הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם תיסוף מגנזיום עוזר במניעת התכווצויות שרירים?

Ayelet Kurztband

משתמש על
44,165
2,980
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
464
44,165
2,980
מגנזיום.jpg

האם מגנזיום אכן עוזר להתכווצויות שרירים?

התכווצויות שרירים יכולות להופיע עם הגיל, בקרב מתאמנים, נשים בהריון ועקב מחלות שונות.

ברוב המקרים, המקור להתכווצויות איננו ידוע. עם השנים נעשה פופולארי לקחת תוסף מגנזיום כדי למנוע את התכווצויות השרירים, האם זה באמת יעיל לכך?

בוצעה מטא-אנליזה של 11 מחקרים עם 735 משתתפים (ב-5 מחקרים השתפו נשים בהריון, ב-5 נוספים השתתפו נבדקים עם התכווצויות שרירים ללא מקור מאובחן ועוד מחקר עם חולי כבד). נבדקו השפעה של מגנזיום בהשוואה לפלסבו (כדור דמה), טיפולים אחרים וללא טיפול.

תוצאות:

בהתכווצויות ללא מקור מאובחן – לא נראה הבדל בין נטילת מגנזיום לפלסבו במשך ההתכווצויות ובתדירותן.

אצל נשים בהריון - בטיפול מגנזיום לעומת פלסבו מחקר אחד הראה שאין יתרון, אחר הראה שיש יתרון ובשלישי היו תוצאות לא עקביות, כך שלא ניתן להסיק ממנו תוצאות ממשיות.

מבחינת תופעות לוואי – מעט משתתפים דיווחו על תופעות לוואי, כשרוב תופעות הלוואי היו מקושרות לתיסוף מגנזיום כתוסף תזונה וכללו אי נוחות במערכת העיכול (שלשולים, נגרם בשימוש בתוסף מסוג מגנזיום אוקסייד)

מסקנה:

לא סביר שתוסף מגנזיום הוא טיפול יעיל במניעת התכווצויות שרירים אצל מבוגרים. לעומת זאת, אצל נשים בהריון הממצאים מעורבים ולכן נדרש מחקר נוסף. חוסר של מגנזיום ניתן לבדוק בבדיקות דם, אמנם הבדיקה לא כל כך אמינה. לא פשוט להגיע לחוסר במגנזיום, כשמזונות שעשירים במגנזיום הם: ירקות עליים ירוקים, שקדים, אגוזי קשיו, גרעיני דלעת, דגנים מלאים וקקאו.

קישור לסקירה:
Magnesium for skeletal muscle cramps - PubMed

השתמשו באוקסייד, לי בתקופת הצבא היו כל לילה התכווצויות אכזריות ברגליים, לא יכולתי לתפקד(הרבה קפה וחרא אוכל) .
תיסוף במגנזיום צ'אלט פתר לי את זה.
ללא הבעיות שהם מתארים

אני לא יודע אם זה כי אני מזוכיסט אבל אני ברצינות לא מבין אנשים שלא נהנים מכאבי שרירים.
זה הדבר הכי מספק שיש(לא ברמה של פציעה).

אתה צוחק עליי? אני מתה על זה!!! 🤯🤯🤯🤯🤯🤯
חחחחח אני חופרת עלזה בלוג 🤣
שואלת סתם לידע ככלי כי סוג הכאב הנ"ל לא הוזכר.

אתה צוחק עליי? אני מתה על זה!!! 🤯🤯🤯🤯🤯🤯
חחחחח אני חופרת עלזה בלוג 🤣
שואלת סתם לידע ככלי כי סוג הכאב הנ"ל לא הוזכר.
אני מרגיש שיש לי שרירים שלא היו קיימים קודם.
בלי קשר זה מספק בטירוף.
חזה, ישבן והמסטרינג, אלו שרירים שכיף להיתפס בהם.
עוד משהו כיף זה לעשות פעילות כלשהי עם התאומים(קפיצה בחבל או הרמות תאומים) ופשוט לבהות בהם, ליהנות מהפאמפ.

• פותח/ת השרשור
השתמשו באוקסייד, לי בתקופת הצבא היו כל לילה התכווצויות אכזריות ברגליים, לא יכולתי לתפקד(הרבה קפה וחרא אוכל) .
תיסוף במגנזיום צ'אלט פתר לי את זה.
ללא הבעיות שהם מתארים
כנראה שהיה לך חוסר וכשהחוסר תוקן ההתכווצויות פחתו

האמת שבימים האחרונים אני חווה כאב דומס קצת חריג. ברמה שאני חושדת שמפריע לי לישון ומעיר אותי בלילה.
לא יודעת אם השינה שלי רדודה ולכן אני מרגישה את הכאב, או שאני אשכרה מתעוררת בגלל הכאב עם כל תזוזה שלי מתוך שינה....

היום הכי טוב בשבוע
בדיוק כמו כל יום.
#חיוביות
בעצם זו גם שליליות, יכולה להיות.
האמת שבימים האחרונים אני חווה כאב דומס קצת חריג. ברמה שאני חושדת שמפריע לי לישון ומעיר אותי בלילה.
לא יודעת אם השינה שלי רדודה ולכן אני מרגישה את הכאב, או שאני אשכרה מתעוררת בגלל הכאב עם כל תזוזה שלי מתוך שינה....
לישון זה לחלשים.

ממליץ על אפליקציה בשם sleep cycle

אוף, בא לי לשוחח איתכם עוד, אבל אני עוד כמה דקות מגיע למקום העבודה.
מהימים האלה שיש כוח לאחרים.
עריכה: מהרגעים ביום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית