הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אספרסו

IdoCalisthenics

משתמש פעיל
545
78
נק' מוניטין:
87
545
78
בוקר טוב.
לאחרונה, התחלתי לצרוך אספרסו על בסיס מים וחלב מוקצף. זאת עקב הרצון שלי לקבל "בוסט" באימון, אם אפשר אז מדוע לא?.
בקיצור, קראתי ושאלתי בכל מיני מקומות על כמות צריכת הקפה. המליצו לי שעה לפני אימון או בבוקר ולפני אימון או לא לשתות כי זה ממכר.
רציתי לראות מה באמת נכון, באתי לכאן.
אודה לעזרה, יום טוב.
%D7%A7%D7%A4%D7%94-%D7%A0%D7%9E%D7%A1-%D7%9E%D7%99%D7%95%D7%91%D7%A9-%D7%91%D7%94%D7%A7%D7%A4%D7%90%D7%94-%D7%91%D7%A9%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%91-10-%D7%90%D7%A1%D7%A4%D7%A8%D7%A1%D7%95-%D7%A4%D7%9C%D7%98%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%9D-%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%A0%D7%A1-%D7%A2%D7%9C%D7%99%D7%AA-125-%D7%92%D7%A8%D7%9D-5085-400x400.jpg

אם זה איכשהוא משנה, זה מה שאני שותה, כפית וחצי.

דבר ראשון זה לא אספרסו, זה קפה נמס, סתם לידע כללי.
נראה שאתה מקשיב לכל מני שרלטנים וגורואים. אין שום בעיה עם קפה, לא בבוקר ולא לפני אימון. קפה יכול לתת יותר עירנות וכוח באימון, ככה שאין איתו שום בעיה, תשתה אותו מתי שאתה מרגיש שהוא ייתן לך יותר אנרגיה באימון, לרוב זה יהיה עד שעה מהאימון.
מה שכן אפשר לפתח סבילות לקפאין וההשפעה שלו תרד ותיעלם עם הזמן, והדרך היחידה להחזיר את הרגישות היא להיגמל ממנו לתקופה קצרה

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון זה לא אספרסו, זה קפה נמס, סתם לידע כללי.
נראה שאתה מקשיב לכל מני שרלטנים וגורואים. אין שום בעיה עם קפה, לא בבוקר ולא לפני אימון. קפה יכול לתת יותר עירנות וכוח באימון, ככה שאין איתו שום בעיה, תשתה אותו מתי שאתה מרגיש שהוא ייתן לך יותר אנרגיה באימון, לרוב זה יהיה עד שעה מהאימון.
מה שכן אפשר לפתח סבילות לקפאין וההשפעה שלו תרד ותיעלם עם הזמן, והדרך היחידה להחזיר את הרגישות היא להיגמל ממנו לתקופה קצרה

אז להימנע מהצריכה שלו בימי מנוחה? להתחיל לצרוך אותו רק שעה לפני האימון? ז"א שאני צורך אותו 4 פעמים בשבוע. כך אפקט הקפאין עדיין ישמר?
האמת שהוא משביע אותי נגיד בבקרים אז ככה אני אוכל לחסוך קלוריות אך אפעל לפי מה שתציע.

• פותח/ת השרשור
לא מה שאמרתי, תצרוך כמה שבא לך, רק תהיה מודע לזה שככה או ככה בשלב מסויים תתפתח סבילות מסויימת

תקרא שוב את מה שרשמתי

אני אחכה לעוד תגובות. ממש קשה לי לנסח תשובה ל-מה שכתבת. אני לא מצליח לכתוב את מה שאני רוצה לשאול, לא יודע למה.
אני רוצה לדעת מידע על הצריכה שלו בימי מנוחה ולא רק בימי אימון, ז"א כל ימות השבוע. האם זה בסדר, מתי להפסיק, מתי לא, הסיבולת כבר התפתחה או לא, אני אחכה.
תודה

אני אחכה לעוד תגובות. ממש קשה לי לנסח תשובה ל-מה שכתבת. אני לא מצליח לכתוב את מה שאני רוצה לשאול, לא יודע למה.
אני רוצה לדעת מידע על הצריכה שלו בימי מנוחה ולא רק בימי אימון, ז"א כל ימות השבוע. האם זה בסדר, מתי להפסיק, מתי לא, הסיבולת כבר התפתחה או לא, אני אחכה.
תודה
אתה יכול לצרוך קפה מתי שבא לך, זה לא סם ולא קסם, זה קפה. אם אתה אוהב תשתה ואם לא אז לא. סבילות זה משהו שכולם מפתחים בשלב מסויים ברמה כזו או אחרת, אבל עדיין תהיה לו השפעה, אבל פחותה, אתה תדע אם פיתחת או לא.
רוב האנשים שותים לפחות 2 כוסות קפה ביום לאורך שנים ללא שום בעיה

• פותח/ת השרשור
אתה יכול לצרוך קפה מתי שבא לך, זה לא סם ולא קסם, זה קפה. אם אתה אוהב תשתה ואם לא אז לא. סבילות זה משהו שכולם מפתחים בשלב מסויים ברמה כזו או אחרת, אבל עדיין תהיה לו השפעה, אבל פחותה, אתה תדע אם פיתחת או לא.
רוב האנשים שותים לפחות 2 כוסות קפה ביום לאורך שנים ללא שום בעיה

בסדר. תודה.

זה מינון נמוך, כוס כזאת לפני אימון לא ממש תעיף אותך, במיוחד אם אתה גם ככה מגיע לאימון ערני ואנרגטי.
אני לוקח כדור קפאין (שבמינון שלו כמו 4 כוסות קפה בערך) כרבע שעה לפני אימון, אבל רק פעם ב... רק אם אני עייף, וזה עוזר לי מאוד

• פותח/ת השרשור
זה מינון נמוך, כוס כזאת לפני אימון לא ממש תעיף אותך, במיוחד אם אתה גם ככה מגיע לאימון ערני ואנרגטי.
אני לוקח כדור קפאין (שבמינון שלו כמו 4 כוסות קפה בערך) כרבע שעה לפני אימון, אבל רק פעם ב... רק אם אני עייף, וזה עוזר לי מאוד

אני מבין. האם לדעתך זה בסדר לצרוך במינון הנ"ל כל יום קפה? בימי אימון שעה לפני.

הכל טוב שתה קפה

אני שותה 8 כוסות אספרסו ביום ועוד לא מת.

לא חושב שזה ממש נותן "בוסט" לאימון, אבל קפה בעצמו אחלה דבר

אני מבין. האם לדעתך זה בסדר לצרוך במינון הנ"ל כל יום קפה? בימי אימון שעה לפני.

בוודאי שכן, בלי קשר אם אתה מתאמן או לא.
אם אתה מחפש "בוסט" לפני אימון אז כוס קפה זה לא ממש, כתבתי למה בהודעה הקודמת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית