תוכנית תוכנית חלופית לSS (בעקבות פציעה)

desertllama

משתמש מתחיל
21
0
נק' מוניטין:
0
21
0
לאחר אימונים במשך חודשיים בSS, אתמול הייתי אצל אורטופד כף רגל מקצועי (אחרי שנתיים של טיפולים עם חאפרים), מסתבר שיש לי גיד קרוע בכף רגל, וכל לחץ ישיר על כף הרגל פוגע לי בהחלמה, אירובי הפסקתי כבר מזמן, אבל עכשיו אני לא יכול לבצע שום תרגיל בעמידה.

יש המלצה לתוכנית חלופית לSS?

(אחרי חודשיים בתוכנית עבדתי על משקלים של 105 סקוואט ו75 חזה, משקל 73 קילו, 178 גובה)

• פותח/ת השרשור
אין טיפול פעיל יותר מידי, מכינים לי נעליים מיוחדות בתאמה אישית, ואני יצטרך לקנות נעלי ספורט מיוחדות, אחרי שיהי ה לי את שני אלה ואני לא יפעיל לחצים על הכף רגל, אחרי בערך חצי שנה זה אמור להסתדר, במידה ולא, יש אופציה לניתוח, אבל היא לא מומלצת בעליל.

לאחר אימונים במשך חודשיים בSS, אתמול הייתי אצל אורטופד כף רגל מקצועי (אחרי שנתיים של טיפולים עם חאפרים), מסתבר שיש לי גיד קרוע בכף רגל, וכל לחץ ישיר על כף הרגל פוגע לי בהחלמה, אירובי הפסקתי כבר מזמן, אבל עכשיו אני לא יכול לבצע שום תרגיל בעמידה.

יש המלצה לתוכנית חלופית לSS?

(אחרי חודשיים בתוכנית עבדתי על משקלים של 105 סקוואט ו75 חזה, משקל 73 קילו, 178 גובה)

http://www.lbs.co.il/showpost.php?p=93492&postcount=16

• פותח/ת השרשור
אין לי מה לחזק את הגיד, שכן הוא קרוע, לא מדובר על גיד אכילס, אלה על גיד שמחזיק את העצם של הקשת בכף הרגל, כאשר אני מפעיל עומס מופעל לחץ מוגבר על העצם, וזה יוצר דלקות, ולא עוזר להבראה של האזור.

תעשה כפיפה ופשיטה במכונה, אם יש בעיה של תרגילים בעמידה כמו פרס, שלא אמורים ממש להפעיל את הגיד בקרסול אבל עדיין נדרשים לייצב אותך, תעבור לישיבה. כל שאר הבסיס אותו דבר, לחיצת חזה בשכיבה, מתח, מקבילים אם ממש רוצים ובמקום דדליפט אני לא רואה תחליף ראוי בגדול אתה דיי מוגבל מבחינת תרגילי רגליים ותרגילים שדורשים יציבה לפחות (תרגילים בעמידה)

אין לי מה לחזק את הגיד, שכן הוא קרוע, לא מדובר על גיד אכילס, אלה על גיד שמחזיק את העצם של הקשת בכף הרגל, כאשר אני מפעיל עומס מופעל לחץ מוגבר על העצם, וזה יוצר דלקות, ולא עוזר להבראה של האזור.

זה לא משנה על איזה גיד מדובר. לא קראת כלום.

ואם הגיד שלך קרוע אתה צריך ניתוח.

• פותח/ת השרשור
ניתוח זה אופציה, אבל יש אלטרנטיבה, אני קודם מנסה אותה, לפני שאני עובר אותו (מה גם שע"פ האורטופד, הניתוח הזה לא מצליח יותר מידי...).

יש גם SHOCKWAVES ו PRP לפני שעושים ניתוח, הניתוח צריך להיות אופציה אחרונה

ראו את הגיד הקרוע בצילום הדמייה?

חשבתי עשית MRI :\ מה יהיה עם הרופאים הליצנים בימנו...

בגלל מכסות בדיקות רפואיות רופאים ממש לא ממהרים לשלוח מטופלים ל-MRI.כנראה גם על חשבון המטופל.

ובקשר לשאלה המקורית:
1.אימון פלג גוף תחתון:
לבינתיים המנע מלחץ ישיר על כף הרגל ותבחר תרגילים בשרשרת קינמטית פתוחה,משמע שהרגל אינה מקובעת לקרקע לדוגמת פשיטה וכפיפת ברך,קירוב והרחקת ירך.תריץ חיפוש באינטרנט על תרגילים שרירי הקרסול והמפרק הסאב-טאלארי (הם בעיקר בשכיבה וישיבה בשלב הראשוני של הפיזיו')
2.אימון פלג גוף עליון:
אותו דבר.רק תזכור בתרגילים כמו מתח ומקבילים לא לרדת מהמכשיר מהר ולדפוק את הרגל ברצפה.😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית