הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה חשוב לי לבדוק בבדיקות דם?

• פותח/ת השרשור Biggg
  • פורסם בתאריך

Biggg

משתמש משקיע
2,320
2,251
נק' מוניטין:
1,715
2,320
2,251
אני רוצה לעשות שבוע הבא בדיקות דם, קיבלתי את ההפנייה עם הבדיקות הרגילות וביקשתי להוסיף טסט' טוטאל.
האם יש עוד דברים שחשוב לבדוק? מבחינת הורמונים וכו' אני יכול לבקש עוד משהו שיתנו בלי בלבולי מוח?
ויטמינים מינרלים יש צורך\אפשרות לבקש דברים נוספים או שהבדיקות נותנות תמונה כללית מספקת?
אם זה עוזר, אז הייתי שמח לבדוק דברים שמשפיעים על אנרגייה עייפות והתאוששות.

Testosterone Total - 04402 VITAMIN B-12 - 02607 Mg-Magnesium (B) - 03735 AST (SGOT) - 04450 FERRITIN - 02728 Urine General - 01000 BILIRUBIN Total - 02250 PROTEIN - TOTAL (B) - 04155 ALKALINE PHOSPHATASE - 04075 POTASSIUM (K) (B) - 04132 CREATININE (B) - 02565 GLUCOSE (B) - 02947
URIC ACID (B) - 04550 FOLIC ACID - 02746 IRON (Fe) - 03540 TSH - 04443 LDH-Lactic Dehydrogenase - 03615 CBC (BLOOD COUNT) - 05022 ALBUMIN (B) - 02040 ALT (SGPT) - 04460 CALCIUM (Ca) (B) - 02310 SODIUM (Na) (B) - 04295 UREA (B) - 0452

@frozen @Ben2648 ומי שמבין

• פותח/ת השרשור
מפנה אותך לפוסט של חבר
בדיקות דם למתחילים
תיהיה בריא, חיפשתי משהו כזה בפורום ולא מצאתי

*אני לא לפני\אחרי סייקל או משהו
טסט' חופשי יש טעם\נותנים ככה סתם לבדוק? או רק אם יש בעיות בטסט טוטאל?

וכל שאר ההורמונים שהוא ציין נותנים את זה סתם ככה למישהו שרוצה לבדוק תקינות? כי יש לי תחושה שזה יעלה שאלות את אצל הרופא, יש לי למה לבדוק את זה בכלל?

אני בספק אם הוא יוסיף משהו בלי לשאול שאלות, תבוא עליו הפוך על הפוך, תשאל אם נראה לו שכדאי להוסיף טסט חופשי כי שמעת שכדאי או לא יודע מה.. אתה מרגיש עייפות וקשה לך באימונים וכו'

יש איזה בעיה ספציפית שאתה מנסה לאתר?

• פותח/ת השרשור
לא משהו מיוחד
הבדיקת דם האחרונה שעשיתי היה לפני שהתחלתי להתאמן אני רוצה לראות מה קורה שם מאז
בעיקר רוצה לראות שלא חסר ויטמנים ושטויות כאלה שאפשר לתסף. כל שאר הדברים שיש בבדיקה אני משער שתקין.
רציתי לבדוק על הדרך אם הורמנלית הכל תקין אבל לא יודע אם זה שווה את המאמץ

תיהיה בריא, חיפשתי משהו כזה בפורום ולא מצאתי

*אני לא לפני\אחרי סייקל או משהו
טסט' חופשי יש טעם\נותנים ככה סתם לבדוק? או רק אם יש בעיות בטסט טוטאל?

וכל שאר ההורמונים שהוא ציין נותנים את זה סתם ככה למישהו שרוצה לבדוק תקינות? כי יש לי תחושה שזה יעלה שאלות את אצל הרופא, יש לי למה לבדוק את זה בכלל?
תנסה את מזלך.. בדיוק ביקשתי הפנייה מהרופא שלי אתמול לבדיקת דם ולא היה כלול טוטאל טסט אז ביקשתי ממנו שוב להכניס לבדוק רמת טסט(לא חשבתי על טוטאל וטסט חופשי לצערי) הוא הביא לי בדיקה לטוטאל בלי בעיות.

• פותח/ת השרשור
תנסה את מזלך.. בדיוק ביקשתי הפנייה מהרופא שלי אתמול לבדיקת דם ולא היה כלול טוטאל טסט אז ביקשתי ממנו שוב להכניס לבדוק רמת טסט(לא חשבתי על טוטאל וטסט חופשי לצערי) הוא הביא לי בדיקה לטוטאל בלי בעיות.
טוטאל משחררים לכולם בלי שאלות

לא יודע אם רשמו
אז מוסיף:
המטוקריט
Rbc
Wbc
המגלובין
ברזל
E2
free test(יתן רק אנדו)
Cpk
Shbg
ככה עולה לי בשלוף..

אני רוצה לעשות שבוע הבא בדיקות דם, קיבלתי את ההפנייה עם הבדיקות הרגילות וביקשתי להוסיף טסט' טוטאל.
האם יש עוד דברים שחשוב לבדוק? מבחינת הורמונים וכו' אני יכול לבקש עוד משהו שיתנו בלי בלבולי מוח?
ויטמינים מינרלים יש צורך\אפשרות לבקש דברים נוספים או שהבדיקות נותנות תמונה כללית מספקת?
אם זה עוזר, אז הייתי שמח לבדוק דברים שמשפיעים על אנרגייה עייפות והתאוששות.

מרגיש עייף / חסר אנרגיה?
בדיקות רלוונטיות - ברזל (המוגלובין, פריטין, טרנספרין גם שיהיה)
פרופיל ויטמינים
TSH (על הדרך גם T3+T4 אבל לא חובה)
מגנזיום

טסט גם לא חובה אבל תמיד אפשר לבקש לבדוק פרופיל הורמונלי,
תגיד שאתה וחברה שלך מנסים להיכנס להריון ורופא הנשים שלה ביקש ממך את הבדיקה הזאת (או שאתה מתכנן סייקל והדילר של המכון ביקש ממך)

זהו בגדול.
הבדיקות הסטנדרטיות מספקות תמונה כללית טובה.

מוזמן גם להעלות לכאן תוצאות ולהתייעץ

אני בספק אם הוא יוסיף משהו בלי לשאול שאלות, תבוא עליו הפוך על הפוך, תשאל אם נראה לו שכדאי להוסיף טסט חופשי כי שמעת שכדאי או לא יודע מה.. אתה מרגיש עייפות וקשה לך באימונים וכו'

יש לי בעיני סיבה לגיטימית לבקש בדיקת דם לטסטוסטרון, אני אחרי גיל 18 לא התגלחתי פעם אחת ואין לי עדיין שערות על הטורסו.. מה ההבדל בין tst total לfree tst?

לא חושב שזה סיבה לגיטימית אבל תנסה,יש מצב יתנו

טסט חופשי זה הנתון המעניין מבין השניים בתכלס. הוא שופך יותר אור. כי יכול להיות לך טסט טוטאל גבוה מאוד או מעל הממוצע אבל בהתאם גם SHBG גבוה שנקשר לרוב הטסט הזה ואתה נשאר עם טסט חופשי ברצפה.
אני לא חושב שצריך לדאוג כי לא צומח לך שיער בגיל 18.. דווקא תהנה מזה,זה יותר נטיה גנטית מאשר חוסר בהורמון מסויים

תבדוק וויטמין D, זה חשוב לאנרגיה, ולא בקלות נותנים לבדוק.

וגם תבדוק מונו (EBV).
גם TSH וT3 אם תצליח.

אני לא חושב שצריך לדאוג כי לא צומח לך שיער בגיל 18.. דווקא תהנה מזה,זה יותר נטיה גנטית מאשר חוסר בהורמון מסויים

רואה את זה רק לחיוב, אבל זה מה שאומר כי אין לי עוד קלף לשחק עליו.

מבקשים בדרכ במקום או שצריך לבקש במיוחד לפני?

• פותח/ת השרשור
רואה את זה רק לחיוב, אבל זה מה שאומר כי אין לי עוד קלף לשחק עליו.

מבקשים בדרכ במקום או שצריך לבקש במיוחד לפני?
לפני
כל מה שאתה רוצה לבדוק צריך להיות כתוב בהפנייה

הסכימו לי לבדוק כל מה שאני רוצה..
תוצאות בערב
194E79B2-A3C3-4104-8D24-8338D4A645A6.png

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית