הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אני במאזן קלורי שלילי, מבצע אירובי של חצי שעה לפחות 3 פעמים בשבוע ותקוע באותו המשקל

ליאב ברקוביץ

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
אני בן 19 שוקל 58 ק"ג והגובה שלי הינו 1.64
הייתה תקופה בעבר בה הייתי במשקל הזה ואהבתי את הגוף שלי בגלל מסת השריר הגבוהה שהייתה לי, פציעה השביתה אותי לתקופה של שנה בה עליתי 5 ק"ג (ל63 ק"ג) - בגלל תרופה שנטלתי, שאחת תופעות הלוואי בה הינה עלייה במשקל, ופורק לי בה מסת שריר - כי כאמור לא התאמנתי שנה
ירדתי בחזרה ל58 ק"ג עם הרבה פחות מסת שריר
בתקופה של כחודשיים וחצי
כרגע אני תקוע במשקל כשלושה שבועות כמעט
הbmr שלי הוא 1500 (במנוחה לאורך כל היום)
יוצא שאני אוכל ביום 1000-1300 קלוריות ללא ירקות (לא כולל הוצאה קלורית של ריצות)
אני גם התאמנתי בחדר כושר לפני הסגר (ab) וכרגע אני מתאמן פול באדי בבית עם אביזרים
בנוסף יוצא לי לרוץ בשבוע לפחות 3 פעמים כ28 דק (6 ק"מ) לפעמים יום יותר או יום של 11 ק"מ.
שמעתי על שיטה של העמסת פחמימות (פיזיולוגית) אשר מבצעים אותה לאחר בערך 3 חודשים של חיטוב
שזה בערך 3-6 ימים בהם מעמיסים פחמימות (בכמות הbmr כולל הספורט שאני עושה - כלומר 2200 קלוירות) מה שאמור לגרום לגוף להתרגל לתפריט עשיר יותר בפחמימות ולחדש את מאגרי הגליקוגן בגוף ולאחר מכן לחזור לתפריט הרגיל.
השאלה שלי זה האם מישהו ניסה את זה והאם זה באמת עוזר?
אשמח אם תתנו לי טיפים נוספים בלי קשר להמשך הירידה שלי במשקל
נ. ב הייתי במגמת ספורט ביה"ס והוצאתי שם תעודת מאמן אישי דרך וינגייט שם למדתי גם הרבה על תזונה - פשוט על דברים כאלה לא למדנו
תודה לעוזרים

שמע, ממה שאני רואה הסיבה לזה שאתה לא יורד במשקל היא שאתה לא באמת במאזן קלורי שלילי - יש הרבה אנשים שחושבים שהם בגרעון קלורי ולא מבינים למה הם לא יורדים במשקל, הסיבה יכולה להיות מזה שלא מחשבים כל מיני דברים מינורים כמו לדוגמא: קטשופ שמוסיפים לארוחה,הרבה שמן, נשנושים כאלה מהצד שחושבים שלא יכולים להשפיע, וכו.. כל זה בסוף יכול להגיע לכמה מאות קלוריות ביום ואז התוצאה היא שהם לא בגרעון.
אצלך יכול מאד להיות שזה המקרה כי מ1000-1300 קלוריות ביום + ריצות ואימונים לא הכי הגיוני שלא תרד במשקל.
אתה עובד עם תפריט? אם לא אז אני חושב שכדאי שתצמד לתפריט מחושב עם כמות חלבון מספקת, מינוס קלורי מתון ושיכלול את כל אבות המזון.
ולגבי ההעמסה - חלק אומרים שזה הכרחי וחלק אומרים שלא, לדעתי פשוט אחרי פרק זמן מסויים של חיטוב הגוף מתחיל ״להתרגל״ לכמות אוכל שאתה מכניס לו ואז דברים לא כל כך משתנים, במקרה כזה מומלץ לפי דעתי לתת ציט מעניין כזה שיתן פתאום כאפה למערכות בגוף ויגרום לדברים פתאום לזוז..(לא אומר לך תכניס עכשיו 4000 קלוריות בארוחה כן? כל דבר במידה).. לפעמים צריך לגוון אי אפשר לעשות אותו דבר במשך תקופה ארוכה ולצפות לתוצאה שונה.
במקרה שלך אחי אני פשוט מאמין שאתה לא בגרעון שלילי. כל מה שאני כותב פה מניסיון אישי שלי וממחקרים שקראתי, 1000 קלוריות ביום נשמע לי קצת מדי גם אז אולי כדאי לך לפנות לדיאטן ספורט או לאחד החברה המוסמכים פה בפורום שיתנו לך חוות דעת.
בהצלחה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית