נק' מוניטין:
466
- 450
- 283
- פותח/ת השרשור
לדעתי אתה שר ממש סבבה .. איך קוראים לשיר הזה ?
זה פשוט לא נכון.
תשאל כל מי שתרצה שבאמת מבין בשירה, ויגידו לך שכל אחד יכול לשיר.
יש את סוג הקול, והצליל של הקול שלך שאין לך איך לשנות. אבל הטון ושליטה בקול זה דבר שגם הטובים ביותר צריכים לתרגל ולפתח.
אני די בסיסי עם שירה, אני מגיע ממשפחה ששרים ויודעים לשיר.
יש לך קול מאוד יפה, אני לא סתם אומר, יש לך בסיס מאוד טוב.
אתה לא יודע איך לנשום ראוי, איך להחזיק את הבטן ולשיר.
אפשר לשמוע שאתה שר עם צוור מתוח קדימה כדי להגיע לטונים שניסת להגיע אליהם, יש לך זיופים קלים. אבל זה שום דבר שאי אפשר לסדר.
אם אתה רציני, תלך למפתח קול ותתחיל ללמוד איך לשיר.
יש לי גיס שממש אהב חזנות, רק שהוא היה גרוע בטירוף, היינו מתחננים שישתוק כל פעם שהוא פתח את הפה. הוא התחיל עם שיעורים, והשבוע הוא סיפר לי שאחד החזנים הגדולים בעולם שמע את הקול שלו ואמר לו שיש לו פוטנציאל אדיר והוא התחיל ללמד אותו אישי.
מדובר באדם עם 50 תלמידים מכל העולם, רובם חזנים מפורסמים עם מעל עשור נסיון.
בקיצור, כל אחד יכול לשיר, יש לך קול יפה, שליטה בקול שלך וידע איך לשיר ממוצע, ואם זה חלום אתה חייב לפתח את זה.
אני גם מנגן בגיטרה, אישתי פסנתר.
מוזיקה זה דבר מדהים, אני חושב שלכל אחד כדאי שיהיה קצת ידע בתחום הזה.
אחי שר בחתונה שלי (ביקשתי ממנו), יש לו קול מדהים, אבל גם הוא עבד קשה בשביל זה.
אני לא מכיר את הטרמינולוגיה הנכונה, אבל התכוונתי לצליל של הקול. כלומר יש אנשים שלא יזייפו עם טכניקה מצוינת, ועדיין זה ישמע נוראי. אני יודע שפיזיקלית זה נגרם מ overtones, וזו הסיבה גם ש C בפסנתר לא נשמע בדיוק כמו C בגיטרה.
האמת שאין לי בסיס טוב. לקח לי שעה חימום להגיע לתווים הנכונים ועוד שעה של טייקים כושלים. וזה רק 4 שורות יחסית קלות, חחח. זה לא שהרמתי את הגיטרה וזה טייק ראשון.
אם אתה אומר שיש פוטנציאל, אחלה. אני אשקיע בזה קצת,נראה מה יצא מזה.
בעיקרון אני מוציא את התווים שהזמר שר לפסנתר ולגיטרה, ואז מחקה את הנגינה עם הקול שלי. יש תרגילים ספציפיים שאני צריך לעשות מעבר לזה?
במקרה אני מבינה ממש קצת בנושא. ממש סיקרנת , אז הקשבתי.
צבע הקול שלך (הדבר המולד ההוא שדיברת עליו) סבבה לגמרי!
צבע קול עדין ורך. נכון שהוא לא עמוק ומסוקס, אבל לזה נגיע עוד מעט.
הבעיה העיקרית ששמעתי היה שימוש לא נכון בקול.
הפקת הצליל שלך מגיעה מאיזור הגרון, כיווץ חזק של מיתרי הקול שיוצר גם כאב (אם תשיר מספיק זמן תשים לב) ושחיקה (לא כיף. אומרת לך בתור מורה)
והכי גרוע - זיופים.
בכל עלייה שלך שמעו את הכיווץ החזק.
ולכן אני ממליצה לך בחום - לך תלמד שיעורי פיתוח קול!
יעני, פתח יוטיוב עחי. והרחק מסביבך יצורים חיים למען לא יאשפזוך במחלקה למוזרי נפש חחחחחח
אכן, פיתוח קול זה כל הג'יפה שהזמרים הגדולים מסתירים מאיתנו.... אבל זה הכרחי.
שם תלמד איך להפיק צלילים נכון, איך לנשום נכון, ואיך להשתמש בקול שלך.
אגב, ייתכן מאוד שאתה שר כאן עם קול הדיבור שלך וצבע הקול שלך בשירה שוונה לחלוטין.
דבר שני - אתה חייב לדעת לשער בסולם הטונאלי שלך.
הקטע הזה היה לך גבוה. ממממש ממש גבוה, אללה ייסטר.
אתה גבר, רד לנמוכים.
אבל קודם תלמד לשיר. ואשכרה לומדים את זה, לא נולדים עם זה.
תהנה!! 😄
-וואלה @elchonon רק עכשיו קראתי את ההודעה שלך - בול ;)
נראה לי שזה הסולם הטונאלי שלי, אני לא מסוגל לשיר אוקטבה אחת מתחת לזה. זה מוזר, כי בדיבור יש לי קול נמוך, לא נשי או משהו. אם אני נכנס לזה, אני ארצה לשיר שירים של הלהקה האהובה עלי בגרסא אקוסטית, כמו:
סוג הקול שלי מתאים לסגנון הזה?
יש לך המלצה לערוץ טוב ביוטיוב?
זאת לא הקלטה שמאפשרת לשמוע את היכולות הווקאליות שלך.
יכול להיות שאתה ביצועיסט מדהים שמסלסל בטונים הגבוהים ביותר, וגם אם לא - זמר יכול להצליח גם אם לא ניחן במתנה הזאת.
קח לדוגמה את שלמה ארצי ואריק איינשטיין.
שני זמרים ענקיים שעשו קריירה מוסיקלית מדהימה והם שם ודבר במוסיקה הישראלית, על אף שהם לא ניחנו בגרון הזה שתיארתי קודם.
באופן היפותטי אם נביא לאחד מהם, גם בשיא הקריירה, לבצע את Adagio של לארה פביאן או 'נולדת בשבילי' של אייל גולן, לא יישאר להם אוויר אחרי שני משפטים.
לכן השירה וההגשה הם מפתח חשוב.
טיפ ממני, תעבוד הרבה על דיקציה, כך גם תשמע יותר טוב, וזה ימנע ממך זיופים.
אם תקליט את עצמך באולפן גם תשמע הרבה יותר טוב - הקלטה נקייה עם קצת reverb (שנמצא בכל שיר), יעשו לך מאסטרינג ובטוח שהתוצאה בסוף תהיה יפה מאוד, וכולנו כאן נלחץ על הכפתור ונסובב את הכיסאות.
מעבר לביצועים. יש גוון של קול שלא ניתן לשנות, לא? כמו שדו בפסנתר לא נשמע בדיוק כמו דו בגיטרה.