תוכנית אימונים ופציעות

ilayzror

משתמש פעיל
410
0
נק' מוניטין:
19
410
0
אני מתאמן כחודשיים [עם תקופת החגים] הכי רציני שיש. נותן כמה שאני יכול.
כבר שבוע שאני לא מצליח להשלים אימון כמו שצריך מבלי לוותר על תרגיל מוסיים בגלל כאב.
אני עושה אימוני AB
10 סטים שריר גדול
6-7 קטן
התחילו לי כאבים בשורש כף היד בעקבות כיפוף לא נכון בתרגילים ליד קידמית. זה לא משהו רציני אבל זה יכול להתפתח.
התחילו לי כאבים בכתף שמאל אין לי מושג ממה אבל גם זה לא ממש רציני, בכל זאת זה די מוזר. [ זה לא מפריע בתרגילים ] אבל אני חושב שזה יכול להתפתח.
התחילו לי כאבים במפשעה , אני חושב שמתחתי שריר בגלל הסקוואט. אני לא יכול לעשות סקוואט מבלי לחוש בכאב.
יכול מאוד להיות שהכאבים באמת זניחים ואני מצילח איכשהו לחזק אותם "פסיכולוגית" בגלל הפחד שלי שאצטרך לישבות ולא להתאמן.
אני מתבאס כל אימון שאני חוזר. מה כדאי לי לעשות? - לתת מנוחה זה אולי האופציה הנכונה אבל זה לא בא בחשבון.

סתם מתוך עניין, אפשר לדעת מה הרקע שלך באימונים (משקלים, מטרות וכו') (לא מעניין אותי הכשרה)? יש לך לוג אימונים איפשהו?

חזרתי להתאמן השבוע עם משקולות 🙄

אבל באופן כללי אני התחלתי בגיל 16 להתעניין ולהתאמן (משתתף בפורום בתפוז מגיל זה, 6 שנים כבר 😵). אם כי היו תקופות שהייתי עוסק בפעילות אירובית (ריצות על החוף) ופעם אחרונה שהתאמנתי רציני עם משקולות לצערי, היתה לפני כמעט שנה. בחצי שנה האחרונה הייתי שוב בתקופה אירובית (לא בשביל הורדה במשקל, סתם נהנתי לרוץ) והצלחתי להתקדם יפה בשיפור זמנים ויכולת אירובית.

עכשיו חזרתי להתאמן עם 5*5 למתחילים אחרי שלושה חודשים של עקירות כירוגיות של שיני בינה עם אנטיביוטיקה של פילים וימים שלא יכלתי ללעוס שום דבר 😣, אז אני מ-א-ו-ד חלש אבל לאט לאט.

חזרתי להתאמן השבוע עם משקולות 🙄

אבל באופן כללי אני התחלתי בגיל 16 להתעניין ולהתאמן (משתתף בפורום בתפוז מגיל זה, 6 שנים כבר 😵). אם כי היו תקופות שהייתי עוסק בפעילות אירובית (ריצות על החוף) ופעם אחרונה שהתאמנתי רציני עם משקולות לצערי, היתה לפני כמעט שנה. בחצי שנה האחרונה הייתי שוב בתקופה אירובית (לא בשביל הורדה במשקל, סתם נהנתי לרוץ) והצלחתי להתקדם יפה בשיפור זמנים ויכולת אירובית.

עכשיו חזרתי להתאמן עם 5*5 למתחילים אחרי שלושה חודשים של עקירות כירוגיות של שיני בינה עם אנטיביוטיקה של פילים וימים שלא יכלתי ללעוס שום דבר 😣, אז אני מ-א-ו-ד חלש אבל לאט לאט.

שאלה ללא כוונה להעליב , אתה מאמן לא ? איך אתה יכול לאמן אנשים שהנסיון האישי שלך מאוד מצומצם ?

האמת זאת שאלה לכל המאמנים שקוראים פה , האם אתם חושבים שיש צורך בנסיון מסויים לפני שמתחילים לאמן ?

נערך לאחרונה:
כן, אני מכיר את הקטע עם עקירת שיני בינה. אחד החברים שלי עבר עקירה של 4 שיני בינה וגם לא יכל לאכול שום דבר.

למה הפסקת להתאמן רציני? לאילו משקלים הגעת לפני זה (אני לא שואל כי אני רוצה לדעת אם אני יותר חזק, סתם מעניין אותי תוצאות שאליהם אנשים מגיעים).

בהצלחה בלחזור לעצמך 😃

שאלה ללא כוונה להעליב , אתה מאמן לא ? איך אתה יכול לאמן אנשים שהנסיון האישי שלך מאוד מצומצם ?

האמת זאת שאלה לכל המאמנים שקוראים פה , האם אתם חושבים שיש צורך בנסיון מסויים לפני שמתחילים לאמן ?

אני חושב שצריך ליהיות ניסיון באימונים, אבל לא דווקא ליהיות ברמה גבוהה. זה שמרים יותר לא דווקא מבין יותר. אבל בהחלט מאמן צריך לבצע גם בעצמו ולא רק להסביר.
סתם דוגמא לא הכי קשורה, אברם גרנט אף פעם לא היה שחקן כדורגל (אולי בילדים) אבל הוא המאמן הישראלי הכי טוב אי פעם (לדעתי).

סלח לי אבל איך בדיוק הבנת שהנסיון האישי שלי מצומצם? אני מתאמן 6 שנים לסירוגין, ודווקא שלא כמו רוב המדריכים, יש לי קצת נסיון גם בפעילות אירובית שהיא קצת יותר חשובה לטעמי בחדר כושר (מה לעשות, רוב האנשים שאני פגשתי באו כדי להוריד את בטן).

בוא נגיד שהתחלתי לעשות סקווט חופשי ודדליפט לפני כ-5 שנים והייתי אולי הראשון שהביא את זה לחדר כושר הגדול שהיה דאז בעירי.

אלא אם כן הנסיון שאתה מדבר עליו הוא אחרת?

אני חושב שצריך ליהיות ניסיון באימונים, אבל לא דווקא ליהיות ברמה גבוהה. זה שמרים יותר לא דווקא מבין יותר. אבל בהחלט מאמן צריך לבצע גם בעצמו ולא רק להסביר.
סתם דוגמא לא הכי קשורה, אברם גרנט אף פעם לא היה שחקן כדורגל (אולי בילדים) אבל הוא המאמן הישראלי הכי טוב אי פעם (לדעתי).

אברהם גרנט הינו פרט שאינו מצביע על הכלל ברוב ענפי הספורט המאמנים הם שחקני עבר (גם אם בינונים מאוד ) .

הכל תלוי במטרות של האנשים אותם אתה מאמן, ומה אתה מצפה מהם. אם אתה הולך לאמן אנשים אימוני כוח, אז כדאי מאוד שיהיה לך הרבה ניסיון בזה. צריך לדעת להתמודד עם אנשים עם פציעות ומחלות וכו'.

אם אתה מאמן אותם רק כדי להוריד את הבטן זה פחות חשוב, למרות שאני לא חושב ש"אירובי" זה הדבר העיקרי שדרוש כדי להוריד את הבטן.

סלח לי אבל איך בדיוק הבנת שהנסיון האישי שלי מצומצם? אני מתאמן 6 שנים לסירוגין, ודווקא שלא כמו רוב המדריכים, יש לי קצת נסיון גם בפעילות אירובית שהיא קצת יותר חשובה לטעמי בחדר כושר (מה לעשות, רוב האנשים שאני פגשתי באו כדי להוריד את בטן).

בוא נגיד שהתחלתי לעשות סקווט חופשי ודדליפט לפני כ-5 שנים והייתי אולי הראשון שהביא את זה לחדר כושר הגדול שהיה דאז בעירי.

אלא אם כן הנסיון שאתה מדבר עליו הוא אחרת?

כי הבנתי שאתה לא מתאמן מההודעה הקודמת שלך .
אגב אירובי בהקשר של רוב האוכלוסייה כולל בערך עלו על ההליכון ושנינו יודעים שאירובי זה לא מה שיוריד לך את הבטן אלא מאזן קלורי שלילי .
בכל מקרה מבחנתי נסיון כולל גם הגעה לתוצאות קשה לי לקבל עצות מאדם שלא מיישם אותן על עצמו (לא מדבר לגבייך אישית )

כן, אני מכיר את הקטע עם עקירת שיני בינה. אחד החברים שלי עבר עקירה של 4 שיני בינה וגם לא יכל לאכול שום דבר.

למה הפסקת להתאמן רציני? לאילו משקלים הגעת לפני זה (אני לא שואל כי אני רוצה לדעת אם אני יותר חזק, סתם מעניין אותי תוצאות שאליהם אנשים מגיעים).

בהצלחה בלחזור לעצמך 😃

פעם אחרונה התאמנתי בחדר כושר חצי שנה, וזה היה לאחר תקופת חיטוב ארוכה, כך שבאתי די שחיפי למכון. אבל מהר תפסתי מסה (כנראה זיכרון שריר) והגעתי למשקלי שיא של 90 קילו סקוואט, ו70 קילו בנץ'. אומנם עבדתי בשיפור משקלים לקראת הסוף ושם באמת השגתי את המשקלים האלו במהירות (העלתי מאימון לאימון) אבל המטרה היתה מסה, ולא עבדתי על חזרות נמוכות בהכרח (סביבות ה6-8).

סביר להניח שהרוב פה יותר חזקים ממני וגדולים ממני כרגע, אני עכשיו עושה סקוואט של בקושי 65 קילו ל-5 חזרות, אבל כאמור התחלתי השבוע.

אגב דאוס, אם יש משהו שכן מפריע לי בתור מאמן, זה באמת העובדה שכרגע אני מאוד רזה. יצוגית זה די נראה רע.

פעם אחרונה התאמנתי בחדר כושר חצי שנה, וזה היה לאחר תקופת חיטוב ארוכה, כך שבאתי די שחיפי למכון. אבל מהר תפסתי מסה (כנראה זיכרון שריר) והגעתי למשקלי שיא של 90 קילו סקוואט, ו70 קילו בנץ'. אומנם עבדתי בשיפור משקלים לקראת הסוף ושם באמת השגתי את המשקלים האלו במהירות (העלתי מאימון לאימון) אבל המטרה היתה מסה, ולא עבדתי על חזרות נמוכות בהכרח (סביבות ה6-8).

סביר להניח שהרוב פה יותר חזקים ממני וגדולים ממני כרגע, אני עכשיו עושה סקוואט של בקושי 65 קילו ל-5 חזרות, אבל כאמור התחלתי השבוע.

אגב דאוס, אם יש משהו שכן מפריע לי בתור מאמן, זה באמת העובדה שכרגע אני מאוד רזה. יצוגית זה די נראה רע.

אחד מהמאמנים שאני הכי אוהב במכון שלי הוא רזה וקטן אבל הוא מעיף משקלים , מה שמפריע לי זה שבן אדם שעושה סקוואט עם 40 קילו בא לתת לי עצות איך לעבוד .

כי הבנתי שאתה לא מתאמן מההודעה הקודמת שלך .
אגב אירובי בהקשר של רוב האוכלוסייה כולל בערך עלו על ההליכון ושנינו יודעים שאירובי זה לא מה שיוריד לך את הבטן אלא מאזן קלורי שלילי .
בכל מקרה מבחנתי נסיון כולל גם הגעה לתוצאות קשה לי לקבל עצות מאדם שלא מיישם אותן על עצמו (לא מדבר לגבייך אישית )

לא התאמנתי עד לפני שבוע, אבל התאמנתי בעבר המון.
ולהגיד אירובי בתור "תעלה על ההליכון" זה כמו להגיד "לך תרים משקולות". ולהגיד שמה שיוריד את הבטן זה מאזן שלילי זה כמו להגיד שמה שיעלה לך את המסה זה מאזן חיובי.
הקלות ראש הזאת היא בדיוק המחלה.

אחד מהמאמנים שאני הכי אוהב במכון שלי הוא רזה וקטן אבל הוא מעיף משקלים , מה שמפריע לי זה שבן אדם שעושה סקוואט עם 40 קילו בא לתת לי עצות איך לעבוד .

חבל, אם אתה מעדיף מאמן שמרים 100 קילו ומבצע את התרגיל כמו מעפן מאשר על אחד שמרים 40 קילו בביצוע מושלם ואומר לך איך לעבוד.

ולהגיד אירובי בתור "תעלה על ההליכון" זה כמו להגיד "לך תרים משקולות". ולהגיד שמה שיוריד את הבטן זה מאזן שלילי זה כמו להגיד שמה שיעלה לך את המסה זה מאזן חיובי.

אבל זה נכון יש אנשים שמתאמנים הרבה יותר קשה ממני ולא עולים מסה כי הם לא אוכלים ...
נתת פעם למישהוא בחדר כושר תוכנית אירובי עם התקדמות ? אימוני אינטרוולים , ספרינטים וכו... ?

חבל, אם אתה מעדיף מאמן שמרים 100 קילו ומבצע את התרגיל כמו מעפן מאשר על אחד שמרים 40 קילו בביצוע מושלם ואומר לך איך לעבוד.

לא שנייהם פסולים מבחנתי , עבודה בטכניקה גרועה זה פגם וגם חוסר השקעה זה פגם יש הבדל רציני בטכניקה ככל שהמשקלים עולים .

נערך לאחרונה:

תודה. בהצלחה באימונים.

אני נאלץ לא להסכים עם זה.
מאזן חיובי או שלישי זה בדיוק מה שקובע אם אתה עולה במסה או יורד. תוכנית האימונים קובעת לאן המסה הזאת הולכת.

לגבי ה 100 קילו לעומת 40 זה לא מדויק בכלל. מאמץ מקסימלי תמיד יראה לא מושלם, ובקטע הזה אני עם deus. לא הייתי נותן למישהו שלא היה יותר חזק ממני (לפחות פעם) ועם פחות ניסיון ממני לאמן אותי.

אבל זה נכון יש אנשים שמתאמנים הרבה יותר קשה ממני ולא עולים מסה כי הם לא אוכלים ...
נתת פעם למישהוא בחדר כושר תוכנית אירובי עם התקדמות ? אימוני אינטרוולים , ספרינטים וכו... ?

לא, התחלתי עם מישהי שיפור ביכולת אירובית וירידה במשקל אבל נראה לי שהיא עברה דירה לצערי.
אבל באופן כללי, התאמנתי בריצה בחצי שנה האחרונה עם התקדמות באירובי, על ידי פרטלק (שזה כמו אינטרוולים בערך), והצלחתי לשבור שיא שנתקעתי עליו ולקבוע זמן מהיר יותר למרחק מסויים בריצת טמפו.

אני נאלץ לא להסכים עם זה.
מאזן חיובי או שלישי זה בדיוק מה שקובע אם אתה עולה במסה או יורד. תוכנית האימונים קובעת לאן המסה הזאת הולכת.

לגבי ה 100 קילו לעומת 40 זה לא מדויק בכלל. מאמץ מקסימלי תמיד יראה לא מושלם, ובקטע הזה אני עם deus. לא הייתי נותן למישהו שלא היה יותר חזק ממני (לפחות פעם) ועם פחות ניסיון ממני לאמן אותי.

מאזן חיובי או שלילי זה בדיוק מה שקובע אם אתה עולה במסה או יורד בשומן. אם תתאמן למסה עם מאזן שלילי אתה לא תגיע לשום דבר משמעותי באותה מידה שתעשה אירובי ותיהיה במאזן חיובי למטרת ירידה במשקל. בגלל זה אתה לא תתאמן או תאמן בן אדם? הרי בסופו של דבר מדריך כושר לא שולט בתזונה של מתאמניו, אני לא יכול לבנות להם תפריט ולא לעקוב אחריהם בבית שלהם.

לגבי הפסקה השניה, אם זאת דעתך זאת דעתך. אני לא אתווכח. אני אהיה יותר בטוח לראות אדם שעובד עם משקלים בצורה נכונה מאשר אחד ששם משקל גבוה ולא יודע לעשות את התרגיל.
אם נקח דוגמא מתחום אחר ונסתכל על כדורסל, אני לא ראיתי הרבה מאמנים גבוהים שקולעים שלשות או יודעים לעשות דאנק. אחד המאמנים המוצלחים ביותר שהיו לנו הוא בסך הכל מטר 60-70 ושמנמן, אבל מה לעשות, הוא יודע לאמן.

לא אמרתי שאני מעדיף מישהו שעובד עם משקל גבוהה מדי ולא יודע לעשות את התרגיל. זה יהיה טפשי. אמרתי שאני מעדיף מישהו חזק שגם יודע מה זה לעבוד עם משקלים מקסימליים. בן אדם שלא מוכן לוותר על טכניקה מושלמת מדי פעם לא יגיע רחוק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית