פציעה באמצע אימון

• פותח/ת השרשור Tokyo
  • פורסם בתאריך

Tokyo

משתמש פעיל
360
302
נק' מוניטין:
561
360
302
היוש 😃
אז היום עשיתי ריצה כאירובי השבועי (45 דקות, סהכ פעמיים בשבוע). מפה לשם - נפצעתי ברגל שמאל, למרות שהייתי עם אחלה נעליים:beautiful62nj6ht:
האיזור די התנפח. לא שבר או משהו כי אני יכולה ללכת אבל אני צולעת.
כנראה שלא אוכל לעשות ספורט לאיזה שבוע וחצי-שבועיים, או עד שזה יחלים, בצורה יעילה לפחות. הרי כל התרגילים כמעט מעורבים ברגליים כלשהו (ואלה שלא, יש לרוב בעיקר בחדרי כושר שסגורים עכשיו..)
אני בחיטוב על 1400 קלוריות, העלתי את הקלוריות היומיות ב100 ליום למרות שקצב הירידה שלי יורד משמעותית, אבל אני רעבה.
השאלה-מה עכשיו? אני מתאמנת 4 פעמים בשבוע ואם לא אוכל להתאמן לפרק זמן ממושך, איך אני אמורה לשמור על גרעון קלורי מספק?
לאכול פחות אולי? 1100?
תודוש!😆

(חשוב לציין שבשלישי אני הולכת עם כמה חברות למסעדה, אז אני עושה ציט של פסטה ברוטב + ציפס + סופלה, במקום ארוחת ערב). לא עשיתי העמסה או ציטים מיוחדים כבר שלושה שבועות בערך.

שלבי סופרסטים של תנועות הפוכות באימונים שלך, במקום לנוח בין סט לסט של שכיבות סמיכה למשל, תעשי חתירות.

לחיצות כתף ישר למתח, דברים כאלו.

הייתה תקופה שהייתה עושה 4 תרגילים בצורה מחזורית ללא מנוחה בין סט לסט, למשל לחיצת חזה, חתירה, עבודת בטן ותנועה מתפרצת. והדופק באימון כוח שלי היה 140 לדקה לכל האימון.

ולנושא אחר, כדאי לבדוק מה קרה ברגל, לתת לה להחלים יותר חשוב מכמה קלוריות את שורפת ביום.

עוד אופציה זה אופניים אגב, אני על כף רגל שבורה הייתי יכול לרכוב על אופניים בלי יותר מדי קושי, העומס לא ממש גבוה על הגפה הפצועה

את לא על 1400 ליום כי את לא מחשיבה כמה את שורפת. מאזן קלורי אומר הכנסה והוצאה קלורית, ואם את מכניסה 1400 ושורפת בממוצע (לדוגמה) 300 ביום, את עומדת על כ1100.

בקשר לפציעה, אל תעשי פעילות שגורמת לך לכאב, תני לזמן לעשות את שלו.

• פותח/ת השרשור
טוב, אז מה שקרה זה שיש לי שבר/נקע (הרופאה לא הצליחה לזהות משום מה) ושהתעלפתי במקלחת עד כדי כך שכל מה שאני שומעת זה צרחות של אמא שלי. היה רע. מאוד.

אני חושבת שאחת הסיבות לחולשה ולהתעלפות (פעם שניה כבר) זה אנדראיטינג. אני מרגישה רעבה הרבה פעמים לאחרונה ולא מקשיבה לגוף שלי, ולכן אעשה דיאט ברייק למשך שבועיים-שלושה, ללא ספורט כי אני לא יכולה, אוכל את כמות הקלוריות הניטרלית שלי ואנוח.
תודה לכולם 😃
את לא על 1400 ליום כי את לא מחשיבה כמה את שורפת. מאזן קלורי אומר הכנסה והוצאה קלורית, ואם את מכניסה 1400 ושורפת בממוצע (לדוגמה) 300 ביום, את עומדת על כ1100.

בקשר לפציעה, אל תעשי פעילות שגורמת לך לכאב, תני לזמן לעשות את שלו.

התכוונתי 1400 קלוריות שנצרכות סך הכל. הגרעון שלי הוא באיזור 600-700:)

איך נפצעת? הרגשת כאבים לפני והתעלמת מהם או שפשוט זה היה פתאומי?

את כן יכולה לעשות משהו אני מניח, יש לך משקולות? אם לא אז שכיבות שמיכה על הברכיים למשל לא מפעילות לחץ על הקרסול ואפשר לעשות אותן, מתח/צ'ין אפס אם את מצליחה זו גם אפשרות, מקבילים גם לא מערב רגליים כלכך, זה מה שעולה לי לראש כרגע
תנסי לעבוד סביב הכאב, לא לעשות דברים שכואבים לך

גירעון 600-700 זה קצת גבוה, ולא יקרה כלום אם שבועיים תהיי על ניטרלי, תני לעצמך ולגוף שלך לנוח

• פותח/ת השרשור
איך נפצעת? הרגשת כאבים לפני והתעלמת מהם או שפשוט זה היה פתאומי?

את כן יכולה לעשות משהו אני מניח, יש לך משקולות? אם לא אז שכיבות שמיכה על הברכיים למשל לא מפעילות לחץ על הקרסול ואפשר לעשות אותן, מתח/צ'ין אפס אם את מצליחה זו גם אפשרות, מקבילים גם לא מערב רגליים כלכך, זה מה שעולה לי לראש כרגע
תנסי לעבוד סביב הכאב, לא לעשות דברים שכואבים לך

גירעון 600-700 זה קצת גבוה, ולא יקרה כלום אם שבועיים תהיי על ניטרלי, תני לעצמך ולגוף שלך לנוח

כן, הרגשתי כאב וידעתי שמשהו לא בסדר אבל אני לא חכמה במיוחד אז משכתי את הגבולות של הגוף שלי והמשכתי להתאמן.
אני באמת צריכה לנוח, לאכול נורמלי גם אם אשמור על המשקל/אשמין. בכל אופן ספורט אני בטוח לא יכולה לעשות.. אבל אוכל מכינים לי שזה די קל, לא הכל שקול מאה אחוז אבל אני יודעת בערך לפי העין את הכמויות וזה מספיק טוב כרגע:)

נערך לאחרונה:
נקע/שבר - אני אנחש שזה קרסול?
אם זה שבר, ואם גיבסו את הרגל עד לברך, אל תצפי לחזור להתאמן תוך שבועיים-שלושה.

• פותח/ת השרשור
נקע/שבר - אני אנחש שזה קרסול?
אם זה שבר, ואם גיבסו את הרגל עד לברך, אל תצפי לחזור להתאמן תוך שבועיים-שלושה.

אכן קרסול. כרגע תחבושת, אם מחמיר אמרו לי לחזור. מניחה שזה נקע. מצפה לחזור להתאמן תוך שבועיים:)

אכן קרסול. כרגע תחבושת, אם מחמיר אמרו לי לחזור. מניחה שזה נקע. מצפה לחזור להתאמן תוך שבועיים:)

תקווי שזה אכן נקע כי ההחלמה הרבה יותר מהירה והכאבים הרבה יותר חלשים.
יצא לי לנקוע לא פעם ולא פעמיים את הקרסול בכדורסל. לא בטוח שתוכלי תוך שבועיים לחזור (תלוי כמה זה חמור).
זה קצת מוזר שמכאבים של נקע את מתעלפת. זה לא אמור להיות עד כדי כך כואב אם את לא דורכת על הרגל.

אצלי היה קרע/שבר/שניהם (לא ידעו לומר ביום שזה קרה לי) ושם זאת כבר אופרה אחרת גם מבחינת זמן החלמה וגם מבחינת כאבים. אני מקווה בשבילך שזה לא המצב.

נ..ב.
אם את מרגישה מבחינת כאבים שזה מעבר לנקע והרופא מתעקש שזה לא, תלכי לחוות דעת נוספת.
לצערי אני לא עשיתי את זה באותו זמן (הייתי אמור להגיע כמה ימים אחרי לצילום נוסף בבית חולים כי הרגל היתה נפוחה מדי והרופא החליט בלי צילום שזה לא שבר והוריד לי את הגבס. עברתי חודשים של פיזיותרפיה ולא הצלחתי לחזור למצב שהיה לפני הפציעה)

• פותח/ת השרשור
תקווי שזה אכן נקע כי ההחלמה הרבה יותר מהירה והכאבים הרבה יותר חלשים.
יצא לי לנקוע לא פעם ולא פעמיים את הקרסול בכדורסל. לא בטוח שתוכלי תוך שבועיים לחזור (תלוי כמה זה חמור).
זה קצת מוזר שמכאבים של נקע את מתעלפת. זה לא אמור להיות עד כדי כך כואב אם את לא דורכת על הרגל.

אצלי היה קרע/שבר/שניהם (לא ידעו לומר ביום שזה קרה לי) ושם זאת כבר אופרה אחרת גם מבחינת זמן החלמה וגם מבחינת כאבים. אני מקווה בשבילך שזה לא המצב.

נ..ב.
אם את מרגישה מבחינת כאבים שזה מעבר לנקע והרופא מתעקש שזה לא, תלכי לחוות דעת נוספת.
לצערי אני לא עשיתי את זה באותו זמן (הייתי אמור להגיע כמה ימים אחרי לצילום נוסף בבית חולים כי הרגל היתה נפוחה מדי והרופא החליט בלי צילום שזה לא שבר והוריד לי את הגבס. עברתי חודשים של פיזיותרפיה ולא הצלחתי לחזור למצב שהיה לפני הפציעה)

דרכתי על הרגל, זה קרה באמצע המקלחת. כמו שאמרתי לדעתי זה מאנדראיטינג. אני מרגישה שאני אוכלת מעט ואני נערה, ככה שלאכול מעט זה קריטי מאוד. אתמול במקלחת גם לא ככלתי איזה 10 שעות לפני, והגוף שלי לרוב לא עומד בדברים כאלה. לא פעם ראשונה..
אמן שזה נקע. תודה רבה

• פותח/ת השרשור
ולא שלחה אותך לצילום?

וכמובן,תרגישי טוב ותקווי להכי פחות חמור

שלחה. גם אחרי צילום לא שמה לב לכלום. סתם מטומטמת, קשה לי להאמין שרופאה לא מבדילה בין שבר לנקע אבל בסדר. המנוחה היא אותה המנוחה בסופו של דבר, הזמנים אחרים פשוט..

סתם מטומטמת
תני לי לנחש,קופ''ח מכבי?

קשה לי להאמין שרופאה לא מבדילה בין שבר לנקע אבל בסדר
קורה בדר''כ שהשבר קטן מאוד (על גבול המיקרוסקופי) או בזווית שלא ניתן לראות בבירור
ככה שניתן לאבחן גם כשבר וגם כנקע

הזמנים אחרים פשוט
כמובן
תחזרי לפעילות רק שתרגישי במה שמתקרב להתאוששות מלאה וכמובן שבהדרגה

דרכתי על הרגל, זה קרה באמצע המקלחת. כמו שאמרתי לדעתי זה מאנדראיטינג. אני מרגישה שאני אוכלת מעט ואני נערה, ככה שלאכול מעט זה קריטי מאוד. אתמול במקלחת גם לא ככלתי איזה 10 שעות לפני, והגוף שלי לרוב לא עומד בדברים כאלה. לא פעם ראשונה..
אמן שזה נקע. תודה רבה

אני לא מבין בנושא תזונה אז אין לי מושג. בטח חברי הפורום היקרים יוכלו כאן לעזור יותר.

בנוגע למה שרשמתם בהמשך. אני גם עברתי צילום ולא ידעו להגיד אם זה קרע/שבר/שניהם בגלל שהרגל הייתה מאוד נפוחה.
אז אולי זה לא כזה מוזר.

שיהיה בהצלחה

• פותח/ת השרשור
תני לי לנחש,קופ''ח מכבי?

קורה בדר''כ שהשבר קטן מאוד (על גבול המיקרוסקופי) או בזווית שלא ניתן לראות בבירור
ככה שניתן לאבחן גם כשבר וגם כנקע

כמובן
תחזרי לפעילות רק שתרגישי במה שמתקרב להתאוששות מלאה וכמובן שבהדרגה

חחחחח מכבי.
לרוב הם טובים, פעם ראשונה שאמרו לי את זה. אולי בגלל הנפיחות המטורפת באמת.
וכן, כרגע אני אוכלת על הניטרלי שלי שזה בערך 1700 קלוריות ולא מתאמנת. חלבון יותר קשה לי לצרוך בתקופה הזו כי חשק לשוקולדים והרבה, אבל אני 7.5 חודשים בחיטוב כבר בלי הפסקות בכלל אז דיאט ברייק של שבועיים סהכ לא יהרוג אותי. מקווה לפחות.
תודה!

כן, הרגשתי כאב וידעתי שמשהו לא בסדר אבל אני לא חכמה במיוחד אז משכתי את הגבולות של הגוף שלי והמשכתי להתאמן.
אני באמת צריכה לנוח, לאכול נורמלי גם אם אשמור על המשקל/אשמין. בכל אופן ספורט אני בטוח לא יכולה לעשות.. אבל אוכל מכינים לי שזה די קל, לא הכל שקול מאה אחוז אבל אני יודעת בערך לפי העין את הכמויות וזה מספיק טוב כרגע:)
להבא ברגע שאת מרגישה כאב תעצרי, יש לך מזל שזה נגמר רק בנקע ולא בפציעה רצינית בברכיים

Login • Instagram
תשמעי את ההייליט שלה על פציעה, האחרון

• פותח/ת השרשור
להבא ברגע שאת מרגישה כאב תעצרי, יש לך מזל שזה נגמר רק בנקע ולא בפציעה רצינית בברכיים

Login • Instagram
תשמעי את ההייליט שלה על פציעה, האחרון
תודה רבה!
אגב מרגישה כבר טוב יותר. מניחה שעוד יומיים ואחזור בהדרגה להתאמן (הליכה במקום ריצה כמובן).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית