הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

למה להתקבל ללימודים אקדמאיים בארץ זה כל כך מסובך?

FuriousLift

משתמש פעיל
905
207
נק' מוניטין:
519
905
207
אני בן 22, משוחרר טרי מהצבא.
שבוע הבא מתחיל ללמוד לפסיכו כשהערכה של ניב רווח תגיע.
רציתי לשאול אותכם את השאלות הבאות:
1-אם המדינה והמל"ג רואים שהביקוש למקצועות כמו רפואה, הנדסה ומדעי המחשב באוניברסיטאות הוא כל כך גבוה, למה לא עושים כלום כדי שיתאפר לקבל יותר סטודנטים בשנה?
אני לא מבין הם מצפים שהרף יעלה לממוצע בגרויות 115 ו790+ בפסיכומטרי ותהיה מלחמה על כל נקודה?

2-אם יש 2000 מקומות פנויים ללימודי רפואה בשנה למה פשוט לא מגדילים את זה ל5000? או 10000? המדינה מרוויחה על זה הרבה כסף כי הרבה סטודנטים ישארו בארץ במקום לנסוע לחול וללמוד שם?

3- מנסים לדפוק אותנו בכל דרך אפשרית ורואים את זה במיוחד בתקופה הזאת מצד אחד סוגרים עסקים מצד שני משלמים להם קצת כסף,מה יהיה עם המדינה הזאת?
כל דבר לדפוק את האזרח הקטן,גם בבירוקרטיה, גם במיסים, גם בשירות, גם בלימודים, גם בעבודה, גם בתחבורה האישית והציבורית. מתי כולנו נדע שזה לא צריך להיות ככה?
תשאירו פוליטיקה מחוץ לתחום כי זה ממש לא מעניין אותי ואני לא הצבעתי אפילו פעם אחת בבחירות, מתי דברים יזוזו במדינה הזאת ובמקום להביא פוליטיקאים להיות אחראיים על נושאים שיביאו אנשי מקצוע ריאליים שלכל החלטה שלהם יש אשכרה בסיס?

מתי יפסיקו לשחוט אותנוווו

אני בן 22, משוחרר טרי מהצבא.
שבוע הבא מתחיל ללמוד לפסיכו כשהערכה של ניב רווח תגיע.
רציתי לשאול אותכם את השאלות הבאות:
1-אם המדינה והמל"ג רואים שהביקוש למקצועות כמו רפואה, הנדסה ומדעי המחשב באוניברסיטאות הוא כל כך גבוה, למה לא עושים כלום כדי שיתאפר לקבל יותר סטודנטים בשנה?
אני לא מבין הם מצפים שהרף יעלה לממוצע בגרויות 115 ו790+ בפסיכומטרי ותהיה מלחמה על כל נקודה?

2-אם יש 2000 מקומות פנויים ללימודי רפואה בשנה למה פשוט לא מגדילים את זה ל5000? או 10000? המדינה מרוויחה על זה הרבה כסף כי הרבה סטודנטים ישארו בארץ במקום לנסוע לחול וללמוד שם?

3- מנסים לדפוק אותנו בכל דרך אפשרית ורואים את זה במיוחד בתקופה הזאת מצד אחד סוגרים עסקים מצד שני משלמים להם קצת כסף,מה יהיה עם המדינה הזאת?
כל דבר לדפוק את האזרח הקטן,גם בבירוקרטיה, גם במיסים, גם בשירות, גם בלימודים, גם בעבודה, גם בתחבורה האישית והציבורית. מתי כולנו נדע שזה לא צריך להיות ככה?
תשאירו פוליטיקה מחוץ לתחום כי זה ממש לא מעניין אותי ואני לא הצבעתי אפילו פעם אחת בבחירות, מתי דברים יזוזו במדינה הזאת ובמקום להביא פוליטיקאים להיות אחראיים על נושאים שיביאו אנשי מקצוע ריאליים שלכל החלטה שלהם יש אשכרה בסיס?

מתי יפסיקו לשחוט אותנוווו

רפואה הרבה לומדים בחול , באירופה.
ומקצועות הנדסה ומדעי המחשב הרבה לומדים במכללות , שם רף הקבלה יותר שפוי.

כי זה דורש יותר אמצעי הכשרה. יותר כיתות, יותר פרופסורים, יותר מעבדות. גם ברפואה יש הדרכה בבתי החולים, אתה צריך מקום כדי לדחוף את הסטודנטים בלי לפגוע באיכות ההכשרה.
כל זה דורש כסף, מה שפשוט המדינה לא מוכנה להשקיע

אם לא תצביע איך תצפה לשינוי?

כן ולא. כל האוניברסיטאות חיות ברובן על תרומות חיצוניות. לגבי לימודי רפואה מסתבר שגם אין מספיק כוח אדם שיהיה מוכן ללמד בנוסף לזה שצריך עוד כלי הכשרה על מנת להכשיר כמו שצריך + הלוגיסטיקה שיש בבתי החולים.

כן ולא. כל האוניברסיטאות חיות ברובן על תרומות חיצוניות. לגבי לימודי רפואה מסתבר שגם אין מספיק כוח אדם שיהיה מוכן ללמד בנוסף לזה שצריך עוד כלי הכשרה על מנת להכשיר כמו שצריך + הלוגיסטיקה שיש בבתי החולים.
תרומות עוזרות, אבל על דברים בשוטף צריך להסתמך על תשלומים זורמים מהמדינה, אז אם רוצים להוסיף עוד כיתה צריך שהמדינה תתחייב לעזור בזה

• פותח/ת השרשור
רפואה הרבה לומדים בחול , באירופה.
ומקצועות הנדסה ומדעי המחשב הרבה לומדים במכללות , שם רף הקבלה יותר שפוי.

אני יודע, השאלה היא למה המדינה לא רוצה שהם יישארו כאן?
נכון המדינה תשקיע קצת יותר כסף, אבל לימודי רפואה זה 7 שנים, אני מאמין שהם יחזירו את ההשקעה +תוספת אחרי ה7 שנים האלו.

כי זה דורש יותר אמצעי הכשרה. יותר כיתות, יותר פרופסורים, יותר מעבדות. גם ברפואה יש הדרכה בבתי החולים, אתה צריך מקום כדי לדחוף את הסטודנטים בלי לפגוע באיכות ההכשרה.

אם לא תצביע איך תצפה לשינוי?

הבנתי שברפואה זה הרבה יותר בעייתי ליישם שינוי, כי כמו שאמרת חוץ מהכיתות לימוד נדרשת גם הדרכה פרונטאלית בבתי חולים וכמות סטודנטים רבה תיצור עומס על המערכת וכ'ו.
אבל לדוגמא במדמ''ח/הנדסת תוכנה, למה אי אפשר להגדיל את טווח ההיצע כדי שיתפאשר ליותר סטודנטים להתקבל לאוניברסיטאות?
זה הרי הרבה יותר פשוט ליישום.

לגבי ההצבעה בבחירות, אני לא מצביע כי אני יודע שבסוף תמיד מאכזבים. לטרמאפ לדוגמא כן הייתי מצביע בדיעבד לטראמפ אחרי שראיתי שהוא כן קיים את רוב ההבטחות שלו.
אבל כאן בארץ, אני די מפחד להתאכזב.

לגבי ההצבעה בבחירות, אני לא מצביע כי אני יודע שבסוף תמיד מאכזבים. לטרמאפ לדוגמא כן הייתי מצביע בדיעבד לטראמפ אחרי שראיתי שהוא כן קיים את רוב ההבטחות שלו.

אז תצביע לרע במיעוטו, חצי מדינה עושה את זה בלי בעיה

אני יודע, השאלה היא למה המדינה לא רוצה שהם יישארו כאן?
נכון המדינה תשקיע קצת יותר כסף, אבל לימודי רפואה זה 7 שנים, אני מאמין שהם יחזירו את ההשקעה +תוספת אחרי ה7 שנים האלו.
אני לא חושב שאתה מודע כמה רופאים ללא תקני התמחות יש כיום בישראל, גם אם תגדיל את כמות הסטודנטים אתה לא תשנה את כמות הרופאים אם לא תגדיל את התקנים, ופה הבעיה העיקרית

הבנתי שברפואה זה הרבה יותר בעייתי ליישם שינוי, כי כמו שאמרת חוץ מהכיתות לימוד נדרשת גם הדרכה פרונטאלית בבתי חולים וכמות סטודנטים רבה תיצור עומס על המערכת וכ'ו.
אבל לדוגמא במדמ''ח/הנדסת תוכנה, למה אי אפשר להגדיל את טווח ההיצע כדי שיתפאשר ליותר סטודנטים להתקבל לאוניברסיטאות?
זה לא חוכמה רק להעלות את היצע אפשרויות הלימו, צריך גם להבטיח שלא תהיה ירידה ברמה, ובשביל זה צריך יותר פרופסורים ברמה

אתה תהיה מאוכזב ככה או ככה, לפחות תצביע בעד שינוי מדיניות. ככל שיותר מפלגות נורמליות יקבלו יותר מנדטים ככה עדיפויות המדינה ישתנו

"אני באמת לא מבין,
אני בעצמי כבר יומיים מאחורי מסך מתעצבן על דברים שמאוד קל לשנות בדרך מאוד הגיונית ונראה ששום דבר לא קורה, ששום דבר לא השתנה.

ולא לדבר איתי על פוליטיקה, הרי בסוף זה לא משנה למי אצביע בבחירות, ולא משנה מה אעשה מעבר,
המצב לעולם ישאר כך, והמקסימום שנדרש ממני הוא לכתוב את תסכולי בפורום אינטרנטי למרות שאני בפנים יודע שזה לא ישנה כלום, שאני"

כן אבל יש כ"כ הרבה דברים רעים במדינה שזה מבאס לחיות כאן. כל הקטע עם ביבי, הקבלות ללימודים, פסיכומטרי, יוקר מחייה, המחירים של כל הדברים רק מתייקרים משנה לשנה וזה לא נפסק כאן.
לי אישית יש אופציה ללכת לגור בחול אבל קצת מפחיד המעבר. יש מצב בעתיד הרחוק אולי זה יקרה.

אין מספר לא מוגבל של פרופסורים\דוקטורים שהם המנחים בקורסים באוניברסיטה
מתוך מחזור של סטונדטים בשנה כמה לדעתך נשאר באקדמיה לכל החיים ונהיים מרצים בקורס? לא הרבה.
כן אבל יש כ"כ הרבה דברים רעים במדינה שזה מבאס לחיות כאן. כל הקטע עם ביבי, הקבלות ללימודים, פסיכומטרי, יוקר מחייה, המחירים של כל הדברים רק מתייקרים משנה לשנה וזה לא נפסק כאן.
לי אישית יש אופציה ללכת לגור בחול אבל קצת מפחיד המעבר. יש מצב בעתיד הרחוק אולי זה יקרה.
ביבי לא אשם בכל הבעיות שציינת זה היה ככה לפניו ויהיה ככה אחריו אבל לא נכנס לסיפור הזה
ספציפית קבלה ללימודים לא רואה עם זה שום בעיה במדינה, יש כאלה שמתלוננים על הקושי להתקבל למקצועות הכי נחשקים ומבוקשים בעולם ויש כאלה שפשוט עושים את זה.

אין מספר לא מוגבל של פרופסורים\דוקטורים שהם המנחים בקורסים באוניברסיטה
מתוך מחזור של סטונדטים בשנה כמה לדעתך נשאר באקדמיה לכל החיים ונהיים מרצים בקורס? לא הרבה.

ביבי לא אשם בכל הבעיות שציינת זה היה ככה לפניו ויהיה ככה אחריו אבל לא נכנס לסיפור הזה
ספציפית קבלה ללימודים לא רואה עם זה שום בעיה במדינה, יש כאלה שמתלוננים על הקושי להתקבל למקצועות הכי נחשקים ומבוקשים בעולם ויש כאלה שפשוט עושים את זה.
ברור שביבי לא אשם בכל הבעיות, אני לא מאשים אותו בהכל.
שמע, פסיכומטרי לדעתי זה מבחן חסר תועלת. רק מכניס כסף למדינה. בכל אירופה זה מבחני קבלה פשוט של המקצועות שאתה צריך. למשל, מדעי המחשב אם אני לא טועה זה בעיקר מתמטיקה ברמה שמלמדים באירופה(אין להם יחידות שם כמו בארץ)

ברור שביבי לא אשם בכל הבעיות, אני לא מאשים אותו בהכל.
שמע, פסיכומטרי לדעתי זה מבחן חסר תועלת. רק מכניס כסף למדינה. בכל אירופה זה מבחני קבלה פשוט של המקצועות שאתה צריך. למשל, מדעי המחשב אם אני לא טועה זה בעיקר מתמטיקה ברמה שמלמדים באירופה(אין להם יחידות שם כמו בארץ)
פסיכו זה סה''כ כלי להערכת היכולת שלך להשקיע וללמוד
מסכים לגמריי שהוא מבחן מחורבן ולא קשור למציאות, אבל הוא מדד שיחסית "עובד"

יש עוד דיי הרבה דרכים להתקבל חוץ מפסיכו אבל הם לא בהכרח קלות יותר
לגבי כסף למדינה שמע להבחן אם אני זוכר נכון עולה 500 שקל ואף אחד לא מכריח לקחת קורסים של 5-8 אלף זה נטו מרקטינג של כל החברות הכנה לפסיכומטרי. אם נקביל את זה לעולם הכושר אז אתה יכול או ללמוד את הכל לבד או לשלם למאמן אישי שילמד אותך הכל ואף אחד גם לא מבטיח שהוא ילמד דברים נכונים. אומר את זה בתור אחד שזרק 5.5 על קורס כזה
500 שקל לעומת ה11 בשנה אקדמאית זה כסף קטן, ולעומת ה30+ של מכללה בכלל..

פסיכו זה סה''כ כלי להערכת היכולת שלך להשקיע וללמוד
מסכים לגמריי שהוא מבחן מחורבן ולא קשור למציאות, אבל הוא מדד שיחסית "עובד"

יש עוד דיי הרבה דרכים להתקבל חוץ מפסיכו אבל הם לא בהכרח קלות יותר
לגבי כסף למדינה שמע להבחן אם אני זוכר נכון עולה 500 שקל ואף אחד לא מכריח לקחת קורסים של 5-8 אלף זה נטו מרקטינג של כל החברות הכנה לפסיכומטרי. אם נקביל את זה לעולם הכושר אז אתה יכול או ללמוד את הכל לבד או לשלם למאמן אישי שילמד אותך הכל ואף אחד גם לא מבטיח שהוא ילמד דברים נכונים. אומר את זה בתור אחד שזרק 5.5 על קורס כזה
500 שקל לעומת ה11 בשנה אקדמאית זה כסף קטן, ולעומת ה30+ של מכללה בכלל..
הפסיכומטרי זה גם הרבה עניין של מזל כי אתה לא פותר את כל השאלות בפרקים. פותר חצי או טיפה יותר מחצי והשאר אתה מנחש + ניחוש מושכל.
לגבי העלות - מסכים איתך לגבי הרוב אבל לגבי העלות - אומנם 500 שקל אבל תחשוב שתלמידי רפואה לרוב עושים מעל 3 מבחני פסיכומטרי.

פותר חצי או טיפה יותר מחצי והשאר אתה מנחש + ניחוש מושכל.
זה תלוי בכמה אתה מספיק בזמן שיש (ואין הרבה זמן..) וזה תלוי ברמה שבה אתה מוכן למבחן
חצי קצת הגזמת לי יצא לנחש אולי 3-4 שאלות בכל המבחן וניחוש מושכל 2-3 שאלות בפרק
לגבי העלות - מסכים איתך לגבי הרוב אבל לגבי העלות - אומנם 500 שקל אבל תחשוב שתלמידי רפואה לרוב עושים מעל 3 מבחני פסיכומטרי.
שמע יש עוד אפיקי קבלה חוץ מפסיכו.. רפואה זה הקיצון ששם באמת אין עוד הרבה אפשרויות
ואת האמת, מי שבאמת צריך את זה ומראה נכונות להשקיע המדינה מבחינת כסף ללימודים יכולה לעזור ועוזרת לא מעט

זה תלוי בכמה אתה מספיק בזמן שיש (ואין הרבה זמן..) וזה תלוי ברמה שבה אתה מוכן למבחן
חצי קצת הגזמת לי יצא לנחש אולי 3-4 שאלות בכל המבחן וניחוש מושכל 2-3 שאלות בפרק

שמע יש עוד אפיקי קבלה חוץ מפסיכו.. רפואה זה הקיצון ששם באמת אין עוד הרבה אפשרויות
ואת האמת, מי שבאמת צריך את זה ומראה נכונות להשקיע המדינה מבחינת כסף ללימודים יכולה לעזור ועוזרת לא מעט
זה משתנה מאדם לאדם, יש כאלה שיצליחו לענות על 85% מהשאלות בלי בעיה ובאמת ינחשו את השאר ויש כאלה שעונים פחות ומנחשים יותר.
וברור אני יודע שיש עוד דרכי קבלה חוץ מפסיכומטרי אבל בכל זאת חושב שפסיכומטרי זה מבחן לא הכרחי במדינה.
המדינה עוזרת אבל מה שהכי מפריע לי, שסוג של ביטלו את ה"ממדים ללימודים" ללוחמים. אומר סוג של כי חייב 15 ימי מילואים(ביחידה שלי אני עושה בלחץ שבוע מילואים) או 180 שעות התנדבות. זה מעצבן כי שנתיים ושמונה שירתי כלוחם, טחנתי שמירות, שמרתי על תושבים בכל הקווים בארץ ופשוט לממשלה לא אכפת להם כי "יש בעיות תקציב". המינימום זה לעזור ללוחמים שבחרו לשרת כלוחם במשך 3 שנים או שנתיים ושמונה חודשים עם ענייני הלימודים.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית