הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית שנתנו לי בחדר כושר

• פותח/ת השרשור Trx1998
  • פורסם בתאריך

Trx1998

משתמש מתחיל
273
65
נק' מוניטין:
190
273
65
היי נרשמתי לחדר כושר נתנו לי תוכנית,לא התאמנתי בחיים אשמח לדעתכם.
הכל 3 סטים ו10-12 חזרות,פול באדי 3 פעמים בשבוע.

רגליים:
סקוואט
דדליפט
לאנגים
סמית משין לתאומים.

חזה:
בנץ פרס
פרפר במכונה

גב:
פולי עליון רחב
חתירה במכונה

כתפיים:
לחיצת כתפיים דאמבלים.

יד קדמית:
כפיפות מרפקים דאמבלים

יד אחורית:
פולי קצר.

לדעתי רגליים תעשה רק סקוואט ודד ליפט אפשר גם אימון סקוואט וכפיפת ירך ואימון דלליפט עם פשיטת ירך , בחזה במקום פרפר תעשה תרגיל לחזה עליון משהו בשיפוע חיובי , אם יש מכונה אפשר אם לא אז לחיצה חזה בשיפוע חיובי .

סקוואט דד ליפט ובנץ פרס סביב ה6 חזרות . לחיצת כתפיים 8 - 10 חזרות .
כל השאר 10 חזרות .
בהצלחה .

אם אתה מעוניין לעשות גם סקוואט וגם דדליפט באותו אימון הייתי מחלק את זה ככה- ביום של סקוואט ״כבד״ הייתי עושה דדליפט די קל וההפך, אני בכוונה משתמש במושגים של כבד / קל ולא באחוזים של 1RM וכו׳ כדי שלא תסתבך לחינם.

חזה הייתי עושה בנץ׳ כתרגיל ראשי וכל אימון מגוון עם תרגיל נוסף. פעם פרפר לחזה תחתון, פעם לחיצה לחזה עליון, דיפס, מכונות...לא חסר.
גב נראה בסדר גמור, כתפיים הייתי עושה רק הרחקות לצדדים או לפחות מוסיף אותם. יד קדמית בסדר גמור ומה זה לכל הרוחות ״פולי קצר״? 🙁

לא הבנתי מה אתה רוצה, קיבלת תוכנית מהמאמן שלך, מה הבעיה כאן?

תוכנית סבבה.

קבצים מצורפים

• 720A2967-9F16-4CA6-B84B-DA2B57D1D4D6.png
    720A2967-9F16-4CA6-B84B-DA2B57D1D4D6.png
    KB 5.1 · צפיות: 36
  • פותח/ת השרשור
יש לי הרגשה שזה,זה

@Lidorlevi96
בהצלחה חביבי
כמו כזה רק בחבלים כאלה..
אני לא יודע את השמות.
לא הבנתי מה אתה רוצה, קיבלת תוכנית מהמאמן שלך, מה הבעיה כאן?

תוכנית סבבה.

מתייעץ רק לוודא שהתוכנית סבבה.
תודה רבה.
לא רשמת פה תכנית
רשמת פה רשימת תרגילים

זה מה שנתנו לי..

זה מה שנתנו לי..

יש לאנשים נטייה לזרוק סתם משפטים שהם שמעו בעבר בפורום כדי להרגיש שהם קליברים ומבינים.

התוכנית סבבה, הדבר היחיד שהייתי משנה זה רוטציה בין הסקוואט לדדלפיט, אימון ככה, אימון ככה

זה מה שנתנו לי..

זה בסדר גמור. אף אחד לא מצפה שתדע את העמוד האחרון בספר בעל פה לפני שבכלל קראת את הכריכה.

תתחיל ותוך כדי תנועה תקרא יותר בנושא ותבין אותו לעומק, בעתיד תוכל כבר להשליך את הידע שלך על התוכנית,
לשפר, לשנות ולהתאים אותה לצרכים שלך.

תצליח חבר, תספוג ידע מכל מקור אמין שתוכל לקבל.

הבחירת תרגילים יחסית טובה לתוכנית שמקבלים במכון, אבל הייתי ממליץ להחליף את החתירה במכונה לחתירה עם דאמבלים כדי לעודד יותר תנועה חופשית בגב

לדעתי יותר מדי נפח לרגליים כדי לייצר התקדמות במשקלי עבודה. סמית' לתאומים זה בכלל תרגיל מיותר.
מחזק את עניין הרוטציה בין דדליפט לסקוואט, במשקלי עבודה מאתגרים זה נורא בעיניי לשלב בין שני התרגילים באותו אימון וכשרוב המתאמנים צריכים התאוששות קצת פחות מהירה אחרי סקוואט או דדליפט כבד.
בחירת התרגילים יחסית טובה אבל כל תרגיל שקיבלת בפולי או במכונה אפשר לעשות באופן חופשי עם דאמבלים או מוט וזה תמיד עדיף.

• פותח/ת השרשור
לדעתי יותר מדי נפח לרגליים כדי לייצר התקדמות במשקלי עבודה. סמית' לתאומים זה בכלל תרגיל מיותר.
מחזק את עניין הרוטציה בין דדליפט לסקוואט, במשקלי עבודה מאתגרים זה נורא בעיניי לשלב בין שני התרגילים באותו אימון וכשרוב המתאמנים צריכים התאוששות קצת פחות מהירה אחרי סקוואט או דדליפט כבד.
בחירת התרגילים יחסית טובה אבל כל תרגיל שקיבלת בפולי או במכונה אפשר לעשות באופן חופשי עם דאמבלים או מוט וזה תמיד עדיף.
אפשרי לוותר על הלאנצ׳ים?פחות מתחבר לתרגיל..

גם אני לא סובל את התרגיל הזה.
תראה בסופו של דבר הכול זה עניין של העדפה אישית כך שלא אגיד לאנשים על מה לוותר ומה לא, פשוט באופן כללי עדיף לעבוד חופשי ולא במכונות בגלל הערך המוסף שיש לזה.
אני באופן אישי במקום לאנצ'ים עושה רגל אחורית במכונה אבל זה התרגיל היחיד שאני עושה במכונה, כל השאר אני פשוט עושה באופן חופשי עם דאמבלים\מוט, נניח במקום חתירה במכונה אני עושה עם דאמבל ובמקום פולי עליון אני מעדיף מתח עם משקל או פנדליי רואו למרות שזה לא בדיוק אותו דבר כמו פולי עליון.
התרגיל היחיד שאני באמת יכול להגיד בלב שלם שהוא מיותר בכל מצב זה סמית' לתאומים (או סמית' משין בכללי), תרגיל פשוט מיותר שלא ייתן לך שום ערך מוסף שסקוואט ולאנצ'ים\רגל אחורית במכונה לא ייתנו לך.

אתה יכול, לא ממש משנה איזה תרגיל אתה בוחר לעשות או לא, מה שחשוב רק שאתה תקפיד על להתקדם. בין אם זה בהוספת משקל, חזרה או סטים. זה יכול להיות מאימון לאימון או משבוע לשבוע. מה שאתה מסוגל

לא זה לא, אבל אולי בשבילו זה יהיה עדיף כרגע

אני אתקן את עצמי, אם אין לך מגבלה פיזית או פציעה שמונעת ממך לעבוד באופן חופשי.
אחרת באמת שאין שום סיבה לעבוד במכונה על תרגיל שאתה יכול לעשות באופן חופשי, פשוט אין לזה שום ערך מוסף בשום קונסטלציה.

אני אתקן את עצמי, אם אין לך מגבלה פיזית או פציעה שמונעת ממך לעבוד באופן חופשי.
אחרת באמת שאין שום סיבה לעבוד במכונה על תרגיל שאתה יכול לעשות באופן חופשי, פשוט אין לזה שום ערך מוסף בשום קונסטלציה.

אם בא לי לעבוד גב, אני לא צריך להישען קדימה ולעשות חתירה עם משקלים כבדים בשביל לקבל מינימום של קונטראקשן ועדיין להתאמץ כמו חמור. מכונה עם תמיכה לחזה יכולה לעשות עבודה טובה יותר

אם בא לי לעבוד גב, אני לא צריך להישען קדימה ולעשות חתירה עם משקלים כבדים בשביל לקבל מינימום של קונטראקשן ועדיין להתאמץ כמו חמור. מכונה עם תמיכה לחזה יכולה לעשות עבודה טובה יותר

אז תוריד משקל, מי אמר שאתה צריך להרים משקלים כבדים?
זה מאוד פשוט, מכונה מבודדת קבוצת שרירים מסוימת בעוד שעבודה עם מוט או דאמבלים מעצם הטכניקה שהיא מצריכה עובדת גם על שרירים מייצבים, אלא אם כן אתה לא רוצה להרוויח משני העולמות וחושב שגוף האדם מתחלק לגב-רגליים-חזה-יד קדמית-יד אחורית-כתפיים אז תפאדל ותהנה עם המכונות.

אז תוריד משקל, מי אמר שאתה צריך להרים משקלים כבדים?
זה מאוד פשוט, מכונה מבודדת קבוצת שרירים מסוימת בעוד שעבודה עם מוט או דאמבלים מעצם הטכניקה שהיא מצריכה עובדת גם על שרירים מייצבים, אלא אם כן אתה לא רוצה להרוויח משני העולמות וחושב שגוף האדם מתחלק לגב-רגליים-חזה-יד קדמית-יד אחורית-כתפיים אז תפאדל ותהנה עם המכונות.
עם משקלים קלים הגב עובד פחות. במכונה אתה יכול להרים כבד בלי שתהיה את הבעיה הזאת, ולקבל גירוי גדול יותר.
אני לא אומר שצריך לעשות רק מכונות - אבל אני אומר שבאופן חד משמעי, משקל חופשי לא תמיד יותר טוב ממכונות. אלא אם היפרטרופיה בכלל לא מעניינת אותך, ואז זה משהו אחר.

אם נשווה פנדליי או ברבל רואו לתרגיל עם תמיכה לחזה אתה מפספס הרבה range of motion בתרגילים עם התמיכה לחזה לכן החופשיים עדיפים. אם אתה מעדיף עם תמיכה לחזה זה משהו אחר ותעשה מה שנוח לך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית