הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בקשה לחוות דעת על תכנית

• פותח/ת השרשור Dmk
  • פורסם בתאריך

Dmk

משתמש קבוע
1,046
628
נק' מוניטין:
1,402
1,046
628
כשחוזרים למכון אני מתכנן להריץ את התכנית הזאת, תכנית מתחילים של AlphaDestiny.
הפרטים עליי בסוף.

Workout A

Box Squat 5×4-6
Pause Bench 5×4-6
Pendlay Row 5×4-6
Overhead Barbell Extension 3×6-10
Barbell Preacher Curl 3×6-10
Stiff-Legged Deadlift/Good Morning 3×6-10

Face Pulls - 3x12-15
Calf Raises - 3x12-15
Abs - 3 sets

Workout B

Box Squat 5×4-6
Paused Overhead Press 5×4-6
Trap-Bar Deadlift 2×4-6
Close-Grip Bench Press 3×6-8
Weighted Chin-up 3×3-5
Weighted Plank 3×30-60s

Lateral Raises - 3x12-15
Seated Calf Raises - 3x15-20
Abs - 3 sets

- יש רוטציה בין אימון A לאימון B, ומתאמנים 3 פעמים בשבוע.
- התכנית נועדה לכל מי שעוד יכול לסחוט התקדמות לינארית, עם מטרה לסיים את התכנית באיזור 2 פלטות בנץ', 3 פלטות סקוואט ו4 פלטות דדליפט. כמובן שזה כלל אצבע ויודעים שיתכן וההתקדמות תיעצר קודם לכן בחלק.
- התכנית עצמה מעט שונה וקצת יותר מפורטת, מה שכתבתי זה את כמות הסטים שאני מתכוון להשתמש בהם ואת התאומים ותרגיל כתפיים אחרון שאני הוספתי. התכנית המקורית מצורפת לצורך רפרנס. ההמלצה היא להוריד את הסטים אם רואים שלא מצליחים להתאושש, וההמלצה היא להתחיל מכמות הסטים הגדולה ביותר.
Workout A

Box Squat 3/5×4-6
Floor Press or Pause Bench 3/5×4-6
Pendlay Row 3/5×4-6
Overhead Barbell Extension 3×6-10
Barbell/Dumbbell Preacher Curl 3×6-10
Stiff-Legged Deadlift/Good Morning 2-3×6-10
Weighted Plank 3×30-60s

Workout B

Box Squat 3/5×4-6
Paused Overhead Press 3/5×4-6
Trap-Bar Deadlift 2×4-6
Close-Grip Bench Press 3×6-8
Weighted Chin-up 3×3-5
Weighted Plank 3×30-60s
את כל התחליפים ותוספות למיניהן הוא אישר באתר.

התקדמות:
- על פי החזרות הכוללות בתרגיל: אם עושים 5 סטים כמו שאני מתכוון לעשות, החזרות צריכות להתווסף ל25-30 (כשנשארים בטווח הנתון), ואז מוסיפים משקל.
- לסקוואט ולבנץ' מוסיפים 2.5-5 קילו, לדדליפט מוסיפים 5-10 (ואני מניח שאם תהיה תקיעה אז אפשר גם 2.5).

זהו בגדול, רציתי לשאול מה דעתם של האנשים פה על התכנית ואם יש המלצה למשהו שעשוי להתאים לי יותר.
אני שוקל 66-67, 1.74.

מתאמן כמה שנים אבל הישגים די נמוכים. אנחנו חוזרים מהסגר ולכן המשקלים עכשיו יהיו שונים אבל לרפרנס:

- 155 דדליפט לחזרה (גב עגול מאוד)
- 115 סקוואט ל-4 עם טכניקה טובה (לפני הסגר זה עמד על 92.5 ל-3 סטים של 6, וזה לא הרגיש כמו מקסימום)
- 75 בנץ' ל-6
- פרס 50 ל-6 (אולי קצת יותר אבל זה מה שאני זוכר).

- המטרה שלי כרגע היא בעיקר לעלות במסה אבל גם להתחזק. אני אוהב את הנוחות שבהתקדמות במשקלים, ושיש משהו בטוח שמראה לי שאני באמת מתקדם.
- המסה שלי ברגליים ירדה והרבה ולכן זה כן חשוב לי לאמן אותן חזק ולקבל כמה יותר מהמאסל ממורי אפקט, אם כי לא רוצה להזניח את פלג הגוף העליון בשום צורה.
- אחת הסיבות העיקריות שבחרתי בתכנית הזאת היא שהיא לא מזניחה את הפרס. אני מאוד אוהב את הליפט הזה (כנראה האהוב עליי), וכל תכנית מתחילים ששמה את הפרס כאקססורי מוחלט או מתעלמת מקיומו לא מתאימה לי.
- סיבה נוספת היא שבאופן כללי היא לא מזניחה דברים יותר מדי כמו שלדעתי הרבה תכניות אחרות עושות. אין הזנחה של הגב העליון, הידיים והכתפיים כמו בתכניות אחרות.

אני מבקש חוות דעת על התכנית בעיקר כי התכנית לא קונבנציונלית במיוחד (בוקס סקוואט, טראפ באר דדליפט).
אשמח לקבל עצה ממי שפינה לעצמו את הזמן לקרוא את זה, ואם אולי יש הצעות לתכנית שתתאים יותר למטרות שלי וכן עונה על הדגשים שציינתי.
מקפיץ

הטענה הכי גדולה שלי היא למה מתאמן מתחיל צריך כל כך הרבה ואריציות ולא פשוט להתמקד בתרגילים המקוריים.

למה לבצע בוקס סקוואט? למה פרס עם פאוז? לא מכיר אלפא דיינסטי אבל זה נראה שניסו ליצור פה עניין איפה שלא צריך.

לא יודע, אם אתה רוצה תרגילי בסיס עם תרגילים מבודדים הייתי פשוט עושה SS ומוסיף קצת פשיטות, כפיפות ובטן. שזה אגב דיי דומה למה שפרסמת פה, רק שפה ניסו לסבך את העניין עם בוקס סקוואט, פרס עם פאוז ובנץ עם עצירה באחיזה צרה.

ודבר אחרון, מסה וכוח יכולים לעלות יחד, הם לא מתחרים אחד בשני. בטח כשאתה 66 ק"ג.

• פותח/ת השרשור
הטענה הכי גדולה שלי היא למה מתאמן מתחיל צריך כל כך הרבה ואריציות ולא פשוט להתמקד בתרגילים המקוריים.

למה לבצע בוקס סקוואט? למה פרס עם פאוז? לא מכיר אלפא דיינסטי אבל זה נראה שניסו ליצור פה עניין איפה שלא צריך.

לא יודע, אם אתה רוצה תרגילי בסיס עם תרגילים מבודדים הייתי פשוט עושה SS ומוסיף קצת פשיטות, כפיפות ובטן. שזה אגב דיי דומה למה שפרסמת פה, רק שפה ניסו לסבך את העניין עם בוקס סקוואט, פרס עם פאוז ובנץ עם עצירה באחיזה צרה.

ודבר אחרון, מסה וכוח יכולים לעלות יחד, הם לא מתחרים אחד בשני. בטח כשאתה 66 ק"ג.

מבחינת בוקס סקוואט, ההסבר שלו-
It will allow you to recover better than a free-squat, give you less knee pain, develop explosiveness, provide immediate deadlift carryover, and strengthen the posterior chain like you’ve never seen before.

ופרס אני בכל מקרה עושה עם פאוז ככה שזה לא חדש לי.
הוא כן אמר שאם אין בוקס אז אפשר לעשות סקוואט רגיל, אבל ב3/3 מהאימונים בשבוע יש בוקס סקוואט אז להחליף אותו זה מעט מרתיע.

אני לא רוצה לעשות SS בעיקר בגלל הנפח שנמוך בהרבה, אבל גם בגלל הלחץ שעליו אני מפרט בסוף התגובה.
אני מודע לעובדה שכוח ומסה יכולים לעלות ביחד (ואם להיות כנה - אם לא הייתי חושב ככה, רוב הסיכויים שלא הייתי מסתכל לעבר תכנית כזאת, שכן המטרה העיקרית שלה היא פיתוח כוח בסיסי).

אני גם לא יודע כמה משקל אחזיר כשאחזור למכון אבל כן מאמין שתהיה עלייה כלשהי, שכן הרגליים שלי היו השריר בין הדומיננטיים אצלי - וכמעט שנה שלמה של אימונים לא כאלו עקביים שנגמרה בחצי שנה של הפסקה מוחלטת מכל אימוני רגליים בוודאות גרמה לי לאבד כמות נכבדת של מסה.

בגדול אני פשוט רוצה לדעת אם התכנית הזאת יכולה לעבוד בשבילי, שכן היא לא מזניחה שום דבר ועושה רושם שיכולה לבנות/להחזיר בסיס טוב. אני רוצה תכנית שאוכל להתקדם איתה לתקופה לא קצרה במיוחד, ואני מוצא את עצמי תמיד מפחד להיכשל ונלחץ.

בגלל שההתקדמות היא אחרי שמגיעים למספר חזרות כולל כלשהו ויש טווח חזרות שצריך להגיע אליו בכל סט אני חושב שזה יתן לי קצת רגיעה. בתכנית של קנדיטו שהרצתי לפני, היה לי קשה בעיקר מהבחינה שהכל היה סטים ישרים של 6, ואני חייב להעלות במשקל לפחות כל 2 אימונים, ואם אני לא נשאר על 6 חזרות אז אני בעצם נכשלתי.

אם בכל זאת לדעתך יש תכנית שיכולה להתאים יותר אני אשמח להקשיב, רק רציתי לענות קודם. אני מניח שאתה יודע טוב ממני.
ובכל מקרה תודה על התגובה.

יש לך בעיה ברכיים? בעיית התאוששות? דדליפט כבד? התשובה היא לא לכן אני לא ממש קונה את ההסבר שלו.

בכל מקרה, פשוט נראה לי מפוזר. לוקח הרבה זמן להתמקצע בהרמה מבחינה טכנית, ואני אישית לא הייתי נותן למתחיל יותר מידי משחק ו-ואריציות כי יש פה יותר מקום לטעויות.

מבחינת נפח אני לא רואה טעם לעבוד עם יותר נפח כשאפשר להתקדם עם פחות, ולהעלות אותו רק כשדרוש, אבל ניחא, אתה רוצה נפח תעשה נפח.

בקשר לפחד מכשל- אם המטרה היא להתחזק לאורך זמן מתישהו תצטרך להתמודד עם משקלים כבדים ולבצע חזרות קשות. זה גם חלק מהעניין והבגרות שלך בתור מתאמן שגדלה עם הזמן. בשביל זה יש כלוב או מישהו ששומר עלייך שאתה סומך עליו.

אם התוכנית תעבוד? היא תעבוד, כי אתה מתחיל ממשקלים קלים מאוד וכל דבר יעבוד במצב הזה. כמה זמן היא תעבוד זה כבר שאלה אחרת ואין לי תשובה עליה. תנסה ותעדכן אותנו.

• פותח/ת השרשור
יש לך בעיה ברכיים? בעיית התאוששות? דדליפט כבד? התשובה היא לא לכן אני לא ממש קונה את ההסבר שלו.

בכל מקרה, פשוט נראה לי מפוזר. לוקח הרבה זמן להתמקצע בהרמה מבחינה טכנית, ואני אישית לא הייתי נותן למתחיל יותר מידי משחק ו-ואריציות כי יש פה יותר מקום לטעויות.

מבחינת נפח אני לא רואה טעם לעבוד עם יותר נפח כשאפשר להתקדם עם פחות, ולהעלות אותו רק כשדרוש, אבל ניחא, אתה רוצה נפח תעשה נפח.

בקשר לפחד מכשל- אם המטרה היא להתחזק לאורך זמן מתישהו תצטרך להתמודד עם משקלים כבדים ולבצע חזרות קשות. זה גם חלק מהעניין והבגרות שלך בתור מתאמן שגדלה עם הזמן. בשביל זה יש כלוב או מישהו ששומר עלייך שאתה סומך עליו.

אם התוכנית תעבוד? היא תעבוד, כי אתה מתחיל ממשקלים קלים מאוד וכל דבר יעבוד במצב הזה. כמה זמן היא תעבוד זה כבר שאלה אחרת ואין לי תשובה עליה. תנסה ותעדכן אותנו.

תודה רבה.

אגיד קודם כל שאני כן מחשיב את עצמי בתור מישהו שמוכן לדחוף חזק ולעבוד קשה. וגם עשיתי את זה לא מעט בעבר. אבל בכל זאת לפעמים החשש משפיע, ולדוגמה יכול לגרום לטכניקה להישבר, להייפ אפ שהופך להיות חלק קבוע בשגרה ובאופן כללי לפיתוח הרגלים שהם לא כל כך טובים.
אני רוצה לעשות דברים אחרת הפעם, ולקחת את ההפסקה הכל כך ארוכה הזאת בתור הזדמנות לתקן ולהתחיל מחדש. ברגע שמתפתח הרגל רע כלשהו קשה לשנות אותו.

ורק על מנת שיהיה ברור יותר, האם לדעתך יהיה עדיף פשוט לעשות סקוואט רגיל ודדליפט רגיל במקום את הוריאציות שנתונות (בוקס, טראפ באר) באותה "רשימה" בדיוק?
15 סטים של סקוואט בשבוע זה לא פשוט בכל אופן. השינוי בין טראפ באר לדדליפט קונבנציונלי במוט לא באמת יהיה כזה משמעותי אני חושב, אם כי כן יעמיס יותר על הגב.

את האמת, הייתי עושה פשוט SS ומוסיף בידודים למה שאתה רוצה. זה יראה בערך אותו דבר כמו התוכנית הנ"ל, רק פחות מגוונת. גם לדעתי אין לך צורך ב75 חזרות סקוואט "כבדות" בשבוע.

• פותח/ת השרשור
את האמת, הייתי עושה פשוט SS ומוסיף בידודים למה שאתה רוצה. זה יראה בערך אותו דבר כמו התוכנית הנ"ל, רק פחות מגוונת. גם לדעתי אין לך צורך ב75 חזרות סקוואט "כבדות" בשבוע.
אפשר גם להתחיל את הנפח בסקוואט מ-3 סטים, ולהעלות ל-5 כשאני מתחיל להיתקע. אני לא בטוח אם אמורים לנצל את האפשרות להתאושש מנפח גבוה ולהוריד כשזה נהיה קשה, או בעצם להתחיל מנמוך ולהעלות כשנתקעים - הרי אלו הפכים גמורים.

אני האמת די אוהב את הוריאציות שבתכנית בגלל שזה מאפשר אימון בתדירות גבוהה יותר, מבחינת השריר שעובד. לדוגמה בלחיצה צמודה אי אפשר לטעון שהחזה לא עובד, ככה שיש גירוי יותר גדול מאשר אם זה היה רוטציה יבשה בין בנץ' לפרס.

באופן כללי אני לא כל כך מתחבר למינימליזם, אני מרגיש שהרבה פעמים זה יכול להזניח חלקים בגוף כמו שאני חושב שיש בSS, מעבר לזה שאני מאמין שכן תהיה לנפח נוסף השפעה חיובית גם אם היא קטנה, ולכן פשוט אם הוא יהיה יותר מדי אני אוכל להוריד מתי שאני רוצה.

מצטער אם אני עושה קצת חיים קשים. ברור לי שהפיתרון הפשוט לסיטואציה העכשווית הוא לקפוץ על התכנית מתחילים הכי פשוטה וזה בטוח יעבוד לקצת זמן לפחות, אבל אני כן חושב שאני גם אהנה יותר מהתכנית הזאת סך הכל שזה כן די חשוב. אני אוהב להיות במכון ולהכניס את הנפח.

כן אגיד אבל שוב שהבוקס סקוואט והטראפ באר דדליפט לא היו הדברים שמשכו אותי כאן, ולכן אין לי בעיה לוותר עליהם ולהחליף במידה ולדעתך זה עדיף, אבל אני מעדיף לא לעשות מינימייזיישן (אין לי מושג איך להגיד את זה כמו שצריך לתכנית כולה). מקווה שזה ברור ושוב תודה על העזרה.

אציין גם שקראתי בבלוג שלך קצת, והוא מאוד מעניין. אעקוב.

הכל עובד, עד שהוא כבר לא. חלק גדול זה להאמין ולאהוב את מה שאתה עושה ונראה שלפחות את זה יש לך.

תתחיל, תתמיד, ותדאג לעלות משקל על המוט. זה סוגר בערך את כל 90% מהדברים החשובים, גם אם התוכנית אופטימלית וגם אם לא.

• פותח/ת השרשור
הכל עובד, עד שהוא כבר לא. חלק גדול זה להאמין ולאהוב את מה שאתה עושה ונראה שלפחות את זה יש לך.

תתחיל, תתמיד, ותדאג לעלות משקל על המוט. זה סוגר בערך את כל 90% מהדברים החשובים, גם אם התוכנית אופטימלית וגם אם לא.

אעשה.
אז אני חושב שאלך על זה, עם התכנית הזאת.
רק אשאל לסיום - האם עדיף להתחיל עם סקוואט רגיל, ועם 3 סטים במקום 5? ומתי אני יודע אם כדאי להוסיף ל-5.

* על שאר התרגילים אני לא שואל כי הם מבוצעים פעם-פעמיים בשבוע, אז פשוט אכניס את זה. אבל הסקוואט כמו שאמרתי הוא שונה כי מבוצע בכל אימון.

אני דווקא אוהב את התוכנית.
היא סבבה לגמרי.
יש בה הרבה יתרונות, וכמובן גם חסרונות.

אביע את דעתי ותוך כדי אציע את השינויים הקטנים שהייתי עושה ומדוע.

אתחיל בכך שאני ממש מרוצה מהנפח, הוא מפרגן, ואני שמח על כך.
בוקס סקוואט הוא תרגיל מעולה, אני מסכים עם כל היתרונות שציינת שיש לו, וזה נכון. מה שכן, אין לך בה הרבה עומס על הקוואדס ביחס לסקוואטים האחרים. זה לא בעיה ענקית, אבל אם המטרה שלך מסה, אתה בטח רוצה קוואדס. לכן הייתי מציע ביום B לעשות היי באר סקוואט פשוט במקום הבוקס סקוואט. דווקא העומס שהורדת מהברכיים שהורדת בבוקס סקוואט, הוריד גם את העבודה מהקוואדס, נקבל את זה בחזרה עם היי באר סקוואט.

פאוז בנץ' אחלה, זה מעולה לכוח.
אפשר לומר שיום A מושלם.

יום B לעומת זאת, בשביל מה לעזאזל טראמפ באר? אתה שמן שלא מסוגל לעשות דדליפט בפוזיציה נכונה? הסקוואט לא היה מספיק לרגליים? הוא מחפש תרגיל עם משקל כבד ביותר כדי לדפוק את ההתאוששות?

חס וחלילה. הייתי מחליף אותו בדדליפט קלאסי, גם שרירים שונים יותר מהסקוואט, גם משקל נמוך יותר על המוט = התאוששות טובה יותר. לעומת זאת, ביום A תעשה גוד מורנינג, ולא סטיף לאג דדליפט. כדי שלא יפריע לדדליפט ביום B.

לדעתי שהחזה יקבל אותו נפח, וקצת פחות מהכתפיים זה פשע, אבל אמרת שאתה אוהב פרס, אז תהנה.

בסך הכל תוכנית נחמדה, מתאימה לכוח עם מסה.

• פותח/ת השרשור
אני דווקא אוהב את התוכנית.
היא סבבה לגמרי.
יש בה הרבה יתרונות, וכמובן גם חסרונות.

אביע את דעתי ותוך כדי אציע את השינויים הקטנים שהייתי עושה ומדוע.

אתחיל בכך שאני ממש מרוצה מהנפח, הוא מפרגן, ואני שמח על כך.
בוקס סקוואט הוא תרגיל מעולה, אני מסכים עם כל היתרונות שציינת שיש לו, וזה נכון. מה שכן, אין לך בה הרבה עומס על הקוואדס ביחס לסקוואטים האחרים. זה לא בעיה ענקית, אבל אם המטרה שלך מסה, אתה בטח רוצה קוואדס. לכן הייתי מציע ביום B לעשות היי באר סקוואט פשוט במקום הבוקס סקוואט. דווקא העומס שהורדת מהברכיים שהורדת בבוקס סקוואט, הוריד גם את העבודה מהקוואדס, נקבל את זה בחזרה עם היי באר סקוואט.

פאוז בנץ' אחלה, זה מעולה לכוח.
אפשר לומר שיום A מושלם.

יום B לעומת זאת, בשביל מה לעזאזל טראמפ באר? אתה שמן שלא מסוגל לעשות דדליפט בפוזיציה נכונה? הסקוואט לא היה מספיק לרגליים? הוא מחפש תרגיל עם משקל כבד ביותר כדי לדפוק את ההתאוששות?

חס וחלילה. הייתי מחליף אותו בדדליפט קלאסי, גם שרירים שונים יותר מהסקוואט, גם משקל נמוך יותר על המוט = התאוששות טובה יותר. לעומת זאת, ביום A תעשה גוד מורנינג, ולא סטיף לאג דדליפט. כדי שלא יפריע לדדליפט ביום B.

לדעתי שהחזה יקבל אותו נפח, וקצת פחות מהכתפיים זה פשע, אבל אמרת שאתה אוהב פרס, אז תהנה.

בסך הכל תוכנית נחמדה, מתאימה לכוח עם מסה.

תודה רבה על הביקורת.
אתחיל מלהגיד שהתחלתי להריץ את התכנית אתמול, עם סקוואט רגיל, ואני כן מתכנן גם מחר לעשות דדליפט רגיל ולא טראפ באר - זה בעקבות ההמלצה שקיבלתי כאן.

אקח את ההמלצה שלך לגוד מורנינגס אני חושב. עשיתי אתמול סטיף לג די קל ומרגיש בסדר, אולי בהמשך זה ישפיע. הסיבה העיקרית היא שאני רוצה לתרגל דדליפט ליותר מרק סט אחד/שניים בשבוע, אבל אם אני לא אצליח להתאושש כמובן שזה לא שווה.

אני מאוד אוהב את הרעיון של סקוואט והתקדמות 3 פעמים בשבוע בגלל שהסקוואט שלי ירד כל כך הרבה. בעיה שנתקלתי בה היא שכרגע מה שמרגיש לי טבעי זה היי באר ATG, ואני מניח שזה לא אופטימלי במיוחד.
בסטיף לג דדליפט הגב התחתון טיפה התעקם גם עם כלום משקל אז אני מניח שאולי זה גמישות. אני לא יודע עדיין איך תהיה הטכניקה בדדליפט הרגיל אבל אני יודע שבעבר משכתי יותר מדי עם הגב ולא מספיק דחפתי עם הרגליים. אנסה להתחיל ממשקל נמוך ולעשות את זה כמו שצריך ומקווה שיהיה בסדר.

שוב תודה ולקחתי לתשומת ליבי, כמובן גם שאני מעדכן בלוג בצורה מפורטת יותר אם תתעניין מתישהו.

הכל טוב, זאת תוכנית טובה, ומה שאתה עושה כנראה יעבוד.
אני פשוט חושב שחבל להפסיד את היתרונות של בוקס סקוואט, זה בהחלט שווה לדעתי.

זה לא יראה כמו התוכנית הנל.
מסכים עם מה שכתבו לגבי הבוקס סקוואט ולגעתי עדיף סקוואט, מה שהוא כתב נראה סיבה די גרועה. מבחינת כררי אובר לדד ליפט לדעתי זה לא רלוונטי בכלל במיוחד שאין עוד תרגיל אחר לקוואדס בתוכנית. מבחינת כאב ברכיים זה סתם תירוץ, מבחינת התאוששות, למה זה צריך להיות בעיה? לדעתי זה לא הסבר טוב לא חעשות תרגיל כלשהו כי מפחדים שהוא יגרום "בעיית התאוששות", ככה אפשר להגיד את זה על כל תרגיל- למשל גם על הטראפ באר דד ליפט, ולפחד לעשות אותו בצורה שתתרום הכי הרבה למטרות שלך.

חוץ מזה שלדעתי האימונים עם נפח מטוגף, יקח לך איזה שעתיים וחצי כל אימון, לא?
הייתי מוריד קצת מהסטים

• פותח/ת השרשור
זה לא יראה כמו התוכנית הנל.
מסכים עם מה שכתבו לגבי הבוקס סקוואט ולגעתי עדיף סקוואט, מה שהוא כתב נראה סיבה די גרועה. מבחינת כררי אובר לדד ליפט לדעתי זה לא רלוונטי בכלל במיוחד שאין עוד תרגיל אחר לקוואדס בתוכנית. מבחינת כאב ברכיים זה סתם תירוץ, מבחינת התאוששות, למה זה צריך להיות בעיה? לדעתי זה לא הסבר טוב לא חעשות תרגיל כלשהו כי מפחדים שהוא יגרום "בעיית התאוששות", ככה אפשר להגיד את זה על כל תרגיל- למשל גם על הטראפ באר דד ליפט, ולפחד לעשות אותו בצורה שתתרום הכי הרבה למטרות שלך.

חוץ מזה שלדעתי האימונים עם נפח מטוגף, יקח לך איזה שעתיים וחצי כל אימון, לא?
הייתי מוריד קצת מהסטים

כן האימונים ארוכים אבל אני מסתדר בינתיים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית