הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית אימונים ופציעות

ilayzror

משתמש פעיל
410
0
נק' מוניטין:
19
410
0
אני מתאמן כחודשיים [עם תקופת החגים] הכי רציני שיש. נותן כמה שאני יכול.
כבר שבוע שאני לא מצליח להשלים אימון כמו שצריך מבלי לוותר על תרגיל מוסיים בגלל כאב.
אני עושה אימוני AB
10 סטים שריר גדול
6-7 קטן
התחילו לי כאבים בשורש כף היד בעקבות כיפוף לא נכון בתרגילים ליד קידמית. זה לא משהו רציני אבל זה יכול להתפתח.
התחילו לי כאבים בכתף שמאל אין לי מושג ממה אבל גם זה לא ממש רציני, בכל זאת זה די מוזר. [ זה לא מפריע בתרגילים ] אבל אני חושב שזה יכול להתפתח.
התחילו לי כאבים במפשעה , אני חושב שמתחתי שריר בגלל הסקוואט. אני לא יכול לעשות סקוואט מבלי לחוש בכאב.
יכול מאוד להיות שהכאבים באמת זניחים ואני מצילח איכשהו לחזק אותם "פסיכולוגית" בגלל הפחד שלי שאצטרך לישבות ולא להתאמן.
אני מתבאס כל אימון שאני חוזר. מה כדאי לי לעשות? - לתת מנוחה זה אולי האופציה הנכונה אבל זה לא בא בחשבון.

אני מתאמן כחודשיים [עם תקופת החגים] הכי רציני שיש. נותן כמה שאני יכול.
כבר שבוע שאני לא מצליח להשלים אימון כמו שצריך מבלי לוותר על תרגיל מוסיים בגלל כאב.
אני עושה אימוני AB
10 סטים שריר גדול
6-7 קטן
התחילו לי כאבים בשורש כף היד בעקבות כיפוף לא נכון בתרגילים ליד קידמית. זה לא משהו רציני אבל זה יכול להתפתח.
התחילו לי כאבים בכתף שמאל אין לי מושג ממה אבל גם זה לא ממש רציני, בכל זאת זה די מוזר. [ זה לא מפריע בתרגילים ] אבל אני חושב שזה יכול להתפתח.
התחילו לי כאבים במפשעה , אני חושב שמתחתי שריר בגלל הסקוואט. אני לא יכול לעשות סקוואט מבלי לחוש בכאב.
יכול מאוד להיות שהכאבים באמת זניחים ואני מצילח איכשהו לחזק אותם "פסיכולוגית" בגלל הפחד שלי שאצטרך לישבות ולא להתאמן.
אני מתבאס כל אימון שאני חוזר. מה כדאי לי לעשות? - לתת מנוחה זה אולי האופציה הנכונה אבל זה לא בא בחשבון.

תנוח שבוע,
אני כדי למנוע כאבים בידיים בכלל לא עובד ולא מתכוון לעבוד לא יד קדמית ולא יד אחורית אז אין לך מה להרגיש "אפס" או משו חח

ומה אתה מפחד מלא להתאמן? אפשר לחשוב אתה 19 שנה לא החמצת אימון, אם זה היה ככה מילא

אל תעשה את הטעות של להתלהב יותר מדי, זה רק יזיק, מותר ורצוי שיהיו לך חיים מחוץ למכון והמכון אמור להיות כלי עזר לחיים ולא הפוך

• פותח/ת השרשור
תנוח שבוע,
אני כדי למנוע כאבים בידיים בכלל לא עובד ולא מתכוון לעבוד לא יד קדמית ולא יד אחורית אז אין לך מה להרגיש "אפס" או משו חח

ומה אתה מפחד מלא להתאמן? אפשר לחשוב אתה 19 שנה לא החמצת אימון, אם זה היה ככה מילא

אל תעשה את הטעות של להתלהב יותר מדי, זה רק יזיק, מותר ורצוי שיהיו לך חיים מחוץ למכון והמכון אמור להיות כלי עזר לחיים ולא הפוך

אין פה שום טעות, ואני לא מתלהב. אני לא אוהב את ההרגשה שאני לא עושה כלום , חשבתי לבצע מחר אימון חזה יד אחורית וכתפיים , אם אני ארגיש כאב אפילו הכי קטן אעשה מנוחה של שבוע. אם לא ארגיש כאב, אני אתן הפסקה מתרגילים מסויימים לכמה ימים, סקוואט , כפיפת מרפקים ואולי לחיצת חזה. חבל לנוח סתם.

יכול מאוד להיות שכל זה נגרם בגלל שאני מגיע לכשל בכל סט. אני עושה באימון 20-24 סטים וכולם מגיעים בדרך כלל לכשל.

תנוח שבועיים, שורש כף היד, כתף ושריר במשפעות נשמעים מתכון רע מאוד לפציעה גדולה.

כשתחזור, תחזור בהדרגה.

לרוב אני מגיע לכשל, או חזרה לפני כשל. המכון שלנו ממש קטן אז המדריך צמוד אליי ועוזר לי כל הזמן

נפלא, המדריך עושה איתך סקוואטים. זה לא נקרא להגיע לכשל. כשל זה כשאתה נכשל בחזרה.

• פותח/ת השרשור
לא הבנת. הוא לא עוזר לי בסקוואט , הוא רק מסתכל ורואה שאני עושה נכון. לא היה פעם אחת שקיבלתי עזרה בסקוואט.

ניסחתי את עצמי לא נכון.

אני בדרך כלל מתחיל חימום קטן עם משקלים קלים סט 1 - 2 ואז מעלה למשקלים כבדים [ בשבילי ] 3 - 4 סטים. לרוב אני מגיע חזרה לפני כשל [ לא קרה לי אף פעם שלא הצלחתי לעלות בחזרה ] בגלל שאין לי כלוב במכון אז זה גם סיפור להחזיר את המוט.

בקשר לפוסט.

אני אעשה היום אימון A ואם תהיה בעיה באיזשהו תרגיל אוותר עליו ואמשיך לתרגיל הבא.

• פותח/ת השרשור
נו מה אתה עושה צחוק מה זה השאלות האלו? אני לא מטומטם
אני מודע לגוף שלי מתי אני לא יכול לעשות עוד חזרה.

נו מה אתה עושה צחוק מה זה השאלות האלו? אני לא מטומטם
אני מודע לגוף שלי מתי אני לא יכול לעשות עוד חזרה.
תתפלא, אבל בסקוואט "there is no last rep".
אתה לא תאמין כמה חזרות אתה מסוגל להוציא מעצמך בסקוואט ואחרי כל אחת תגיד "זאת האחרונה".

רק מעניין איך הטכניקה תהיה כשתעשה זאת...

בסקוואט לא אמורה להיות הידרדרות בטכניקה גם במשקלים כבדים לחזרות .
בכל מקרה החוכמה היא לעבוד בטכניקה נכונה בRM1 ולא במשקלי חימום .

בסקוואט לא אמורה להיות הידרדרות בטכניקה גם במשקלים כבדים לחזרות .
בכל מקרה החוכמה היא לעבוד בטכניקה נכונה בRM1 ולא במשקלי חימום .

באף תרגיל לא אמורה להיות ירידה בטכניקה עם משקלים כבדים, אם זה קורה סימן שאתה עייף או מרים משקל שהוא מעבר ליכולת שלך לשמור על ביצוע נכון.

באף תרגיל לא אמורה להיות ירידה בטכניקה עם משקלים כבדים, אם זה קורה סימן שאתה עייף או מרים משקל שהוא מעבר ליכולת שלך לשמור על ביצוע נכון.

יש הבדל בין תרגילים , טכניקה נכונה בסקוואט או בבנץ פרס תביא אותך למשקלים יותר גדולים מטכניקה לקויה , דדליפט זה דוגמא הפוכה .
עייפות ומשקל יתר יכולים לגרום לך להכשל בהרמה אבל הם לא אמורים לפגוע בטכניקה .

נכון, לא אמורה להיות ירידה בטכניקה עם משקלים כבדים, אבל כשאתה מגיע למשקל מקסימלי בדרך כלל תהיה איזושהי התדרדרות בטכניקה. אחרת זה לא משקל מקסימלי.

בסקוואט אפשר בדרך כלל להוציא יותר חזרות ממה שאתה חושב בטכניקה טובה. עניין פסיכולוגי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית