הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

״זה לא תוכנית אימונים זה רשימת תרגילים״

Trx1998

משתמש מתחיל
273
65
נק' מוניטין:
190
273
65
אתם אומרים פה הרבה זה לא תוכנית אימונים זה רק רשימת תרגילים.
איך אני בדיוק בונה תוכנית אימונים לפי מה שאתם מתכוונים?איך אני אמור לתכנן עומסים?מה אצל כולם העומס והמשקלים זה לפי תוכנית?כלומר סתם דוגמא פעם בשבוע אתם מעלים 2.5 קילו או מתי שנהיה לכם קל?
איך מתכנים עומס בלי לפגוע במפרקים,בברכיים,כי אני מרגיש שאני יכול להרים יותר אבל עובדה שנפצעתי בברך אחרי שבועיים אימונים,דלקת או מתיחה רצועה הרופאה לא בדיוק אמרה רק נתנה ספריי וכדורים לדלקת.

בתכנית אימונים (בשונה מרשימת תרגילים) צריך להיות גם מתווה התקדמות (תכנון עומסים) נגעת בזה פחות או יותר עם השאלות שלך.
איך מתכננים עומסים, זה מגיע עם ידע וניסיון. שאתה יכול לקבל מ-
מאמן אישי מקצועי
לימוד עצמי (מספרים שהומלצו פה בעיקר פורום אימונים ומיועדים למאמנים) וניסיון שאתה רוכש מניסוי וטעיה
(כמו הפציעה שחווית ועכשיו אתה יכול לקחת את המקרה לצורך ניהול עומסים נכון)

ככלל, אם אין לך זמן/יכולת/רצון ללמוד בעצמך, רצוי שתקח מאמן אישי טוב.
יש גם תוכניות אימונים כמו SS (עם מתווה מוכן) אבל אני חושב שבמקרה שלך אולי כדאי לקחת מאמן.

עצה

אם אתה שואל שאלות כאלו - קח תוכנית אימונים מוכנה מראש.

שום פוסט, שום תגובה מפורטת לא יסבירו לך את זה בצורה מספקת ליישום נכון.

אם זה מעניין אותך, ישנם ספרים על גבי ספרים על הנושא.

זה לא אמור להיות כזה מסובך .
העניין הוא בגדול בצורה כזאת , אם לדוגמא ניקח את התוכנית בנץ , ונרשום אני מאמן חזה על ידי תרגיל בנץ , זה לא תוכנית אימונים , זה סה"כ שם של תרגיל .

המטרה אמורה להיות איך אני עושה את הבנץ , לדוגמא במשך חודש פעם בשבוע אני מעלה את המשקל / החזרות / כמות הסטים .
זה כמו להגיד שהאימון שלי הוא ריצה , אבל איך אתה רץ ? איך אתה משפר את הריצה שלך ? לדגומא שבוע ראשון 5 דק , שבוע שני 7 דק , שבוע שלישי 10 דק . מה גם השינוי לא חייב להיות כל אימון , ולא פעם בשבוע , אתה יכול להחליט שחודש שלם אתה מתאמן בצורה מסויימת (אם זה נכון או לא רק אתה מכיר את הגוף שלך) ועוד חודש אתה משנה .
זה נקרא תכנון שמראה התקדמות . מקווה שהצלחתי להסביר בצורה פשוטה שתיתן לך רקע איך אתה צריך לתכננן את האימונים שלך . בהצלחה

בדיוק התחלתי לכתוב על הנושא הזה, וקלטתי שזה לא יכול להסתכם במאמר פשוט, זה יהיה חייב להיות ספר שלם. לצערי עוד לא הצלחתי לכתוב את כולו עדיין, אני עובד על זה אם בכלל אצליח לסיים מתישהו.

זה נושא מורכב שגם מי שמבין בבנית תוכניות יהיה קשה לו להסביר כיצד זה עובד. כמו שהמאמן שלי אמר, זה אינטואיציה.

הנה כמה כללים שכתבתי עליהם בנוגע לתוכנית
מידע - למה אתם חלשים ונשארים חלשים?

תוכנית צריכה לקחת בחשבון טכניקה ושיפורה, התאוששות וכוח מנטלי, מטרות אישיות ומאוד ספציפיות.

תוכנית לבנץ' לבד יהיה שונה אם נשלב עוד תרגילים, שיהיה מאוד שונה מתוכנית פיתוח גוף.

אני אבנאתאבנאתוכנית לפעמים עם אג'נדה אחת פשוטה, הנה דוגמאות,
שיפור טכניקה
ביטחון עם משקל כבד
מסת שריר
לחזק נקודות חלשות
התאוששות מפציעה
לשרוד מנטלית ופיזית תקופת חיטוב

והרשימה יכולה להמשיך בהתאם לרמת הניתוח שלך את הנושא, וכמה ספציפי אתה מצליח להיות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית