הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תיקון ראייה ע"ה תרגילי עיניים

אני=]

משתמש משקיע
4,022
3,085
נק' מוניטין:
4,104
4,022
3,085
ספייס רשל"צ
כבר שנים שיש לי קוצר ראייה די נוראי (ללא צילינדר ב"ה,) מה שכובל אותי למשקפיים שלי 24/7. בלעדיהן אני רואה רק כתמים חח 🥷
ברוך השם אף פעם זה לא הפריע לי במיוחד, אבל לאחרונה זה מתחיל להטריד את מחשבתי.
אם נניח אשים את המשקפיים במקום כלשהו ולרגע אשכח איפה, או שהן יפלו לי, או יעופו או ישברו - הלך עלי.
הבנתי שיש דרכים טבעיות לשפר את הראייה ע"י תרגילי עיניים: להסתכל לצדדים, למעלה למטה, קרוב רחוק וכו'...
אנשים שאני מכירה סיפרו לי שהם מכירים אנשים שמכירים אנשים שזה עזר להם.
וגם ראיתי כלמני סרטונים ביוטיוב של אנשים שזה עזר להם ועכשיו הם רואים 6:6.
אני ממש רוצה להאמין בזה, אבל נותרה בי סקפטיות מסוימת....

האם יצא לכם לשמוע על השיטה? אתם מכירים אישית מישהו שעשה תרגילים שכאלה וזה עזר לו?
חושבת אולי לחפש מחקרים או מאמרים שעוסקים בזה ולבדוק האם יש בזה מן האמת או שזו חרטטת לפנים.

לפרוטוקול, אני בשום פנים ואופן לא מתכוונת לעשות ניתוח לייזר, ולא שום ניתוח פולשני או לא פולשני, שום שיוף קרנית שום החדרת עדשה וכיוצא בזה.

היה לי חבר פעם כמעט עיוור, הוא שאל אותי אם שמעתי על תרגילי עיניים.
נזכרתי במישהו שפירסם שהוא נותן קורסים וספרים בעניין, אז התקשרתי ודיברתי איתו.
ביקשתי המלצות, ואנשים שאוכל לשמוע מהם.
לכל מי שהתקשרתי, אמרו לי שהיה שיפור משמעותי, לא שהם התפטרו לגמרי מהמשקפיים, אבל שהורידו מספר מידות. השתכנעתי שזה עובד במידה מסוימת, ואולי עם הרבה עבודה קשה, זה אולי יכול לעבוד לגמרי.

חבר שלי התחיל עם אותו אדם טיפול (היה לו גם מחלת עיניים מסובכת), אבל התיאש באמצע, ואני חושב שהוא לא עשה בדיוק מה שהיה צריך בשביל להיות אינדיקציה אם זה עובד או לא.

חבר שלי טוען שזה שטויות, אבל אני לא בטוח.
אני עדיין מאמין שזה יכול לעבוד. אם היה מפריע לי העדשות מגע או המשקפיים שלי, הייתי עושה את התרגילים בעצמי.

ממליץ לנסות ולדווח לנו אם זה עזר.

צריך להבין קודם כל למה יש פגיעה בראייה לפני שהולכים על 'תרגילי עיניים' וכדומה, ממליץ לקרוא זה דיי מעניין

• פותח/ת השרשור
חיפוש קצרצר ביוטיוב / גוגל יתן לך תוצאה טובה
אני מוצאת רק פרסומות - לא אמין בעליל....
אוקיי כתבתי על זה פוסט בפייסבוק ומלא אמרו שזה עזר להם.
מתוכם יש גם כמה שאמרו שזה בולשיט...
ההתרשמות הכלליץ היא שלרוב זה עוזר...

עשיתי את זה פעם, עזר לי להוריד צילינדר ולשפר קצת את הראיה, ברגע שמפסיקים המספר חוזר, אבל לא עשיתי את זה למשך הרבה זמן.
דר בייטס, יש לו ספר על זה, תנסי, מה אפשר להפסיד?

אני ניסיתי, אצלי דווקא החמיר לצערי...
עשיתי 5 חודשים עם חברה מסוימת ( לא זוכר איך קוראים להם ), החזירו לי 2\3 מהכסף כי ראו שלא היה שיפור.
אצל אחרים יכול להיות ששיפר, גם דיברתי עם אנשים, אב לאמרו שאחרי שהפסיקו הראייה הגרועה חזרה...

אצלי אישית לא היה שיפור ודווקא גדל לי ( עשיתי בדיקה בדיוק לפני כמה ימים, הייתי 1.75 1.5 כמה שנים טובות, תוך חצי שנה התדרדר לי ל-2 בשני העיניים ועכשיו גם שם צילינדר ), לא יודע איך זה הגיוני.. ולא יודע אם בגלל זה בהכרח, אבל כמה שנים טובות הייתי עם ראייה קבועה ופתאום עולה לי ועוד בחצי מספר... אז שמע

תתייעץ עם רופא עיניים הכי טוב, כל הביקורות שאתה רואה בגוגל אל תסתמך עליהם.. אלא אם כן אתה מכיר אישית מישהו ששיפר ( שים לב שהוא קשור לחברה כלשהי, קרה לי ששאלתי מישהו שהיה בעצם מקושר לחברה, לא זאת שעשיתי איתה, אלא חברה אחרת ).

בכל מקרה, בהצלחה ואם יהיה לך שיפור, תעדכן 😃 ( אני עושה לייזר בקרוב, בדיוק שלשום קבעתי לי תור, אחרי ההידרדרות זאת המסקנה שהגעתי אליה )

• פותח/ת השרשור
אני ניסיתי, אצלי דווקא החמיר לצערי...
עשיתי 5 חודשים עם חברה מסוימת ( לא זוכר איך קוראים להם ), החזירו לי 2\3 מהכסף כי ראו שלא היה שיפור.
אצל אחרים יכול להיות ששיפר, גם דיברתי עם אנשים, אב לאמרו שאחרי שהפסיקו הראייה הגרועה חזרה...

אצלי אישית לא היה שיפור ודווקא גדל לי ( עשיתי בדיקה בדיוק לפני כמה ימים, הייתי 1.75 1.5 כמה שנים טובות, תוך חצי שנה התדרדר לי ל-2 בשני העיניים ועכשיו גם שם צילינדר ), לא יודע איך זה הגיוני.. ולא יודע אם בגלל זה בהכרח, אבל כמה שנים טובות הייתי עם ראייה קבועה ופתאום עולה לי ועוד בחצי מספר... אז שמע

תתייעץ עם רופא עיניים הכי טוב, כל הביקורות שאתה רואה בגוגל אל תסתמך עליהם.. אלא אם כן אתה מכיר אישית מישהו ששיפר ( שים לב שהוא קשור לחברה כלשהי, קרה לי ששאלתי מישהו שהיה בעצם מקושר לחברה, לא זאת שעשיתי איתה, אלא חברה אחרת ).

בכל מקרה, בהצלחה ואם יהיה לך שיפור, תעדכן 😃 ( אני עושה לייזר בקרוב, בדיוק שלשום קבעתי לי תור, אחרי ההידרדרות זאת המסקנה שהגעתי אליה )

אני בחורה חחח
אבל כן, זה בדיוק מה שאני מפחדת ממנו שמשת"פים יתנו לי 'המלצות'.... לכן בודקת ממש....
תראה אני מספר כמעט 8 בשתי העיניים, זה לא שזה יכול להיות יותר גרוע אצלי חחח
אם כי ב'ה אין לי צילינדר... ולא בא לי שיהיה...
המספרר שלי קבוע כבר מעט עשור, זקנה שכמותי.
אני עם משקפיים מכיתה ב'. גיל 6-7.

אני בחורה חחח
אבל כן, זה בדיוק מה שאני מפחדת ממנו שמשת"פים יתנו לי 'המלצות'.... לכן בודקת ממש....
תראה אני מספר כמעט 8 בשתי העיניים, זה לא שזה יכול להיות יותר גרוע אצלי חחח
אם כי ב'ה אין לי צילינדר... ולא בא לי שיהיה...
המספרר שלי קבוע כבר מעט עשור, זקנה שכמותי.
אני עם משקפיים מכיתה ב'. גיל 6-7.
כנ"ל עם המשקפיים, הייתי צריך לשים לפני אבל שמתי מכתה ה' כי לא רציתי לשים... אני בעיקרון שמתי רק לרחוק ( וגם עכשיו, רק לכדורגל לצפייה או נהיגה כל מה שדורש משהו רחוק ).

וסורי חחח.

אממ, קשה לי להגיד לך מה לעשות, את יכולה לנסות, מקסימום תוודאי אם יש החזר כמו שלי היה ותאבדי קצת מהכסף, אבל זה תלוי בך, זה חצי שעה ביום לעשות ( חצי שעה בוקר וחצי שעה ערב ), בהתחלה זה חצי שעה ואז יש תרגילים גם ביום וגם בלילה וכו'... אני גם הפסקתי כי זה דפק לי הרבה זמן מהלימודים ולמי יש כוח עכשיו על הבוקר או בערב לעשות תרגילי עיניים שיש לימודים...

אשמח לדעת מה את מחליטה בסוף 😃

כבר שנים שיש לי קוצר ראייה די נוראי (ללא צילינדר ב"ה,) מה שכובל אותי למשקפיים שלי 24/7. בלעדיהן אני רואה רק כתמים חח 🥷
ברוך השם אף פעם זה לא הפריע לי במיוחד, אבל לאחרונה זה מתחיל להטריד את מחשבתי.
אם נניח אשים את המשקפיים במקום כלשהו ולרגע אשכח איפה, או שהן יפלו לי, או יעופו או ישברו - הלך עלי.
הבנתי שיש דרכים טבעיות לשפר את הראייה ע"י תרגילי עיניים: להסתכל לצדדים, למעלה למטה, קרוב רחוק וכו'...
אנשים שאני מכירה סיפרו לי שהם מכירים אנשים שמכירים אנשים שזה עזר להם.
וגם ראיתי כלמני סרטונים ביוטיוב של אנשים שזה עזר להם ועכשיו הם רואים 6:6.
אני ממש רוצה להאמין בזה, אבל נותרה בי סקפטיות מסוימת....

האם יצא לכם לשמוע על השיטה? אתם מכירים אישית מישהו שעשה תרגילים שכאלה וזה עזר לו?
חושבת אולי לחפש מחקרים או מאמרים שעוסקים בזה ולבדוק האם יש בזה מן האמת או שזו חרטטת לפנים.

לפרוטוקול, אני בשום פנים ואופן לא מתכוונת לעשות ניתוח לייזר, ולא שום ניתוח פולשני או לא פולשני, שום שיוף קרנית שום החדרת עדשה וכיוצא בזה.

אוקיי, דבר ראשון כל הכבוד שאת משקיעה בעצמך ובעיניים שלך בצורה כזאת, הכי קל ללכת לעשות לייזר למרות הסיכונים המעטים ולסיים עם זה מהר.
אני עשיתי תרגילי עיניים עם מעקב במשך כמעט שנה שלמה, הורדתי את כל הצילינדר ובערך מספר שלם (יש לי 4.5 בשני העיניים), זה קשה להתמיד, אפילו יותר מתזונה לפעמים, זה בעייתי להיות מול מסכים וספרים וצריך להתסכל הרבה למרחקים ולהשקיע כשעה ביום על תרגילים. לי אישית זה חד משמעית עזר ואני שמח שניסיתי ועכשיו אין צילינדר, אבל כשהפסקתי את התרגילים - המספר שהורדתי חזר במלואו חוץ מהצילינדר.
כשנמצאים בלופ הזה של תרגילים ואנטי מסכים וכו' זה מתחיל להפריע בחיי היום יום יותר ממשקפיים וזאת הסיבה שהפסקתי, כשהייתי משתמש במסכים או אפילו קורא ספר - זה היה מכאיב לי בעיניים והרגשתי שזה כביכול הורס לי את כל התרגילים שעשיתי.
בשורה התחתונה לא הייתי עושה את זה מלכתחילה ואני לא ממליץ לרוב האנשים.
אישית אני מתכוון לעשות לייזר בהמשך החיים, אחרי הכל... הדרך הארוכה היא לא תמיד הדרך הנכונה והמוצלחת:P:.

אוקיי, דבר ראשון כל הכבוד שאת משקיעה בעצמך ובעיניים שלך בצורה כזאת, הכי קל ללכת לעשות לייזר למרות הסיכונים המעטים ולסיים עם זה מהר.
אני עשיתי תרגילי עיניים עם מעקב במשך כמעט שנה שלמה, הורדתי את כל הצילינדר ובערך מספר שלם (יש לי 4.5 בשני העיניים), זה קשה להתמיד, אפילו יותר מתזונה לפעמים, זה בעייתי להיות מול מסכים וספרים וצריך להתסכל הרבה למרחקים ולהשקיע כשעה ביום על תרגילים. לי אישית זה חד משמעית עזר ואני שמח שניסיתי ועכשיו אין צילינדר, אבל כשהפסקתי את התרגילים - המספר שהורדתי חזר במלואו חוץ מהצילינדר.
כשנמצאים בלופ הזה של תרגילים ואנטי מסכים וכו' זה מתחיל להפריע בחיי היום יום יותר ממשקפיים וזאת הסיבה שהפסקתי, כשהייתי משתמש במסכים או אפילו קורא ספר - זה היה מכאיב לי בעיניים והרגשתי שזה כביכול הורס לי את כל התרגילים שעשיתי.
בשורה התחתונה לא הייתי עושה את זה מלכתחילה ואני לא ממליץ לרוב האנשים.
אישית אני מתכוון לעשות לייזר בהמשך החיים, אחרי הכל... הדרך הארוכה היא לא תמיד הדרך הנכונה והמוצלחת:P:.
תומך בכל מה שאמר, צודק בהחלט ( תשובה שמגיעה לה תשובה נבחרת חחח )

• פותח/ת השרשור
הייתה לי אתמול שיחה ארוכה ומפורטת עם אופטימטריסט נחמד שהתנדב להסביר לי בדיוק למה יש מספר מינוס בעיניים ולמה אי אפשר לפתור את זה על ידי תרגילים. (מחאו לי כפיים על המשפט הארוך הזה.)
על רגל אחת: אורך גלגל העין, המשפיע על מיקוד הראייה, הוא לרוב תוצאה של גנטיקה, ואין שום דרך לפתור את זה (להוציא שיוף קרנית העין כמו 'שווארמה' , לדבריו,) אלא רק להיעזר בתומכי ראייה כמו משקפיים ועדשות.
למעשה אנשים שיש להם 'קוצר ראייה' זה לא שהם לא רואים טוב - הם רואים מצויין - פשוט מיקוד הראייה שלהם לא יעיל.
למשל אני רואה ממש טוב מקרוב (ממש מקרוב, וממש טוב,) אבל זה לא שמיש במיוחד בחיי היומיום שלי.... 😣

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית