הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית אימונים ופציעות

ilayzror

משתמש פעיל
410
0
נק' מוניטין:
19
410
0
אני מתאמן כחודשיים [עם תקופת החגים] הכי רציני שיש. נותן כמה שאני יכול.
כבר שבוע שאני לא מצליח להשלים אימון כמו שצריך מבלי לוותר על תרגיל מוסיים בגלל כאב.
אני עושה אימוני AB
10 סטים שריר גדול
6-7 קטן
התחילו לי כאבים בשורש כף היד בעקבות כיפוף לא נכון בתרגילים ליד קידמית. זה לא משהו רציני אבל זה יכול להתפתח.
התחילו לי כאבים בכתף שמאל אין לי מושג ממה אבל גם זה לא ממש רציני, בכל זאת זה די מוזר. [ זה לא מפריע בתרגילים ] אבל אני חושב שזה יכול להתפתח.
התחילו לי כאבים במפשעה , אני חושב שמתחתי שריר בגלל הסקוואט. אני לא יכול לעשות סקוואט מבלי לחוש בכאב.
יכול מאוד להיות שהכאבים באמת זניחים ואני מצילח איכשהו לחזק אותם "פסיכולוגית" בגלל הפחד שלי שאצטרך לישבות ולא להתאמן.
אני מתבאס כל אימון שאני חוזר. מה כדאי לי לעשות? - לתת מנוחה זה אולי האופציה הנכונה אבל זה לא בא בחשבון.

מאזן חיובי או שלילי זה בדיוק מה שקובע אם אתה עולה במסה או יורד בשומן. אם תתאמן למסה עם מאזן שלילי אתה לא תגיע לשום דבר משמעותי באותה מידה שתעשה אירובי ותיהיה במאזן חיובי למטרת ירידה במשקל. בגלל זה אתה לא תתאמן או תאמן בן אדם? הרי בסופו של דבר מדריך כושר לא שולט בתזונה של מתאמניו, אני לא יכול לבנות להם תפריט ולא לעקוב אחריהם בבית שלהם.

לגבי הפסקה השניה, אם זאת דעתך זאת דעתך. אני לא אתווכח. אני אהיה יותר בטוח לראות אדם שעובד עם משקלים בצורה נכונה מאשר אחד ששם משקל גבוה ולא יודע לעשות את התרגיל.
אם נקח דוגמא מתחום אחר ונסתכל על כדורסל, אני לא ראיתי הרבה מאמנים גבוהים שקולעים שלשות או יודעים לעשות דאנק. אחד המאמנים המוצלחים ביותר שהיו לנו הוא בסך הכל מטר 60-70 ושמנמן, אבל מה לעשות, הוא יודע לאמן.

אני ראיתי הרבה מאמנים שהיו שחקנים בכל ענפיי הספורט חלקם הגדול היה בינוני מטה אבל זה לא משנה הרקע והנסיון נותנים לו את היכולת להדריך ולתת הסברים על איך לעמוד איך לתקל לשמור ולראות את המגרש .

לא, התחלתי עם מישהי שיפור ביכולת אירובית וירידה במשקל אבל נראה לי שהיא עברה דירה לצערי.
אבל באופן כללי, התאמנתי בריצה בחצי שנה האחרונה עם התקדמות באירובי, על ידי פרטלק (שזה כמו אינטרוולים בערך), והצלחתי לשבור שיא שנתקעתי עליו ולקבוע זמן מהיר יותר למרחק מסויים בריצת טמפו.

מה היה השיא שלך ?

לא אמרתי שאני מעדיף מישהו שעובד עם משקל גבוהה מדי ולא יודע לעשות את התרגיל. זה יהיה טפשי. אמרתי שאני מעדיף מישהו חזק שגם יודע מה זה לעבוד עם משקלים מקסימליים. בן אדם שלא מוכן לוותר על טכניקה מושלמת מדי פעם לא יגיע רחוק.

אני מסכים איתך מאוד על זה.

מה היה השיא שלך ?

אני לא יכול לומר במדוייק מאחר ורצתי על חוף הים והמרחקים שלי היו סימני דרך. קח שלקחתי קטע של נגיד בין מזח לרוץ לאורך החוף ובחזרה (סתם דוגמא) ולפי זה למדוד זמן.
אז הקטע שרצתי היה לערך 5-6 ק"מ על חול הקשה על שפת הים (לעיתים היו מקטעים של חול רך, כך שזה גם גורם משתנה, יש גם רוח ובלה בלה בלה).

התחלתי עם 32 דקות ריצת טמפו שלושה פעמים בשבוע, וכל ריצה שיפרתי זמן (ממש תוכנית לינארית). אחרי חודשים-שלושה הגעתי ל 24 דקות לערך ונתקעתי שם.
אז התחלתי לעשות פעמיים בשבוע ריצות ארוכות (10 ק"מ לערך) בטווח זמן של 56 דקות (בסוף ירד ל52 לאותו מרחק נתון) ופעם בשבוע בין הריצות האלו, עשיתי פרטלק (שזה לרוץ מנקודה לנקודה ספרינט או ריצה מאוד מהירה ולחזור לריצה קלה כמו הריצה הארוכה).
אחרי חודש נסיתי שוב פעם את אותו מרחק של 6 ק"מ והצלחתי לעשות 22 דקות.

שבוע אחרי זה כבר הוציאו לי שן בניתוח שהיתה תקועה בסינוס, לקחתי אנטיביוטיקה 750 מ"ג ואסרו עלי להתאמן חודש בגלל שהשן היתה תקועה בסינוס המקסילרי :( (ואחרי החודש הזה היה עוד ניתוח שהסתבך ונתנו לי עוד אנטיביוטיקה שלקחתי עד השבוע הזה בעצם).

נערך לאחרונה:
מאמן לא נמדד בכמה הוא מרים זה לא משנה ולא מראה על היכולות שלו כמאמן.
מאמן טוב נמדד לפי איך שהוא מצליח לשפר אותך ולקדם אותך. וזה לא בהכרח אומר שהוא חזק אלה שהוא יודע מה לעשות כדי לשפר אותך.

דבר ראשוןיש גם חומר תאורתי.
ויש עוד פרמטרים שצריך להחשיב אצל מאמן כמו מציאת פגמים בטכניקה, איך לעזור למתאמן, לגרום למתאמן להבין מה הוא לא עושה נכון, להכיר תמגבלות של המתאמן וכו'.
אתה לא חייב שיהיה לך סקוואט של 300 קילו כדי ללמד מישהו לעשות סקוואט של 300 קילו, לפי הגישה שלכם אלוף העולם בWL הוא המאמן הכי טוב לWL.

מאמן לא נמדד בכמה הוא מרים זה לא משנה ולא מראה על היכולות שלו כמאמן.
מאמן טוב נמדד לפי איך שהוא מצליח לשפר אותך ולקדם אותך. וזה לא בהכרח אומר שהוא חזק אלה שהוא יודע מה לעשות כדי לשפר אותך.

המון סיסמאות , עם הוא כזה תותח למה הוא לא מיישם את זה על עצמו ? איך אתה יכול לתת עצות למישהוא על דבר שאף פעם לא עשית .

המון סיסמאות , עם הוא כזה תותח למה הוא לא מיישם את זה על עצמו ? איך אתה יכול לתת עצות למישהוא על דבר שאף פעם לא עשית .

ואם הוא עשה סקוואט ל200 קילו ולא 300. זה אומר שהוא לא מבין כלום? 😣
הספורט הזה כול כך גנטי שגם אם תיהיה הבן אדם הכי מבין בעולם יבוא מישהו אחר ויעקוף אותך בסיבוב כי הוא פשוט יותר חזק אבל זה לא בהכרח אומר שהוא מבין יותר.

ואם הוא עשה סקוואט ל200 קילו ולא 300. זה אומר שהוא לא מבין כלום? 😣
הספורט הזה כול כך גנטי שגם אם תיהיה הבן אדם הכי מבין בעולם יבוא מישהו אחר ויעקוף אותך בסיבוב כי הוא פשוט יותר חזק אבל זה לא בהכרח אומר שהוא מבין יותר.

קרא את שאר הדיון אין בעיה שמאמן ברמה בינונית מבחינת הישגים אלא שיש לו נסיון .
גם דייב טייט ולואיס סימונס הם לא הטופ של הPL אבל כן יש להם נסיון מתחת למוט .

קרא את שאר הדיון אין בעיה שמאמן ברמה בינונית מבחינת הישגים אלא שיש לו נסיון .
גם דייב טייט ולואיס סימונס הם לא הטופ של הPL אבל כן יש להם נסיון מתחת למוט .

חוץ מי זה שמאמן טוב צריך גם לדעת לזאת מתאמנים שונים ואיך לעזור להם ניסיון זה לא מספיק.
זה לא מספיק לדעת מה לעשות אלה גם איך לתקן מישהו שעושה לא נכון ואיך לבנות מישהו מ0.
יש המון אנשים מאד חזקים שלא יודעים להסביר, לתמוך ולעזור לבן אדם מתחיל. ובקיצור לא יודעים להיות מאמנים.

דבר ראשוןיש גם חומר תאורתי.
ויש עוד פרמטרים שצריך להחשיב אצל מאמן כמו מציאת פגמים בטכניקה, איך לעזור למתאמן, לגרום למתאמן להבין מה הוא לא עושה נכון, להכיר תמגבלות של המתאמן וכו'.
אתה לא חייב שיהיה לך סקוואט של 300 קילו כדי ללמד מישהו לעשות סקוואט של 300 קילו, לפי הגישה שלכם אלוף העולם בWL הוא המאמן הכי טוב לWL.

חומר תאורטי זה לא מספיק ואתה יודע את זה. יש הרבה גישות שונות. אתה לא חייב שיהיה לך סקוואט של 300 קילו, ואתה לא חייב להיות הכי טוב בעולם, אבל צריך הרבה ניסיון והישגים כלשהם.
המאמנים הכי טובים הם לא הספורטאים הכי טובים, הם דווקא האנשים הממוצעים שניסו מאוד חזק להיות ספורטאים טובים ולהשיג משהו.

חומר תאורטי זה לא מספיק ואתה יודע את זה. יש הרבה גישות שונות. אתה לא חייב שיהיה לך סקוואט של 300 קילו, ואתה לא חייב להיות הכי טוב בעולם, אבל צריך הרבה ניסיון והישגים כלשהם.
המאמנים הכי טובים הם לא הספורטאים הכי טובים, הם דווקא האנשים הממוצעים שניסו מאוד חזק להיות ספורטאים טובים ולהשיג משהו.

אבל זה לא בהכרח אומר שהם טובים בספורט.
צריך להבדיל בין מאמן לספורטאי תחרותי אתה צריך כישוריים שונים לכל תפקיד. לא כול מתאמן מתאים להיות מאמן.

סביר להניח שמתאמן בלי גנטיקה מיוחדת שהשיג משהו עבר הרבה מכשולים בדרך, למד להתמודד עם הרבה בעיות והגיע למסקנות משלו לגבי אימונים. ככה נוצרים מאמנים, לא מקריאת ספרים.

סביר להניח שמתאמן בלי גנטיקה מיוחדת שהשיג משהו עבר הרבה מכשולים בדרך, למד להתמודד עם הרבה בעיות והגיע למסקנות משלו לגבי אימונים. ככה נוצרים מאמנים, לא מקריאת ספרים.

לא רק מקריאת ספרים זה ברור.
תקח מתאמן חזק שניסה הכול ועבר המון מכשולים אבל הוא חרא בן אדם, לא יודע לעבוד עם אנשים ולא יודע להסביר את הטכניקות שלו. אז מה זה שווה? אולי הוא חזק אבל הוא חרא מאמן.

מה הקשר לסוג הבן אדם?
הבן אדם שאתה מתאר ידע להסביר מצוין כל מה שצריך אם הוא ירצה.

מה הקשר לסוג הבן אדם?
הבן אדם שאתה מתאר ידע להסביר מצוין כל מה שצריך אם הוא ירצה.

בטח שזה קשור סוג בן אדם.
כשאתה מאמן מישהו אתה צריך לדעת איך לעבוד עם אנשים זה לא פשוט כמו לעבוד עם עצמך.
יכול להיות בן אדם מאד חזק אבל הוא לא מסתדר טוב עם אנשים ואחרי שתי אימונים איתו נשבר לך ממנו הזין ואין לך כוח לשמוע אותך יורד עליך\לא מצליח להסביר לך מה אתה לא עושה נכון.

אני חושב שמאמן טוב צריך שיהיה לו ידע טוב, לשלוט בידע הזה וביכולת לעביר אותו למתאמניו, ובסופו של דבר להשיג מטרות עם מתאמניו.
הנסיון החשוב הוא העבודה עם המתאמנים והיכולת לאבחין ולזהות את המצבים השונים ולעבוד על פיהם. הרי לא כל אחד הוא אותו אחד מבחינת מבנה גוף, ולא לכל אחד יש אותן מטרות ובטח ובטח שלא לכל אחד יש אותן יכולות.

בחדר כושר שלי אנשים מגיעים, עולים על הליכון, ואחרי 4! דקות של ריצה הכי קלה שאפשר, הם מתעייפים. זה משהו שנגיד אני לא חוויתי מעולם, לכן קשה לי להבין את זה אישית חוסר כושר שכזה (כי תמיד הייתי פעיל, אם זה היה בכדורסל עוד לפני שהתחלתי את הריצות), אז מה יעזור לי הנסיון שלי אם אני לא אדע איך להתמודד ולבנות כושר עם אדם כזה?

תומר: אנחנו לא מדברים על אישיות של המאמן. אנחנו מדברים על מה נדרש ממנו "בשטח".

Dark Muse: כמובן שאי אפשר לצבור ניסיון אישי בכל המקרים. אני בטוח שבמקרה שתיארת היגיון פשוט יגיד לך מה לעשות. ואחרי בן אדם אחד שתנסה את זה עליו, כבר תדע כמה טוב זה עובד.

תומר: אנחנו לא מדברים על אישיות של המאמן. אנחנו מדברים על מה נדרש ממנו "בשטח".

Dark Muse: כמובן שאי אפשר לצבור ניסיון אישי בכל המקרים. אני בטוח שבמקרה שתיארת היגיון פשוט יגיד לך מה לעשות. ואחרי בן אדם אחד שתנסה את זה עליו, כבר תדע כמה טוב זה עובד.

אישיות של מאמן זה גם מה שנדרש ב"שטח" מעבר לידע במקצוע.
אני מכיר אנשים חזקים מאד שלא הייתי רוצה שיהיה המאמנים שלי כי הם לא נראה לי יצליחו ללמד אותי.
לעומת זאת יש אנשים שהם לא הכי חזקים באזור אבל יכולים יותר לעזור לי מאותו בחור חזק.

"לא נראה לך" זאת לא סיבה מספקת.
תקרא את מה שכתבתי. לא צריך שהבן אדם יהיה הכי חזק.

בקיצור, ראית פעם מישהו שמאמן מרימי משקולות שלא היה אחד כזה בעצמו (באופן מקצועי)?
ראית פעם מישהו שמאמן פאוורליפטרים ולא היה כזה בעצמו?

אני לא מבין על מה הוויכוח בכלל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית