הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אשמח להמלצה לספר על אמוני כוח/פאוורליפטינג שלא נמצא בשרשור של "ביקורת ספרים" (כי כבר קראתי)

איתמר .ק.

משתמש פעיל
930
409
נק' מוניטין:
316
930
409
כותרת בגדול, ככל שההמלצה תהיה יותר מפורטת יותר יעזור לי, תודה
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

@StrongEnough
@elchonon

נערך לאחרונה:
הספרים ברשימה שם באמת מעולים, קשה להוסיף עליהם.

יש לך את הספר החדש של צ'אד סמית The Powerlifting Program Design Manual, ספר מעולה שנכנס קצת יותר לאינדיבידואליזם בתוכנית.

החוברת של מייק טושייר גם נחמד אם אתה מתחבר לסגנון של מייק לתת לך המון מידע ופרטים, דורש קריאה איטית, The Reactive Training Manual: Developing your own custom training program for powerlifting.

הספרים של לואי סימונס מלאים בנוסטלגיה ומדעי ווסטסייד, סגנון אימונים מאוד שונה מכל העולם, אבל רעיונות מאוד יפים. הספר הכי פופולרי שלו, זה כנראה Westside Barbell Book of Methods.

אלו הספרים הטובים שלדעתי חסרים מהרשימה.

• פותח/ת השרשור
הספרים של לואי סימונס מלאים בנוסטלגיה ומדעי ווסטסייד, סגנון אימונים מאוד שונה מכל העולם, אבל רעיונות מאוד יפים. הספר הכי פופולרי שלו, זה כנראה Westside Barbell Book of Methods.
וואלה? אתה ממליץ על לואי סימונס?
החוברת של מייק טושייר גם נחמד אם אתה מתחבר לסגנון של מייק לתת לך המון מידע ופרטים, דורש קריאה איטית, The Reactive Training Manual: Developing your own custom training program for powerlifting.
תוכל לפרט על זה עוד?
יש לך את הספר החדש של צ'אד סמית The Powerlifting Program Design Manual, ספר מעולה שנכנס קצת יותר לאינדיבידואליזם בתוכנית.
אני חושב שיצא לי לעבור עליו בגרסה האינטרנטית, זה לא רק טבלאות של תוכניות?

וואלה? אתה ממליץ על לואי סימונס?
לואי זה ווייב אחר של פאוורליפטינג, לסיפורים שלו יש משמעות. זה לא רק תוכנויות ותרגילים, זה התנהלות באימונים ובתחרויות וכל מיני דברים מעבר.
הוא גם אוהב לנתח עקרונות מסוימים שעולם הפאוורליפטינג לא חושב כמוהו, כמו החשיבות של מהירות ואירובי בשביל כוח.
אני לא מאמץ את כל הדברים שלו, אבל החשיבה שלו בהחלט השפיעה על התוכניות שאני בונה.
תוכל לפרט על זה עוד?
ניסיתי לכבד עם התיאור שלי, אבל בכנות, זה מרגיש שהוא מגלה טפח ומכסה טפחיים. הוא מודד רמת תשישות מאימונים ודברים שבאמת חסרי משמעות, ולדעתי לא טורח להסביר את העמדה שלו מספיק, בטענה שהוא רוצה שאתה תפתח את ההבנה שלך בדברים האלו.
שיגיד לנו אחת ולתמיד אם RPE זה מדד אובייקטיבי כמו RIR, או שזה מדד סובייקטיבי כמו רמת כאב כשהרופא שואל. אבל הוא לא יעשה את זה כדי שחלילה יגביל את הפרשנות שלך של הדברים.
יש בזה יופי מסוים שאפשר להעריך, אבל אני מעדיף את הגישה של צ'אד סמית שאומר לך דוגרי מה הוא מתכוון ואיך ליישם את זה.
מייק מאוד מוכשר, יש הרבה ערך לתובנות שלו, אבל הספר יכול לתסכל לא פחות מהסרטונים שלו עם המונוטון שלו בדיבור. הוא מאוד אנליטי, זה מגניב ומעצבן.
אני חושב שיצא לי לעבור עליו בגרסה האינטרנטית, זה לא רק טבלאות של תוכניות?
ממש לא, כנראה עברת על משהו אחר.
הוא מסביר כמה עומס לשים בתוכנית בהתאם למדדים שונים אצל המתאמן כמו מין, גיל, טווח תנועה... וגם בחירת תרגילים לטכניקות שונות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית