הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה| שאלות כלליות בנוגע לחדר כושר

מה את עושה במכון שעתיים וחצי?
קל.
כשהאימון היה מעט יותר קצר (פיצול upper/lower) אז חימום+תרגילי פיזיו+אימון (כולל חימום ספציפי כמובן) ואם נותרו כמה דקות אז מתיחות ופואם רולר.
כשארוך יותר (fbw בסיסי) אז חימום קצרצר ואימון שבו לרוב לא מספיקה סוכריות כמו פמפום ידיים לכיף או כיו"ב. נטו בסיס. איטית וזה. חימום ספציפי מדוקדק לכל תנועה, מנוחות יחסית ארוכות, ביצוע איטי.
כמובן שירותים. ומילוי בקבוק כל שני סטים. המתנה לכלוב לעיתים, ובכללות חיפוש, איסוף וארגון ציוד, משתנה לפי מידת העומס. כשהתאמנתי בחדכש לבד זה ירד לשעתיים ככה, ושוב, נטו בסיס.

@שיר1
ואוו!
לפני 15-16 שנים
היה משפט ״אל תעבור את ה45 דק-שעה,מפני שההורומון קורטיזול מתחיל להשתלט״

זה כבר פאסה?!

1. כמה זמן אתם נמצאים בחדר כושר מהרגע שאתם נכנסים ועד שאתם יוצאים?
תלוי באימון וכמה אני מטריל,בין שעה לארבע
2. איזה מכשירים אתם חייבים שיהיו בחדר כושר?
כלוב,ספה ופינה לדדליפט
3.אילו חסרונות יש בחדר כושר שלכם שהייתם רוצים שיסדרו אותם?
הייתי שמח לאגף WL (במה ובמפרס) ושק אגרוף
4. מה הוא מחיר הוגן ומחיר מקסימילי שאתם מוכנים לשלם בחודש על חדר כושר?
כרגע משלם 145,אבל בהנחה שהמקום וציוד טובים,מוכן לשלם יותר
5. כמה אימונים אתם עושים בשבוע?
2-5 ,תלוי בשאר הפעילויות שלי
6. באיזה שעות אתם מגיעים לחדכ?
תלוי עבודה,יכול להיות בוקר/צהריים
בדר"כ בערב מגיע באופן די קבוע
בעיקר תלוי (עם חבל)
והלכתי על ורוד,כזה שמתאים לציפורניים

נערך לאחרונה:
@שיר1
ואוו!
לפני 15-16 שנים

זה כבר פאסה?!
אם זה היה נכון אז @elchonon כבר מזמן היה מורכב מ 100% קורטיזול טהור 😉
וכן אני גם זוכר את המשפט הזה, לא זוכר את המילה קורטיזול אבל אמרו שהשרירים מתחילים לאכול את עצמם או משהו בסגנון אחרי גג שעה וחצי

וכן אני גם זוכר את המשפט הזה, לא זוכר את המילה קורטיזול אבל אמרו שהשרירים מתחילים לאכול את עצמם או משהו בסגנון אחרי גג שעה וחצי
אימונים כאלה כבדים כמו של אלחנן
באמת יכולים להיות שעתיים(כי צריך מנוחה ארוכה בין לבין)
אבל למתאמן הממוצע,אני לא רואה איך אפשר ״למרוח״ יותר משעה גג

@שיר1
ואוו!
לפני 15-16 שנים

זה כבר פאסה?!
פאסה? חס ושלום.
אבל לא דייקת - הלשון היא שאחרי שעה השרירים מתחילים להתפרק.

כשכבד לך אז כבד לך. גם אם זה משקלים "קלים". זה א'. ב', לכל אחד הקצב שלו. ג', כשאתה פצוע אתה רוצה להיות יותר בקשב ויותר בזהירות -> יותר זמן.

קח דוגמה אופטימית (לא כולל יום חלש של יותר מנוחות, גישוש ובדיקה של מצבך שמאריכה את החימום הספציפי, סיבובים אינסופיים למצוא ציוד, חיפוש של שיר מסויים שמאריך מנוחה בין סטים, מילוי בקבוקי מים, היתקעות בשירותים ושאר הסחות):
חימום כללי כמה דקות, קצת עבודת גומיה וכו. סקוואט 20 דקות, בנץ' 20-25 דק', חתירה 10 דק, צ'ין אפס 10 דק, פרס 20 דקות, דדליפט 10 דק. הכי אופטימי שלי. נשמע לך הערכת זמן מוגזמת כלפי מעלה?

@שיר1
ואוו!
לפני 15-16 שנים

זה כבר פאסה?!

פעילות גופנית מאוד אינטנסיבית ברמה של אימון יתר / ריצת מרתון מגבירה את הקורטיזול (בייחוד אצל כאלה שלא נמצאים בכושר),
אבל רק בטווח הקצר שאחרי האימון בגלל לחץ על הגוף, מאוחר יותר הוא יורד בהדרגה ובלילה הרמות כבר נמוכות.
לקשר אימונים עם קורטיזול בהקשר שלילי זה מיותר ל99.9% מהמתאמנים

לפי הלוג שלו זה גם 3-4 שעות.
"מתאמן ממוצע" אתה מתכוון רוב האנשים שפוקדים את חדרי הכושר ועושים תכנית "רשימת מכולת" של תרגילים גנרית שקיבלו מהמדריך? להם כנראה מיותר באמת

פאסה? חס ושלום.
אבל לא דייקת - הלשון היא שאחרי שעה השרירים מתחילים להתפרק.

כשכבד לך אז כבד לך. גם אם זה משקלים "קלים". זה א'. ב', לכל אחד הקצב שלו. ג', כשאתה פצוע אתה רוצה להיות יותר בקשב ויותר בזהירות -> יותר זמן.

קח דוגמה אופטימית (לא כולל יום חלש של יותר מנוחות, גישוש ובדיקה של מצבך שמאריכה את החימום הספציפי, סיבובים אינסופיים למצוא ציוד, חיפוש של שיר מסויים שמאריך מנוחה בין סטים, מילוי בקבוקי מים, היתקעות בשירותים ושאר הסחות):
חימום כללי כמה דקות, קצת עבודת גומיה וכו. סקוואט 20 דקות, בנץ' 20-25 דק', חתירה 10 דק, צ'ין אפס 10 דק, פרס 20 דקות, דדליפט 10 דק. הכי אופטימי שלי. נשמע לך הערכת זמן מוגזמת כלפי מעלה?
דדליפט 10 דקות?
שמעי את מהירה

אימון שעה כל יום או שעתיים וחצי 3 פעמים בשבוע זה בדיוק אותו דבר.
אימונים באמת ארוכים שלי הם בעיקר בבלוק עצימות כשאני מתאמן באמת רק פעמיים בשבוע, ושעה לפחות מושקע רק בחימומים, יוצא שאימון 5 שעות זה בעצם 8 שעות בשבוע, שזה די קרוב לשעה כל יום.

וואסטסייד מאוד מקפידים על מנוחות קצרות ואימון קצר, אבל פאול אנדרסון והרבה פאוורליפטרים מפורסמים סחבו את האימון שלהם על פני כל היום, עם מנוחות של שעות. אני לא חושב שזה סוף העולם כמה זמן לוקח האימון אם התוכנית טובה.

1. שעה וחצי - שעתיים, כי תמיד יש אירובי כלשהו אחרי והחימום די ארוך,האימון עצמו נמשך שעה ורבע אני מאמין
2. כלוב, כבלים, משקולות (שיגיעו עד 50 לפחות) במכון שלי אישית אני גם הייתי שם איזה תמונה מעניינת על הקיר, המשקולות של פעם גם נראות יותר badass מאשר מה שיש ברוב המכונים היום אז זה משהו שאולי הייתי עושה במכון שלי, אירובי, בנץ, מכונות סטייל hammer strength הייתי גם מנסה להביא את הפלטות הכי איכותיות שיש, מוטות מעניינים למיניהם (ספיידר באר, טראפ באר וכאלה), מעבר לזה לא צריך עוד אבל כמובן שעוד לא יזיק אף פעם

3. שירי פופ לילדות בנות 12 ברקע, זקנים ואנשים שהם "Karen" כאלה, מאמנים שלא מבינים כלום, שירותים בקומה למעלה,
4. זה מאוד תלוי באיכות המכון ומה הוא מספק לי, מכון עם ציוד מאוד בייסיק במיקום די נחות 100-120 כזה, אם מדובר במכון על רמה עם ציוד טוב מאוד מרחב גדול בריכה במיקום מרכזי יחסית בעיר וכל הדברים האלה 200-300 נשמע מחיר מאוד לגיטמי. אולי גם קצת יותר.

4. 4-5 פעמים בשבוע

5. אחר הצהריים- ערב
1- בין 3-4 שעות
2- כלוב מוט פלטות(לפחות 200 קילו) וספה
3-השירותים זה שתי קומות למעלה:suicide:
4- תלוי באיכות של החדכ, לדעתי לאיכות נמוכה עד 100 שקל ולחדכ איכותי עד 200
מה אפשר לעשות שם 3-4 שעות? לנהל שיחת נפש עם הבחור שאתה נכנסת איתו לסטים?
שעה וחצי גג אימון
אחרי זה אולי אירובי והביתה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית