הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בדיקות דם

tony2000

משתמש מתחיל
42
10
נק' מוניטין:
15
42
10
היי, אני בן 20 מתאמן רצוף כ5 שנים, תמיד התקשתי לעלות במסת שריר ולשלוט על אחוזי שומן גם כשאני מקפיד כבר 5 שנים על אכילה נכונה(שוקל את האוכל כל יום) ו4/5 אימוני כוח בשבוע.
כרגע אני כ12 אחוז שומן 62 ק״ג
החלטתי לבדוק את הפרופיל ההורמנלי שלי שכן אני כמעט כל החיים בלי חשק מיני ועייפות כרונית כל הזמן, ביצעתי בדיקות פעמיים לוודא והטסט שלי בנורמה אך יחסית נמוך.
(אגב זה פשוט הנורמות בצהל יש קופות חולים ומקומות בהם אני מתחת לנורמה.) 10.3 או 9.6 nmol טסט טוטאל זה פחות מ300 ng/dl והנורמה לפי הרבה אגודות אנדוקריניות היא מעל 350.
האם אתם חושבים שזה יכול להיות היפוגונדיזם או שאני סתם עייף מסיבות אחרות ומשליך פסיכולוגית על ההורמונים שלי ומחפש בעיה שאין.
תודה מראש

קבצים מצורפים

• EBB002F1-CA5B-4099-8240-08D936940063.jpeg
    EBB002F1-CA5B-4099-8240-08D936940063.jpeg
    KB 65.8 · צפיות: 147
  • 45703E57-6BBB-4778-8350-D6754C2B2294.jpeg
    45703E57-6BBB-4778-8350-D6754C2B2294.jpeg
    KB 55.2 · צפיות: 149
  • EAD91DDD-6FE0-4529-AE88-3CA3749F2112.jpeg
    EAD91DDD-6FE0-4529-AE88-3CA3749F2112.jpeg
    KB 38.3 · צפיות: 136
  • 005547A5-82F5-43DB-8041-6DA981304F5F.jpeg
    005547A5-82F5-43DB-8041-6DA981304F5F.jpeg
    KB 52.2 · צפיות: 129
זו בהחלט אינדיקציה, אבל לפני שתרוץ לאנדו כדאי שתשאל את עצמך אם אתה כרגע בסטרס, חרדה או ישן טוב בלילות בצבא כי יש להם השפעה שלילית על ההורמונים.

• פותח/ת השרשור
זו בהחלט אינדיקציה, אבל לפני שתרוץ לאנדו כדאי שתשאל את עצמך אם אתה כרגע בסטרס, חרדה או ישן טוב בלילות בצבא כי יש להם השפעה שלילית על ההורמונים.
אני ביומיות אז אני הכי לא בסטרס שיכול להיות, ישן מעל 8 שעות כל יום כמעט, אני די יציב נפשית אז אין לי חרדות או דיכאון או שום דבר בסגנון, פשוט אין לי חשק לכלום, ואני בקושי מתקדם במכון למרות ההשקעה והסביבה הדי אידיאלית, שינה אוכל ואימונים, מתסווף בויטמין d, אחוז שומן יחסית נמוך, כאילו אני עושה את כל הדברים שיש לי שליטה עליהם, ועדיין אני ברמות של גבר בן 70 בגיל 20.
תמונה עדכנית שלי.
מקווה שאני סתם ממציא, אני גם מודע לזה שהtrt בארץ הוא מגוחך ואני כנראה ארגיש יותר גרוע(ג׳לים,ניבידו וטסט אנטט כל איזה 3 4 שבועות שכנראה לא אקבל ואם כן התדירות זריקות היא מגוחכת והרמות שלי יהיו all over the place)

קבצים מצורפים

• B89AA426-12A0-4246-8CEF-84ECF8800214.jpeg
    B89AA426-12A0-4246-8CEF-84ECF8800214.jpeg
    KB 104.9 · צפיות: 205
נערך לאחרונה:
הייתי מציע לך לעלות מעט במשקל (באחוזי שומן) ולראות איך אתה מרגיש. כשהייתי באחוז שומן חד שספרתי, או קרוב מאוד לזה, הרגשתי חרא, חלש, ללא חשק מיני ועוד תסמינים של t נמוך. אם אתה בא״ש נמוך הרבה זמן ונמצא בגרעון קלורי אולי זה הזמן לעלות לנטרלי / מאזן חיובי קטן ולך תדע, אולי זה יפתור לך את הבעיה.
בנוסף, קשה לי להאמין שבחור צעיר ״עם רמות של בן 70״ יגיע לגוף כזה. הרמות שלך ככל הנראה היו תקינות וירדו עם הזמן ככל שירדת באחוז שומן.

עריכה: עכשיו ראיתי שיש לך בדיקה של טסט׳ טוטאל בלבד (וכן הוא די נמוך), מה שחשוב יותר לדעת זה טסט׳ חופשי ואם הצבא לא נותן את הבדיקה הזו אז לפחות shbg.

זה ממש נמוך לגיל 20, לפי איך שאתה נראה אתה אוכל כמו שצריך מתאמן ואמרת שאתה ישן 8 שעות, אלא אם כן אתה צורך סמים כדרך קבע הייתי ממליץ לך ללכת לאנדו ולשקול TRT אני הייתי במצב שלך, קיבלתי מרשם לפני כמעט חודש ואני כבר מרגיש שינוי לטובה.

• פותח/ת השרשור
הייתי מציע לך לעלות מעט במשקל (באחוזי שומן) ולראות איך אתה מרגיש. כשהייתי באחוז שומן חד שספרתי, או קרוב מאוד לזה, הרגשתי חרא, חלש, ללא חשק מיני ועוד תסמינים של t נמוך. אם אתה בא״ש נמוך הרבה זמן ונמצא בגרעון קלורי אולי זה הזמן לעלות לנטרלי / מאזן חיובי קטן ולך תדע, אולי זה יפתור לך את הבעיה.
בנוסף, קשה לי להאמין שבחור צעיר ״עם רמות של בן 70״ יגיע לגוף כזה. הרמות שלך ככל הנראה היו תקינות וירדו עם הזמן ככל שירדת באחוז שומן.

עריכה: עכשיו ראיתי שיש לך בדיקה של טסט׳ טוטאל בלבד (וכן הוא די נמוך), מה שחשוב יותר לדעת זה טסט׳ חופשי ואם הצבא לא נותן את הבדיקה הזו אז לפחות shbg.
אז זהו שאין בדיקה של shbg, אני מנסה להשיג בדיקה של טסט חופשי איכשהו אפילו שהאנדו שהלכתי אליו לא נתן לי אליו הפניה.
עשיתי חיטוב בחצי שנה האחרונה להפך דווקא בשביל לשים את הגוף שלי במצב יותר אופטימלי לייצור טסט, עשיתי בדיקות בעבר לפני כשנה כשהייתי 10 קילו יותר כבד בסביבות ה16 אחוז שומן ועדיין יצא לי 11 nmol, חזרתי למאזן קלורי חיובי לפני כחודש ומשהו ואת הבדיקות העדכניות עשיתי על יותר מ8 שעות שינה בבוקר כשהייתי כבר במאזן קלורי חיובי למהלך החודש האחרון.
מה שמעצבן שתמיד הרגשתי חלש וחסר חשק לא משנה כמה אחוזי שומן הייתי וכמה שקלתי, אני מעלה אחוזי שומן בקלות אז אני מנסה לא להעלות משקל עכשיו יותר מידי, הגוף שאליו כביכול הגעתי הוא מ5 שנים שהתמדתי והקפדתי כמו פסיכי למרות כל הקשיים והעייפות והחוסר התקדמות במשקלים לא משנה כמה אני אוכל, אני בקושי מרים 50 קילו בנץ אחרי 5 שנים, ואני מעריך שאני יודע לפחות יותר מרוב החברים שלי את הספרות של אימוני כוח ואכילה נכונה ודילואדים, תכנון נכון של תדירות נפח ועצימות וכו.
מיותר לציין כמובן שאני לא שותה, מעשן, עושה סמים, כל פקטור של לייףסטייל שאפשר לחשוב עליו אני מנסה למצות.
אני באמת לא מעוניין להגן על בעיה לא קיימת ולנסות להמציא לעצמי סיבה ללמה חרא לי, אבל אני לא יודע מה לעשות. סיטואציה ממש קשה האמת כי אני לא רוצה trt לא אופטימלי בגיל 20 למשך כל החיים.

נערך לאחרונה:
אף גבר, בטח לא בן 20, לא צריך להרגיש כמו שאתה מתאר. אם השינה שלך פיקס, התזונה, אימונים, אחוז שומן תקין ואין מחלות רקע כלשהן...נשאר לך רק להילחם עם הרופאים בארץ עד שתקבל תשובה

• פותח/ת השרשור
זה ממש נמוך לגיל 20, לפי איך שאתה נראה אתה אוכל כמו שצריך מתאמן ואמרת שאתה ישן 8 שעות, אלא אם כן אתה צורך סמים כדרך קבע הייתי ממליץ לך ללכת לאנדו ולשקול TRT אני הייתי במצב שלך, קיבלתי מרשם לפני כמעט חודש ואני כבר מרגיש שינוי לטובה.
אם אפשר לשאול, איזה trt קיבלת, תדירות זריקות ואסטר כאילו, ובכללי הגיל שלך והרמת טסט אם תרצה לשתף יעזור לי מאוד תודה 😃
אף גבר, בטח לא בן 20, לא צריך להרגיש כמו שאתה מתאר. אם השינה שלך פיקס, התזונה, אימונים, אחוז שומן תקין ואין מחלות רקע כלשהן...נשאר לך רק להילחם עם הרופאים בארץ עד שתקבל תשובה
יש לי תור לאנדו בחמישי אבוא אליה עם הבדיקות, אבל זאת בחורה צעירה שאין לה מושג בכלל מה זה shbg כשדיברתי איתה, הרמות שלי כביכול נראות בנורמה במדד הצבאי אז לא יודע למה לקוות, בכללי ממה שקראתי על מתן trt בארץ זה קצת מפחיד אותי כי כמו שכתבתי קודם ג׳לים וניבידו שאבא שלי אגב גם ניסה והרגיש יותר גרוע משהוא הרגיש כל החיים בשבועות האחרונים לפני כל זריקה, וגם טסט אנטט שלא מומלץ ואם כן אז בתדירות של 3/4 שבועות 250 מ״ל, זה להתחייב למשהו לכל החיים שכנראה בקושי יעזור לי ויסגור לי את הhpta לגמרי.
הייתי רוצה לעשות את זה בעצמי אבל אין לי מישהו שאני סומך עליו עם חומרים, ועוד יותר אני מפחד לקחת משהו מזויף או underdosed במיוחד בדברים כמו פרגניל וכו.
חבל לי שהבעיה הזאת כל כך חסרת חשיבות פה בארץ, אלא אם כן אתה חצי מת לאנדו פשוט לא אכפת.
הבאתי את זה לאנדו שלי, נייר עמדה של האגודה הישראלית להפרעות בתפקוד מיני ואיחוד האורולוגים והאגודה האנדוקרינית, שכתוב בפירוש שמתחת ל12 nmol יש להבדיל בין שני סוגי היפוגונודיזם ולנסות לטפל, מקווה שהיא לפחות תיקח את זה לתשומת לב.

קבצים מצורפים

• image.jpg
    image.jpg
    KB 221.1 · צפיות: 41
אני ביומיות אז אני הכי לא בסטרס שיכול להיות, ישן מעל 8 שעות כל יום כמעט, אני די יציב נפשית אז אין לי חרדות או דיכאון או שום דבר בסגנון, פשוט אין לי חשק לכלום, ואני בקושי מתקדם במכון למרות ההשקעה והסביבה הדי אידיאלית, שינה אוכל ואימונים.
תמונה עדכנית שלי.
מקווה שאני סתם ממציא, אני גם מודע לזה שהtrt בארץ הוא מגוחך ואני כנראה ארגיש יותר גרוע(ג׳לים,ניבידו וטסט אנטט כל איזה 3 4 שבועות שכנראה לא אקבל ואם כן התדירות זריקות היא מגוחכת והרמות שלי יהיו all over the place)
יש לך אחלה פיזיק דרך אגב.
טסט אנטט שלא מומלץ ואם כן אז בתדירות של 3/4 שבועות 250 מ״ל,
אם אני לא טועה, @BeN35 קיבל מרשם של טסט אנטט כל 10 יום.

• פותח/ת השרשור
יש לך אחלה פיזיק דרך אגב.

אם אני לא טועה, @BeN35 קיבל מרשם של טסט אנטט כל 10 יום.
אם באמת תוכלו לעזור לי, מישהו, כל אחד שרואה את הthread הזה ומכיר אנדוקרינולוג טוב שיכול לעזור או שאתם יכולים להמליץ זה יכול לחסוך לי הרבה באלגן ובאמת אהיה אסיר תודה.
ותודה אגב מנסה

אם באמת תוכלו לעזור לי, מישהו, כל אחד שרואה את הthread הזה ומכיר אנדוקרינולוג טוב שיכול לעזור או שאתם יכולים להמליץ זה יכול לחסוך לי הרבה באלגן ובאמת אהיה אסיר תודה.
ותודה אגב מנסה
בלי קשר למדדים הרפואיים...
הגוף שלך ומסת השריר מספרים סיפור אחר מזה שאתה מעלה פה...
אז לפני שאתה רץ להתווכח עם אנדוקרינולוגים כדי להוכיח להם שאתה צריך משהו שאולי אתה לא..
כדאי שתבדוק עם עצמך עם התפקוד המיני שלך תקין..במידה וכן והכל עניין של תחושת עייפות וחולשה (אדם עם גוף כמו שלך זה לא אחד שיכול לספר שהוא רובץ 24/7 על הכורסא) אז כדאי שתוריד רגל מהגז לפני שאתה רץ לכיוון trt...
אין זה אומר שלא יתכן מצב שבסופו של דבר תגיע לזה...אך אל תמהר לקבוע

• פותח/ת השרשור
בלי קשר למדדים הרפואיים...
הגוף שלך ומסת השריר מספרים סיפור אחר מזה שאתה מעלה פה...
אז לפני שאתה רץ להתווכח עם אנדוקרינולוגים כדי להוכיח להם שאתה צריך משהו שאולי אתה לא..
כדאי שתבדוק עם עצמך עם התפקוד המיני שלך תקין..במידה וכן והכל עניין של תחושת עייפות וחולשה (אדם עם גוף כמו שלך זה לא אחד שיכול לספר שהוא רובץ 24/7 על הכורסא) אז כדאי שתוריד רגל מהגז לפני שאתה רץ לכיוון trt...
אין זה אומר שלא יתכן מצב שבסופו של דבר תגיע לזה...אך אל תמהר לקבוע

תשמע זה מחמאה בשבילי ותודה אבל אני שוקל 60
קילו על מטר 75, בקושי מרים 50 קילו בנץ ועושה לחיצת כתפיים עם משקולות של 14 קילו אחרי 5 שנים של אימונים ותזונה קפדנית, וגם לפני החיטוב לא הייתי הרבה יותר חזק, אין לי חשק מיני ובקושי עומד לי אז אני כבר לא מעוניין לקיים יחסי מין אפילו שזה נגיש אליי, הדבר האחרון שאני רוצה זה להמציא לעצמי מחלה משום מקום בגיל 20, אבל באמת לא טוב לי.
אני כנראה אפרסם עוד פוסט אבל אני מחפש אנדו פרטי טוב, מקווה לקצת עזרה פה ממי שכבר קיבל trt, כדי ללכת לאנדו שלהם ולראות מה הוא אומר.

תשמע זה מחמאה בשבילי ותודה אבל אני שוקל 60
קילו על מטר 75, בקושי מרים 50 קילו בנץ ועושה לחיצת כתפיים עם משקולות של 14 קילו אחרי 5 שנים של אימונים ותזונה קפדנית, וגם לפני החיטוב לא הייתי הרבה יותר חזק, אין לי חשק מיני ובקושי עומד לי אז אני כבר לא מעוניין לקיים יחסי מין אפילו שזה נגיש אליי, הדבר האחרון שאני רוצה זה להמציא לעצמי מחלה משום מקום בגיל 20, אבל באמת לא טוב לי.
אני כנראה אפרסם עוד פוסט אבל אני מחפש אנדו פרטי טוב, מקווה לקצת עזרה פה ממי שכבר קיבל trt, כדי ללכת לאנדו שלהם ולראות מה הוא אומר.

תשמע, גם במבחינת ה BMI שלך אתה עדיין במשקל תקין, על אחת כמה וכמה שאתה באחוז שומן מאוד נמוך.
60 קילו על 1.75 ואחוז שומן נמוך משמע מדובר פה אך ורק במאזן קלורי. ומן הסתם אתה במאזן קלורי נמוך קשה לך גם להתחזק.
לגבי החשק המיני יכולים להיות אלף אחת וסיבות, הטסט שלך תקין ובטווח הנורמה, החשק המיני הירוד שלך לא קשור לרמות הטסט שלך.

בוא נתחיל שתרשום לנו מה התפריט היומי שלך בדרך כלל

• פותח/ת השרשור
תשמע, גם במבחינת ה BMI שלך אתה עדיין במשקל תקין, על אחת כמה וכמה שאתה באחוז שומן מאוד נמוך.
60 קילו על 1.75 ואחוז שומן נמוך משמע מדובר פה אך ורק במאזן קלורי. ומן הסתם אתה במאזן קלורי נמוך קשה לך גם להתחזק.
לגבי החשק המיני יכולים להיות אלף אחת וסיבות, הטסט שלך תקין ובטווח הנורמה, החשק המיני הירוד שלך לא קשור לרמות הטסט שלך.

בוא נתחיל שתרשום לנו מה התפריט היומי שלך בדרך כלל
אני עכשיו על קרוב ל2800 קלוריות ביום(למשך החודש וחצי האחרון) 180/190 גרם חלבון ומספיק שומן בשביל שלא תהיה לי עוד סיבה לבעיות הורמנליות,(הכל מאוכל ״נקי״, בטטה, חזה עוף, אורז וכו) הטסט שלי הוא 10/9 nmol כ277ng/dl למשך כמה שנים ללא תלות במשקל ומסת שריר, לא כזה תקין כמו שקבעת בכל כך הרבה ביטחון, אבא שלי קיבל ניבידו עם יותר טסט ממני, אני באחוז שומן ממש לא נמוך אני כ13/12 שכנראה יותר אופטימלי מזה לא תמצא, החרטא של תעלה ל15 ותהיה בסדר נו באמת, הייתי 15/16 ויותר והרגשתי יותר גרוע.
לא יודע למה קיבלתי טון של זלזול בכתיבה שלך אבל אני מבין למה, אני בטוח שיש כל יום עוד ילד שגילה מה זה טסט וחושב שיש לו היפוגונדיזם ואז על ידי שכנוע עצמי וזיכרון סלקטיבי הוא יוצר תמונה שזה מה שגרם לו לכל הבעיות בחיים, ואז הוא מתנהג בהתאם והלייףסטייל שלו באמת משפיע לו הטסט בצורה שלילית.
עשיתי את כל החישובים האלה עם עצמי וניסיתי לפקפק בעצמי בכל צורה, לא יכול להגיד שאני עדיין לא משלה את עצמי עמוק בפנים.
אבל עדיין מחכה לפחות להמלצה לאנדו כדי שאדבר עם רופא על זה תודה.

אני עכשיו על קרוב ל2800 קלוריות ביום(למשך החודש וחצי האחרון) 170/180 גרם חלבון ומספיק שומן בשביל שלא תהיה לי עוד סיבה לבעיות הורמנליות,(הכל מאוכל ״נקי״, בטטה, חזה עוף, אורז וכו) הטסט שלי הוא 10/9 nmol כ277ng/dl למשך כמה שנים ללא תלות במשקל ומסת שריר, לא כזה תקין כמו שקבעת בכל כך הרבה ביטחון, אבא שלי קיבל ניבידו עם יותר טסט ממני, אני באחוז שומן ממש לא נמוך אני כ13/12 שכנראה יותר אופטימלי מזה לא תמצא, החרטא של תעלה ל15 ותהיה בסדר נו באמת, הייתי 15/16 ויותר והרגשתי יותר גרוע.
לא יודע למה קיבלתי טון של זלזול בכתיבה שלך אבל אני מבין למה, אני בטוח שיש כל יום עוד ילד שגילה מה זה טסט וחושב שיש לו היפוגונדיזם ואז על ידי שכנוע עצמי וזיכרון סלקטיבי הוא יוצר תמונה שזה מה שגרם לו לכל הבעיות בחיים, ואז הוא מתנהג בהתאם והלייףסטייל שלו באמת משפיע לו הטסט בצורה שלילית.
עשיתי את כל החישובים האלה עם עצמי וניסיתי לפקפק בעצמי בכל צורה, לא יכול להגיד שאני עדיין לא משלה את עצמי עמוק בפנים.
אבל עדיין מחכה לפחות להמלצה לאנדו כדי שאדבר עם רופא על זה תודה.

וואלה הייתי עונה לך ועוזר לך , אבל את הרגשי נחיתות שלך תשמור לפסיכולוג שלך

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
וואלה הייתי עונה לך ועוזר לך , אבל את הרגשי נחיתות שלך תשמור לפסיכולוג שלך ולך דחוף חציל לתחת חתיכת אידיוט
תשמע אחי יצאת קצת אפס, לא כתבתי כלום נגדך בשום צורה, בינתיים הראת מי אתה אין לי למה להמשיך להגיב פה, שיהיה לך יום טוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית