הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בטטה ב air fry

• פותח/ת השרשור D.N.A
  • פורסם בתאריך

D.N.A

משתמש קבוע
1,518
1,121
נק' מוניטין:
1,993
1,518
1,121
האם אני מחשב נכון את הקלוריות של הבטטה?
אני שוקל את הבטטה ללא הקליפה טרם ההכנה. הולך לפי 75 קלוריות ל100 גרם. נניח הכנסתי 1 קילו בטטה לסיר שמן ללא טיגון יש לי 750 קלוריות. לאחר הטיגון ״הולך״ לי כ 45% מהבטטה, כלומר אני נשאר עם 550-600 גרם בטטה מטוגנת. הכמות שמתקבלת שוות ערך ל 750 קלוריות שהיו בהתחלה נכון? (בהנחה שלא הוספתי שמן).

ההתלבטות שלי היא שב food dictionary כתבו שבטטה טרייה זה 75 קלוריות ל100 גרם מוצר ובטטה אפויה בתנור זה 90 קלוריות ל100 גרם מוצר וזה לא מסתדר לי.

תודה רבה.

הכמות שמתקבלת שוות ערך ל 750 קלוריות שהיו בהתחלה נכון
נכון.
פר חתיכת בטטה - הערכים לא משתנים, אבל אם מדובר באפייה\טיגון הערכים פר 100 גרם משתנים כי הבטטה מאבדת מים והמשקל שלה פוחת.

לדוגמה:
יש לך 300 גרם שהם בטטה טרייה אחת. על כל 100 גרם בטטה טרייה - יש 75 קלוריות, כלומר בבטטה שלמה יש 225 קלוריות.
אפית את הבטטה, היא איבדה (לשם הדוגמה) 10% ממשקלה כי התאדו ממנה מים. הבטטה שוקלת כעת 270 גרם אבל הקלוריות בה לא השתנו.
אם תנסה לחשב את הערכים הקלוריים ל-100 גרם דרך ערך משולש, תקבל 83 קלוריות ל-100 גרם בטטה אפויה.

כמו כן, בטיגון \ אפייה עם שמן - יכול להיות שהמחשבון מניח שהוספת שמן אז מוסיף קצת קלוריות.

נכון.
פר חתיכת בטטה - הערכים לא משתנים, אבל אם מדובר באפייה\טיגון הערכים פר 100 גרם משתנים כי הבטטה מאבדת מים והמשקל שלה פוחת.

לדוגמה:
יש לך 300 גרם שהם בטטה טרייה אחת. על כל 100 גרם בטטה טרייה - יש 75 קלוריות, כלומר בבטטה שלמה יש 225 קלוריות.
אפית את הבטטה, היא איבדה (לשם הדוגמה) 10% ממשקלה כי התאדו ממנה מים. הבטטה שוקלת כעת 270 גרם אבל הקלוריות בה לא השתנו.
אם תנסה לחשב את הערכים הקלוריים ל-100 גרם דרך ערך משולש, תקבל 83 קלוריות ל-100 גרם בטטה אפויה.

כמו כן, בטיגון \ אפייה עם שמן - יכול להיות שהמחשבון מניח שהוספת שמן אז מוסיף קצת קלוריות.
ההפך הוא טוען שהערכים לבטטה אחרי בישול במחשבון נמוכים מידי
הוא אומר שעל קילו הוא מאבד כמעט חצי מהמשקל ולפי המחשבון זה כאילו הוא איבד רק 20 אחוז מהמשקל

בכל אופן, אם שקלת לפני אז אין בעיה פשוט תעבוד לפי הערכים של לפני ותחשב ביחס למה שהיה לפני

הוא אומר שעל קילו הוא מאבד כמעט חצי מהמשקל ולפי המחשבון זה כאילו הוא איבד רק 20 אחוז מהמשקל

כנראה שונות בין מחשבונים.
זה לא משנה כל עוד הוא סופר קלוריות בדרך קבועה בכל מקרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית