי להשתמש במשקל מאוד קל ולעבוד עם הנפות ובעיקר לכתף (אם זה האזור שנפרק).
אם מדובר אחרי ניתוח, רצוי לשהות זמן להחלמה בלי שום אימונים, ואחר כך להתחיל לאט לאט.

אחי עבר פריקה וניתוח, הוא עבד עם פזיותרפיסט על העניין, ואני ממליץ לך להפנות את אחותך לפיזיותרפיסט בעניין.

אבל ריצה והליכה נראה לי אחלה פעילות גופנית שבהחלט יעזרו לשיקום והזרמת דם ובריאות, ויתנו לה להתקדם מהר יותר באמוני כוח ופלג גוף עליון כשתהיה מוכנה לזה.

• פותח/ת השרשור
לא יודע מה המצב, בדרך כלל אחרי פריקה צריך להתאמן ולחזק את השרירים סביב, כדאי להשתמש במשקל מאוד קל ולעבוד עם הנפות ובעיקר לכתף (אם זה האזור שנפרק).
אם מדובר אחרי ניתוח, רצוי לשהות זמן להחלמה בלי שום אימונים, ואחר כך להתחיל לאט לאט.

אחי עבר פריקה וניתוח, הוא עבד עם פזיותרפיסט על העניין, ואני ממליץ לך להפנות את אחותך לפיזיותרפיסט בעניין.

אבל ריצה והליכה נראה לי אחלה פעילות גופנית שבהחלט יעזרו לשיקום והזרמת דם ובריאות, ויתנו לה להתקדם מהר יותר באמוני כוח ופלג גוף עליון כשתהיה מוכנה לזה.
אני מבין, במקרה הזה כל היד בכלל לא מתפקדת, פרקה כתף, נתקלה ברופא מוזר בצבא עשה בלאגן גרם ליד לא לתפקד כלל ומאז היא חיה עם זה..
דירבנתי אותה להליכות נשמע שהיא מרגישה ממש ממש טוב

אני מבין, במקרה הזה כל היד בכלל לא מתפקדת, פרקה כתף, נתקלה ברופא מוזר בצבא עשה בלאגן גרם ליד לא לתפקד כלל ומאז היא חיה עם זה..
מצטער לשמוע, אחי גם פרק כתף בצבא, אבל ברוך ה' יצא מזה עם ניתוח וזהו.

למה הרופאים אומרים לא להתאמן? יש מועד שכן תוכל להתאמן? או שזה פשוט "גזר הדין"?

אולי כדאי לשאול פיזיותרפיסט לגבי מתי ואיך להתאמן ולא רופא.

• פותח/ת השרשור
מצטער לשמוע, אחי גם פרק כתף בצבא, אבל ברוך ה' יצא מזה עם ניתוח וזהו.

למה הרופאים אומרים לא להתאמן? יש מועד שכן תוכל להתאמן? או שזה פשוט "גזר הדין"?

אולי כדאי לשאול פיזיותרפיסט לגבי מתי ואיך להתאמן ולא רופא.
לטענתה זה גזר הדין, אבל אני מאמין שאוכל למצוא פיזיוטרפיסט שיוכל לעבוד איתה זה רעיון מעולה
כנראה הייתה מיואשת מנטלית מדי אחרי המקרה כדי להתעסק עם פיזיו.. הגיע הזמן גם, 15 שנה שהמצב ככה

לטענתה זה גזר הדין, אבל אני מאמין שאוכל למצוא פיזיוטרפיסט שיוכל לעבוד איתה זה רעיון מעולה
כנראה הייתה מיואשת מנטלית מדי אחרי המקרה כדי להתעסק עם פיזיו.. הגיע הזמן גם, 15 שנה שהמצב ככה
בהצלחה, אולי @Nir Kriger יוכל לכוון אתכם לפיזיותרפיסט טוב באזור שלכם, איפה אתם גרים?

היא גרה ברעננה 😃 תודה רבה על ההכוונה שואל בפרטי
שתלך למיכאל בathleticlinic בנתניה. הוא כנראה הפיזיוטרפיסט הכי טוב בארץ. עושה קסמים והציל אותי ועוד מספר לא מבוטל של ליפרים בארץ.
לפני שבוע וחצי ננעלו לי הזוקפים באמצע סקוואט התאוששות אחרי בלוק כבד. בבוקר שלמחרת לא הצלחתי לצאת מהמיטה ונסעתי למיכאל. אחרי 4 ימים כבר חזר לי הרוב המוחלט של התפקוד היומיומי, היום הוא כבר חזר לחלוטין וכבר התחלתי לחזור להרים.
הוא עובד עם ספורטאים מכל הסוגים, עם ילדים, קשישים וכו'. לא תמצא יותר טוב ממנו.
הוא לא זול אבל אני יכול להגיד שלי יש ביטוח בריאות של הראל והוא מכוסה בו אז משלמים לי 80% מהטיפול

ביטוח לאומי לא עוזר לחייל שנפצע.
כי זה כפוף למשרד הביטחון
הם המחליטים,ביטוח לאומי רק עושים לפי ההחלטה

ולך תחפש את צה"ל כשאתה צריך אותם.
רצוי לקחת ייצוג משפטי בעניינים האלה
מייגע,אבל עדיף מאשר לבד
כמובן רפואה שליימה לאחותך

• פותח/ת השרשור
כמה פיצויים היא קיבלה?
אם היא קיבלה:confused001:
ביטוח לאומי לא עוזר לחייל שנפצע.
ולך תחפש את צה"ל כשאתה צריך אותם.

אחי לא קיבל כלום למיטב ידעתי מלבד שיחרור מוקדם.
כי זה כפוף למשרד הביטחון
הם המחליטים,ביטוח לאומי רק עושים לפי ההחלטה

רצוי לקחת ייצוג משפטי בעניינים האלה
מייגע,אבל עדיף מאשר לבד

כמובן רפואה שליימה לאחותך
תודה תודה, מקבלת פיצויים ראויים, מוגדרת כנכת צהל

נשמע כמו אתגר רציני.
כל הכבוד שאתה לוקח יוזמה ומנסה לעזור לה.
פיזיותרפיסט זו התחלה טובה, יוכל לעזור לה להתחיל תפקוד בסיסי עם היד, ואימון גופני עם פרטנר תחת הכוונת הפיזיו זו אחת הדרכים הטובות שאני מכיר לעשות זאת.
אני מקבל בהוד השרון, יש לי ניסיון עם מקרים דומים.
מוזמן לפנות בפרטי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית