אומר מראש: אני תזונאי, לא רופא. אני לא מייעץ לך מה לעשות או לתסף. אין לי תמונה מלאה לגביך, לכן לפני כל תיסוף שאתה מבצע יחד תרופות אתה חייב להתייעץ עם רופא או רוקח שכן יודע מה אתה נוטל ובעל גישה לתיק הרפואי שלך. מבחינתי, זה דיון אינטלקטואלי בנושא הגיבוי המחקרי לתועלת של Q10 עבור נוטלי סטטינים, ולא יותר מכך.
מצד שני, אם תבדוק באתר examine, שהוא מקור לא רע בכלל למידע על תוספים התמונה שתקבל יותר אופטימית.
הפערים בין העמדות אולי קיימים מכיוון שהאחרון התייחס לתועלת האפשרית של q10 באופן רחב יותר מאשר כאבי שרירים בלבד, או בגלל שיקולי יצירת תוכן של examine (נניח, אם אני אגרום לתוסף להיראות יותר טוב אולי זה יביא טראפיק לאתר), עיגול פינות וכו'...
___
אני לא רוצה שתצא עם מסר מטומטם כמו "יש מחקרים לכאן ולכאן, תעשה מה שבא לך", כי ההבדלים האלו כנראה נובעים מאיזשהי סיבה שאם היו לי יומיים פנויים הייתי מברר בכיף. יכול להציע לך כמה פתרונות:
הפתרון החופר:
אם בראש שלך לקרוא מחקרים עכשיו, קיבלת פה לא מעט רפרנסים שיעזרו לך להגיע למסקנות. יומיים-שלושה קריאה (בהנחה שיש את המיומנות וההבנה) יסגרו אותך.
הפתרון הפחות חופר:
אם יש לך פחות כוח לזה נסה להגדיר לעצמך:
-מה התועלת הספציפית שאתה מחפש מתיסוף Q10? (מניעת כאבים, התכווצויות שרירים, משהו אחר, "סתם שמעתי שזה טוב*")
-עבור איזו אוכלוסייה? נוטלי סטטינים בלבד או שבעלי מצבים נוספים (למשל, אי ספיקת לב)?
-האם עבור התועלת הספציפית הזו והאוכלוסייה הספציפית הזו - יש מחקרים טובים שהגיעו למסקנות של "סביר להניח שכדאי \ לא כדאי ליטול Q10"?
-האם המחקרים האלו לקחו בחשבון את המגבלות שצוינו בנייר העמדה מעלה?
הפתרון הלא חופר:
עיון בניירות עמדה של ארגונים גדולים, חיפוש תשובה של כן\לא כדאי.
לפי נייר העמדה הישראלי, עבור סטטינים אין תועלת בתיסוף Q10.