הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרע בATFL נקע חמור בקרסול, האם PRP יכול לעזור? שווה את הכסף?

JhonyDaniel

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
האם מישהו כאן ניסה את הטיפול הזה? זריקת PRP כדי לשקם את הרצועה בקרסול?
יש לי כאבים כרוניים בקרסול, הקרסול יחסית חזק ( היה לי שבר תלישה לפני 6 שנים), הדבר היחיד שמפריע לי זה כאב. אני עושה תרגילים קבוע וזה עוזר עם היציבות של הקרסול.
אני חושש מאוד מניתוח שיקום רצועות (ברוסטרום גולד משו) כי מרגיש שזה לא באמת נחוץ כרגע...
אני עושה הליכות וכו' והכאב רק מפריע לי אחרי מאמץ או בטווח תנועה מסוים..נגיד בתרגיל תאומים בישיבה יש לי כאב בטווח תנועה מסוים תמיד באותו מקום.
אני עושה תרגילי לקרסול מידי פעם ואז הכאב עובר אב חוזר אחרי תקופה של כמה ימים.
האמת אני אבוד כי זה ממש מפריע לי ואני לא רוצה לעשות ניתוח סתם.
השאלה האם טיפול כזה יכול לעזור?
כול זריקה עולה 1,800 ש"ח וזה לא נמצא בסל הבריאות ולכן צריך לשלם עבור 3 זריקות. האם מישהו עשה? מכיר מישהו שעשה? לא הצלחתי למצוא אף מחקר בתחום הזה כמעט...

קבצים מצורפים

• PRP.png
    PRP.png
    KB 21.9 · צפיות: 44
  • ניתוח קרסול.png
    ניתוח קרסול.png
    KB 36.6 · צפיות: 41
העובדה שאתה לא מצליח למצוא מקור אמין על יעילות ה- PRP כבר אומרת משהו.
הנה דיון מלפני מספר שנים, אך עדיין רלוונטי ודן באותו נושא:

מה הרופא המטפל שלך אמר לאור התלונות שלך?

רצועות וגידים כמעט לא מתאחים לאחר קרע משמעותי.
בקרע חלקי – יכול להיות ריפוי מסוים בזכות רקמת צלקת, אבל רקמת הצלקת חלשה פחות וגמישה פחות מהמקורית - אותו עיקרון תקף גם בשרירים.
בקרע מלא שום ריפוי לא אפשרי ונדרש ניתוח.
חשוב שתדע שגם אחרי תיקון כירורגי, החוזק והגמישות של הגיד כמעט אף פעם לא חוזרים ל-100%.

היה לי קרע חלקי בגיד המרפק גולף אלבו
עשיתי 5 זריקות prp - לי לא עלה שקל כי יש לי ביטוח פרטי של מנורה ואם הרופא האורטופד נותן המלצה כטיפול מחליף ניתוח אז חברת הביטוח משלמת...
כבר אחרי הזריקה השנייה הכאבים פחתו עד כדי נעלמו. עשיתי פרוטוקול כל שבועיים זריקה. הפסקתי להתאמן 9 חודשים וחזרתי בהדרגה.
מאז עברו כשנתיים המשקלים הגבוהים חזרו - מעל 100 קילו פולי עליון ו/חתירה
לי זה עזר וגם היה חינם אז לא היה לי מה להפסיד

רק זמן, דחיית טיפול רפואי שהיעילות שלו כן הוכחה, תרומה לתפיסות שגויות לגבי רפואה קונבנציונלית ואחרון - אפקט הפלצבו.

האם מישהו כאן ניסה את הטיפול הזה? זריקת PRP כדי לשקם את הרצועה בקרסול?
יש לי כאבים כרוניים בקרסול, הקרסול יחסית חזק ( היה לי שבר תלישה לפני 6 שנים), הדבר היחיד שמפריע לי זה כאב. אני עושה תרגילים קבוע וזה עוזר עם היציבות של הקרסול.
אני חושש מאוד מניתוח שיקום רצועות (ברוסטרום גולד משו) כי מרגיש שזה לא באמת נחוץ כרגע...
אני עושה הליכות וכו' והכאב רק מפריע לי אחרי מאמץ או בטווח תנועה מסוים..נגיד בתרגיל תאומים בישיבה יש לי כאב בטווח תנועה מסוים תמיד באותו מקום.
אני עושה תרגילי לקרסול מידי פעם ואז הכאב עובר אב חוזר אחרי תקופה של כמה ימים.
האמת אני אבוד כי זה ממש מפריע לי ואני לא רוצה לעשות ניתוח סתם.
השאלה האם טיפול כזה יכול לעזור?
כול זריקה עולה 1,800 ש"ח וזה לא נמצא בסל הבריאות ולכן צריך לשלם עבור 3 זריקות. האם מישהו עשה? מכיר מישהו שעשה? לא הצלחתי למצוא אף מחקר בתחום הזה כמעט...
אני עשיתי PRP בכתף (קרע בלברום ושחיקה סחוסית) ויכול להגיד שזה שיפר את מצבי פלאים.
אומנם זה לא מחקר ולא מידע להסתמך עליו ב100% וגם לא חפרתי בספרות לגבי טיפול PRP
אבל ממצב שלא יכלתי להרים את היד בלי כאב זה עזר לי להמשיך להתחרות בפיתוח גוף במשך 3 שנים ברמות הגבוהות ביותר.
עד היום (4 שנים אחרי כמעט) עדיין ממשיך להתאמן ולהתחרות בפיתוח גוף ומרגיש מיליון דולר.

אני טופלתי אצל ד"ר ירון רם.
בהצלחה ובריאות!

• פותח/ת השרשור
רק זמן, דחיית טיפול רפואי שהיעילות שלו כן הוכחה, תרומה לתפיסות שגויות לגבי רפואה קונבנציונלית ואחרון - אפקט הפלצבו.
שמע אבל יש מחקרים שמראים שאכן PRP עוזר. הטסיות דם האלה כן מעודדות ריפוי. הקטע שלא מצאתי שום דבר בתחום של רצועות בקרסול..
–– ההודעה אוחדה באופן אוטומטי ע"י המערכת: ––

היה לי קרע חלקי בגיד המרפק גולף אלבו
עשיתי 5 זריקות prp - לי לא עלה שקל כי יש לי ביטוח פרטי של מנורה ואם הרופא האורטופד נותן המלצה כטיפול מחליף ניתוח אז חברת הביטוח משלמת...
כבר אחרי הזריקה השנייה הכאבים פחתו עד כדי נעלמו. עשיתי פרוטוקול כל שבועיים זריקה. הפסקתי להתאמן 9 חודשים וחזרתי בהדרגה.
מאז עברו כשנתיים המשקלים הגבוהים חזרו - מעל 100 קילו פולי עליון ו/חתירה
לי זה עזר וגם היה חינם אז לא היה לי מה להפסיד
וואלה מעניין מה שאתה אומר...בגדול הציעו לי 3 זריקות PRP כול אחת 1,800 ש"ח. לך תדע אם זה יעבוד.. כי לא מצאתי אף מחקר בנושא הזה.
אולי שווה לי לנסות איזה זריקה אחת לפני שאני חוזר לאורטופד לראות אם זה עזר במשהו..

אני עשיתי PRP בכתף (קרע בלברום ושחיקה סחוסית) ויכול להגיד שזה שיפר את מצבי פלאים.
אומנם זה לא מחקר ולא מידע להסתמך עליו ב100% וגם לא חפרתי בספרות לגבי טיפול PRP
אבל ממצב שלא יכלתי להרים את היד בלי כאב זה עזר לי להמשיך להתחרות בפיתוח גוף במשך 3 שנים ברמות הגבוהות ביותר.
עד היום (4 שנים אחרי כמעט) עדיין ממשיך להתאמן ולהתחרות בפיתוח גוף ומרגיש מיליון דולר.

אני טופלתי אצל ד"ר ירון רם.
בהצלחה ובריאות!
איך עשית את הטיפול ?באופן פרטי? אני שוקל לעשות זריקה אחת ולראות האם יש שיפור..לפי דעתי זה שווה 1,800 שח, כי אין לי ביטוח בריאות פרטי רק כללית פלטינום והם לא רוצים למממן את זה. אז אני צריך לשלם בעצמי, לפי דעתי אולי אעשה זריקה אחת לפחות לראות אם יש שיפור...זה עדיף מניתוח לא?

רצועות וגידים כמעט לא מתאחים לאחר קרע משמעותי.
בקרע חלקי – יכול להיות ריפוי מסוים בזכות רקמת צלקת, אבל רקמת הצלקת חלשה פחות וגמישה פחות מהמקורית - אותו עיקרון תקף גם בשרירים.
בקרע מלא שום ריפוי לא אפשרי ונדרש ניתוח.
חשוב שתדע שגם אחרי תיקון כירורגי, החוזק והגמישות של הגיד כמעט אף פעם לא חוזרים ל-100%.
כן אני מבין את זה. אני גם לא רוצה לעשות פעולה ניתוחית שתפגע בי בצורה כלשהי...
בלי קשר יש לי כאבים כרוני בקרסול ובגלל זה אני לא יודע מה לעשות, וחשבתי שזה בגלל השבב הגרמי שתקוע שם. לא יודע מה לחשוב כבר. כי הציעו לי רק פיזותרפיה..

איך עשית את הטיפול ?באופן פרטי? אני שוקל לעשות זריקה אחת ולראות האם יש שיפור..לפי דעתי זה שווה 1,800 שח, כי אין לי ביטוח בריאות פרטי רק כללית פלטינום והם לא רוצים למממן את זה. אז אני צריך לשלם בעצמי, לפי דעתי אולי אעשה זריקה אחת לפחות לראות אם יש שיפור...זה עדיף מניתוח לא?
אני עשיתי את זה דרך הביטוח, אם אפשר לטפל בלי ניתוח אני תמיד מעדיף
אבל זה כי אני מתעסק בפיתוח גוף. אם אתה לא "ממהר להשתקם" אתה יכול
לעשות גם ניתוח ולסיים את הסיפור אחת ולתמיד.

אני עשיתי את זה דרך הביטוח, אם אפשר לטפל בלי ניתוח אני תמיד מעדיף
אבל זה כי אני מתעסק בפיתוח גוף. אם אתה לא "ממהר להשתקם" אתה יכול
לעשות גם ניתוח ולסיים את הסיפור אחת ולתמיד.
ידוע שאתה נמנע ממזרקים...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית