שאלה טיפשית - הגדלת החור בפלטות ברזל

painandgain1

משתמש קבוע
1,673
702
נק' מוניטין:
925
1,673
702
שלום לכולם,
כן כן שאלה דפוקה אבל בכל זאת אני רוצה לנסות את מזלי.
יצאתי טמבל וקניתי צלחות ברזל שקצת קטנות על המוט המתברג שלי (25 מ"מ במקום 30 מ"מ).
לפני שאני מתחיל להתעסק עם ההחזרה ומשלם על עוד משלוח רציתי לברר האם זה אפשרי להגדיל את החור ע"י שיוף או קדיחה. ואם כן, לאיזה בעל מקצוע אני צריך לפנות (רתך/מסגר/וכו')?
תודה מראש.

אתה ברצינות רוצה שבעל מקצוע ירחיב לך את החורים של הפלטות במקום לקנות מוטות יד?
אם תקנה מוטות יד תוכל למכור את הקודמות...

• פותח/ת השרשור
אתה ברצינות רוצה שבעל מקצוע ירחיב לך את החורים של הפלטות במקום לקנות מוטות יד?
אם תקנה מוטות יד תוכל למכור את הקודמות...
תלוי במה זה כרוך וכמה יעלה, אולי זה לא כזה סיפור.
ברור שאני אוכל למכור אבל בא לי כמה שפחות להתעסק בזה.

לא חושב שאפשר להרחיב את החור כי זה יציקה.
בנוסף, בהנחה שזה כן אפשרי, קח בחשבון שהמשקל של הפלטה יהיה נמוך יותר.
תתקשר לבתי עסק כמו ג'ט לייזר למשל, או חפש בגוגל חיתוך מתכות

אם תעשה את זה אתה תדפוק את ערך המכירה של הפלטות שלך, הם לא יהיה מדויקות ויראו כמו פח.

תמכור או תחזיר אותם ותביא פלטות אחרות.

• פותח/ת השרשור
לא חושב שאפשר להרחיב את החור כי זה יציקה.
בנוסף, בהנחה שזה כן אפשרי, קח בחשבון שהמשקל של הפלטה יהיה נמוך יותר.
תתקשר לבתי עסק כמו ג'ט לייזר למשל, או חפש בגוגל חיתוך מתכות
נכון אבל אני לא חושב שאאבד הרבה מהמשקל מהקטנה כל כך קטנה.
אם תעשה את זה אתה תדפוק את ערך המכירה של הפלטות שלך, הם לא יהיה מדויקות ויראו כמו פח.

תמכור או תחזיר אותם ותביא פלטות אחרות.
לא מחפש למכור בעתיד ואני גם לא רוצה להחזיר כי אז אני משלם משלוח לשני הכיוונים ויוצא בלי כלום ביד.
אבל בגדול ככל שאני חושב על זה יותר אתם צודקים. אני חושב שכבר עדיף לקנות 2 מוטות קצרים בקוטר המתאים ולמכור שניים של ה30 מ"מ. סתם מבאס אותי להוציא על זה עוד זמן וכסף אבל נראה לי שזאת האופציה הכי פשוטה ומהירה.

אפשרי כן, אבל זה יציקת ברזל אאל"ט, אז זה לא משהו שאתה יכול לקחת נייר זכוכית ולשייף כמה מ"מ.
אתה יכול לחפש בית מלאכה קטן שמתעסק בעיבוד שבבי, בתאוריה הם כנראה יוכלו לעשות את זה, או לקדוח או לחרוט/לכרסם. בפועל, קשה לי להאמין שמישהו ירצה לעשות את זה אלא אם כן הוא יושב בלי תעסוקה בכלל ואם כן לא נראה לי שזה ייצא לך משתלם.

זה גם חייב להיות חיתוך ממורכז בצורה מושלמת, כל סטייה שהיא בחיתוך תשנה את מרכז הכובד של המשקולת, ואז המשקולת הלכה פייפן

לא מומלץ
הברזל לרוב מעורבב עם סגסוגת וכו
וגם מגולבן.
נגיעה לא נכונה בכרסומת,יכולה לבצוע אותה.
להחליף או למכור
לדעתי

• פותח/ת השרשור
אפשרי כן, אבל זה יציקת ברזל אאל"ט, אז זה לא משהו שאתה יכול לקחת נייר זכוכית ולשייף כמה מ"מ.
אתה יכול לחפש בית מלאכה קטן שמתעסק בעיבוד שבבי, בתאוריה הם כנראה יוכלו לעשות את זה, או לקדוח או לחרוט/לכרסם. בפועל, קשה לי להאמין שמישהו ירצה לעשות את זה אלא אם כן הוא יושב בלי תעסוקה בכלל ואם כן לא נראה לי שזה ייצא לך משתלם.

זה גם חייב להיות חיתוך ממורכז בצורה מושלמת, כל סטייה שהיא בחיתוך תשנה את מרכז הכובד של המשקולת, ואז המשקולת הלכה פייפן

לא מומלץ
הברזל לרוב מעורבב עם סגסוגת וכו
וגם מגולבן.
נגיעה לא נכונה בכרסומת,יכולה לבצוע אותה.
להחליף או למכור
לדעתי
תודה רבה על התגובות. אתם צודקים, זו התעסקות מיותרת. פשוט בהתחלה הייתי ממש עצבני על הטעות שלי ונואש לתקן את זה בכל דרך.
מכרתי סט אחד של 30 מ"מ והזמנתי שני מוטות 25 מ"מ מאליאקספרס. מקווה שיגיע במהרה ושיהיו איכותיים.

• פותח/ת השרשור
משתלם להזמין מוטות מחול?
הזמנתי את אלו:
₪ 34.96 28%OFF | 40/50cm משקולת מוט מוצק פלדה משקל הרמת משקולת בר עם מחבר חדר כושר בית כושר משקולות ברים אימון f2006
AliExpress - Online winkelen voor populaire elektronica, mode, huis & tuin, speelgoed en sport, auto's en meer.

2 מוטות 50 ס"מ + מחבר + משלוח יוצא בסביבות ה130 ש"ח. עם זאת, המוטות נראים קצת "מצועצעים" ולפי מה שהבנתי הן לא עשויות מברזל. אבל המוצר קיבל תגובות טובות והוא עומד בסטנדרטים של בטיחות אז החלטתי לנסות. מקווה שלא נפלתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית