הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרע

stamshem3

משתמש מתחיל
49
15
נק' מוניטין:
27
49
15
לפני שבועיים בזמן בנצ' הרגשיצ כאב חד יחסית ביד האחורית (בחיבור של החזה נראה לי)
שבועיים לא הייתי יכול לעשות אפילו בנצ' ב70% היה כואב בכל מקרה עשיתי מה שיכולתי
הלכתי לאורטופד ופיזיו שאמרו שהיה לי קרע קטן (שניהם אמרו את זה בלי שאמרתי להם אחד על השני)
עכשיו חזרתי להתאמן כי כבר לא הרגשתי כאב ושוב פעם בבנצ' בסט האחרון כאב חד אותו כאב של פעם שעברה היה פחות כאוב כי ישר עצרתי אבל עכשיו המצב יותר גרוע מפעם שעברה מבחינת מה שאני יכול לעשות

כמובן מחר אקבבע תור לפיזיו שוב פעם (בתקווה שיהיה מהיום להיום) מה אפשר לעשות אבל האם מישוה יודע מכיר כל טיפ או עזרזה תקבלה בברכה זה מזיין לי את ההתקדמות והאימונים לגמרי לא יכול לעשות פלג גוףף עליון

תעבוד צמוד לפיזיותרפיסט טוב עם ניסיון.
ואם אחד העיצות שאני נותן לך חולקות עליו, תקשיב לו כמובן.
תקפיד על שינה טובה, חלבון, קלוריות ונוזלים, הם קריטיים להתאוששות.
תעלה את תדירות האימונים שלך, תעשה אימון חזה כל יום גם. תעשה הרבה סטים והרבה חזרות, נגיד 10 סטים ו10 חזרות לתרגילי חזה.
אבל הנה הפרט הכי חשוב, תשים משקל מאוד נמוך, כלומר ממש ממש נמוך, ככה שלא יהיה שום כאב בתרגיל, לעבוד רק על התנועה של השריר ולא לחשוב להגיע לקושי אמיתי בתרגיל.
אם יש תרגיל שכואב בכל משקל, אל תעשה אותו.
תכוון לאט לאט לעלות משקל ולהרגיש שהשריר מתחיל להתאמץ, אבל שלא יהיה שום כאב.

זה נחשב פרוטוקול הפציעות של ביל סטאר, עזר לי המון.

• פותח/ת השרשור
תעבוד צמוד לפיזיותרפיסט טוב עם ניסיון.
ואם אחד העיצות שאני נותן לך חולקות עליו, תקשיב לו כמובן.
תקפיד על שינה טובה, חלבון, קלוריות ונוזלים, הם קריטיים להתאוששות.
תעלה את תדירות האימונים שלך, תעשה אימון חזה כל יום גם. תעשה הרבה סטים והרבה חזרות, נגיד 10 סטים ו10 חזרות לתרגילי חזה.
אבל הנה הפרט הכי חשוב, תשים משקל מאוד נמוך, כלומר ממש ממש נמוך, ככה שלא יהיה שום כאב בתרגיל, לעבוד רק על התנועה של השריר ולא לחשוב להגיע לקושי אמיתי בתרגיל.
אם יש תרגיל שכואב בכל משקל, אל תעשה אותו.
תכוון לאט לאט לעלות משקל ולהרגיש שהשריר מתחיל להתאמץ, אבל שלא יהיה שום כאב.

זה נחשב פרוטוקול הפציעות של ביל סטאר, עזר לי המון.
זה מה שאני כבר עושה קראתי את הפרוטקול שלו לפני שנים אבל הקטע שזה עם שנייה שזה קורה לי תוך חודש בראשון אני חוזר לפיזיו מקווה שיהיה מזל

זה מה שאני כבר עושה קראתי את הפרוטקול שלו לפני שנים אבל הקטע שזה עם שנייה שזה קורה לי תוך חודש בראשון אני חוזר לפיזיו מקווה שיהיה מזל
פעם שניה בחודש תבדוק את התזונה והשינה שלך, ותוכנית האימונים שלך

מצב כפי שמתואר דורש אבחון על ידי בדיקות הדמיה.
ייתכן ואפילו קרעת עוד יותר את הגיד בגלל החזרה לאימונים.
PT לא יוכל לעשות שום דבר בנושא מלבד תרגילים פשוטים לחיזוק הכתפים\שרירי החזה. לרוב הולכים ל- PT רק אחרי שאורטופד מפנה עם הנחיות מדויקות.

• פותח/ת השרשור
מצב כפי שמתואר דורש אבחון על ידי בדיקות הדמיה.
ייתכן ואפילו קרעת עוד יותר את הגיד בגלל החזרה לאימונים.
PT לא יוכל לעשות שום דבר בנושא מלבד תרגילים פשוטים לחיזוק הכתפים\שרירי החזה. לרוב הולכים ל- PT רק אחרי שאורטופד מפנה עם הנחיות מדויקות.
איזה בדיקות לבקש מהרופא? הוא פשוט אמר שיש קרע ולא לעשות בנצ' (חשבתי עבר עשיתי בנצ' שוב פעם קרה עכשיו הכאב נחלש בדי הרבה אבל אני פוחד להמשיך לעשות)
ראשון יש לי פיזיו
מציין שוב פעם שגם ההרופא וגם הפיזיו איבחנו קרע לפיזיו אפילו לא אמרתי מה קרה אמרתי לו איפה כואב (ביד) אמר שהוא רואה קרע

ואיזה אורטופד אני אמור ללכת? כתף? חזה (יש דבר כזה בכלל?)?

הולכים לאורטופד רגיל ומספרים לו את המקרה עם הכאבים, את העובדה שנחת כמה ימים, חזרת למכון ושוב היה חזרה על הכאב אך בצורה גדולה יותר - פשוט לספר את האמת.
בבדיקה הפיזית הרופא כנראה יבדוק אם יש פגיעה בכח ובגמישות ולפי הממצאים, ישלח אותך לרנטגן\US\CT. עם הממצאים חוזרים לרופא.

אתה יכול גם פשוט להפסיק לעשות את כל תרגילי הלחיצות למספר שבועות ולראות אם הכאב נעלם.

• פותח/ת השרשור
הולכים לאורטופד רגיל ומספרים לו את המקרה עם הכאבים, את העובדה שנחת כמה ימים, חזרת למכון ושוב היה חזרה על הכאב אך בצורה גדולה יותר - פשוט לספר את האמת.
בבדיקה הפיזית הרופא כנראה יבדוק אם יש פגיעה בכח ובגמישות ולפי הממצאים, ישלח אותך לרנטגן\US\CT. עם הממצאים חוזרים לרופא.

אתה יכול גם פשוט להפסיק לעשות את כל תרגילי הלחיצות למספר שבועות ולראות אם הכאב נעלם.
אמרתי את זה לרופא לא שלח אותי לכלום אמר לי לנוח :/

אבל לא נחת - חזרת לאימונים ונפצעת שוב.
אתה לא חייב לחזור לרופא אם אתה לא רוצה, אבל אתה כן חייב לנוח כפי שהונחת עד לתום הכאבים. לא חסר דברים שאתה יכול לעשות במכון מבלי לבצע לחיצות.

אתה לא חייב לחזור לרופא אם אתה לא רוצה, אבל אתה כן חייב לנוח כפי שהונחת עד לתום הכאבים. לא חסר דברים שאתה יכול לעשות במכון מבלי לבצע לחיצות.
הרבה פיזיותרפיסטים מאמינים שמנוחה מוחלטת אחרי קרע יכול להוביל לצלקת בשריר, ושעדיף כן להשתמש בשריר בתנועה מלאה כדי למנוע צלקת תוך כדי ההחלמה.
לא להתאמן ולאמץ את השריר, אבל כן להניע אותו.

• פותח/ת השרשור
הרבה פיזיותרפיסטים מאמינים שמנוחה מוחלטת אחרי קרע יכול להוביל לצלקת בשריר, ושעדיף כן להשתמש בשריר בתנועה מלאה כדי למנוע צלקת תוך כדי ההחלמה.
לא להתאמן ולאמץ את השריר, אבל כן להניע אותו.
הפיזיו אמר פשוט לעשות מה שאפשר :/ כרגע עושה הרבה חזרות מוט ריק בנצ

קבעתי שוב תור לאורטופד לבקש אולטרהסאונד וMRI

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית