הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

טבעות אולימפיות / מתח

Tomer0194

מושעה
727
413
נק' מוניטין:
727
727
413
מה ההבדל ביניהם והאם לטבעות יש יתרונות אל מול מתח רגיל בפארק.

בהקשר לאימונים בזמן הסגר.

יתרונות אל מול מתח רגיל
לפי דעתי אחד היתרונות הגדולים של טבעות זה המגוון האדיר של תרגילים שהן מאפשרות לך לעשות. אתה יכול לשחק עם הגובה שלהן ובהתאם לעשות מתח, חתירה, מקבילים, שכיבות שמיכה, פרפר, כפיפות ופשיטות מרפקים, face-pulls וכו' עוד יתרונות של טבעות:

היתרון הוא שהן יותר שימושיות, החיסרון הוא שקשה מאוד לעבוד נטו עם טבעות.
כל תרגיל שתבצע על טבעות יהיה קשה בהרבה מהמקביל שלו על המתח או על המקבילים, ולכן לפני שתצליח לעשות מתח על הטבעות תהיה חייב לעשות חזק מספיק בשביל לעשות כמה חזרות על המתח הרגיל, ואם אתה רוצה להצליח מתח על טבעות לחזרות תצטרך לחזק את כוח המשיכה שלך היטב. מקבילים על הטבעות זה בכלל סיפור. בעוד שעל המקבילים בפארק אתה יכול לעלות בקלות בקפיצה, הם יציבים, על הטבעות ככל הנראה שבהתחלה לא תצליח לייצב את עצמך כמו שצריך להרבה זמן אפילו עם ידיים ישרות. צריך לתרגל support position ואחר כך rings turned out support position. בכל מקרה, מה שאני מנסה להגיד זה שצריך לדעת לתכנן אותן באופן שונה מהמתח, ויהיה לך הרבה יותר קשה להשיג תרגילי כוח מתקדמים משום שאפילו הגרסאות הבסיסיות של התרגילים על הטבעות (tuck back lever, tuck front, dips, pull ups, tuck planche, ring pushups וכו') קשים יותר מהמקבילים שלהם על המתח או על המקבילים או על הרצפה.

היתרון הוא שהן יותר שימושיות, החיסרון הוא שקשה מאוד לעבוד נטו עם טבעות.
כל תרגיל שתבצע על טבעות יהיה קשה בהרבה מהמקביל שלו על המתח או על המקבילים, ולכן לפני שתצליח לעשות מתח על הטבעות תהיה חייב לעשות חזק מספיק בשביל לעשות כמה חזרות על המתח הרגיל, ואם אתה רוצה להצליח מתח על טבעות לחזרות תצטרך לחזק את כוח המשיכה שלך היטב. מקבילים על הטבעות זה בכלל סיפור. בעוד שעל המקבילים בפארק אתה יכול לעלות בקלות בקפיצה, הם יציבים, על הטבעות ככל הנראה שבהתחלה לא תצליח לייצב את עצמך כמו שצריך להרבה זמן אפילו עם ידיים ישרות. צריך לתרגל support position ואחר כך rings turned out support position. בכל מקרה, מה שאני מנסה להגיד זה שצריך לדעת לתכנן אותן באופן שונה מהמתח, ויהיה לך הרבה יותר קשה להשיג תרגילי כוח מתקדמים משום שאפילו הגרסאות הבסיסיות של התרגילים על הטבעות (tuck back lever, tuck front, dips, pull ups, tuck planche, ring pushups וכו') קשים יותר מהמקבילים שלהם על המתח או על המקבילים או על הרצפה.

לא צריך להתפרע עם טבעות ולעשות דברים מסובכים. אפשר להתאמן פשוט. היתרון שלהן זה הורסטליות לעומת נקודה קבועה של המתח.

לא צריך להתפרע עם טבעות ולעשות דברים מסובכים. אפשר להתאמן פשוט. היתרון שלהן זה הורסטליות לעומת נקודה קבועה של המתח.
אין ספק, כמו שsergio אמר מעליי הכל תלוי במטרות.
אני פשוט מציין את העובדה שאם הוא מעוניין להתמקצות בתחום אימוני משקל גוף ולבצע תרגילים מתקדמים - תרגילים מתקדמים על טבעות הם קשים יותר.

• פותח/ת השרשור
אני לא מתכוון להתמקצע על הטבעות ולרוץ לאולימפיאדה
המטרה שלי היא לקבל אימון מגוון וקשה יותר דרך הטבעות בזמן הסגר, מהמתח והמקבילים כבר השתעממתי וגם אחרי המון סטים וכשל אני לא מרגיש סיפוק מהאימון וההתאוששות מאוד מהירה.

אם על הדרך אוכל לחזק את שרירי היציבה והמפרקים אדרבה אשמח.

תודה על התגובות והסרטון כמובן,
אשמח לשמוע ממי שמנוסה פה ויכול לתת מערך אימון לדוגמא למתחיל על טבעות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית