הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

גברים/נשים בתחרויות

• פותח/ת השרשור hanan
  • פורסם בתאריך
מוזר שלא הכלילו את זה לכל ענפי הספורט הרי ברוב הענפים תוצאות הגברים טובות יותר משל הנשים.
כתוצאה ממסת שריר גדולה יותר.

מגבילים טרנסג'נדרים בתחרויות, או שיתחרו עם המין המקורי שנולדו איתו או לא בקטגוריות הבכירות או שייקוחו תרופות להורדת טסט.
אבל כל זה לא נכון לכל ענפי הספורט אלא רק לחלק מהאתלטיקה.
האמת שהייתי עושה את זה גורף וללא תרופות, היית גבר תתחרה עם גברים וההפך.
או שהיו פותחים קטגוריה חדשה לטרנס.

מגבילים טרנסג'נדרים בתחרויות, או שיתחרו עם המין המקורי שנולדו איתו או לא בקטגוריות הבכירות או שייקוחו תרופות להורדת טסט.
אבל כל זה לא נכון לכל ענפי הספורט אלא רק לחלק מהאתלטיקה.
האמת שהייתי עושה את זה גורף וללא תרופות, היית גבר תתחרה עם גברים וההפך.
או שהיו פותחים קטגוריה חדשה לטרנס.
נראה לי פספסת את הנקודה.
מדובר בנשים שנולדו עם כרומוזונים גבריים, או גברים חלקית.
זה לא טרנס.
זה בעקיפין ישפיע גם על טרנס.
לפני כמה שבועות היה דיון סוער לגבי נושא השתתפות טרנסג׳נדרים בתחרויות.
מצורפת כתבה של מולי אפשטיין בנושא

תופעת האינטרסקס.pdf 23.9.2020.pdf
כואב הלב על אתלטיות שהשקיעו את הנשמה, ורק יכולות להתחרות בקטגורית "מוגבלים". אין ברירה, כך צריך לשמור על ספורט נשים.
אבל אני תוהה לעצמי מה לנשים וספורט?
קטגוריות משקל, גיל ומין לדעתי במובן מסוים מיותרים.
יש את האדם המהיר/החזק בעולם, נקודה.
אבל אם כבר מחלקים מדליות, אז לפחות תנו שם יותר נחמד לנשים עם יתרון.
ואני סתם תוהה לעצמי, הם באמת יתחרו נגד הגמדים והנכים בקטגורית מוגבלים? או שזה סוג אחר של הגבלה?!
אולי אני נשמע שובניסט, אבל אני באמת לא מפלה נשים, אני גם מפלה גיל ומשקל גוף. או ליתר דיוק, אני מתמקד רק בתוצאות ותו לא.

• פותח/ת השרשור
@elchonon עיסוק בספורט הוא קודם כל סוג של בידור לצופים. לכן מספקים מגוון של ענפי ספורט , משתתפים, קטגוריות.
מה שמנצח הוא מבחן הרייטינג וגם הוא כמובן שונה ממקום למקום.
משחק קריקט בין הודו לפקיסטן מרתק עשרות מליוני צופים
גם בהרמת משקולות יש מי שאוהב לראות רק את המשקלים הכבדים ויש מי שמעריץ את הקטגוריות הקלות יותר עם הישגים מופלאים כנ״ל בהתייחסות לנשים.

גם במובן התרבותי רצוי שספורט יהיה מגוון על מנת שבנות לא ״יפחדו״ לשחק כדורגל ובנים לא ״יפחדו״ מהתעמלות קרקע.

ראיה צרה של רק הכי ״טוב״ מפספסת את הגיוון והיא גם בהרבה מקרים לא נכונה כי יש המון הפתעות בספורט ולא תמיד הכי ״חזק״ מנצח אלא מי שביצע הכי טוב ביום נתון.
זה נכון גם לפאוורליפטינג, בחירה שגויה בכניסות עלולה לגרום להפסד גם לחזק יותר

@elchonon עיסוק בספורט הוא קודם כל סוג של בידור לצופים. לכן מספקים מגוון של ענפי ספורט , משתתפים, קטגוריות.
מה שמנצח הוא מבחן הרייטינג וגם הוא כמובן שונה ממקום למקום.
משחק קריקט בין הודו לפקיסטן מרתק עשרות מליוני צופים
גם בהרמת משקולות יש מי שאוהב לראות רק את המשקלים הכבדים ויש מי שמעריץ את הקטגוריות הקלות יותר עם הישגים מופלאים כנ״ל בהתייחסות לנשים.

גם במובן התרבותי רצוי שספורט יהיה מגוון על מנת שבנות לא ״יפחדו״ לשחק כדורגל ובנים לא ״יפחדו״ מהתעמלות קרקע.

ראיה צרה של רק הכי ״טוב״ מפספסת את הגיוון והיא גם בהרבה מקרים לא נכונה כי יש המון הפתעות בספורט ולא תמיד הכי ״חזק״ מנצח אלא מי שביצע הכי טוב ביום נתון.
זה נכון גם לפאוורליפטינג, בחירה שגויה בכניסות עלולה לגרום להפסד גם לחזק יותר
מסכים עם כל מילה.
אך יש גבול לקטגוריות. בין 24 ל 40 אני בקטגוריה פתוחה לבוגרים. לא יכניסו לי עוד 16 קטגוריות בקטגוריה הזאת.
האם קטגוריות נשים זה לא יותר מידי? או מוגבלים?
כנראה שמבחן הרייטינג קבע שלא.

אבל בתור מתחרה, אני מעדיף תחרות פתוחה יותר. אני מעדיף לטפס ל100 ק"ג משקל גוף ולדעת שניצחתי 60 מתחרים בקטגוריה מ0 עד 100, מאשר לנצח 5 מתחרים בקטגוריה 75-82.5.
בסופו של דבר הווילקס קובע, אבל זה הדבר הכי שולי בתחרות, כולם מנסים לכבוש קטגוריה.
זה עצוב שיש כל כך הרבה שיאי עולם בכל תחרות.

נראה לי שהרגע התפרקתי טיפה על פאוורליפטינג בלי קשר לאולימפידה.

בכל אופן שמח שיש תחרות יותר הוגנת לנשים, ומקווה שה"מוגבלות" לא ירגישו מוגבלות.

אבל בתור מתחרה, אני מעדיף תחרות פתוחה יותר. אני מעדיף לטפס ל100 ק"ג משקל גוף ולדעת שניצחתי 60 מתחרים בקטגוריה מ0 עד 100, מאשר לנצח 5 מתחרים בקטגוריה 75-82.5.
בסופו של דבר הווילקס קובע, אבל זה הדבר הכי שולי בתחרות, כולם מנסים לכבוש קטגוריה.
זה נוח לך כי כרגע אתה מנצח עם וויליקס אב לוויליקס זה לא נוסחה מושלמת
ולכן אם אפשר לחלק עדיף לחלק

• פותח/ת השרשור
מסכים עם כל מילה.
אך יש גבול לקטגוריות. בין 24 ל 40 אני בקטגוריה פתוחה לבוגרים. לא יכניסו לי עוד 16 קטגוריות בקטגוריה הזאת.
האם קטגוריות נשים זה לא יותר מידי? או מוגבלים?
כנראה שמבחן הרייטינג קבע שלא.

נראה לי שהרגע התפרקתי טיפה על פאוורליפטינג בלי קשר לאולימפידה.

בכל אופן שמח שיש תחרות יותר הוגנת לנשים, ומקווה שה"מוגבלות" לא ירגישו מוגבלות.
ענף ה pl בארץ ובמידה רבה גם בעולם הוא לא דוגמא לספורט תחרותי ״טוב״ יותר מדי פדרציות , קטגוריות ופחות מדי משתתפים.

באליפות הארץ לגילאי 60+ בטניס שולחן אתה מקבל תחרות ברמה גבוהה מאוד ומי שמגיע למקומות הראשונים עושה זאת בזכות. כנ״ל בתחרויות ריצה וטריאתלון שלא לדבר על הרמה בעולם.

מסתבר שאמלקתי לעצמי את הקריאה קצת יותר מידי 😆
אלחנן לא הבנתי למה אתה מתכוון,ברו שאי אפשר לאחד קטגוריות באותה מידה שאי אפשר לאחד ילדים ובוגרים.

זה נוח לך כי כרגע אתה מנצח עם וויליקס אב לוויליקס זה לא נוסחה מושלמת
ולכן אם אפשר לחלק עדיף לחלק
דווקא ווילקס לא מפרגן לי, הפסדתי בקטגוריה עד 85, ובתחרות השניה גם מעל.
ווילקס נוסחה בעייתית מאוד לתחרות row.
אבל עזוב אותך מנצח, אשמח להתחרות בIPF ולהפסיד.
מסתבר שאמלקתי לעצמי את הקריאה קצת יותר מידי 😆
אלחנן לא הבנתי למה אתה מתכוון,ברו שאי אפשר לאחד קטגוריות באותה מידה שאי אפשר לאחד ילדים ובוגרים.
ולמה זה ברור?
למה אי אפשר לאחד ילדים ובוגרים?

בגלל זה עוברים לDOTS בשביל נוסחא אמיתית

בגלל זה עוברים לDOTS בשביל נוסחא אמיתית
אני מפסיד בכבוד, גם בנוסחה הזאת ניצחו אותי.
מה אני אגיד, פריידי וגרשון חזקים מאוד.
אבל אני אתן מלחמה תחרות הבאה בעז"ה.
גם מולך ידיד 😉😁

היא תצטרך לשבור מקביל בסקוואט, ולעבור בדיקות חומרים אם אתה מצפה ממני להתרשם.
נראלי היא כיסתה את זה

לפני כמה ימים היה לה סטורי של שאלות והיא אמרה שהיא מתחרה ב כמה פדרציות כולל GPC לא זוכר בדיוק איזה עוד והמאמן שלה היה מחזיק שיא עולם בIPF, אתה חבר של IPF אז תתרשם וגם היא צריכה שיאשרו לה את הליפטים בתחרויות אז נראלי היא סבבה, היא גם לא נראית כמו אחת שעל חומרים, פשוט יש לה גנים איסלנדים או משהו כזה והיא מתאמנת ככל הנראה כמה שנים טובות מאוד ככה לפחות לפי מה שהיא אמרה בתשובות לשאלות אתמול

ולמה זה ברור?
למה אי אפשר לאחד ילדים ובוגרים?
למה? כי הם לעולם לא יהיו תחרותיים, איך תייצר מוטיבציה, איך תעשה תחרויות אפקטיביות עם יכולת לתת פידבק אמיתי.
אם היית PL מקצועי במ.ג שלך ואשים אותך בתחרות עם ולאד או סאריצב לא תתבאס? זה לא יראה לך בזבוז זמן?
ברור שכן, עכשיו תחשוב על ילדים.

נראלי היא כיסתה את זה

לפני כמה ימים היה לה סטורי של שאלות והיא אמרה שהיא מתחרה ב כמה פדרציות כולל GPC לא זוכר בדיוק איזה עוד והמאמן שלה היה מחזיק שיא עולם בIPF, אתה חבר של IPF אז תתרשם וגם היא צריכה שיאשרו לה את הליפטים בתחרויות אז נראלי היא סבבה, היא גם לא נראית כמו אחת שעל חומרים, פשוט יש לה גנים איסלנדים או משהו כזה והיא מתאמנת ככל הנראה כמה שנים טובות מאוד ככה לפחות לפי מה שהיא אמרה בתשובות לשאלות אתמול
לא ידעתי שהיא אמרה 🤦‍♂️
למה? כי הם לעולם לא יהיו תחרותיים, איך תייצר מוטיבציה, איך תעשה תחרויות אפקטיביות עם יכולת לתת פידבק אמיתי.
אם היית PL מקצועי במ.ג שלך ואשים אותך בתחרות עם ולאד או סאריצב לא תתבאס? זה לא יראה לך בזבוז זמן?
ברור שכן, עכשיו תחשוב על ילדים.
אני מבין את הנקודה שלך. אבל תדמיין שאתה נכנס למוזיאון אומנות ויש שם ציורים בלי שום עומק, וכתוב מתחת שזה מקטגורית ילדים, איך תגיב?
(המשל הוא אך ורק למי שמבין טיפה באומנות).
רגשות זה לא כל כך מעניין אותי, יש כאן תחרות, ובתחרות מי שטוב ביותר מנצח, לא מי שהתאמץ הכי הרבה, או שצעיר מאוד.

אולי אתבאס כמו שאני מבואס שאת הציורים שלי לא תולים במוזיאון, אבל למי זה משנה בכלל.
אם לא יהיה קטגוריה ריאלית עבורי, כנראה שלא אתחרה, אבל זה לא אמור לעניין את הספורט.
אלא מה, ספורט שלא מעניין אף אחד, ואין לו קהל וחסויות, מנסה להרוויח את הכסף שלו מהמתחרים על ידי ריבוי הקטגוריות וריבוי מתחרים עלובים עם אגו ענק.

דבר אחד נכון שאליהו עשה בתחרויות בארץ, זה צמצום הקטגוריות, אולי ככה יבוא גם קהל.
מי רוצה לצפות בתחרות של 12 שעות כשרק אחוז אחד משקל שגורם לקהל לעמוד על הרגליים.
מצטער שאני כזה דוגרי, אבל בתור פאוורליפטר, אם נרצה להיות באולימפידה, נצטרך ללמוד לרתק קהל ולא מתחרים.

לא ידעתי שהיא אמרה 🤦‍♂️

אני מבין את הנקודה שלך. אבל תדמיין שאתה נכנס למוזיאון אומנות ויש שם ציורים בלי שום עומק, וכתוב מתחת שזה מקטגורית ילדים, איך תגיב?
(המשל הוא אך ורק למי שמבין טיפה באומנות).
רגשות זה לא כל כך מעניין אותי, יש כאן תחרות, ובתחרות מי שטוב ביותר מנצח, לא מי שהתאמץ הכי הרבה, או שצעיר מאוד.

אולי אתבאס כמו שאני מבואס שאת הציורים שלי לא תולים במוזיאון, אבל למי זה משנה בכלל.
אם לא יהיה קטגוריה ריאלית עבורי, כנראה שלא אתחרה, אבל זה לא אמור לעניין את הספורט.
אלא מה, ספורט שלא מעניין אף אחד, ואין לו קהל וחסויות, מנסה להרוויח את הכסף שלו מהמתחרים על ידי ריבוי הקטגוריות וריבוי מתחרים עלובים עם אגו ענק.

דבר אחד נכון שאליהו עשה בתחרויות בארץ, זה צמצום הקטגוריות, אולי ככה יבוא גם קהל.
מי רוצה לצפות בתחרות של 12 שעות כשרק אחוז אחד משקל שגורם לקהל לעמוד על הרגליים.
מצטער שאני כזה דוגרי, אבל בתור פאוורליפטר, אם נרצה להיות באולימפידה, נצטרך ללמוד לרתק קהל ולא מתחרים.

הדימוי שלך לא טוב, אתה אמור להסתכל על ציור אחד מבין אוסף של ציורים בלי עומק ולזהות את זה שמזכיר לך את היכולות והטכניקה של וואן גוך.
ללא קטגוריות לא יהיה לך ספורט מקצןעי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית