הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרע בגיד בכתף - ביצוע תרגילים מסרטון מסוים

Ben098765

משתמש פעיל
648
96
נק' מוניטין:
172
648
96
בהמשך לאשכול ישן שעשיתי בעבר, הכאב התחיל לפחות, אמנם עדיין יש קרע אבל לא נורא.
הייתי אצל אורטופד כתף, לא ממליץ על ניתוח, אלא שוב פיזיו וטיפול משלים ( פעם 3 ), אבל הפעם לא ניגש, מבין אחרי שנה וחצי שזה לא עוזר...
החלטתי לנסות אולי את התרגילים שכאן, אני מתכנן לקנות גומיות התנגדות בשביל זה :

הבנתי שאפשר לעשות תרגילי ROTATOR CUFF גם בימי המנוחה, האם זה נכון?
נגיד אני מתאמן ראשון שלישי חמישי ( FBW ), אז בימי שני רביעי ושישי אעשה את הROTATOR CUFFS התרגילים שיש כאן.
בערך 8~12 חזרות 3 סטים כל תרגיל.

אפשרי?

אתה יכול לעשות את זה גםלפני האימון, זה מחמם את כל השרירים הבעייתיים לפני העבודה. אם יש לך עדיין קרע הייתי מתייעץ עם איש מקצוע

הנה מה שעזר לי הוא מגיע לתרגילים בסוף הסרטון

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
אתה יכול לעשות את זה גםלפני האימון, זה מחמם את כל השרירים הבעייתיים לפני העבודה. אם יש לך עדיין קרע הייתי מתייעץ עם איש מקצוע

כן דיברתי עם מלא אנשי מקצוע, פיזיו, אורטופד כתף ( מומחה כתף) כפי שציינתי, אבל הכל פיזיו ורפואה משלימה שזה חרטא.
קרע בגיד לא ניתן לריפוי, רק ניתוח, בכל מקרה חופרים לי על פיזיו...
בקשר לסרטון אצפה עוד מעט, תודה

אהה אני ראיתי את זה בעבר, לפני הרבה שנים חח, אחלה אלאן, הייתי מנוי אחריו ביוטיוב קבוע.
בכל מקרה, יש לי דווקא תרגילים פיזיו שאני עושה תמיד לפני אימון ( למדתי בפיזיו ) שזה ללא גומיות.
כעת אני רוצה לאמן את הכתף ככה בימי המנוחה לעשות איזה 3~4 תרגילים בשביל ROTATOR CUFF שזה האזור הכי חשוב ואני אברר אם אפשרי אולי גם אזור כלשהו בגב שהוא גם אזור שצריך לחזק כי באימון גוף לא ניתן לעבוד עליו בכלל ( חשוב בשבילי, בדגש עליי שלא יהיה לי שריר חלש איפשהו כי אני נפצע בקלות... יותר מדי בקלות ).
ונגיד בימי האימון אני עושה את המתיחות שיש לי ( זה סשן של בערך 7 דקות כולל כף היד ) ואני אקח איזה 2 תרגילים 2 סטים ככה לחמם את הכתף לROTATOR שזה חשוב מאוד בשבילי.

בכל מקרה אני אשמח לתשובה אם מישהו יודע אם אפשר בוודאות לאמן כתף חופשי בימי המנוחה? ( מדבר על עם גומיות ולROTATOR )
אני זוכר שאני קראתי בעבר שנגיד ROTATOR CUFF, תרגילים של האזור עם גומייה אפשר לאמן אפילו כל יום כי זה נחשב פיזיו.
אם כן אז זה מעולה.

היה לי קרע רציני בגיד, לאורך כל הכתף, עבר שנה+ אבל אני מרגיש מעולה, גם כי היה לי מנתח תותח וגם כי השקעתי בפיזיו ולא הזנחתי.
אני חושב שבאמת קרע לא ניתן להחזיר למצב הקודם שלו, ניתוח זה אחלה פתרון, אל תפחד מזה.
עדיף לך להתסכן בניתוח ולהשקיע בעצמך כדי לחזור בהקדם, אלא אם כן אתה מעדיף שבגיל מבוגר יותר תעבור מאות פריקות כתף,
לא תוכל לעשות יותר מידי דברים, במקרה הנחמד חסכת כאבים, חודש + ללא שינה ועוד כמה דברים זמניים, אבל לאורך הזמן זה ידפוק אותך.

אל תוותר בסוף אתה תחזור לעצמך לאט לאט, קצת זמן, אמונה וחיוך עושים עבודה יפה 😃

• פותח/ת השרשור
היה לי קרע רציני בגיד, לאורך כל הכתף, עבר שנה+ אבל אני מרגיש מעולה, גם כי היה לי מנתח תותח וגם כי השקעתי בפיזיו ולא הזנחתי.
אני חושב שבאמת קרע לא ניתן להחזיר למצב הקודם שלו, ניתוח זה אחלה פתרון, אל תפחד מזה.
עדיף לך להתסכן בניתוח ולהשקיע בעצמך כדי לחזור בהקדם, אלא אם כן אתה מעדיף שבגיל מבוגר יותר תעבור מאות פריקות כתף,
לא תוכל לעשות יותר מידי דברים, במקרה הנחמד חסכת כאבים, חודש + ללא שינה ועוד כמה דברים זמניים, אבל לאורך הזמן זה ידפוק אותך.

אל תוותר בסוף אתה תחזור לעצמך לאט לאט, קצת זמן, אמונה וחיוך עושים עבודה יפה 😃

היי תודה על הסיפור:)
הלוואי היה לי כירורג כתף סבבה כמובן אצלך.
הלכתי ל2 מנתחים ( כירורגי כתף), אף אחד לא רוצה לנתח, כל הזמן פיזיו ומשלימה, זה מעצבן ממש.. אצלי כנראה לא רוצים לנתח כי זה חלקי..
אני מת לנתח, אני לא יודע מה לעשות...
עכשיו גם זה כבר מתחיל להיות טיפה מאוחר מדי כי ניתוח החלמה הרבה זמן ואני אמור להתחיל לימודים באוקטובר וגם עד שקבעתי את הכירורג..

באמת לא יודע מה לעשות אוף.
אני מניח שאצטרך לחיות עם הקרע, אבל לפחות רציתי לברר אם אפשרי בקשר לכתף לעשות אימונים, אולי זה יכול לעזור.
כאב מופיע במהלך תנועות או תרגילים מסויימים?

יש תרגילים שבהם הוא לא קיים?
אממ תאמת בעבר זה היה ממש כואב, הפעם שהייתי אצל הכירורג שעשה לי בדיקה קטנה הכל היה תקין.
אבל ניה לי כאבים בעבר בעיקר במקבילים למשל ( בגלל זה אני עושה ring dips רק), למרות שאין כאבים בזמן האחרון, כל הזמן יש לי חשש שיחזור.
נגיד שאני מרים את היד ממש גבוה, יש הרגשה, לא יודע אם כאב או חוסר גמישות פשוט, אחד מהם.
כאילו בעיקרון הכאב פתאום טיפה פג לי אחרי שנה וקצת, אבל עדיין קיים חשש שיחזור ובגלל זה רוצה לחזק רוטיטור קאף ששם הקרע בגיד באזור בשם מסובך
הכאבים שמרגיש שמרים גבוה זה ב2 הכתפיים, למרות שרק בכתף ימין עשו לי mri וגילו קרע, בכתף שמאל לא עשו ובשניהם יש ( בעיקר בכתף שמאל שלא ידוע מה יש) ודווקא בכתף שמאל יותר כואב

הלכתי ל2 מנתחים ( כירורגי כתף), אף אחד לא רוצה לנתח, כל הזמן פיזיו ומשלימה, זה מעצבן ממש.. אצלי כנראה לא רוצים לנתח כי זה חלקי..
עכשיו גם זה כבר מתחיל להיות טיפה מאוחר מדי כי ניתוח החלמה הרבה זמן ואני אמור להתחיל לימודים באוקטובר וגם עד שקבעתי את הכירורג..

אני מניח שאצטרך לחיות עם הקרע, אבל לפחות רציתי לברר אם אפשרי בקשר לכתף לעשות אימונים, אולי זה יכול לעזור.

אממ תאמת בעבר זה היה ממש כואב, הפעם שהייתי אצל הכירורג שעשה לי בדיקה קטנה הכל היה תקין.
אבל ניה לי כאבים בעבר בעיקר במקבילים למשל ( בגלל זה אני עושה ring dips רק), למרות שאין כאבים בזמן האחרון, כל הזמן יש לי חשש שיחזור.
נגיד שאני מרים את היד ממש גבוה, יש הרגשה, לא יודע אם כאב או חוסר גמישות פשוט, אחד מהם.
כאילו בעיקרון הכאב פתאום טיפה פג לי אחרי שנה וקצת, אבל עדיין קיים חשש שיחזור ובגלל זה רוצה לחזק רוטיטור קאף ששם הקרע בגיד באזור בשם מסובך

קיצר הינה דעתי הלא מקצועית ולא PC

אתה סובל ממקרה של בכיינות יתר.

זה קרע חלקי - עברה מעל שנה. הכל בסדר.

נשמע שאתה מחפש את הכאב ומחפש סיבות לניתוח - ובכללי זכרתי את הסיפור וראיתי את ההיסטוריית הודעות שלך - הכל זה כואב X כואב Y.

אם יש תרגיל מונפץ אחד שאתה "לא יכול" לעשות אל תעשה אותו. לא חייב.

אם אתה חושב שאתה עדיין סובל מקרע שלא החלים באופן פלא - לך תעשה MRI US מה שבאלך.

קיצור. תהיה חזק ואל תקח קשה מדי, אם כן הנה סיבה למה להקשיב לאנשי מקצוע ולא ואנשים באינטרנט.

• פותח/ת השרשור
קיצר הינה דעתי הלא מקצועית ולא PC

אתה סובל ממקרה של בכיינות יתר.

זה קרע חלקי - עברה מעל שנה. הכל בסדר.

נשמע שאתה מחפש את הכאב ומחפש סיבות לניתוח - ובכללי זכרתי את הסיפור וראיתי את ההיסטוריית הודעות שלך - הכל זה כואב X כואב Y.

אם יש תרגיל מונפץ אחד שאתה "לא יכול" לעשות אל תעשה אותו. לא חייב.

אם אתה חושב שאתה עדיין סובל מקרע שלא החלים באופן פלא - לך תעשה MRI US מה שבאלך.

קיצור. תהיה חזק ואל תקח קשה מדי, אם כן הנה סיבה למה להקשיב לאנשי מקצוע ולא ואנשים באינטרנט.

לא קשור לבכיינות יתר חחח.
עד לפני חצי שנה הייתי סובל מכאבים בכל התרגילים שקשורים לפלג גוף העליון.
טבעי שכרגע אני עדיין חושש שזה יחזור ( הפציעה החלה לפני שנה וחצי ככה שאם אז אחרי שנה זה לא עבר, אז עוד כמה חודשם אחרי שכאב והפסקתי לא יעשו שינוי).
בכל מקרה, הלוואי היה שזה יהיה התבכיינות, בע"ה כל מילה שלך זה ככה.
אמנם ברור שזה דעה לא מקצועית, אך סומך על האנשים כאן.
בכל מקרה, גם אם נגיד אתאמן ובעתיד יהיו כאבים, כאילו באמת הרבה כאבים אז זה יהיה סימן שהזמן לניתוח, כרגע אולי זה מיותר באמת.
אבל עדיין אתה יכול לענות לי על השאלה? בקשר לתרגילים למסובבחם עם גומיות? אפשר לעשות כל יום נכון?

לא קשור לבכיינות יתר חחח.
עד לפני חצי שנה הייתי סובל מכאבים בכל התרגילים שקשורים לפלג גוף העליון.
טבעי שכרגע אני עדיין חושש שזה יחזור ( הפציעה החלה לפני שנה וחצי ככה שאם אז אחרי שנה זה לא עבר, אז עוד כמה חודשם אחרי שכאב והפסקתי לא יעשו שינוי).
בכל מקרה, הלוואי היה שזה יהיה התבכיינות, בע"ה כל מילה שלך זה ככה.
אמנם ברור שזה דעה לא מקצועית, אך סומך על האנשים כאן.
בכל מקרה, גם אם נגיד אתאמן ובעתיד יהיו כאבים, כאילו באמת הרבה כאבים אז זה יהיה סימן שהזמן לניתוח, כרגע אולי זה מיותר באמת.
אבל עדיין אתה יכול לענות לי על השאלה? בקשר לתרגילים למסובבחם עם גומיות? אפשר לעשות כל יום נכון?
אפשר

הכאבים שמרגיש שמרים גבוה זה ב2 הכתפיים, למרות שרק בכתף ימין עשו לי mri וגילו קרע, בכתף שמאל לא עשו ובשניהם יש ( בעיקר בכתף שמאל שלא ידוע מה יש) ודווקא בכתף שמאל יותר כואב

מה זאת אומרת לא רוצים לנתח, אם יש תוצאות mri שמראות קרע, כל רופא יגיד לך שהוא מעדיף שתעשה פיזיו, אבל אי אפשר לא לאפשר לך לעשות ניתוחזה החלטה שלך, כל רופא אמר לי את זה במילים האלו.
אם זה רק השערות של קרע זה כבר סיפור שונה.

• פותח/ת השרשור
מה זאת אומרת לא רוצים לנתח, אם יש תוצאות mri שמראות קרע, כל רופא יגיד לך שהוא מעדיף שתעשה פיזיו, אבל אי אפשר לא לאפשר לך לעשות ניתוחזה החלטה שלך, כל רופא אמר לי את זה במילים האלו.
אם זה רק השערות של קרע זה כבר סיפור שונה.

אומרים לי שזה מיותר ושזה ניתן לריפוי על ידי פיזיו ורפואה משלימה, יודע שזה חרטא למרות שחופר להם.
לא משנה כבר... אני אחכה, קבעתי לי בנתיים רופא מומחה לכתף לחודש מאי, אם פתאום אראה שיש לי כאבים בכתף רוב הסיכויים אלך על זה, אם לא אז סבבה

oriya2,
לפני שמפנים לניתוח, קודם כל מפנים לפיזי וטיפול תרופתי, רק לאחר שזה לא עוזר, מפנים לניתוח במידה ויש הפרעה לתפקוד היומיומי.

Ben098765,
אם מיצית את שאר האופציות הטיפוליות ואתה רוצה לגשת לניתוח, תעשה את זה כבר עכשיו דרך ביטוחים משלימים, כי תור דרך קופת חולים יהיה לעוד שנה.

oriya2,
לפני שמפנים לניתוח, קודם כל מפנים לפיזי וטיפול תרופתי, רק לאחר שזה לא עוזר, מפנים לניתוח במידה ויש הפרעה לתפקוד היומיומי.

Ben098765,
אם מיצית את שאר האופציות הטיפוליות ואתה רוצה לגשת לניתוח, תעשה את זה כבר עכשיו דרך ביטוחים משלימים, כי תור דרך קופת חולים יהיה לעוד שנה.
ברגע שעברת MRI ונמצא קרע, ברוב הסיכויים עדיף ניתוח, זה שכל רופא ממליץ לעשות פיזיו זה רק מהחשש שניתוח יעשה גרוע יותר.
אבל ברוב הפעמים אי אפשר לתקן קרע, אני בעצמי ישבתי עם מספר מנתחים וזה מה שאמרו לי, הלוואי וזה היה אחרת..

• פותח/ת השרשור
oriya2,

Ben098765,

בקשר לטיפול הפיזיו, כבר עשיתי 3 פיזיו חחחח.
אני עכשיו יש לי אורטופד כתף בחודש מאי.
בקשר לניתוח, אני אחשוב על זה.. כי לשלם עכשיו כמה אלפי שקלים שאני יכול דרך טופס 17 דרך הקופה, גם אם יקח זמן עדיף נראה לי..
אני אברר על זה יותר אבל, נתתה לי אחלה כיוון למחשבה.
תודה!!
ברגע שעברת MRI ונמצא קרע, ברוב הסיכויים עדיף ניתוח, זה שכל רופא ממליץ לעשות פיזיו זה רק מהחשש שניתוח יעשה גרוע יותר.
אבל ברוב הפעמים אי אפשר לתקן קרע, אני בעצמי ישבתי עם מספר מנתחים וזה מה שאמרו לי, הלוואי וזה היה אחרת..
ואתה עשית ניתוח בסוף או שאתה עם הקרע?
סליחה על החדירה לפרטיות, פשוט נטו מסקרנות.
ואם כן, איך אתה מרגיש עכשיו?
השיקום אני יודע חצי שנה בערך.

בקשר לטיפול הפיזיו, כבר עשיתי 3 פיזיו חחחח.
אני עכשיו יש לי אורטופד כתף בחודש מאי.
בקשר לניתוח, אני אחשוב על זה.. כי לשלם עכשיו כמה אלפי שקלים שאני יכול דרך טופס 17 דרך הקופה, גם אם יקח זמן עדיף נראה לי..
אני אברר על זה יותר אבל, נתתה לי אחלה כיוון למחשבה.
תודה!!

ואתה עשית ניתוח בסוף או שאתה עם הקרע?
סליחה על החדירה לפרטיות, פשוט נטו מסקרנות.
ואם כן, איך אתה מרגיש עכשיו?
השיקום אני יודע חצי שנה בערך.
הכל טוב יש לי גם אשכול פה שהעלתי על זה עם שינוי לאחר הניתוח.
עברתי את הניתוח בשלום:)
מרגיש מאוד טוב, הכי קריטי לעשות פיוזיו אחרי הניתוח בהדרגה, ולחזור להתאמן

• פותח/ת השרשור
הכל טוב יש לי גם אשכול פה שהעלתי על זה עם שינוי לאחר הניתוח.
עברתי את הניתוח בשלום:)
מרגיש מאוד טוב, הכי קריטי לעשות פיוזיו אחרי הניתוח בהדרגה, ולחזור להתאמן
הכי חשוב ( השורה השנייה ).
וואלה אתה נותן לי מוטיבציה לזה, אני באמת אחשוב על זה ( עכשיו זה אולי יהיה מאוחר מדי, אבל בעוד 4 שנים אולי יהיה אפשרי ).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית