הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אורלי וגיא - מה אם כל העולם טעה?!

למדינת ישראל יש 2 יתרונות משמעותיים ביחס לעולם,
1. אנחנו סוג של ״אי״ ובקלות היינו יכולים לחסום כניסה של חולים לארץ וזה דבר שלאורך השנה האחרונה לא בוצע
2. בהכרח היו קיימים תרחישים ותסריטים כיצד להתמודד עם פגיעה של חומר כימי/ביולוגי באזורי אוכלוסיה שזה בעצם מה שקרה עם הקורונה וגם כאן לא עשו עם הידע הזה כלום.

והכי עצוב לי שגם אם מנטרלים את ה״פוליטיקה״ מגלים כי מערכות השלטון / משרדי הממשלה ״רקובים״ וכמעט שנה לאחר תחילת הקורונה משרד החינוך לא מסוגל להעביר שיעורים בזום
לא מסוגלים לתת מענקים הוגנים ונכונים למי שצריך כי פשוט אין מידע אמין על ההכנסות של התושבים

ויש אנשים שזה נראה להם סביר לגמרי...
ועכשיו דרעי עם עוד כתב אישום..

🤬
אם אני לא טועה ממפלגת ש"ס יצאו לאורך השנים מעל 8 ח"כים עם הרשעות. ולהחזיר פושע לזירת הפשע זה מטומטם כמו להחזיר את אתי אלון לעבוד בבנק שממנו גנבה.
לפחות עכשיו דרעי לא יכול להיות שר.

נאשם בפלילים
*מואשם, לא נאשם.
היום הפושע הנמלט שוב דחה את הדיון במשפט שלו בזכות הסגר המלא.
הוא גם גרם לכל העולם לעשות סגרים בגלל המשפט שלו?
וזה קטע, שכשהבהמה ההוא אח של טום קשתי מואשם ויש סרטון שלו מכה מאבטח בן 70, אז כל הפייסבוק מלא ביפי נפש "מכילים" שאומרים שכל אחד זכאי למשפט הוגן ובואו לא נכריע את דינו זה תפקידה של מערכת המשפט. אבל כשזה ביבי נתניהו אז מספיק כותרות בתקשורת כדי להחליט שהוא אשם והוא פושע וכו'
*אני לא ביביסט ולא הצבעתי לו באף אחתמ 3 הבחירות האחרונות

*מואשם, לא נאשם.

וזה קטע, שכשהבהמה ההוא אח של טום קשתי מואשם ויש סרטון שלו מכה מאבטח בן 70, אז כל הפייסבוק מלא ביפי נפש "מכילים" שאומרים שכל אחד זכאי למשפט הוגן ובואו לא נכריע את דינו זה תפקידה של מערכת המשפט. אבל כשזה ביבי נתניהו אז מספיק כותרות בתקשורת כדי להחליט שהוא אשם והוא פושע וכו'

אל תכנס לזה אפילו, בין אם אתה מצביע לביבי או לא, מה שהם מדקלמים זו רטוריקה של אנשים שאינם יכולים לחשוב בעצמם.

@yujinius השימוש בסגר הוא פתרון יעיל לבעיית ההדבקה .אבל יש לו משמעויות כלכליות כבדות.
האופן שבו נוהלו הסגרים בארץ היו שערורייתי.
החל מחוסר הוגנות מה פתוח ומה סגור, לדוגמא חנות נוחות בתחנת דלק יכולה למכור קפה כאשר בית הקפה ליד סגור.
שלא לדבר על האכיפה הסלקטיבית .

ואי אפשר להתעלם מהציבור שפשוט מצפצף על ההנחיות ו/או מתנהג בטמטום.

העובדה שמטילים סגר כולל ללא התחשבות במצב התחלואה רק כי זה ״נוח״ לא יכולה להיות מקובלת.

*מואשם, לא נאשם.

אחלה, רק איזה יופי של תזמונים הסגרים במקביל למשפט שלו. אין הצדקה לסגר כללי על מדינה שלמה.
מעבר להשלכות מסביב, זה משרת רק אינטרס של אדם אחד. ואם הוא כה בטוח בחפותו, אז הבמה מחכה לו.
או, שהוא יודע שהוא אשם. הראיות מוצקות ויש רבים שמחכים רק להעיד כנגדו. שנה של משחקים ותירוצים מביכים כיצד לא לעמוד לאימת הדין.
שכחת את הבקשה לחסינות? ככה לא מתנהג בן אדם נקי. בלי טריקים ובלי שטיקים.
"אין כלום כי לא היה כלום". 😆

שורה תחתונה, הקורונה היא כלי נוסף במגרש הפוליטי של בנימין נתניהו.
חבל שזה בא על חשבון כולנו.

וזה קטע, שכשהבהמה ההוא אח של טום קשתי מואשם ויש סרטון שלו מכה מאבטח בן 70, אז כל הפייסבוק מלא ביפי נפש "מכילים" שאומרים שכל אחד זכאי למשפט
אין לי מושג מי זה ואין כאן מה להתיפייף, שיזרק לצינוק מבחינתי
מה שהם מדקלמים זו רטוריקה של אנשים שאינם יכולים לחשוב בעצמם.
אתה צודק, רק חבל שזו ההגדרה המושלמת לביביסט המתחיל

אחלה, רק איזה יופי של תזמונים הסגרים במקביל למשפט שלו. אין הצדקה לסגר כללי על מדינה שלמה.
מעבר להשלכות מסביב, זה משרת רק אינטרס של אדם אחד. ואם הוא כה בטוח בחפותו, אז הבמה מחכה לו.
או, שהוא יודע שהוא אשם. הראיות מוצקות ויש רבים שמחכים רק להעיד כנגדו. שנה של משחקים ותירוצים מביכים כיצד לא לעמוד לאימת הדין.
שכחת את הבקשה לחסינות? ככה לא מתנהג בן אדם נקי. בלי טריקים ובלי שטיקים.
"אין כלום כי לא היה כלום". 😆

שורה תחתונה, הקורונה היא כלי נוסף במגרש הפוליטי של בנימין נתניהו.
חבל שזה בא על חשבון כולנו.

אין לי מושג מי זה ואין כאן מה להתיפייף, שיזרק לצינוק מבחינתי

תחזור לקבוצת הפייסבוק שממנה שאבת את כל השטויות שפלטת עכשיו

@yujinius השימוש בסגר הוא פתרון יעיל לבעיית ההדבקה .אבל יש לו משמעויות כלכליות כבדות.
האופן שבו נוהלו הסגרים בארץ היו שערורייתי.
החל מחוסר הוגנות מה פתוח ומה סגור, לדוגמא חנות נוחות בתחנת דלק יכולה למכור קפה כאשר בית הקפה ליד סגור.
שלא לדבר על האכיפה הסלקטיבית .

ואי אפשר להתעלם מהציבור שפשוט מצפצף על ההנחיות ו/או מתנהג בטמטום.

העובדה שמטילים סגר כולל ללא התחשבות במצב התחלואה רק כי זה ״נוח״ לא יכולה להיות מקובלת.
אני ממש לא בעד מה שהולך כאן עם הסגרים האלה, גם לגבי הפגיעה הכלכלית כמו שאמרת וגם מבחינת פגיעה בילדים עם סגירת מערכת החינוך. יש לי ילד ב 2.7 וכואב לי הלב שעכשיו הוא הולך להיות בבית בלי גן כי ראיתי איך זה חירפן אותו בסגר הקודם.
מסכים, אבל זו ההגדרה גם לביביסט וגם לאנטיביביסט המתחיל הבינוני והמתקדם.

זה פוסט דבילי. בוא אני אסביר לך גם למה שזה לא יהיה סתם מילים ריקות.
דבר ראשון הוא מדבר על מה שרועי רשם על אמיר שחר, אבל הוא מתעלם לחלוטין ממה שהוא רשם עליו. רועי לא טען שאמיר שחר משקר או קונספירטור, אלא שפשוט דבריו הוצאו מהקשרם, כלומר מה שהוא אמר על זה שבתי החולים ריקים היה נכון ללפני חודשיים ולא רלוונטי היום, זה כל מה שהוא אמר עליו, אבל כמובן שדני או לא קרא באמת את הפוסט, או שהוא בכוונה מטריל.
הטענה הבאה שלו היא על קטיף דובדבנים, והוא צודק, ולא משנה כמה אנשים שרוצים לשמוע קונספירציות יצעקו, האנשים שטוענים שאין מגיפה או שהכל מזוייף או מה לא הם מיעוט חסר משמעות בתוך כל הקהילה המדעית. התקשורת לא צריכת ליצור סימטריה מזוייפת שמציגה את המחלה והקונספירציה כשתי דעות שוות ומתנגשות. דעה אחת נתמכת על ידי הרוב המוחלט של הקהילה הרפואית ואנשי המקצוע הרלוונטיים, והדעה השניה לא נתמכת כמעט על ידי אף גורם מקצוע רלוונטי, ורוב אלה שכן תומכים בקונספירציה והם אנשי מקצוע אמיתיים, לרוב טועים בצורה ניכרת ומבישה, לא בהכרח משהו שהאדם הממוצע יכול לעלות עליו, אבל אנשי מקצוע עולים על זה מיד.
אם אורלי וגיא היו רוצים להציג מצג שיוויוני, הם היו צריכים להשוות בין כמות יחסית של תומכי מדע ותומכי קונספירציה, כלומר להביא 1000 אנשי מקצוע אנטי-קונספירציה בשביל להביא אחד שכן, ושימוש בסרט שלהם אך ורק באנשים שמציגים דרך מחשבה אחת, זה ההגדרה לקטיף דובדבנים
משום מה כש-9 מתוך 10 רופאי שיניים ממליצים על המשחת שיניים שלך לא מעניין אותך למה העשירי לא, אבל פה כן, והם מציגים את העניין כאילו הדעה של העשירי שוות ערך ל-9 האחרים

כלומר מה שהוא אמר על זה שבתי החולים ריקים היה נכון ללפני חודשיים ולא רלוונטי היום
לפני יומיים ד"ר אמיר שחר התראיין ב103fm, והסביר את עמדתו.

באולפן שישי אתמול הציגו נתוני תפוסה בבתי החולים של אותה תקופה לפני שנתיים, והנתונים נמוכים משמעותית היום.

אז לדעתי זה מתנהל מסריח. לא מכחיש את המחלה, אף אחד מאנשי הרפואה לא כזה. אבל בדיעה שכל הסגרים האלה עושים יותר נזק מתועלת לדעתי. שוב, בלי לזלזל במחלה.

קבצים מצורפים

• 20210109_220432.jpg
    20210109_220432.jpg
    KB 65.2 · צפיות: 57
  • 20210109_220450.jpg
    20210109_220450.jpg
    KB 54.8 · צפיות: 67
לפני יומיים ד"ר אמיר שחר התראיין ב103fm, והסביר את עמדתו.

באולפן שישי אתמול הציגו נתוני תפוסה בבתי החולים של אותה תקופה לפני שנתיים, והנתונים נמוכים משמעותית היום.

אז לדעתי זה מתנהל מסריח. לא מכחיש את המחלה, אף אחד מאנשי הרפואה לא כזה. אבל בדיעה שכל הסגרים האלה עושים יותר נזק מתועלת לדעתי. שוב, בלי לזלזל במחלה.
אל תשכח שהתפוסה מתייחסת גם לכמות המחלקות הנוספות שפתחו רק לקורונה. בבתי חולים מסויימים פתחו אפילו 4 מחלקות נוספות רק כדי להתמודד עם התחלואה העודפת. אז כן, העומס לא הגיע ל-100% מהמיטות כי יש יותר מיטות, אבל הצוותים הרפואיים ממש מנוצלים עד הסוף.

לגבי הסגרים אני מסכים שיש דרכים חכמות יותר להתמודד, אבל אסור גם לשכוח שזה פתרון שעובד כדי לצמצם הדבקה, זה פשוט נשק יום הדין, ובטח יש דרכים טובות יותר להתמודד עם התחלואה לפני שמשתמשים בו

אל תשכח שהתפוסה מתייחסת גם לכמות המחלקות הנוספות שפתחו רק לקורונה. בבתי חולים מסויימים פתחו אפילו 4 מחלקות נוספות רק כדי להתמודד עם התחלואה העודפת. אז כן, העומס לא הגיע ל-100% מהמיטות כי יש יותר מיטות, אבל הצוותים הרפואיים ממש מנוצלים עד הסוף.

לגבי הסגרים אני מסכים שיש דרכים חכמות יותר להתמודד, אבל אסור גם לשכוח שזה פתרון שעובד כדי לצמצם הדבקה, זה פשוט נשק יום הדין, ובטח יש דרכים טובות יותר להתמודד עם התחלואה לפני שמשתמשים בו
קראתי מקודם שמי שהתחסן בחיסון הראשוני של פייזר, יוכל להתחסן בחיסון השני עם החיסון של מודרנה(או להפך) כל עוד עברו 28 ימים.

לא קצת הזוי?
עד כמה שידוע לי זה אסור בתכלית האסור עקב ״תגובות בין תרופתיות״.
מה דעתך?

קראתי מקודם שמי שהתחסן בחיסון הראשוני של פייזר, יוכל להתחסן בחיסון השני עם החיסון של מודרנה(או להפך) כל עוד עברו 28 ימים.

לא קצת הזוי?
עד כמה שידוע לי זה אסור בתכלית האסור עקב ״תגובות בין תרופתיות״.
מה דעתך?
לא שמעתי על שום דבר כזה, יש לך מקור?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית