הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

סקיני פאט - מסה או חיטוב?

lyilmoh123

משתמש מתחיל
17
3
נק' מוניטין:
17
17
3
היי,
גיל 21, גובה 1.71 משקל 63-64 ק"ג
כבר כמה שנים שלא מתאמן (בעבר התאמנתי סטריט וגם לא שמרתי על תזונה בכלל).
למיטב הבנתי אני סקיני פאט (מצורפות תמונות כשאני רפוי) - רזה בלי הרבה מסת שריר, אבל עם כרס בירה וקצת שומן באופן כללי

מתלבט בין 2 אפשרויות:
1. לעשות חיטוב עם מספיק חלבון ביום, ובו-זמנית להתאמן (וככה מקווה לשמור על המסת שריר הקיימת ואולי גם להגדיל [לא סגור אם אפשרי בחיטוב]) -
וככה נוצר מצב שהכרס הצטמצמה, ואני כבר לא סקיני פאט אלא רק רזה עם מעט שריר, ולאחר מכן להתחיל מסה נקייה כשאין לי שומן מיותר (ואחרי המסה הנקייה לחטב כמובן).
2. לעשות מסה נקייה (כמובן עם מספיק חלבון ואימונים) ולא לדאוג לגבי השומן הקיים עכשיו - הוא כבר יישרף בחיטוב שיבוא לאחר המסה.
אולי במסה איראה יותר שמן אבל זה לא יהיה משמעותי לאור העלייה במסת שריר.

קראתי המון באינטנט ואני לא סגור איזו אופציה עדיפה, אני נוטה לראשונה (שמתחילה בחיטוב) כי להתחיל מסה נקייה עם "דף חדש" וללא שומן מיותר נשמע לי יותר אידיאלי ונכון לטווח הארוך. מצד שני חושש שלא באמת תרד לי הכרס וסתם ארזה ועדיין אשאר סקיני פאט (או יותר גרוע מזה - יישרף בעיקר השריר).
בקיצור אשמח מאוד אם מישהו יעשה לי קצת סדר לגבי האופציה העדיפה במצב הנוכחי (מצורפות התמונות), ועל הדרך להעריך אחוז שומן (מי שדי בטוח בהערכה שלו)
תודה רבה מראש

עריכה:
קראתי עוד וראיתי עוד אפשרות של לעשות פשוט recomp, כלומר להיות במאזן קלורי חיובי בימי אימון ובמאזן שלילי בימי מנוחה, וככה לכאורה אני שומר על המשקל שלי, אבל משפר את היחס שריר-שומן (יותר שריר ופחות שומן), מה אומרים על זה? נראה שזה לכאורה אידיאלי למצב שלי..

קבצים מצורפים

• 20210314_175437.jpg
    20210314_175437.jpg
    KB 97 · צפיות: 507
  • 20210314_175542.jpg
    20210314_175542.jpg
    KB 72 · צפיות: 390
נערך לאחרונה:
תעשה מה שאתה מעדיף, העיקר שתעשה. באופן אישי הייתי עושה קודם חיטוב קל, במצבך אתה לא תאבד הרבה שריר או פוטנציאל לבניית שריר.
recomp, כלומר להיות במאזן קלורי חיובי בימי אימון ובמאזן שלילי בימי מנוחה
ריקומפ זה לא ככה, אבל ריקומפ זה גם אפשרות טובה.

אפשר להגדיר אותך מתאמן שרק התחיל את דרכו.
אני הייתי הולך על ניטרלי, אם תעבוד נכון אתה תעלה יפה מאוד בשריר וכנראה שבלי יותר מידי שומן.
אחרי תקופה שאתה רואה שקיבלת צורה, אפשר לגשת למסה.
אבל תתחיל קודם עם ניטרלי, תן לזמן לעשות את שלו ובנתיים תעבוד נכון ובכיף.

היי,
גיל 21, גובה 1.71 משקל 63-64 ק"ג
כבר כמה שנים שלא מתאמן (בעבר התאמנתי סטריט וגם לא שמרתי על תזונה בכלל).
למיטב הבנתי אני סקיני פאט (מצורפות תמונות כשאני רפוי) - רזה בלי הרבה מסת שריר, אבל עם כרס בירה וקצת שומן באופן כללי

מתלבט בין 2 אפשרויות:
1. לעשות חיטוב עם מספיק חלבון ביום, ובו-זמנית להתאמן (וככה מקווה לשמור על המסת שריר הקיימת ואולי גם להגדיל [לא סגור אם אפשרי בחיטוב]) -
וככה נוצר מצב שהכרס הצטמצמה, ואני כבר לא סקיני פאט אלא רק רזה עם מעט שריר, ולאחר מכן להתחיל מסה נקייה כשאין לי שומן מיותר (ואחרי המסה הנקייה לחטב כמובן).
2. לעשות מסה נקייה (כמובן עם מספיק חלבון ואימונים) ולא לדאוג לגבי השומן הקיים עכשיו - הוא כבר יישרף בחיטוב שיבוא לאחר המסה.
אולי במסה איראה יותר שמן אבל זה לא יהיה משמעותי לאור העלייה במסת שריר.

קראתי המון באינטנט ואני לא סגור איזו אופציה עדיפה, אני נוטה לראשונה (שמתחילה בחיטוב) כי להתחיל מסה נקייה עם "דף חדש" וללא שומן מיותר נשמע לי יותר אידיאלי ונכון לטווח הארוך. מצד שני חושש שלא באמת תרד לי הכרס וסתם ארזה ועדיין אשאר סקיני פאט (או יותר גרוע מזה - יישרף בעיקר השריר).
בקיצור אשמח מאוד אם מישהו יעשה לי קצת סדר לגבי האופציה העדיפה במצב הנוכחי (מצורפות התמונות), ועל הדרך להעריך אחוז שומן (מי שדי בטוח בהערכה שלו)
תודה רבה מראש

עריכה:
קראתי עוד וראיתי עוד אפשרות של לעשות פשוט recomp, כלומר להיות במאזן קלורי חיובי בימי אימון ובמאזן שלילי בימי מנוחה, וככה לכאורה אני שומר על המשקל שלי, אבל משפר את היחס שריר-שומן (יותר שריר ופחות שומן), מה אומרים על זה? נראה שזה לכאורה אידיאלי למצב שלי..

לפי דעתי מסה נקייה.
אני הייתי בידיוק כמוך, במאזן שלילי לא עליתי במסת שריר לא משנה מה, לא כי אי אפשר, אפשר כשאתה מתאמן מתחיל. אלא כי ההתאוששות ממש פגיעה, ואתה עוד לא יודע לנהל עומסים או לתכנן התקדמות.

אם תעשה מסה נקייה אתה תתקדם מהר הרבה יותר באימונים ויהיה לך טעם טוב יותר מהתהליך, בסופו של דבר טעם טוב יוביל לעקביות, והיא הכי חשובה במשחק הזה.
בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
תעשה מה שאתה מעדיף, העיקר שתעשה. באופן אישי הייתי עושה קודם חיטוב קל, במצבך אתה לא תאבד הרבה שריר או פוטנציאל לבניית שריר.

ריקומפ זה לא ככה, אבל ריקומפ זה גם אפשרות טובה.
יכול להגדיר בצורה יותר טובה מה זה ריקומפ? ראיתי הגדרות שונות לזה באינטרנט ועוד לא סגור על ההגדרה
אפשר להגדיר אותך מתאמן שרק התחיל את דרכו.
אני הייתי הולך על ניטרלי, אם תעבוד נכון אתה תעלה יפה מאוד בשריר וכנראה שבלי יותר מידי שומן.
אחרי תקופה שאתה רואה שקיבלת צורה, אפשר לגשת למסה.
אבל תתחיל קודם עם ניטרלי, תן לזמן לעשות את שלו ובנתיים תעבוד נכון ובכיף.
עלייה בשריר לא תלויה במאזן קלור חיובי? כי אם אני נייטרלי אין לי עודף קלורי שמגיע לבניית שריר/שומן (לפי מה שהבנתי)
הכוונה שלך היא שאני אעלה הרבה בשריר וקצת בשומן, ואז היחס שריר-שומן שלי יגדל, ובכך אחוז השומן שלי יצטמצם?
לפי דעתי מסה נקייה.
אני הייתי בידיוק כמוך, במאזן שלילי לא עליתי במסת שריר לא משנה מה, לא כי אי אפשר, אפשר כשאתה מתאמן מתחיל. אלא כי ההתאוששות ממש פגיעה, ואתה עוד לא יודע לנהל עומסים או לתכנן התקדמות.

אם תעשה מסה נקייה אתה תתקדם מהר הרבה יותר באימונים ויהיה לך טעם טוב יותר מהתהליך, בסופו של דבר טעם טוב יוביל לעקביות, והיא הכי חשובה במשחק הזה.
בהצלחה!
האמת לא כל כך אכפת לי שלא תהיה לי הרבה מסת שריר בסוף החיטוב - העיקר בשבילי הוא להיפטר מהשומן המיותר כדי להתחיל מסה נקייה כמו שצריך.
איך השומן שיש לי עכשיו לא יפריע למסה נקייה ולחיטוב שיבוא לאחריה?

יכול להגדיר בצורה יותר טובה מה זה ריקומפ?
בעקרון זה תהליך שמתאים למתאמנים מתחילים\חוזרים שבו הגוף עדיין "מאפשר" לנו עליה במסת שריר תוך כדי גרעון קלורי, גם בימים שאתה מתאמן וגם בימים שאתה לא מתאמן אתה בגרעון קטן.
צריך לשים לב שהתהליך אפשרי לתקופה מוגבלת מאוד, אבל אפשרי. כאחד שעשה ריקומפ - לא מוציא בזה יתרון חוץ מזה שאתה מעלים את הכרס. באידיאל מה שאתה צריך זה מסה. אבל מבין שאתה רוצה להפטר מהכרס אז כמו שאמרתי חיטובון\ריקומפ יתאים לתוצאה שאתה מחפש.

עלייה בשריר לא תלויה במאזן קלור חיובי?
עליה בשריר תלויה בקלוריות.
השומן שיש לך בטן זה קלוריות.
כל אדם מעל 14% שומן(אולי אפילו פחות) יכול לפתח שריר בגרעון קלורי

גם מי שלא מתאמן מתחיל?
ז"א אם אתה עכשיו בחיטוב אתה עדיין תבנה שריר, לא רק תשמר את הקיים? (כמובן מדבר על מתאמן טבעי)

גם מי שלא מתאמן מתחיל?
ז"א אם אתה עכשיו בחיטוב אתה עדיין תבנה שריר, לא רק תשמר את הקיים? (כמובן מדבר על מתאמן טבעי)
ברור.
רק שים לב שאני מדבר על שריר ולא על עלייה במשקל.
אתה בהכרח תרד במשקל

• פותח/ת השרשור
עליה בשריר תלויה בקלוריות.
השומן שיש לך בטן זה קלוריות.
אם ככה עדיף לי כרגע לחטב לא? כי השריר יתפתח, ואני מניח שהשומן ירד ואז אגיע להתחלה אופטימלית למסה נקייה

העיקר שתתחיל להתאמן עכשיו (באופן סדיר שיאפשר לך להתמיד) ותאכל מספיק חלבון (1.6-2.2 גרם חלבון לק"ג משקל גוף).
אם תהיה בניטרלי או בעלייה איטית במשקל - תחליט תוך כדי התהליך, ריקומפ כנראה שיהיה בהתחלה במידה מסוימת ממילא.
עם חיטוב לא הייתי ממליץ להתחיל במצב הזה, זה מייאש להתחיל אימונים ככה וגם אין כ"כ הרבה משקל להוריד.

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם על התשובות
העיקר שתתחיל להתאמן עכשיו (באופן סדיר שיאפשר לך להתמיד) ותאכל מספיק חלבון (1.6-2.2 גרם חלבון לק"ג משקל גוף).
אם תהיה בניטרלי או בעלייה איטית במשקל - תחליט תוך כדי התהליך, ריקומפ כנראה שיהיה בהתחלה במידה מסוימת ממילא.
עם חיטוב לא הייתי ממליץ להתחיל במצב הזה, זה מייאש להתחיל אימונים ככה וגם אין כ"כ הרבה משקל להוריד.
לא יפגע בי להישאר עם הכרס והשומן שיש לי עכשיו בתהליך של המסה?
ואם כבר לא חיטוב, למה נייטרלי/עלייה איטית במשקל (מניח שכיוונת לאיזור ה100-200 מעל הנייטרלי) ולא כ500 מעל הנייטרלי כמו שהבנתי שעושים בדר"כ במסה?

ואם כבר לא חיטוב, למה נייטרלי/עלייה איטית במשקל (מניח שכיוונת לאיזור ה100-200 מעל הנייטרלי) ולא כ500 מעל הנייטרלי כמו שהבנתי שעושים בדר"כ במסה?

אם תעלה במשקל לאט (נניח 0.5% ממשקל הגוף בחודש) זה לא כזה ישנה. אם אתה חושש מכך אתה יכול להתחיל מכמה חודשים של ניטרלי ולראות איך היקף הבטן משתנה.
לגבי המספרים +500 או +200 אלו מספרים תיאורתיים בסוף, קשה לדעת באמת על איזה פלוס קלורי אתה נמצא כי ההוצאה הקלורית שלך היא די דינמית ועלולה להשתנות גם בתהליך מסה, בגלל זה התמקדתי בשינוי המשקל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית