הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה חושבים על תוצאות הבחירות?

ואז הרבה יותר קל להרכיב קואליציה, ואם זה לא עובד אז 10% מהקולות אחוז חסימה.
שיחזור להיות פה 2-3 מפלגות וזהו
אני מנסה להבין את הקשר למה שכתבתי
אתה בעצם אומר למה לי לשנות את הבחירה שלי אם זה תכלס קול שילך לפח?
זה העניין אם הייתה פה בישראל מעורבות אזרחית הוא לא היה הולך לפח כי כמו בשוק החופשי מי שמספק את הסחורה יותר טוב היה מקבל את רוב הקולות.

אני חושב שאלו היו הבחירות האחרונות, בדיעבד יש מצב שיחליפו את ביבי בתוך הליכוד. אני רק לא מבין דבר אחד: למה יש ימין ושמאל אם יש מדינה ושמה אירן והיא בונה ומתחמשת בשביל לירות טיל גרעיני על התחת של כולנו, לא משנה אם ימין או שמאל..

נערך לאחרונה:
הצעת ייעול בגדר חובה
• להפסיק את יום השבתון,במהלך יום הבחירות•
די חאלס אין צורך בזה
אפשר להצביע ולחזור ליום עבודה רגיל

צריך לעשות כמו בארה"ב 2 מפלגות וזהו,
יש עתיד והליכוד- הגדולה מנצחת.
אי אפשר כל פעם עם הפאזל הבלתי אפשרי הזה ואי אפשר שהמיעוט כמו חרדים וערבים ישלוט ברוב זה לא דמוקרטיה . אני לא רואה שבארצות הברית יש מפלגה לאפרו אמריקאים ומפלגה ליהודים ומפלגה לאיטלקים וכו..צריך רק 2 מפלגות וכך נגיע למצב שיש כל 4 שנים בחירות ושהמיעוט לא סוחט את הרוב

• פותח/ת השרשור
אי אפשר כל פעם עם הפאזל הבלתי אפשרי הזה ואי אפשר שהמיעוט כמו חרדים וערבים ישלוט ברוב זה לא דמוקרטיה . אני לא רואה שבארצות הברית יש מפלגה לאפרו אמריקאים ומפלגה ליהודים ומפלגה לאיטלקים וכו..צריך רק 2 מפלגות וכך נגיע למצב שיש כל 4 שנים בחירות ושהמיעוט לא סוחט את הרוב
1) לאמריקאים אין קבוצה של אנשים שחיה בתוכם ורוצה להרוג אותם
2) לאמריקאים הדת לא משפיעה בצורה דרסטית על המדינה

זה מצחיק שאתה אומר שיש להם שתי מפלגות בזמן שקניה ווסט רץ לנשיאות בבחירות האחרונות לצד ביידן וטראמפ.
יש להם גם מפלגות שוליים, ההבדל הוא שהציבור האמריקני ברובו המוחלט כבר מורגל לשיטת שתי המפלגות ורובם גם נאמנים למפלגה שהם חברים בה בלי קשר למי שעומד בראשה. בישראל זה בדיוק הפוך, יש ריבוי של מפלגות אבל רוב המצביעים מצביעים על רקע פרסונלי ולא מפלגתי.
חוץ מזה בגלל שבישראל שיטת הבחירות נותנת כוח לא מידתי למפלגות הקטנות אין לאף מפלגה קטנה אינטרס לשנות את שיטת הבחירות.
זה לופ אינסופי של בחירות שיסתיים רק בממשלה בראשות ביבי, העם הבהיר את זה מספיק פעמים בעצם הבחירה שלו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית